Clasa a-III-a : 2011-2012 (2)
Raspunsuri - Pagina 3
Sabina spune:
a mea le-ar putea face in timpul saptamanii daca nu ar avea pian. Joi vine la 12 acasa, la 12 50 se pleaca la pian si vine acasa la 17.30 cel mai devreme ca are si teorie.
N-o mai pun teme...c'mon... :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sorana spune:
Pai noi avem asa: Luni 13.30 - 15.00 italiana/engleza (alternativ), joi 13-14 chitara, vineri 15-17 badminton (la asta tot chiulim ), sambata 11-13 mate (arhimede). Deci () duminica facem teme si pt marti-miercuri (ce se poate, evident) pentru ca luni facem strictul necesar, joi face doar pentru vineri si foarte rar cate ceva pentru luni sau termina la arhimede daca n-am facut duminica. Ca sa nu zic ca are teme si pentru italiana de acasa - pe care tot duminica le facem.
Mie mi se pare imposibil sa facem totul in timpul saptamanii si mai e o chestie - uita frate - daca invata duminica pentru stiintele de vineri e degeaba ca uita pana atunci.
Sabina spune:
uite la noi:
luni ore 8-12.30, apoi fuga la pian , 13.30 -13.30, venit acasa. mancat, teme, karate 19.15-20/15
marti nimic.Teme plus pian.
Miercuri germana la 12.30, seara similar karate. intre timp isi face temele si pianul.
Joi e ziua aceea f f lunga si solicitanta, cu doua extra grele. Teme nu prea mai icnape.
Vineri arhimede si mers la busteni.
Sambata si duminica scapa cine poate:D teme, pian, joaca.
la pian de multe ori e cu cantec la studiat...
la germana e f f timida. Nu vrea sa vorbeasca, da senzatia ca nu stie. O sa vad acuma cand mergem la Viena daca o sa fie dispusa sa vorbeasca vreun pic.
Plecam doar noi doua, vineri, si chiulim primele 3 zile de scoala:)
In alta ordine de idei, iar a facut un un desen superb de toamna, pe un fond verde copaci realizati pointilist, apoi le-a dat ceva cu casa si ea a facut un desen cu casa de la munte, dar dintr-un unghi fantastic si parca simteai ca bate vantu si multe lucruri suferate tot asa impresionist si pe bune ca nu a invtat-o nimeni.
Si Doamna i-a zis la ala cu toamna ca e prea mult verde , nu a inteles nimic. Abia am consolat-o sa nu se pleosteasca, imi dau seama ca nu va fi muzicana are talent, urcehe, e f buna la pian dar nu are dorinta, nu e de ea, nu e iesita din obisnuitul celor buni din scoala de muzica), insa la desen e absolut teribila si sper sa nu mi-o pleosteasca nimeni.
Cum mi-am alaptat copiii
anya spune:
Buna, ne-am intors si noi de pe drumuri. Am fost in team building cu serviciul sotului, la Azuga. A nins. Copiii s-au batut cu zapada, au inotat in piscina hotelului, au jucat fotbal in zapada, au topait la focul de tabara iar seara au avut carnaval si tombola.
Sabina, multumesc pentru fise. Avem de lucru saptamana asta.
Programul lui Matei e si el destul de incarcat. Eu am facut deja tabel in excel si l-am afisat acasa, atat pt el cat si pt fratele lui, dar cel mai mult pt bunici, sa stie la ce ora si unde sa-i duca.
Matei are asa: Luni: baschet 18-19.30 si karate 20-21.30
Marti: engleza 14.45-16.15
Miercuri: karate 19.30-21.00
Joi: 14.45-16.15 si baschet sau karate 19.30-21.00
Vineri: Arhimede 15-17, baschet 18.30-19.30 si 20-21.30 karate
Ne raman pentru sambata de facut temele primite vinerea la scoala + Arhimede. Lor nu le da foarte mult de lucru. La muzica n-au scris nimic, la religine nu se duce, la engleza de scoala au f putin si lui i se pare f usor. Majoritar lucraza la mate si romana pt scoala.
Sabina, daca fata ta are asa talent la pictat iar muzica n-o motiveaza de ce nu schimbi ponderea? Las-o mai usor cu pianul si in timpul "furat" pianului da-o la ceva arte plastice. Matei nu s-a inghesuit foarte tare sa vorbeasca in engleza, cand am fost in Grecia, ca in ultima zi, la plecare, sa poarte o discutie cu nenea la care stateam si sa remarc (si evident sa-mi creasca inima ) cat de frumos si corect vorbea. In Austria, daca va fi singura, s-ar putea sa deschida gura, dar daca vei fi in permanenta cu ea va prefera sa te lase pe tine.
O saptamana usoara va doresc!
Sabina spune:
pt ca toti artistii plastici pe care ii cunosc mi-au zis sa nu o au la cursuri pana pe la 12, 13 ani. Prin acei artosti Inteleg de pilda pe Ilfoveanu :D Ca si eu am fost tentata sa o duc, dar daca ar interveni in ceea ce simte ea acuma ar fi jale.
Inteleg de ce. Daca as vedea-o ca amenifesta interes pt compozitiei, nu as intereveni in niciun fel pana pe la 13 ani de asemenea. Treaba cu creatia e f sensibila... la pian invata chestii, acolo fara prof nu merge ca studiezi degeaba. la creat e altfel.
oricum e f usor cu pianu fata de ce ar trebui (aici ma gandesc la liceul de muzica, fireste)
Cum mi-am alaptat copiii
Roxi2003 spune:
Multumesc frumos.
O zi buna!
Citat: |
citat din mesajul lui sorana Roxi uite ca am gasit eu ceva http://mate.info.ro/UploadedMaterials/Mate.Info.Ro.1528%20S%20U%20B%20I%20E%20C%20T%20E%20ARHIMEDE%20-%2026.02.2011%20Clasa%20a%20II%20a.pdf Cum a fost la evaluari? Destul de grele subiectele zic eu, trebuia sa te prinzi de cateva chestii. Eu sunt destul de multumita de punctajul Monicai, se putea si mai rau Sorana si Monica (28.09.2002) |
Sabina spune:
m-am uitat pe subiectele de la evaluare. Nu cred ca sofia s-ar fi prins la ultima problema. Nici eu nu m-am prins.
Cum mi-am alaptat copiii
loryi1974 spune:
A mea inseamna ca are un program mai mult decat lejer.Mi-e jena sa il trec aici :))
Mie mi-e frica de epuizare, mi-e teama sa nu accelereze prea devreme si sa nu reziste pana la capat.Si am un copil foarte bun.Ne gandim in fel si chip la cum sa ii oferim cele mai bune conditii pentru mintea pe care o are.Dar, ne gandim in acelasi timp la oboseala, epuizare si ne intrebam daca acelea sunt alegerile ei sau nu cumva i le-am sugerat noi.E grea meseria de parinte :))
loryi1974 spune:
E posibil sa fi ghicit care din cele doua numere este cel bun, dar asta nu ar fi ajutat pe nimeni.Nici pe tine ca parinte nici pe copil.
NIci eu nu m-am prins din prima :))
loryi1974 spune:
Dupa parerea mea, ultima problema nu si-a atins obiectivul, in sensul ca se putea pur si simplu ghici numarul-sanse 50/50-multi copii doar au ghicit.Daca nu dadeai explicatia si lucrai cu acel numar, obtineai 97-98 de puncte.E suficient sa iti sugereze cineva , cu expresii de genul "nu este o carte prea groasa" sau "nu s-au rupt prea multe pagini" (din auzite :(( ).
Altfel ar fi fost daca se dadea o problema dificila -este firesc sa existe si asa ceva, dar cu mai multi pasi de rezolvare care sa nu se preteze la sugerari de genul celor de mai sus.
Nu stiu ce s-a intamplat cu subiectele de anul asta la Nastasescu-la romana 12% erau in afara programei, iar la mate nu poti fi sigur cine a facut cu adevarat problema, adica gandita nu ghicita.Doar daca iti tragi de limba copilul :))