Clasa a-III-a : 2011-2012 (2)
Raspunsuri - Pagina 4
loryi1974 spune:
Credeam ca filozofez singura despre Nastasescu, de mult nu am vazut o luare de atitudine fata de subiecte chiar pe pagina lor de Facebook :
http://www.facebook.com/pages/Fundatia-de-Evaluare-in-Educatie/125105427555613 La comments.
Ma gandeam sa le trimit un mail sa ii intreb ce se intampla la scolile unde numarul corect s-a sugerat.Si acolo unde s-a acordat punctaj maxim chiar daca explicatia nu a existat.
Sunt sigura ca sunt copii care au rezolvat problema fara niciun fel de ajutor si fara sa ghiceasca.Dar nu se vad si incet-incet acumuleaza frustrari.
Sabina spune:
cel mai simplu e sa nu intri in jocul lor si sa nu trimiti copilul ;D
la Arhimede macar au de-a face cu oameni f draguti la orele alea. Asta e cel mai mare castig. Ca in rest, cine face bine la tezele nationale si se pregateste serios pt o facultate va reusi in viata.
Noi toate de aici avem copii f buni. Copil slab inseamna unul care are probleme sa treaca clasa:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina cel mai simplu e sa nu intri in jocul lor si sa nu trimiti copilul ;D la Arhimede macar au de-a face cu oameni f draguti la orele alea. Asta e cel mai mare castig. Ca in rest, cine face bine la tezele nationale si se pregateste serios pt o facultate va reusi in viata. Noi toate de aici avem copii f buni. Copil slab inseamna unul care are probleme sa treaca clasa:) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Corect . In mod evident si eu consider ca am un copil foarte bun. Si nu ma tem ca i-as sugera eu alegerile, pentru ca e foarte categorica in ce vrea ea. Slava Domnului ca vrea si Arhimede
happiness spune:
A mea a facut 87 de p la mate la Nastasescu, a facut perfect primele doua parti si cate un pic din fiecare din ultimele probleme. La noi la scoala la cl a III a nu au fost copii cu 100 de p si in conditiile in care ea a reusit sa faca 87 fara pregatire speciala, doar cu subiecte lucrate la clasa cu o saptamana inainte de concurs, si au fost si punctaje de 5-55 in clasa( o clasa foarte buna de altfel), chiar ma declar multumita. Ea nu e clar geniala la mate, niic la romana nu e un talent deosebit(ma refer la compuneri), dar cred ca la aceste subiecte s-a descurcat foarte bine. Oricum a decis sa mearga de acum doar la romana, asta la Evaluari, ca la Smart s-a inscris si la romana si la mate...
Noi la muzica nu am scris nimic, au invatat doua cantece si cam atat. Teme in continuare foarte foarte putine, dupa parerea mea...Nu ii invata sa invete la fiecare obiect, cred ca la cl a V a va fi jale.
loryi1974 spune:
Concluzia dupa matematica este ca primele doua subiecte au fost mult prea usoare, nici nu se compara cu cele din anii trecuti, iar o problema este din pacate mult prea discutabila.Si rezolvarea suficient de scurta ca sa se poata dicta/sugera/sterge rapid.
Happi, la Bucuresti vei vedea si nu vei crede cate punctaje de 100 sunt.Clase intregi de la anumite scoli au stiut face problema.Hai sa nu le insir inca pe aici, oricum se vor afisa rezultatele in curand.Din pacate, acesti copii, exact ca la clasa a doua, nu vor conta la etapa competitionala pentru ca punctajul maxim nu este al lor, este rodul colaborarii invatator-elev si invatator-invatator (tu 5 de 100, eu 5).
O intrebare pentru tine: a ales corect numarul pentru ca a gandit ca ei, respectiv cu numarul par, sau l-a ales la intamplare? A mea a ales la intamplare "pentru ca a fost primul care mi-a venit in cap.Cand scriam, mi-am dat seama ca mai este unul, dar nu m-am gandit prea mult la el".Si este un copil cu rezultate foarte bune la concursuri.
Sabina spune:
M-am uitat acuma intr-o carte. Aceasta avea ultima pagina, inainte de datele tehnice, alba, nenumerotata. iata ca se pot termina cartile si cu nr par :D
Cum mi-am alaptat copiii
loryi1974 spune:
Citez din nou din fiica-mea "m-am gandit apoi-dupa ce-am iesit-ca tu imi citeai cand eram mica din carti care erau scrise si numerotate doar pe o parte, cealalta fiind alba."
Sabina spune:
Cum mi-am alaptat copiii
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina M-am uitat acuma intr-o carte. Aceasta avea ultima pagina, inainte de datele tehnice, alba, nenumerotata. iata ca se pot termina cartile si cu nr par :D Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Toate cartile au un nr par de pagini , nu te uiti daca sunt scrise sau nu, pe sistemul o foaie e formata din 2 pagini (1,2) deci orice carte se termina in nr par invariabil, deoarece e formata din ...foi de carte
Aceasta este explicatia de logica a problemei "cu pricina" .
Lala_D spune:
Oricum la clasa a treia aceasta "logica" e un pic prea avansata deci problema nu avea ce cauta in concurs.