Invatatura din constrangere (2)
Raspunsuri - Pagina 4

Laura25 spune:
Multumesc pentru parerile voastre .
Vom incerca sambata sa mergem din nou la Palat sa privim de pe margine ce fac altii. Ieri Rares a intrat intr-un zid la prima urcare in kart, asa ca acum nu mai vrea nici el sa mai mearga. A zis ca se mai gandeste pana sambata daca mai vrea.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me

Didididi spune:
Viviana, ai dreptate, am uitat de cromozomi, m-am gandit doar daca seamana :).
Laura, eu pana am invatat sa citesc nu vroiam sa fac nimic, apoi nu am vrut decat sa citesc (spre disperarea mamei). Pentru ca dupa o sora cu o mie de talente, eu nu imi gaseam niciunul. Mie mult timp nu mi-a placut sa incerc ceva nou cu cineva de fata, de teama ca o sa gresesc. Poate nu are incredere in ea si de aceea nu vrea sa faca nimic.

Adriana mica spune:
Laura, aspectele mentionate de tine (legate de relationare) sunt importante, insa si eu zic nu este cazul sa iti faci griji. Pt inceput, incercati sa o incurajati pe Bianca inspre o preocupare / activitate preferata, mai degraba decat in directia explorarii de lucruri noi. Poate s-ar simti mai in largul ei pe un teritoriu cunoscut, pt ca mai apoi sa dobandeasca incredere sa incerce lucruri noi, in medii mai putin familiare.
Cu privire la preocuparile extra, Viviana are dreptate: varsta scolara este in marea majoritate a cazurilor cea mai potrivita pt a incepe o activitate intr-o maniera cat de cat organizata. Insa ce ne facem cu copiii care manifesta interes si determinare (ca sa nu spun indarjire) sa faca anumite lucruri, desi nu au inca abilitatile necesare? Noi suntem in aceasta situatie; desi Dudu este la varsta la care intelege explicatii de tot felul, atunci cand vine vorba despre activitati preferate nu vrea sa accepte nici un argument. Nu reuseste sa se impace deloc cu ideea ca este prea mic pt a incepe studierea unui (anumit) instrument muzical sau ca uneori trebuie sa aleaga intre 2 activitati (care sunt organizate, de exemplu, in acelasi interval orar). Mi-ar parea rau ca acest lucru sa constituie un factor demotivant. Pe de alta parte, nu manifesta acelasi interes pt activitatile uzuale de la gradi, iar asta ar putea constitui o problema o data cu inceperea scolii. Ne tot gandim, nu stim cum este cel mai bine sa prodedam.

Laura25 spune:
Da, Didididi, tocmai la asta as vrea sa 'lucrez' si nu prea stiu cum: sa aiba mai multa incredere in ea, sa fie mai infipta, mai 'tupeista' (intr-un sens bun) mai ales in medii care nu ii sunt familiare.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me

buli spune:
Laura, Matei a avut o faza in care "nu indraznea" nimic.
i-a trecut numai cand i-am spus (si am actionat in consecinta) ca poate sa faca orice cand se simte pregatit.
mi-am dat seama ca puneam presiune "sa fie indraznet" si ca asta il facea de fapt mai timid.
asa ca o vreme l-am dadacit cum cerea el, iar acum e f dezinvolt.

szivarvany spune:
Giuli are ideile ei de care nu lasa, insa cateodata are nevoie de un sut in dos sa incerce.
de exemplu sambata nu a vrut sa intre in sala de sport la baschet, desi stia cu ce se mananca si i-a placut in trecut ideea; asa ca eram la 1 mm sa cedez si sa emrgem acasa, cand i-am spus categorica sa intre, sa vada si apoi sa traga concluziile. si nu a mai vrut sa iasa
intotdeauna ii repet ca daca incearca ceva, macar stie cum e. si o incercare nu inseamna o obligatie !
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu
Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Didididi spune:
Pe mine m-a ajutat plecarea de acasa la facultate. Mama spune cateodata ca nu ma recunoaste :). Faptul ca eram o buna ascultatoare m-a ajutat sa invat lucruri noi si astfel sa-mi valorific calitatile.

Didididi spune:
Mihai, nu imi seamana sau nu i-am incurajat eu predispozitia. Tot timpul il incurajez sa faca ceva nou, il ajut sa faca chestii dificile, dar daca refuza nu insist si ii spun ca poate sa incerce atunci cand este pregatit. Nu vreau sa ii inhib dorinta de a explora noul din teama de a nu se lovi.

nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Voi v-ati gandit vreodata ce meserie v-ar placea sa aiba copilul vostru? Vi l-ati inchipuit vreodata facand aia sau ailalta, stand la catedra sau in cabinet in halat alb, in fata unei planse etc? |
Da, eu da.

Mie imi place sa mi-i imaginez in tot felul de meserii, care mai de care...

viviana spune:
Hei, Nelia, nu te-am mai auzit de mult!
Mai nou copila vrea sa fie medic veterinar. Sa se specializeze pe cai. De cand a fost asta-vara la echitatie si s-a indragostit de calul ei numai asta viseaza.
Ar fi vrut sa se faca jokeu. Dar, cand a vazut ca este mai inalta decat jokeul-profesor cu care facea cursurile a schimbat de drum.
Mi-a adus ieri numarul de telefon al profesorului de chitara.
O sa sun, ce sa fac!
Editez ca am uitat principalul:
Nu mi-o pot imagina medic veterinar. Am in cap numai imaginea medicului veterinar, de la tara, cu o manusa pana la umar si care ajuta un cal constipat. Asta am vazut eu pe la vreo 10 ani.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi