Floricele mai-iun2010.Felicitari Nana,Tigruta (5)
Raspunsuri - Pagina 6
marylenac spune:
Salutare, salutare
Ce de vesti aici...Eu am incercat sa mai scriu dar mai mereu pierdeam mesajul din cauza de net sau cine stie ce...
Nana, Elena, felicitari!!!
Noi suntem un pic raciti, muciosi, deh....a inceput si Matei gradinita, speram sa treaca.
In rest, nu avem cu ce ne lauda. Tudor creste si el, este un scump, stie cati ani are si arata un deget, nu vorbeste foarte mult, adik strictul necesar dar nu-i bai....cand o incepe, sa te tii....Dar Doamne...e asa de "coterici", scormoneste peste tot, trage de tot, nu mai am o oala, ibric fara smalt sarit, nimic nu mai sta in sertarele la care ajunge el...E mai rau decat Matei...Dar e normal, acum descopera lumea...
Imi pare rau ca pe aici activitatea e deja foarte redusa, fetele s-au mutat pe FB
Va pup, mai ales pe cele care ati ramas fidele
Mami de Matei (11.09.2006) si Tudor (28.05.2010)
tigruta spune:
Multumim de urari
Sunt un pic cam necajita, Luca a facut o alergie destul de urata la un aliment, e plin saracul de bubite pe picioare, nu mi-a dormit azi noapte decat spre dimineata asa ca am fost la doctor unde a facut o injectie si ne-a prescris aerus si regim alimentar..trebuie sa depistez neaparat ce-i provoaca alergie..
Nana astept sa vad cand pot sa ma programez la medic, oricum cat de curand..
Imi pare rau de prietenul vostru, cred ca ramai socat cand il stii tanar si sanatos tun..
Pe de o parte mai bine la mine ca a trebuit sa intrerup alaptatul din motive de sanatate, oricum ma durea sufletul, saracul si acum mai baga nasul si ma trage de bluza desi au trecut 2 luni si ceva..altfel nu stiu cum procedam si eu.e greu oricum cand ajungi in acest moment..Luca nu mai bea nici un fel de lapte daca ii simte gustul il scuipa, insa il mananca cu cereale sau combinat cu altele.
O zi frumoasa sa aveti..
Elena mami fericita de Luca
R.Cata spune:
Nana, ma si bucur dar imi pare si rau ca treci si tu prin asa ceva. Ma bucur, pentru ca pana acum imi ziceam ca poate nu sunt eu destul de ingaduitoare....ca as putea sa mai strang din dinti inca 5-6luni, ca, si ca, si ca..... Imi pare rau pt ca stiu cum este. Eu nu i-am dat niciodata mirunei suzeta. Am in schimb usurarea ca a acceptat instant laptele de vaca pasteurizat. Bea direct din pahar....dimineta, seara...si cateodata si peste zi. Poate se va obisnui si ade cu gustul lui.
Efecte psiho....acum m-ai pus pe mine pe ganduri! Maine este o intalnire LLL si intentionez sa ma duc si sa intreb consultanta. Eu zic ca se creaza o apropiere mai mare intre frati (just me!). O sa scriu sambata ce raspuns mi-a dat. Pana atunci bafta si rabdare!
Offtopic: am citit la floricele de 2012 cum a fost sarcina ta cu ade. Eu uitasem complet. Sa dea DD sa nu se repete!!!
www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
13+
n_a_n_a spune:
Cata, abia astept sa vad ce-ti spune consultanta LLL. Te rog sa intrebi daca-i ok ca "circula" atata progesteron prin noi, si va fi si din ce in ce mai mult. Si eu personal cred ca tandemul apropie fratii si inlatura unul dintre motivele de gelozie, insa am citit despre experienta mai putin fericita aici. E experienta unei mamici de la noi de pe DC.
Cred ca m-am exprimat eu gresit, Adelina bea laptele de vaca destul de bine pentru inceput, cam 150-200 de ml dimineata, si tot atata seara; insa eu vroiam sa aiba in continuare placerea suptului, de-aia i-am si luat biberon... Dar ea nici macar nu accepta sa stea in pozitie de alaptat ca sa-i dau eu laptele cu biberonul, imi ia sticla din mana si o ia la plimbare prin casa.
Nana, mamica de iubirice dulce , Adelina Ioana- 11 mai 2010, si 6+ DPN 16 mai 2012
povestea stelutei de mare - vestuta
n_a_n_a spune:
Marilena, multumesc de felicitari !
Elena, eu zic sa-l retrogradezi la meniu de bebe mic, adica doar legume fierte si carnita de pui, iar fructe doar mere pentru inceput. Si introdu treptat cate ceva, ca la diversificare, daca bietul Luca e atat de plin de bubite. sa se faca bine!
Nana, mamica de iubirice dulce , Adelina Ioana- 11 mai 2010, si 6+ DPN 16 mai 2012
povestea stelutei de mare - vestuta
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tigruta Multumim de urari Sunt un pic cam necajita, Luca a facut o alergie destul de urata la un aliment, e plin saracul de bubite pe picioare, nu mi-a dormit azi noapte decat spre dimineata asa ca am fost la doctor unde a facut o injectie si ne-a prescris aerus si regim alimentar..trebuie sa depistez neaparat ce-i provoaca alergie.. Nana astept sa vad cand pot sa ma programez la medic, oricum cat de curand.. Imi pare rau de prietenul vostru, cred ca ramai socat cand il stii tanar si sanatos tun.. Pe de o parte mai bine la mine ca a trebuit sa intrerup alaptatul din motive de sanatate, oricum ma durea sufletul, saracul si acum mai baga nasul si ma trage de bluza desi au trecut 2 luni si ceva..altfel nu stiu cum procedam si eu.e greu oricum cand ajungi in acest moment..Luca nu mai bea nici un fel de lapte daca ii simte gustul il scuipa, insa il mananca cu cereale sau combinat cu altele. O zi frumoasa sa aveti.. Elena mami fericita de Luca |
Elena, daca bronsiolita s-a suprapus peste eruptia cutanata eu una m-as gandi ca problema sunt lactatele. Daca nu s-a suprapus, tot asa as gandi.
Sa-ti explic de ce. Laptele de vaca e cel mai comun alergen la copii mici, indiferent ca e praf sau nu. Laptele de vaca e singurul aliment care declanseaza alergii respiratorii, respectiv bronsiolite. Tot laptele declanseaza si eruptii cutanate.
Eu as incerca sa-i scot orice produs de lapte pentru o perioada, garantat nu se intampla nimic.
Diana mea a dovedit ca are o problema cu laptele desi testele de alergii nu au confirmat. Am testat timp de un an de zile si acum sunt convinsa.
Cand era alaptat la san facea forme la fel de urate ? Se intampla si la copii alaptati cand mama consuma lactate dar cred ca formele sunt mai usoare sau chiar deloc.
Multa sanatate !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
tigruta spune:
Softurela nu s-a suprapus cu bronsiolita..aia a fost acum 2 sapt..dar pe laba piciorului avea niste besicute cu lichid atunci, de fapt le are de ceva timp ii apare ba pe talpa , ba pe degetele de la picioare cate una sau 2 are deodata..si da a facut si cat l-am alaptat dar forma usoara..la sfarsitul lui iulie tot asa era plin de bubite pe maini si pe picioare iar un doctor ne-a zis ca e varicela desi medicul de familie nu era convins..dar acum sunt si eu convinsa ca de fapt n-a fost varicela..dupa ce i-au trecut avea pe o manuta de la umar in jos una langa alta, prima data erau pete rosii apoi s-au umflat si am crezut ca au fost intepaturi de insecta si asa ne-a zis si un medic pediatru dar tind sa cred ca nici alea nu au fost intepaturi....da cred si eu ca e alergic la lapte.
ce analize sa-i fac sa vad exact la ce e alergic???
Ce sa ii dau sa manance?? banuiesc ca nu pot sa ii dau nici cereale care se fac cu apa ca au lapte praf si atunci de care sa ii dau??
si ii plac asa mult lactatele, nu stiu cu ce sa le inlocuiesc.
Elena mami fericita de Luca si 6+
R.Cata spune:
Am revenit cu info noi de la intalnire. Pe scurt:totul depinde de fiecare " cuplu" mama-copil. Zicea ca e normal sa te doara, sa simti ca nu mai poti sa continui....hormonii sunt de vina. Poate sa-ti dispara sau nu laptele....dar poti continua sa-l pui pe cel mare la san. Am intrebat si de efecte psiho....a zis ca nu are ce dauna, ca tocmai, mai mult ajuta. Dc dr tau iti poate da mai multe detalii...as vrea sa le aflu si eu dc se poate.
Concl: noi o sa mergem tot asa....cat putem...
Seara buna!
www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
13+
cris_09 spune:
Neata!
Eu beau deja cafeaua!
Nana imi pare rau pentru prietenul vostru!Dumnezeu sa-l odihneasca!
Alina sper sa-i treaca repede raceala Ioanei si sa nu i-a si Justina!
Softurela sa ne scrii mai des!
Gravidutele,succes sa iasa cu alaptatul asa cum va doriti si cum e mai bine pentru fiecare!
Eu sunt tare necajita ca mi s-a stricat aparatul foto,prima oara am vazut asta ca pe un lucru bun,ca oricum imi doream unul mai bun,dar acum imi dau seama ca nu-mi permit nici macar unul la fel
Sebi a varsat scobitorile si acum se chinuie sa le adune,strange 5-6,mi le aduce,iar mai strange,iar mi le aduce,ma duc sa-l ajut
Cris,mami de Sebi,copil poznas,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
Vreau si eu parintii mei!
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tigruta Softurela nu s-a suprapus cu bronsiolita..aia a fost acum 2 sapt..dar pe laba piciorului avea niste besicute cu lichid atunci, de fapt le are de ceva timp ii apare ba pe talpa , ba pe degetele de la picioare cate una sau 2 are deodata..si da a facut si cat l-am alaptat dar forma usoara..la sfarsitul lui iulie tot asa era plin de bubite pe maini si pe picioare iar un doctor ne-a zis ca e varicela desi medicul de familie nu era convins..dar acum sunt si eu convinsa ca de fapt n-a fost varicela..dupa ce i-au trecut avea pe o manuta de la umar in jos una langa alta, prima data erau pete rosii apoi s-au umflat si am crezut ca au fost intepaturi de insecta si asa ne-a zis si un medic pediatru dar tind sa cred ca nici alea nu au fost intepaturi....da cred si eu ca e alergic la lapte. ce analize sa-i fac sa vad exact la ce e alergic??? Ce sa ii dau sa manance?? banuiesc ca nu pot sa ii dau nici cereale care se fac cu apa ca au lapte praf si atunci de care sa ii dau?? si ii plac asa mult lactatele, nu stiu cu ce sa le inlocuiesc. Elena mami fericita de Luca si 6+ |
La noi analizele au fost un esec total, pierdere de timp si de bani. Daca vrei poti sa-i faci teste dar e prea mic.
Diana mananca lapte de ovaz si orez. Sunt foarte gustoase, ii plac foarte mult.
AAA si inca un mic secret. Daca constati ca e alergic la proteina laptelui de vaca incearca sa excluzi total laptele mai ales in perioada cand e racit. Posibil sa nu mai ajunga la bronsiolite, sa ramana doar o simpla raceala. Incearca, nu ai nimic de pierdut. La Diana functioneaza.
Cris, as vrea sa intru mai des dar din pacate am fost ocupata la maxim. Ne-am mutat in alt apartament, pregatesc conservele pentru iarna iar din noiembrie ma intorc la servici. Multumesc de invitatie !
Sarcina usoara si la gravidute !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518