Citim impreuna - "O zi" - David Nicholls
Raspunsuri - Pagina 9
maria_alexia spune:
tot la categoria chibitat de pe margine, caci inca n-am citit-o ; stiu ca nu-i politically correct ce-o sa spun, dar m-ati facut foarte curioasa: mi se pare extrem de interesant faptul ca cititoarele cu steag american la profil gasesc mult mai mult miez in cartea asta decat cele cu trei culori pe stegulet .
vorbeste cartea asta oare o limba diferita, pe care noi, din afara n-o pricepem? nu vi se pare ciudat ca personajele sunt atat de ireale/false pentru unele si atat de cunoscute/identificabile, pentru celelalte?
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maria_alexia tot la categoria chibitat de pe margine, caci inca n-am citit-o ; stiu ca nu-i politically correct ce-o sa spun, dar m-ati facut foarte curioasa: mi se pare extrem de interesant faptul ca cititoarele cu steag american la profil gasesc mult mai mult miez in cartea asta decat cele cu trei culori pe stegulet . vorbeste cartea asta oare o limba diferita, pe care noi, din afara n-o pricepem? nu vi se pare ciudat ca personajele sunt atat de ireale/false pentru unele si atat de cunoscute/identificabile, pentru celelalte? |
Cititoarele cu steag american se cunosc mai indeaproape si deci ne "dragalim" mai mult...it's loooooove, baby! Nu citi prea mult in steag ca te induce in eroare.
inchid ochii la mica rautate strecurata si la faptul ca ai citit printre rindurile americane
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
beshter spune:
Stati asa, ca tocmai mi-a venit o idee. Cand ma trezeste fiu-meu devreme am idei bune:)))
cora zicea la un moment dat ca citeste Sotron. Hai sa citim si noi, lasand subiectul asta deschis, bineinteles. Sa deschida cora subiect nou de 'citim impreuna' si sa ne apucam de Cortazar. Poate nu chiar acum, peste fro saptamana asa....???
Ce spuneti? Putem sa comparam personajele, ca tot a inceput cora comparatia Magai cu Emma.
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
maria_alexia spune:
intentia era sa va provoc sa discutati despre lucrurile care vi se par importante. lucruri pe care unii le vad imediat, altii nu.
eu cred ca nu e deloc de neglijat nici contextul social atunci cand percepem si judecam o carte.
cam asta-mi era ideea...
corap spune:
eu is d'acord. deschid peste o saptamana fixamente :)
in alta ordine de idei, maria, n-am mai ajuns la sibiu, ca i-a fost anei rau in week-end si am stat acasa
si in alta ordine de idei, nu ratati ploaia de stele: pe 8 octombrie, intre sapte si noua seara (stegulet tricolor)
si, in sfarsit la subiect:
mie nu mi s-a parut indragostit de sylvie. mi s-a parut ca a luat-o fix ca pe un trofeu si a tratat-o in consecinta. (si reciproca valabila). mi se pare ca s-au casatorit ca asa se casatoreste lumea cand asteapta in copil. in virtutea inertiei. ca asa fac toti oamenii la 35 de ani, daca nu s-au casatorit deja. nu evolueaza, el sta pe loc si trece viata peste el.
eu nu cred ca exista oameni (fie ei si barbati, daca tot incepuram cu impolitetea coritica) care sa nu aiba niciun interes. nimic, nimic.
ocebine spune:
http://www.barnesandnoble.com/w/hopscotch-julio-cortazar/1100289743?ean=9780394752846&itm=1&usri=julio%2bcortazar
Asta, deci?
Ma duc diseara la biblioteca sa vad daca o au.
(citeam o biografie a lui Edith Piaf dar merg si doua odata).
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ocebine citeam o biografie a lui Edith Piaf dar merg si doua odata |
Oooooo ..ce mi-a mai placut biografia lui Piaf, aia pe care am citit-o eu ... asa ca dragutza, te iert (putin) ca mi-ai facut cartea muci.
E bine sapt viitoare pt Cortazar, ca la serviciu inchidem luna, prima sapt din luna este intotdeauna cea mai nenororcita din cariera mea. inchidem . Aoleu numai cand scriu numele Cortazar si deja ma doare capul de concentrare ...dar din respect ca mi-ati citit cartea mea draga, o sa-l citesc si eu pe dumnealui ...si sa vedeti cu ce artilerie vin, sigur, daca inteleg ceva din subiect
P.S. Maria, esti din Sibiu ? Gata, te-am pus pe lista mea "de intalnit" caci am rude in Sibiu, rude dragi - nu stiu cum se face dar toate persoanele cu care interactionez (placut ) sunt fie din Buc, din P. Neamt sau din Sibiu - exact orasele pe care le vad cel mai des cand vin in tara ...karma, karma
beshter spune:
ha, ha, ti-am facut-o, buflea:))))
cand ma gandesc la Sylvie, nu-mi vine-n cap decat 'fata cu frunte paroasa':)))
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz