Invatatura din constrangere (2)
Raspunsuri - Pagina 3
Laura25 spune:
Dar daca ai un copil care zice "nimic! eu nu vreau sa fac nimic! Vreau sa stau numai acasa si sa nu fac nimic" Nici perspectiva ca ar putea sa faca orice isi doreste, nici cea ca va sta pe cartoane si va muri de foame daca nu face nimic, pt ca nu ii da nimeni bani degeaba nu a intors-o din decizia de a face "nimic!".
Vorbim de un copil de 6 ani suparat pe viata duminica dimineata ca am scos-o din casa sa aleaga o activitate la Palatul copiilor. In final nu m-a lasat sa o inscriu la nimic, dar a acceptat sa mergem sa privim de pe margine la unul din cercuri, sa vada mai exact despre ce e vorba. In general insa, ea nu are nici un activitate extra-gradintia organizata pt ca ea nu vrea sa faca nimic.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
corap spune:
nic eu nu faceam nimic la 6 ani. (adica citeam, caram pepeni din piata - ce vremuri, maica - si vorbeam la un telefon imaginar cu prietena mea imaginara ana. a... si ma mai duceam singura la cinema (eu pe-ai mei nu i-as lasa singuri - nici nu cred ca i-ar primi cineva singuri), cand strangeam 6 lei de-un bilet.
nu mi-am dorit sa ma fac nimic (dar mi se alesera "profesiile" de asistenta medicala, invatatoare, preoteasa ??? - nu de ai mei, slava domnului, ci de anturajul bunica-mii) pana pe la 18 ani, si sunt foarte ok profesional acum.
cred ca unele persoane nu pot alege pana nu au suficiente date pentru a o face, nu inseamna ca vor deveni un fel de peggy bundy. (si mi se pare o decizie inteleapta sa vada fata cu ce se mananca diverse pana gaseste ceva pe sufletul ei).
Laura25 spune:
Adevarul e ca am zis doar o bucatica mica din 'tablou'. Fata mea e foarte timida si rezistenta la nou. Nu suporta aglomeratiile, zgomotele puternice, se 'ariceste' toata intr-un mediu necunoscut. La gradinita le-a trebuit educatoarelor cam 4-5 luni sa o descopere: ce poate, ce stie. Nu are curajul sa incerce lucruri noi, e foarte sociabila, dar in cercul ei de prieteni si cunoscuti. Tocmai de asta am insistat sa incercam ceva pe langa gradi, sa o expun si la alte grupuri, alti indrumatori, alte activitati decat cele de zi cu zi. Imi lipseste insa capacitatea sa o fac curioasa si sa vrea macar sa incerce.
buli spune:
ah, pai mie mi se pare normal sa nu vrea nimic la 6 ani. si daca ar fi copilul meu l-as lasa sa nu vrea nimic pana ar vrea el ceva.
Laura25 spune:
La ce lista de cluburi si optionale am vazut pe aici pe forum la alti copii, ma ingrijorasem ca gresesc eu lasand-o sa nu vrea nimic. Ma gadeam ca nu e ok sa o las asa, doar cu gradinita si ce mai facem noi pe langa casa. Daca o pierde nush ce start fulmininat in viata si nu va mai putea fi niciodata in rand cu cei care isi exploateaza talentele si capacitatile la maxim inca de la 3 ani!?
Feciorul a vrut karting si automodelism. Sa vedem cat il va tine si pe el elanul.
buli spune:
eu chiar sunt "contra" la activitati (prea multe) la copii sub 6 ani. si la cei peste consider ca sunt indicate doar cele pentru care manifesta ei interes.
nu vreau sa comentez mai mult, dar cred cu tarie ca joaca "dezorganizata" si statul "aiurea" cu prietenii de aceeasi varsta au un rol foarte bun in dezvoltarea copiilor.
Didididi spune:
Buli, pentru idei asa retrograde, mi-e teama ca o sa ti-o iei :).
Laura, au temperamente diferite copiii tai. Sa inteleg ca nu sunt gemeni identici? Nu ar fi rau daca ai convinge copila sa incerce sa faca si lucruri noi. In zilele astea lipsa "tupeului" este sanctionata ca lipsa de cunostinte si aptitudini. Din pacate, ne am americanizat aici.
viviana spune:
Laura, e ok asa. Eu nu am fost adepta activitatilor pana ce nu a intrat la scoala.
Avea la gradi copile ce mergeau la balet, la tenis, la diverse. Insa ea mi-a spus ca nu vrea decat sa se joace si atat. Si atat a facut.
Apoi singura activitate extrascolara a fost engleza din clasa a II-a.
In vacante activitati la Antipa.
Azi mi-a cerut cursuri de chitara. Vrea neaparat. Si eu nu stiu daca sa spun da sau nu.
Didididi, sunt fata si baiat. Nu pot fi gemeni identici.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
szivarvany spune:
Viviana, spune da.
Eu mereu zic ca merita copilu` o sansa, chiar daca dureaza o ora sau 5 Puteti imprumuta o chitara pt cursuri
Laura, poate inca nu e momentul Biancai, sunt sigura ca la un moment dat isi va dori si ea sa faca altceva Dar pana atunci e asa de bine sa copilaresti
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap nu mi-am dorit sa ma fac nimic |
Eu voiam sa ma fac postas.
Mama rade si acum de se prapadeste cand isi aminteste figurile celorlalti cand primeau raspunsul la intrebarea 'ce vrei tu sa te faci cand o sa fii mare?'
Verii mei voiau sa se faca vidanjori.
Ce sa facem, suntem o familie cam ciudata:))))
Stati ashea ca voiam sa spun ceva important. Da, mi-am amintit. Nu voiam sa ma fac nimic nici macar in anul 4 iar acum, multi dintre studentii mei habar n-au ce vor sa se faca. Eu le spun ca e bine asa, timp au sa se hotarasca, important e sa tina ochii si urechile dashchise.
Edit: am vrut, la un moment dat, sa ma fac si detectiv particular, ca ma uitam la bulgari, la Stdio X cu tata si-l comentam pe Philip Marlowe.
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz