Ora de culcare a copiilor
Raspunsuri - Pagina 35
valentinag spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca74
Pe cuvant daca reusesc sa pricep acest tip de mentalitate. Ai, deci, una bucata copil mic, plangacios si mofturos, da? Voi chiar nu sunteti in stare sa va temperati/ potoliti propriul copil? Sa-l luati in brate, sa-i indreptati atentia catre altceva, sa-l mangaiati, sa incercati sa-l impacati? Sa-i inganati un cantecel la ureche pana se linisteste? Cum adica se sufoca de plans daca-i inchizi lumina? Dar de ce sa-i inchizi lumina? Exista veioze de perete care lumineaza foarte slab si sunt numai bune pentru un copil mic caruia ii este teama sa adoarma singur. Iar daca nu merge de niciun fel, il iei in brate si-l culci la tine in pat pana adoarme. Apoi il duci la el in patut. Daca nu sunteti in stare sa va temperati/ potoliti propriul copil acum, dar cand va avea 20 de ani si va veni cu altele mai grave, ce veti face? Nu pricep si pace, pe cuvant de onoare. |
Iti prea multumesc pentru raspuns, doar ca este egal cu zero!
Daca ai fi citit atenta, ai fi vazut ca fix asta face, insa copilu tot nu adoarme asa cum spuneti voi ca trebuie la 8 cel tarziu!Dar, nu-i asa, e mai interesant sa dam cu batu'n balta, sa punem etichete altora ca nu-s in stare sa "stapaneasca" copilul, decat sa dam un raspuns civilizat!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Ingrid S spune:
Valentinaq, nu merge asa repede. Orice invatatura (in cazul acesta, gestionarea somnului) dureaza. Uite, a mea dormea pe la 9 seara la varsta de un an, poate chiar si mai tarziu. Somnul de dupa-masa, bata-l cucu'. Ok, revenind la sora ta, sa faca asa cum a spus Anca, in fiecare seara sa-l ia cu blandete, sa elimine orice stimuli auditivi perturbatori, sa-l tina in brate si ii va crea reflexul de somn. Cuvantul cheie e consecventa. O saptamana, doua...si sa ne spuna dupa aceea daca a reusit.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
viviana spune:
Valentinag, iti pot spune cum a procedat verisoara mea cu fetita de 1 an si 6 luni dupa ce a epuizat cititul, luatul in brate, culcatul in patul mare, etc.
A constatat ca fetita simtea ca "dincolo" se intampla ceva la care ea nu e parte + curiozitatea de ce se intampla acolo in lipsa ei.
Intr-un prim timp a ales o ora de culcare mai tarzie. A pus ceasul sa sune la acea ora spunandu-i fetei ca atunci cand vor auzi taraitul vor merge toti la culcare.
Se imbracau in pijamale, se bagau in pat. Urma povestea de seara pupicii, stransul in brate. Dus in pat. Ii punea in surdina muzica cu cantece de leagan. I-a lipit pe tavan stelute fosforescente.
A reusit.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
mina spune:
Ok, deci de ieri pana azi am invatat asa:
Cel mai important, ca daca esti artist, trebuie sa-ti cunosti lungul nasului. Sabina, te rog sa ai grija, da?
Ca geografia si istoria sunt arte (?!?!?!) si, ca atare, neste meserii cam rusinoase. Hmmmmmm. Dar practicarea unui sport de performanta din care (as putea visa, ca parinte, la asta, nu?) sa si castife existenta, oare o fi rusinos? Sau tot la meserii serioase tre sa-l trimit? (care ar fi domeniile terestre, reale si bazate, nu taiat de frunza la caini?).
Nu-mi este f clar conceptul cu taiat frunza la caini.....si daca cineva ar castiga bani din asta, care ar fi problema?
Ca pe aici pe la Romanica, bunici, verisoare, bone, etc, isi dau coate si branci prin fata usilor care de mai care sa ne aibe grija de copil. Va roooog eu mult de tot trimiteti-le si la mine, ca eu nu le vazui, intre doua drumuri la scoala si after school, un facut de piata, un antrenament de tenis si ce-oi fi mai facut eu ieri de capul meu.....
Ca daca nu esti in stare sa-ti stapanesti propriul copil, ce sa mai vorbim, esti jalnic. Iar daca mai si ceri sfaturi pentru asta esti de-a dreptul patetic. E clar, o sa ai mari probleme cand o avea el, copilu, varste mai inaintate. Asa ca ia de-l stapaneste acusi, indiferent cat de frustrant este pentru el, sa nu cumva sa te faci de ras mai tarziu ca nu i-ai dat educatia necesara.
Ca daca nu esti tiger-mama (ceea ce-mi aduce aminte ca nu mi-ati raspuns la intrebare dar intre timp m-am lamurit), te pricopsesti cu Dl Goe.
Pana la urma, crestem copiii astfel incat sa ne simtim noi bine, sau sa se simta ei bine? (me scuzati, informatie suplimentara pe subiect n-am avut de unde mai aduce ... da nu m-am putut abtine).
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
ela_04 spune:
valentinag. noi pana la 1 an culcam copilul in brate numai in pozitia pe umar. Facand ture prin toate casa resemnati ca numai asa se poate.
La 1 an sotul a facut hernie ca bb avea deja 12 kg. eu numai zic...
Asa ca am hotarat ca aceasta situatie trebuie sa inceteze. Pe picioare nu a mers la mine. nu stiu de ce, la maica-mea mergea. ori faceam prea tare, ori prea incet nu imi dau seama nici acum.
Asa incat am improvizat un pic.
In momentul in care vine ora de culcare ii fac laptele si stam in patul mare amandoi imbratisati. El bea laptele, apoi se cuibareste in bratele mele mai bine si adoarme. Cand adoarme profund il i-au si il mut la el in patut. Acum am scos patutul si il las singur in patul mare dar de jur imprejur pe jos sunt puse perne. Pana acum nu a cazut. Ca avem pat mare.
La pranz aceasi poveste. E un pic mai dificil daca nu nimeresti ora de somn a copilului. Eu ma orientez dupa ora la care s-a trezit.
Daca se trezeste la 6,30 (de obicei) il culc la 12. Se vede ca e somn, imi cere singur laptele, sau isi pune o perna pe parchet si se intinde pe ea, incepe sa fie marait din orice etc.
Daca se trezeste la 8 il culc pe la 2. Daca il culc la 2 ii dau supa la 12 si cateva liniute de lapte la 2. Tot asa stam in pat.
Se mai intampla mai ales in wk cand e si taica-su acasa sa nu vrea sa doarma nici asa. Atunci inchid usa de la dormitor cu cheia si stam in pat. El se ridica, se mai joaca se mai foieste dar cam intr-o ora se intoarce inapoi in pat si se culca. Eu in timpul asta ma fac ca dorm. mai vine el mai imi pune o masinuta in mana dar eu nu il incurajez la joaca. daca e de somn apai somn trebuie sa fie.
Daca nici asa nu vrea sa doarma. Se mai intampla cand il dor dinti, e racit etc. il mai las o ora apoi iar incerc, inca o ora si tot asa. Cel mai tarziu s-a culcat pe la 5 o singura data si la 7 a trebuit sa il trezesc ca imi era teama ca numai doarme noaptea la 21,30.
Daca la somnul de la pranz se mai fac concesi de ora la cel de seara nu se fac. Si daca asa s-a obijnuit chiar daca nu adoarme imediat seara sta acolo cu mine, se mai frichine dar stie ca e noapte si trebuie sa dormim. O data nu prea intelegea el ce si cum si am hotarat sa dam stingerea pt toata lumea. Ne-am culcat si noi cu el de la 22.
Cam asta e. De asta am tot zis ca as putea sa-i schimb programul copilului de la 21,30 la 7 sau 8. E micut acum si merge. Dar mie tare teama ca ii dau tot programul peste cap. Aseara l-am culcat la 21
a fost ok. Tot la 6,30 sa trezit.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina Ok, deci de ieri pana azi am invatat asa: |
Ok, acu sa te vad cum aplici ce-ai invatat!
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
valentinag spune:
Va multumesc fetelor!
Ea asa si face, ii da laptele si se culca langa el, vorbeste, il ia in brate, se dragalesc, uneori adoarme, alteori insa nu!
Asta cu eliminarea stimulilor e mai greu, el stie ca noi suntem pe afara, e mai greu sa intram in pijamale la ora 8 doar ca sa adoarma copilu, dar presupun ca va urma si asta!
Bine, e si situatia de asa natura, ea acum pe timpul verii sta la casa de la tara, de la sf. lunii se muta inapoi la Bucuresti, cred ca asa o sa aiba mai mult succes cu culcatul devreme, ca aici nu mai e catelu, nu mai sunt bunici, strabunici, etc.
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
mina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Ok, acu sa te vad cum aplici ce-ai invatat! Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Da-i musai? Acu' serios! Caci doar multe am invatat la viata noastra!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Ingrid S spune:
Mina, am o prietena care sta in Germania, si-a crescut impreuna cu sotul cei trei copii. Stii ce-mi spunea: ce va invidiez ca aveti cu cine ii lasa!
Eu am scris ca nu cunosc persoane ce n-au beneficiat de nici de un ajutor de la rude. Precum vezi, nu vorbesc din auzite. Sigur ca exista, dar nu le-am cunoscut eu.
Asta nu-ti contrazice spusele, te cred cand afirmi ca n-ai cu cine.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Sabina spune:
daca ajutor inseamna odata la cateva luni stat cu copilul, atunci si eu am avut ajutor
la noi s-au implicat asa oarecum de and am eu treaba cu spitalele, adica strict in zilele/saptamanile alea cand nu sunt in casa.....pt intalniri romantice cu sotul nu am avut NICIODATA ajutor.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo