Ora de culcare a copiilor
Raspunsuri - Pagina 36
anya spune:
Eu cunosc persoana (mama singura) care munceste ca disperata sa plateasca doua bone (ca bonele nu muncesc mai mult de 8 ore..). Se pune?
Soleil spune:
Da, anya, se pune. Si se pune la multi...
Eu am bona ca sa nu stea copilul singur acasa si cat era mica am avut noroc ca a acceptat sa stea la mine 10 ore. Plecam din casa la 8.30 si ma intorceam la 18.30. Sotul pleca tot asa si venea acasa dupa 19.30. Unde? La munca si pe drumul dus/intors.
Si acum e la fel, doar ca acum e copila la scoala si vine mai tarziu. Da' deh, e usor sa vorbesti din auzite. In RO, joburile part-time nu sunt la moda, ci eventual orele suplimentare. Eu am noroc ca pot pleca de la servici la ora la care se termina, eventual mai pot lucra de acasa daca e ceva urgent.
Si pe cati ii stiu ca au bona, fix pentru asta au bona: sa stea cu copilul/copiii cata vreme parintii sunt la servici. Nu la teatru, nu la cosmetica, nu la plimbare.
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas un mesaj cu dedicatie pt ANCA. E vorba de alegerea meseriei. Ai mei is amandoi ingineri. Sor'mea a terminat ASE-ul. In familie s-a mancat mate pe paine. Cand eram a 8a, sor'mea era la liceu, la mate-info. Cand s-a pus problema alegerii unui liceu - eu am prins si capacitate, si admitere in liceu, deci pe vremea mea eu alegeam liceul, nu computerul - familia a votat un profil de mate-info. Eu voiam filologie. In urma negocierilor, mi s-a permis sa-mi aleg liceul, nu si profilul. Cu 3 saptamani inainte de capacitate (pt cine nu mai stie/n-a prins denumirea, era examenul de absolvire a scolii generale, la romana, mate, istorie si geografie) s-a produs un declic. Am auzit undeva o vorba, "esti prea tanar ca sa te resemnezi". Si atunci s-a surpat totul. Am redeschis subiectul, fara nicio reusita. La ultima sedinta cu parintii, parintii colegilor, care stiau de problema mea, mi-au tinut partea, dar ai mei n-au vrut sa auda. ...si am picat. In depresie. La 14 ani. In fiecare dimineata ma trezeam umflata de plans. Erau momente cand nu puteam nici sa mananc, trebuia sa ma ascund in baie sa plang. Fiindca simteam ca ma ratez. Ca nu contez. Orice aluzie la liceu ma facea sa plang. Nu protestam, eram prea bleaga, doar plangeam. Dupa cateva zile, mama a cedat. A ajuns la concluzia ca decat sa ajunga copilul la balamuc, mai bine il lasa sa faca ce vrea. Bineinteles, asta s-a intamplat intr-o dimineata in care m-a gasit iar umflata de plans. Cand copilul tau o sa iti spuna ce meserie vrea sa faca in viata, gandeste-te si la posibilitatea asta. Poate pentru ea va conta mai mult decat iti poti tu inchipui. |
Si eu am fost fata cuminte si supusa si am mers la liceul ales de ai mei..
Apoi am facut acea facultate.. aleasa tot de ei.. in ideea ca "cu acea meserie iti vei gasi mereu si pretudindeni de lucru".
Liceul l-am urat din tot sufletul. Cred ca am fost si in depresie. Am avut mai mult noroc la facultate.
DAR nici o clipa nu am profesat meseria pt care m-am pregatit.
Dupa facultate am mers pe drumul meu. Cu totul altul decat cel gandit/ales de parinti!
ela_04 spune:
Nici pe noi nu ne-a ajutat nimeni. Uneori cand trebuie sa plecam in provincie cu treaba sau la o nunta, botez sta o zi. O data am dat cu o solutie pt gandaci in casa si trebuia sa stea o zi toata casa inchisa si a doua zi sa le spal pe toate. A doua zi m-a sunat plangand sa vin sa-l iau ca nu se mai descurca.
anca74 spune:
citat din mesajul lui mina Ok, deci de ieri pana azi am invatat asa: Cel mai important, ca daca esti artist, trebuie sa-ti cunosti lungul nasului. Sabina, te rog sa ai grija, da? |
Da, mai, evident ca trebuie sa-si cunoasca lungul nasului.
Impresioneaza pe cineva cand se da rotunda ca a facut sau face ceva nemaipomenit acum? Pe mine, iti spun sincer ca nu. Nu ca i-ar pasa ei cine stie ce.
Io-s impresionabila numai cand vad/ aud singurica cate o chestie iesita din comun. Daca e cazul, evident.
Uneori, ma mai las influentata si de comentariile pozitive ale altora.
Dar in niciun caz nu ma impresioneaza lauda de sine.
Mi se pare deplasata la un om matur.
Ma simt de parca as fi catapultata-n trecut, cand eram de o schioapa, la gradinita: "io-s mai frumusica decat tine ca am fustita rosie cu floricele galbene. Tu ai fustita bleu cu floricele albe, si nu-i asa frumoasa ca a mea, sic!"
Dar, in fine... ce mai pot sa spui la faze de genul asta?!
Unde naiba a disparut bun simtul, frate?
Dar simtul ridicolului... ala pe unde umbla?
citat din mesajul lui mina Ca geografia si istoria sunt arte (?!?!?!) |
Eu nu stiu la ce capitol sunt varate in tara aceste doua discipline, insa la noi in batatura se studiaza in cadrul BA-ului (Bachelor of Arts).
Iote aici referinta: http://www.uottawa.ca/academic/info/regist/calendars/programs/byDiscipline.html#H
si http://www.uottawa.ca/academic/info/regist/calendars/programs/byDiscipline.html#G
De cauti la orice alta universitate in Canada (si ma avant sa zic, si in US), aceste facultati de taiat frunze la caini se studiaza in programul de Bachelor of Arts.
Fa-le astora o plangere si explica-le ca-s complet ca au pus Istoria si Geografia la arte.
Apoi, vino si zi-mi si mie care fuse rezultatul.
citat din mesajul lui mina Nu-mi este f clar conceptul cu taiat frunza la caini.....si daca cineva ar castiga bani din asta, care ar fi problema? |
Niciuna! Ar fi chiar... shocant!
In general, facultatile astea de taiat frunze la caini nu produc cine stie ce $. Mai degraba sunt bani aruncati pe fereastra facand asemenea studii. Iar aici ma refer la situatia in America de Nord, unde platim din buzunarul propriu orice curs am lua la colegiu sau facultate sau scoala tehnica.
Da, ca hobby si interes particular, as zice ca facultatile de taiat frunze la caini sunt geniale.
Problematic este faptul ca nu-ti permit sa-ti castigi decent existenta.
Vorbesc aici la modul general. Stiu bine ca persoanele prezente sunt absolut geniale, au un succes fulminant in meseriile lor artistice, iar conturile lor bancare sunt doldora de $.
Am fost informata despre asta de cateva ori deja. Nu e cazul sa ne repetam.
citat din mesajul lui mina Ca pe aici pe la Romanica, bunici, verisoare, bone, etc, isi dau coate si branci prin fata usilor care de mai care sa ne aibe grija de copil. Va roooog eu mult de tot trimiteti-le si la mine, ca eu nu le vazui, intre doua drumuri la scoala si after school, un facut de piata, un antrenament de tenis si ce-oi fi mai facut eu ieri de capul meu..... |
Hai, mai, ca esti chiar nostima! Doar au fost zeci de subiecte (si sunt in continuare) despre bone, cum ar trebui sa fie ele, cum se poarta cu copiii, mamici care cauta bone, mamici care "doneaza" bone cand si-au terminat treaba cu ele, avertismente despre anumite bone care au calcat pe bec, etc.
Cred ca nu citesti unde trebuie.
Ca sa nu-ti mai spun de mamicile care-s suparate foc pe unii parinti care nu vor, frate, cu niciun chip sa-i ajute cu copiii. Cum este posibil asa ceva? Stau la pensie degeaba, se uita la tv sau pe fereastra, si nu-si ajuta copiii din dotare cu nepoteii zburdalnici.
Vai de mine, unde s-a putut ajunge!... Este de-a dreptul scandalizant!
Si restul mamicilor care vin sa le consoleze, comentand de pe margine: "Oh, mama mea imi face mancare, imi spala, imi scoate copiii in parc". Alta: "Mi-am lasat in vara asta copiii la bunici, la tara, ca e aerul mai curat si mancarea mai sanatoasa. 3 luni au stat acolo".
E cazul sa mai continui?
Te trimit sa arunci un ochi la unul din subiectele de la Clubul scutecelor (1-4 ani) (oricare din ele) sa lecturezi acolo mai pe indelete cum sta treaba.
citat din mesajul lui mina Ca daca nu esti in stare sa-ti stapanesti propriul copil, ce sa mai vorbim, esti jalnic. |
Pai nu? Nu ti se pare ca am dreptate?
Nu vorbim de copilul altcuiva, ci de al tau. Cum adica sa nu fii in stare sa-l potolesti, sa-l linistesti sau sa-l culci?
Zi-mi si mie cum sta treaba ca deja inot in mister.
citat din mesajul lui mina Pana la urma, crestem copiii astfel incat sa ne simtim noi bine, sau sa se simta ei bine? (me scuzati, informatie suplimentara pe subiect n-am avut de unde mai aduce ... da nu m-am putut abtine). |
Un pic din amandoua.
Androix spune:
Buna dimineata, Anca! Las-o mai moale cu cofeina
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
anca74 spune:
citat din mesajul lui Androix Buna dimineata, Anca! Las-o mai moale cu cofeina |
Salutare!
Nu le am pe astea cu cafelele. Nu le-am avut niciodata. Imi dau palpitatii.
Sa mai zic si de tigari? Ca nici cu astea nu le-am avut niciodata.
Ma straduiesc sa traiesc sanatos, ce mai!
monicabo spune:
Bonele stau in general cu copiii in lipsa parintilor, cat sunt la serviciu. Nu am prea auzit bone care sa stea cu copilul in timpul liber al parintilor.
Cu bunicii, da, sunt cazuri si cazuri, unii pot ajuta full time (care-s la pensie si vor/mai sunt in putere), altii portiuni din timp (weekend, duamieze) - cei ce inca lucreaza, sau deloc (cei care nu mai pot, pot dar nu vor - dreptul lor) samd...
Situatii si situatii....
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
ela_04 spune:
Ca sa nu-ti mai spun de mamicile care-s suparate foc pe unii parinti care nu vor, frate, cu niciun chip sa-i ajute cu copiii. Cum este posibil asa ceva? Stau la pensie degeaba, se uita la tv sau pe fereastra, si nu-si ajuta copiii din dotare cu nepoteii zburdalnici. |
nu m-am plans ca nu vrea sa stea. sau ca nu ma ajuta. e mama mea indiferent ce ar face.
si mai vroiam sa spun dar a murit calc. (am trecut pe laptop ) ca nici eu nu cunosc nici un bunic care sa stea cu nepotii lui. Am o prietena care sta cu soacra-sa si e singurul caz unde vrand ne vrand o mai ajuta.
mina spune:
Unde naiba a disparut bun simtul, frate? Dar simtul ridicolului... ala pe unde umbla? |
Exact asta ma intrebam si eu, pe cuvantul meu!
A, si inca ceva, vorba lu' fi-miu: multumesc ca mi-ai citit cu atata atentie mesajul. Rar mi se intampla sa imi confirme cineva pe forum ca da, chiar mi-a citit mesajul si s-a straduit sa-l interpreteze.
Rufus, ai avut dreptate: e clar ca nu voi sti ce sa fac cu genialele invataturi!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it