Clasa a-III-a : 2011-2012 (2)
Un nou capitol.
Precedentul e aici :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=165254&nm=Clasa-a-III-a2011-2012-(1)
Raspunsuri
Sabina spune:
o sa o intreb e mama ce a vrut sa spuna prin smecherii. Eu am mare incredere in opinia ei, si cu mine era f obiectiva la mate :D
in tata nu neaparat, ca el considera ca daca copilu creste, e sanatos si nu ramane corijent, totul e exceptional de bine:))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
of, chiar habar nu am. Eu nu le mai fac niciun vaccin alor mei. Daca stiam ce mostenire genetica le dau (cu boli autoimune) nu le faceam nici pe primele.
Cum mi-am alaptat copiii
anya spune:
Odata cu ROR-ul in clasa 1 (sau a 2-a in cazul nostru) ar fi trebuit sa li se mai fac aun vaccin. E vorba de DT (difterie si tetanos). Acest vaccin nu se mai gaseste. Generatiile urmatoate au facut vaccinul de 2.5 ani pe la 4 ani si atunci nu mai au rapelul de la 7 ani - asa ca nu mai fabrica vaccinul. In concluzie, dac ao fi vre-unul, nu mai ramane decat anti polio.
sorana spune:
In sfarsit am si eu calculator si net. Am fost off-line de sambata incoace
Eu nu sunt prea sigura daca sa o inscriu sau nu la concurs la Arhimede. Cursul ii place, intelege ce se face acolo, e incantata, de ce sa-i stric placerea cu un concurs? O sa vad ce zice ea, daca vrea, o inscriu, daca n-are chef, atunci nu o inscriu. Si indiferent de rezultat nu o s-o retrag de la curs, cred ca ii va folosi in viitor acest curs, in sensul ca mi se pare ca ii dezvolta gandirea abstracta, vede altfel numerele si matematica, etc.
Ce am remarcat la evaluari romana este ca nu mai sunt jumatati de punct. Anul trecut erau note de 99,5, 98,5, etc. Acum doar punctaje "intregi". Asta inseamna de fapt un barem mai strict, pentru orice greseala (virgula uitata, etc) se scade acum 1 pct nu 0,5 pct.
Cat despre cele 2 subiecte - fi-mea le facuse dar mi se pare foarte normal sa li se dea punctaj intreg, sa nu-i dezavantajeze pe cei care gresisera pentru ca nu sunt in programa. In plus sunt 12 puncte din 100. Anul trecut erau 10 pct din oficiu, deci diferenta la punctajul final e infima.
Si sunt si foarte incantata de fi-mea, punctajul ei a fost foarte mare, cred ca a mai crescut atentia la detalii cu varsta .
Vedem la mate cu si cum.
In alta ordine de idei suntem racite, ne curge nasul si ne doare gatul. Amandoua. Of.
In fine, raceala trece, sanatosi sa fim, ca restul vine de la sine sau e neimportant, are mare dreptate Sabina. Acum probabil inteleg si eu mult mai bine ideea asta, fina mea, la 31 de ani, programator la o mare firma, e internata in urma unor AVC-uri mici dar mai multe simultan, are cateva cheaguri de sange pe vase mici in creier. Sper sa fie fara urmari serioase si fara repetare, deocamdata e in "perioada critica".
Sabina spune:
Oooof, Sorana, sanatate finei!
si voua evident. Si Ghe tuseste rau de tot,pana acuma nu am luat, dar cat o sa mai rezist?
Cum mi-am alaptat copiii
anya spune:
Am intrebat o colega care are un copil intr-a 4-a si anul trecut a facut vaccin antipolio.
carolinah spune:
Vad ca la scoala unde e fii-mea (provincie, nu Buc) nu merg decat la Eurojunior (care e interdisciplinat si chiar dragut) si Micul Matematician. Anul trecut a fost numai la primul, anul asta vrea si la MM. Aici nu prea se participa la concursuri mai mult din motive de bani, parintii nu dau atatia bani pe concursuri. Mie nu mi se pare multb sa dau 12 ROn pe Eurojunior de ex, dar din 30 de copii din clasa s-au inscris numai 4...