Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Anca, in Suedia geografia e la ''Earth Science'' istoria la ''Social science''. Facultatile astea de taiat frunze la caini, pe langa faptul ca au centre de cercetare din care scot bani(ce ti-e si cu clima, geomorfologia, auzi dom'le sa pazim Yellowstone-ul da' de ce?, ori sa studeim si cartografiem dorsalele oceanice, ori falia San Adreas, da-le dracu' explodeze ca pe noi nu ne intereseaza). Mai nou exista geoinginerie, oare cand se construieste un drum sau un cartier pe-o rapa sau cand se foreaza dupa petrol oare aia cam ce pregatire au? Oare aia nu au cunostinte geografice despre teren si produsele dupa care sapa? Geologia (ruda a geografie) oare in the north continent tot la Arts e? Vezi tu, daca nu erau geologi, geomorfologi, hidrologi(si hidrologia zau ca are muuulte ramuri) atunci cand vine apa ne lua pe toti, si drumurile trebuiau refacute an de an din cauza scurgerii subterane, care prin maiestria artistica a celor implicati a fost posibila dirijarea controlata asa incat drumurile nu se surpa de la panza freatica. Da' e arts.
Ei bine, nu toti absolventii de astfel de arts ajung geoingineri, na! Da' ajung profesori. Si a fi profesor desi e prost platit si totusi decent( si e si o munca decenta si curata comparativ cu alte meseri)iti instruieste copila. De la gradi pana la doctorat(daca o sa-l fac), daca tu consideri ca se poate trai si fara profi(ca daca toti gandesc ca tine nici dracu' nu se mai face prof) eu zic sa faci home schooling si cu faculta o lasi mai moale, si te reorientezi spre alte meseri fara faculta.

EDIT, ca uitai: ''cumnata'' a terminat in Suedia Geografie umana 4 ani, a facut 1 an ceva master pe statistica/matematica si amu' lucreaza la primaria unui oras maricel (ca dezvoltator nu stiu de care dar in concordata cu pregatirea ei) si e implicata in proiecte de dezvoltare, plus ca amu' la geografie tre sa stii softuri GIS(inventat BTW de cei din Canada) si amu' folosit cam peste tot in lume. Face minuni softul ala. Vazui cand ''cumnata'' o trebuit sa aduca un plan viabil de rasmutare unei comunitati cu catel si purcel din cauza instabilitatii terenului si forjelor din minerit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

En_kvinna, te lauzi acum si tu cu artisti in familie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

anca74, sa-ti traiasca fata si sa fie sanatoasa! La multi, multi ani fericiti Annei!
Si poate - acum sau peste ani - o sa reuseasca sa te invete (si nu doar pe tine) ca viata nu-i facuta numai din alb si negru sau - mai pe "romaneste", asa - someone's garbage is another one's treasure...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Merci, Soleil!

Iote aici niste statistici care, zic eu, vorbesc de la sine pentru America de Nord:

http://finance.yahoo.com/news/The-50-Best-Careers-of-usnews-2389565045.html?x=0
(Prima fraza a articolului spune tot: It pays to be smart when choosing your career)

http://www.bls.gov/emp/ep_table_103.htm
http://www.bls.gov/news.release/ecopro.t06.htm

http://www.perspective-canada.ca/

Eu nu am zarit nicio mentiune in tabelele astea despre vreo profesie mai "artistica" asa, dar in fine... Imi bat degetelele de pomana pe tastatura.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Merci, Soleil!

Eu nu am zarit nicio mentiune in tabelele astea despre vreo profesie mai "artistica" asa, dar in fine... Imi bat degetelele de pomana pe tastatura.



My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.


Ca o statistca vorbeste de la sine este discutabil....iar daca TU nu vezi, inseamna ori ca n-ai citit ori ca n-ai retinut ori ca ai un oarece handicap de vedere:

Astea ce sint:

--Curator

--Film and video editor

--Gaming manager

--Interpreter/Translator

--Multimedia artist

--Technical writer

In plus, ai un ton de toata jena...n-as arata cu degetul pe Sabina (care-i o finuta) cu atita vehementa (asta ca sa ma exprim fin...ca altul este cuvintul potrivit)...este deplasat.

Mai spun ceva si plec (poate)...nu cred ca putem hotari noi (parintii) ce meserii isi vor alege copiii nostri. Viitorul este al lor. Noi sintem doar responsabili pentru netezirea drumului intr-o mai mare sau mai mica masura. Satisfactia PERSONALA nu rezoneaza intodeauna identic intre 2 generatii!!!!

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornilia spune:

Programul fetelor mele:
Trezirea la 6:30 am, plecat la scoala la 7:15 am.
Ajung acasa la 3:00 pm. Masa de prans dureaza cam o ora (cu schimbatul de uniforma, spalat mainile etc).
La ora 4:00 pm - lectii care ne ocupa cam o ora.
Ora 5:00 pm - iesit afara sau mers la prieteni acasa (desi sunt 50 de grade).
Ora 7:00 pm - cina, baia de seara.
Ora 7:30 pm - la ele in dormitor cu lumina stinsa (uneori adorm instantaneu, alteori pe la 8).
Activitati extrascolare in weekend. Deaemenea, in weekend, Maya sta la joaca pana hotaraste ea, cea mica la 8:30, 9 maxim este in pat.
Daca tatal lucreaza pana tarziu, isi face timp sa vina la masa de pranz sa le vada - NU tin fetele treze doar ca sa-l vada pe taica-su.
Acum sunt casnica, daca cand lucram full time le vedeam doar cand dormeau. Era un sacrificiu pe care eram obligata sa-l fac insa nu am pretins niciodata ca fetele sa fie tinute treze pana ajung eu acasa de la serviciu. Nu consider ca ar fi fost un beneficiu pentru ele si nici family quality time.
Garantez ca am 2 fete fericite, dezinvolte, inteligente si fara sechele in urma faptului ca mama, pentru o vreme, nu a fost prezenta la baia de seara.
Va rog sa nu ma luati la 3 pazaste, am raspuns la subiect si cu nici o intentie rautacioasa.

Edit: Nu intentionez sa spun ca asa e bine sau cel mai bine - doar ca programul asta se potriveste de minune copiilor mei fara a fi traumatizati nici de rutina zilnica.

Sanatate si numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Mai bufleo, ma niervezi! Cum pana mea nu produc artele nimic palpabil, fratie?

Da' cartoiu' ala pe care l-am cumparat din pricina ta ca sa-l citim cu tot boborul la clubul cartilor? Ai? Ala e palpabil? E palpabil, frate, c-am simtit io cat trage coscogeamitea cartoiu cartonat in sacosa de piata!

Da' tabloaiele pe care si le atarna burtile verzi si mai putin verzi pe pereti? Ai? Alea ie palpabile?

Ia sa cari si mata decoruri pentru prieteni scenografi, sa vezi ce palpabil e si teatrul!

Terminati cu prostiile ca pe bune ca ma sucaresc rau! Si-ti desfiintez cartea pe care o iubesti atata! Nicholls ala cred ca stie cel mai bine cat de palpabila e arta lui ca pe pariu ca are mai mult de two cents to rub together.

Si mai las-o cu 'lipsa de sensibilitate artistica' ca vazui io ce-ti mai canta lira pe la zona artelor! Mama, mama, ce hexametri si ditirambi si ode in cnstea cartii asteia care te-a fermecat. Pai dac-ar fi scris-o fie-tau (ai baiat?:)? Sau, si mai bine, dac-ar fi scris-o fetita Ancai peste douajde ani? Sa fi vazut atunci ce va crestea pipota cat China si ce mai iubeati artistii si artele, care brusc ar fi fost 'meserii' demne de toata stima!

Dixit!


Aoleu Sefa, ce knockout fratioare … stai sa ma ridic de jos si sa-mi adun argumentele de pe ring, in timp ce ma numara Sabina la subiectul asta sau Corap la cartea mea draga care a zis ca ei ii place spatiul dintre randuri …hahahaah !

Pai sa-ti spun cum se vede de la mine situatia … cartea aia, decorurile scenografilor, tablourile galeriilor, contrabasul care iti deformeaza picioarele – sunt simple instrumente folosite pentru a produce emotia …rezultatul unui act artistic nu este tabloul, este “o stare”, si artistul care reuseste sa induca stari publicului lui, cu cat mai controversate cu atat mai interesante, ala este un artist bun. Adica pardon, asa defineste contabilul din mine un artist bun …

Ca m-am ambalat acum cu definitiile, m-as aventura sa spun ca artistul care reuseste sa creeze emotii celor ca mine, astia mai nesimtzitori, dominati de ratiune, este cu atat mai remarcabil, pentru ca cei “imaturi emotional” gusta cu mai multa placere o emotie, pentru faptul ca in general o percep mai greu si o traiesc mai rar.

Asta nu inseamna desigur ca daca eu am rezonat cu un act artistic, el este neaparat de calitate. Nu stiu cum cum se defineste calitatea in arta - tocmai pentru ca se joaca cu sentimente umane care sunt diferite ca numar, ca intensitate, ca importanta, ca valoare, provin din experiente diferite, produc reactii diferite …etc.
Eu cred ca un act artistic este remarcabil atunci cand totalitatea emotiilor pe care le produce atinge cat mai multe tipuri de personalitati umane.

Sigur ca m-as bucura daca copilul meu ar zbarnaii coarzile sensibile ale lumii care il inconjoara – dar parca exemplul nu mi se pare bine ales, ca eu am orgasmat si cand fi-meu a castigat liga (comunala) de hockey (care stim bine ce sport “artistico-bataios” este ) si cand mi-a scris prima scrisoare (“mama vreau un skateboard” – halal compozitie ! ! ! ).

Cred ca e firesc sa imi doresc sa aiba o viata usoara – cine nu isi doreste asta pentru copiii lui ? Perceptia mea asupra lumii artistice este confuza si complicata, se desfasoara in medii neobisnuite, fara reguli bine definite, fara o perspectiva de viitor logica si fara prea multe satisfacii materiale …se traieste de azi pe maine, producand cand loveste muza si asteptand ca ceilalti sa rezoneze cu acea inspiratie. Unora le iese, altii asteapta o viata … mie nu imi pare ca artistii au o viata usoara, mie imi pare ca au o viata framantata si nesigura, lipsita de planificare si plina de incertitudini.

Si pentru ca eu gandesc, simt si traiesc exact in partea opusa … imi voi indemna copiii spre ce mi se pare mie a fi o viata usoara , ca nu am cum sa evaluez viata decat prin propria-mi experienta si propriile-mi perceptii.

E interesant subiectul asta despre perceptia actului artistic – poate ar trebui sa ii facem un subiect separat …

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Ana Maria, te rog frumos sa pastrezi pentru tine impresia pe care o ai despre Sabina cea finuta. Nu o impartasesc defel, dar pot sa traiesc cu faptul ca tu ai o parere atat de buna despre ea. Felicitari!

Revenind la meseriile subliniate de tine:

1. Film and video editor - ceva imi spune ca trebuie sa ai niste cunostinte tehnice, fiindca profesia asta implica program computerized graphic effects, computer editing systems, electronic titling systems, video switching equipment, and digital video effects.

2. Gaming manager - aici chiar ca ai nimerit-o! Este o arta, intr-adevar, sa te ocupi de jocurile de noroc, de pariuri, de cazinouri.
Sa zicem ca aceasta arta nu figureaza pe lista de profesiuni la care ma gandesc pentru fiica mea.

3. Interpreter/Translator - asta are de-a face cu limbile straine.
Treaca-mearga de la mine...

4. Multimedia artist - din ce stiam eu, astia creeaza efecte speciale, animatie, sau alte imagini vizuale folosind film, video, calculatoare, sau alte instrumente electronice si mass-media pentru utilizare în jocurile de calculator, filme, videoclipuri muzicale, reclame. Deci, si aici trebuie luat in calcul un nivel important de cunostinte in calculatoare, right? Cel putin in calculatoare. Nu stiu cata la % este partea artistica, dar in fine,... te cred pe cuvant.

5. Technical writer - din nou... iar esti putintel pe langa subiect: Un scriitor tehnic (care se mai cheama si a technical communicator) este un scriitor profesionist care proiecteaza, creeaza si pastreaza documentatia tehnica. Asta include ajutor on-line, ghiduri de utilizare, manualele cu instructiuni de utilizare, specificatiile de proiectare, manuale de sistem, precum si alte documente tehnice. Ceva imi spune ca un scriitor tehnic trebuie sa aiba cat de cat habar... de tehnica.

6. Curator - asta-i singurul care poate fi considerat ca are de-a face strict cu artele, si ma scuzi ca nu l-am zarit la timp.

Nu ma asteptam insa sa capotezi in asa hal.
Da-mi voie sa-ti indic ca nu e bine sa-ti sara tensiunea peste limite, si ar trebui sa fii un pic mai atenta cu variatiile astea in tensiune. Nu fac bine pe termen lung.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Buflea, pai nu a zis nimeni ca ar fi usor:) nu e deloc, dar asta nu inseamna ca vor fi nefericiti. Ca au angoase creatoare...ehe, dar asta nu e nefericire. ba e fericire maxima sa fii intr-o stare din asta de nebuluoasa cand lucrezi, e adrenalina la maximum :P

Si pe chiar alta parte:) nu toti cei care studiaza arte ajung in varf, dar pot castiga f bine din lectii, din prelegeri, samd samd.
Eu am auzit pentru prima data in viata mea, aici pe forumu asta, ca artistii sunt condamnati la o viata de nefericire. Mie mi se pare ca nu mai exista domenii safe in ziua de azi, toate meseriile sunt la moda cativa ani, dupa care concurenta devine acerba ,etc. Sefii sunt cum sunt, programul de lucru e infernal, multi nu mai stiu nimic decat job-casa-cumparaturi. Cu ce e asta mai simplu?

viata e la fel de grea pt toata lumea. Indiferent de meserie. E la mintea cocosului asta.

Trist mi s-ar parea ca un copil sa NU vrea sa faca arta si sa il impinga parintii, sa il oblige. Am vazut, cum am mai zis, multe cazuri. Intr-adevar, parca e mai trist decat sa te oblige informatica in loc de inginerie, in sensul ca o meserie tehinica pana la urma o faci si gata, dar sa faci arta din obligatie, e chiar aiurea, pt ca n-ai nicio sansa sa o faci bine, orict pompeaza babacii in cei mai grozavi profesori si oricate ore studiezi cu batu la popou.


Pt conformitate, Multimedia artist are la baza studii de arta, fie ca e vizuala fie muzica. Mediul este intr-adevar electronic ,asta e termenul uzitat, desi e computer pe „romaneste”, dar tehnicile aplicate sunt aceleasi ca atunci cand ai folosi penelul sau creionul pe hartie samd
Modulul multimedia se face DUPA ce ai absolvit artele „obisnuite”, cel putin asa e la facultatile din lume a caror programa am consultat-o. Artistii multimedia castiga bine in general. Iar in ziua de azi nu te mai remarci doar prin strict meseria de baza, trebuie sa stii sa vii cu cvea in plus, astfel ca multi compozitori lucreaza din greu cu computere si au cunostinte tehnice de invidiat.

PS 2. Anamaria ( ) are aceste impresii pt ca ea chiar merge la concerte si nu vad de ce nu avem voie sa ne exprimam impresiile ??


Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui mina

Pana la urma, crestem copiii astfel incat sa ne simtim noi bine, sau sa se simta ei bine? (me scuzati, informatie suplimentara pe subiect n-am avut de unde mai aduce ... da nu m-am putut abtine).


Amandoua - si pentru noi si pentru ei.

Mergi la inceput