Clasa a-III-a : 2011-2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Lala, normal ca stim, faceam si noi haz de necaz:) ir acrtea cu pricina chiar nu avea ultimapagina numerotata ca m-am uitat de 10 ori. Poate din cauza ca era chicklit? :))))

Cum zice sotul meu,(ma repet, stiu :D), aceste probleme nu sunt matematica, sunt ca sa-i pregateasca pt o viata in care iesi la liman doar cu smecheria

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Sabina e bine sa le dati si explicatia logica deoarece nu se stie cand se vor mai lovi de probleme cu nr de pagini .

Nu mai tin minte cand a invatat al meu la scoala explicatia ce este o foaie, din ce e formata ea ( pagini) si cum de intre copertile unei carti sunt mereu un nr par de pagini dar in mod sigur a invatat asta la limba romana, capitolul "Cartea" , nu la mate.

Mergi la inceput

pai bineintele ca i-am dat explicatia. Mai ales ca nici nu a fost la concurs.)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Nu stiu de ce, dar mie anul asta mi se pare mai lejer ca anul trecut, cu tot cu extracurricularele.

Parca este mai echilibrat orarul... Sau poate de unde fiica-mea a inceput sa scrie la scoala si nu mai recuperam acasa tot ce n-a scris ea in 4 ore la scoala....

Adevarul este ca in afara de matematica de care are o sila metafizica (desi stie f bine si se prinde repede) , la celelalte materii face temele super urgent.

Nu a avut pana acum teme la muzica, are la religie, ed civica etc dar le face repede si cu placere.

Are si activitati extra multe, asa cum am zis, aproape in fiecare zi, dar ii plac si o motiveaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Fi-mea s-a inscris la micul matematician si echivalentul la romana. Ca asa vrea ea . Eu n-as fi trimis-o la asta dupa baremele ciudate de anul trecut dar nah, daca vrea copilu' ...
Pe de alta parte ne-am ciondanit un pic pentru ca a aparut primul B - la stiinte. Anul asta pauza cadou de final si nici n-a inceput bine anul. Asta se intampla daca inveti superficial, ca isi invatase dar nu perfect.
Mie imi place ca le da teste la toate (inclusiv muzica) la fiecare lectie aproape. Le da de-astea scurte, 1 - max. 2 intrebari. Asa ii obisnuieste sa invete la tot si sa dea importanta fiecarei materii, ceea ce cred ca va fi de folos de la a V-a in sus.
Cu concursurile nu mai sunt asa de interesata ca acum un an, le iau mai lejer, e drept ca si rezultatele pana acum au fost ok. Ma bucur ca s-a obisnuit cu ideea, nu mai e asa emotiva si nauca din cauza emotiilor, asta era de fapt scopul. Noul tel este sa invatam sa invatam, adica sa stie lectia perfect si sa acor5dam atentie tuturor materiilor.
La mate am inceput inmultirea, azi au facut 3x. Presupun ca in scurta vacanta vom repeta inmultirea ca nu pot sa zic ca o stie perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Fi-mea s-a inscris la micul matematician si echivalentul la romana. Ca asa vrea ea . Eu n-as fi trimis-o la asta dupa baremele ciudate de anul trecut dar nah, daca vrea copilu' ...
Pe de alta parte ne-am ciondanit un pic pentru ca a aparut primul B - la stiinte. Anul asta pauza cadou de final si nici n-a inceput bine anul. Asta se intampla daca inveti superficial, ca isi invatase dar nu perfect.
Mie imi place ca le da teste la toate (inclusiv muzica) la fiecare lectie aproape. Le da de-astea scurte, 1 - max. 2 intrebari. Asa ii obisnuieste sa invete la tot si sa dea importanta fiecarei materii, ceea ce cred ca va fi de folos de la a V-a in sus.
Cu concursurile nu mai sunt asa de interesata ca acum un an, le iau mai lejer, e drept ca si rezultatele pana acum au fost ok. Ma bucur ca s-a obisnuit cu ideea, nu mai e asa emotiva si nauca din cauza emotiilor, asta era de fapt scopul. Noul tel este sa invatam sa invatam, adica sa stie lectia perfect si sa acor5dam atentie tuturor materiilor.
La mate am inceput inmultirea, azi au facut 3x. Presupun ca in scurta vacanta vom repeta inmultirea ca nu pot sa zic ca o stie perfect.

Sorana si Monica (28.09.2002)

Wow, Sorana, tu chiar ca esti preocupata de perfectiune

Mergi la inceput

Hm, m-ai pus pe ganduri
Pot sa zic "foarte bine" in loc de "perfect"?
Recunosc ca "acceptabil" e foarte sus pentru mine (de exemplu o nota de 8 la scoala mi se pare "inacceptabil") dar invat repede adica ma invata fi-mea cum sa accept inacceptabilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Tu n-ai avut niciodata 8 ?

Mergi la inceput

Anya ... nu . Adica pana intr-a VIII-a am avut fix 2 note de 8 - una la engleza pt ca i-am zis "cumpara-ti un dictionar daca nu stii engleza" profei (mi-a iesit media 10, ca apoi mi-a zis ca am avut dreptate, si-a luat dictionar si am avut dreptate), a 2-a la desen ca i-am secretarei BOB ceva legat de sfantul Nicolae .
Deci nu, pentru cunostinte nu am avut niciodata un 8 in generala.
I-am aratat fiica-mii carnetul meu de elev, ca sa vada ca nu am de la ea pretentia la ceva ce eu n-am facut. Daca fi-mea ar avea rezultatele mele la scoala as fi multumita. Momentan n-are.
Dar nu-i bai, ma obisnuiesc eu cu ideea pana la urma

Mergi la inceput

:))) nici eu n-am avut 8 pana in clasa a 6-a. Cand am luat si primul 3 :))
Si intr-a 7-a am luat 1 la chimie ca am suflat.
dupa aiaam fost cu medie peste 9.30 mereu, dar intr-a 12-a mi-am luat revansa si am avut 9.77 si la bac i-am luat pe toti ca am luat 9.88 prima nota pe liceu :D
si la facultate numai bursa de merit tot timpu si premii la concursuri.
Si ce daca:))))))) cand a picat magareata pe mine tot a picat.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput