Primele 400 de facultati din lume

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

In orice caz, sa fim intelesi, universitatile romanesti sunt la ani lumina de universitatile din Statele Unite. Nu exista nici un fel de comparatie, la nivelul firului de iarba sunt cele din Romania. Asta este adevarul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui raly

Ruxi, stiu ca ai fost la Davis, la UCB sunt proiecte destule cred eu. Un postdoc la mine in Departament este platit approx $45K/yr. Iar proiectele post Obama sunt din ce in ce mai largi, cel mai mare vazut de mine de 5 mil cum am spus. Acum depinde de prof si de domeniul de cercetare, eu sunt in Earth Sciences si Seismologie, in Cali e in mare voga, probabil de aici si finantarea buna. Si da, competitia pentru finantare e stransa dar se poate

raly

Da, se poate, sigur ca se poate. Proiectele de 5 milioane sunt multi investigator projects, exista la mine la universitate cel putin unul de 23 de milioane la care am participat personal, asta nu imi spune nimic. Si eu am unul de 1 milion, single investigator. 45mii da, pt postdoci, studentii 22-25 mii. Sintagma "daca te zbati, se poate" e adevarata, dar nu "curg garla". Obama a avut recovery act si au fost mai multi bani pentru 1-2 ani, acum se merge iar in jos cu finantarea. Daca vrei o cariera in Academia trebuie sa stii situatia reala, adica e greu. Se poate, mai ales dc. ai conexiuni/relatii, dar e greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

[/quote]
Un postdoc castiga 40 mii pe an, in afara cazului in care lucreaza la National Laboratories, cand sunt platiti cu 80 mii sau chiar 100 mii pe an. Aia de care stii tu cu 4 mii, probabil lucreaza la Lawrence Berkeley National Laboratory.

Ruxi, uite acuma ma uitai, postdoc la UCB platit in June 11 $4,374.

Detalii pe privat daca doresti.

Mergi la inceput

Or fi, dar sunt exceptii, eu personal nu am auzit. Eu imi platesc postdocul 38 de mii pe an. Nu stiu care e pozitia ta acolo la UCB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Un Profesor nu poate sa ia ai mult de 2 luni summer salary (NSF) ca trebuie sa si predea. De aceea si proiectele si studentii pe care ii au sunt limitati la capacitatea lor de implicare in research. Bineinteles ca pot participa in proiect si fara sa fie platiti.

Am vazut cazuri in care desi stiau ca proposalul are sanse sa fie finantat s-au retras pentru ca au submis prea multe propuneri de proiecte in acelasi timp si au avut rate de succes mai multe decat se asteptau.

Profesorii tineri au mai mult de luptat cum ai spus tu.

Eu nu vreau sa generalizez, tot ce spun se bazeaza pe experienta mea directa, la o singura universitate, in contracte si granturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru
pana si permisul, toti trebuie sa dea examul (in Canada, exceptie fac britanicii, ciudat, nu?)

Nu-i ciudat. Ce, eu daca-mi iau permisul in Bucuresti si vreau sa sofez in Botosani, trebuie sa dau din nou pentru carnet?
Canada si britanicii au acelasi sef de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Omul preda studentilor de la medicina. E roman si preda acolo. poate sa se numeasca si orange, din moment ce preda.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

toti medicii ce vin din afara dau examenele respective, nu numai romanii. Ca romanii se vaita, asta e... se vaita ei si ceilalti!

pana si permisul, toti trebuie sa dea examul (in Canada, exceptie fac britanicii, ciudat, nu?)

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Nu se vaita nimeni, ca sunt doar niste grile.
Sau se vaita medicii primari care trebuie sa faca rezidentiatul pe aceeasi specialitate, ghidati de niste sefi care stiu infinit mai putin decat ei. Pe buna dreptate. :))

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Nu-i ciudat. Ce, eu daca-mi iau permisul in Bucuresti si vreau sa sofez in Botosani, trebuie sa dau din nou pentru carnet?
Canada si britanicii au acelasi sef de stat.

in Canada sofam pe dreapta... trebuie sa continui cu explicatiunea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Avem si noi o cunostinta care a fost medic in Ro si care preda bichemistry la o facultate aici in SUA. Dar temporar, va incepe rezintiatul in curand. De obicei medicii nu vor sa fie profesori, castiga suficient de mult ca sa nu-si bata capul cu predatul. In plus facultatile evalueza profesorii in fctie de ce granturi obtin. Nu au viata usoara. Am avut cativa prieteni doctori care au lucrat pt universitati si au plecat la prima oportunitate.

Mergi la inceput