Primele 400 de facultati din lume

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Citat:
citat din mesajul lui Marox
Problema e ca acesti 25% fac un scandal monstru in amfiteatre, tocmai sa-i impiedice pe boboci sa invete. Am un coleg a carei fiica, eleva foarte buna dealtfel, a picat de 2 ori examenul si acum va face studii de infirmiera, nu va mai putea fi medic.

Cum adica fac scandal in amfiteatru, pai ce, sunt de capul lor acolo, nu-i intreaba nimeni de sanatate?

Uite www.youtube.com/watch?v=OL2kEqnysjE" target="_blank">aici un filmulet. Se numeste "Le calme reposant de l'amphi de médecine" . De fac un scandal monstru? Pt ca cei care repeta anul cunosc cursurile si incearca sa-i impiedice pe boboci sa invete. Pina la urma, ce se petrece in clasa nu prea are importanta, pt ca foarte multi studenti platesc cursuri particulare. Adica ies de la facultate si intra la institutul care-i pregateste, ca aici meditatiile sint facute organizat, in grup mare. Singura diferenta e ca platesti un max si nu esti deranjat. De ce profesorul accepta sa tina cursul in aceste conditii? Cind l-am intrebat pe colegul meu a ridicat din umeri. Eu cred ca nu le pasa, important e sa-si ia salariul, apoi oricum, tot ei dau cursuri si la institutul privat, unde au alte conditii.

Off topic: Cait, ma bucur ca te-ai intors printre noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Da, scuze...exprimarea a fost gresita. Viitorii medici se scolarizeaza...e mai potrivit.

Aprobat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui giani

citat din mesajul lui maru
pana si permisul, toti trebuie sa dea examul (in Canada, exceptie fac britanicii, ciudat, nu?)

In Canada, medicii din UK trec prin aceleasi etape ca oricare non-american care doreste drept de practica in tara asta (licenta). De fapt, si canadienii- americanii urmeaza aceeasi cale, mai putin un examen pe computer, numit Examen de Evaluare, examen numai pentru cei ce au terminat facultati non-americane, cu exceptia citorva (medicii osteopati din USA sint obligati sa treaca si prin examenul de evaluare, de exemplu). Asta e sistemul, la fel pentru toata lumea, nu conteaza ca esti din Canada ori Romania.

giani, eu scriam de permisele de sofat, nu de dreptul de practica. Drept de practica primesc dupa ce PGME le da unda verde, CPSO le da OK, si platesc asigurarea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ca tot scrieti de Canada, zilele trecute era pe TV5 un reportaj despre lipsa de medici din zonele rurale din Canada!Era un singur medic pe o raza de cateva sute de kilometri, care era saracu supra aglomerat, avea pacienti de dimineata pana seara, facea programari si la cateva saptamani.Pentru cei cu retete,le dadea asistenta, ca sa mai castige el timp!
Marox, sunt uimita!Daca si la voi sunt profesori carora nu le pasa si sunt preocupati de sistemul privat, unde se plateste mai bine...noi nu mai avem nicio speranta!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

A, nu, profesorii nu fac asta pt ca nu sint bine platiti la stat si-si scot pirleala cu privatu'. Ci mai mult lasa sa se aplice legea selectiei naturale: studentul excelent, motivat si/sau cu bani sa plateasca la pregatirea suplimentara la privat, va trece in anul 2. Unde banuiesc ca atmosfera in amfitreatre e foarte diferita.

In reportajul de care vorbeam, au fost prezentati citiva studenti francezi la Cluj - toti au terminat liceul cu rezultate bune si parintii sint cadre superioare sau au profesii liberale (doctori, avocati,...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1
Eu am gasit unul in care Cambridge este pe primul loc.

http://www.topuniversities.com/top-100-universities-in-the-world-2011

Cel pus de tine e pt. 2010-2011, cel de pe prima pagina e 2011-2012... Asta daca imi amintesc corect!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

nu stiu daca a specificat cineva si cat costa sa mergi la aceste universitati ...

uitati aici Universitatile si fee-urile:

http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/best-colleges/rankings/national-universities

Daca esti foaaaarte bun, iti dau bursa. Am cel putin un amic care a fost la MIt...si mai stiu unul din vedere, tot acolo. Baieti destepti, calculatoristi buni amandoi, cu olimpiade internationale de informatica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

nu stiu daca a specificat cineva si cat costa sa mergi la aceste universitati ...

uitati aici Universitatile si fee-urile:

http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/best-colleges/rankings/national-universities

Daca esti foaaaarte bun, iti dau bursa. Am cel putin un amic care a fost la MIt...si mai stiu unul din vedere, tot acolo. Baieti destepti, calculatoristi buni amandoi, cu olimpiade internationale de informatica...

asa este. dar nu vorbim aici de exceptii.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Yaia said:Cel pus de tine e pt. 2010-2011, cel de pe prima pagina e 2011-2012... Asta daca imi amintesc corect!

Na, 2011/12:
http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011

Tot Cambridge e prima. Ideea ca sint topuri si topuri, depinde cine le face, n-are rost sa ne duelam acum pe tema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1
Ideea ca sint topuri si topuri, depinde cine le face, n-are rost sa ne duelam acum pe tema asta.

Exact. Este vorba de criteriile de departajare. Unele mai obiective, altele mai trase de par.

Ia sa facem un www.travelers-way.com/Curiozitati/top_20_universitati.html" target="_blank">top al celor mai populate universitati. Surpriza! Romania ar avea una la loc de cinste, pozitia a 20-a. Le dam peste bot celor de la Cambridge, Oxford, Princeton, MIT, Purdue, Berkley sau Stanford. Basca suntem pe PRIMUL loc in Europa.

Mergi la inceput