Invatatura din constrangere
Raspunsuri - Pagina 8

viviana spune:
Didididi,
Orice parinte poate asista la ore. Doar trebuie sa ceara acest lucru.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

viviana spune:
Vazui ca nu ati vrut sa-mi raspundeti la intrebarile astea:
Ce argumente aduci, ce ii poti spune unui copil demotivat de profesor?
Cand copilul este motivat de profesor ce butoane trebuie sa apesi pentru a nu-si pierde motivatia?
Asa ca mai adaug una:
Copilul superficial, superficial chiar si cu lucrurile care-i plac, chiar cu talentului lui isi poate gasi singur o motivatie?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

corap spune:
iti raspund eu la una singura din intrebari, ca doar la atat ma pricep.
Ce argumente aduci, ce ii poti spune unui copil demotivat de profesor?
- nici unul. schimbi scoala si/sau profesorul. altceva la mine n-a functionat (eu mi-am schimbat profilul cu totul din draci pe profi demotivanti.)

glimmer spune:
Daca ne referim la motivare, cred ca nu exista niste "butoane" universale. Fiica mea, de exemplu, pune pret pe rezultate. Dar, pe langa asta, functioneaza faptul ca eu ma implic foarte mult in tot ceea ce inseamna teme, studiu, organizarea timpului etc.

Didididi spune:
Eu nu raspunsei, pt ca eu fac parte din copiii care nu au nevoie de motivatie. Am invatat de placere, din constinciozitate si din respect pt profi/mine. Cam in ordinea asta. E drept ca nici nu am avut profi super demotivanti, asa ca habar nu am cum este cu asta.

buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Vazui ca nu ati vrut sa-mi raspundeti la intrebarile astea: Ce argumente aduci, ce ii poti spune unui copil demotivat de profesor? |
Cred ca este nevoie de mai multe detalii pentru a da un raspuns complet la aceasta intrebare ... demotivat din ce punct de vedere ? Notat necorespunzator, solicitat mai putin in clasa ?
Orice ar fi, cred ca copilul trebuie sa inteleaga ca daca stie materia si o dovedeste in scris, eu ca parinte ma pot lupta pentru el - si desi nu imi place sa sar la gatul nimanui, in materie de greseli de notare nu am tolerata.
Despre alte nedreptati care nu pot fi dovedite dar sunt simtite de copil - eu am o opinie indreptata spre ignoranta si daca se poate competitivitate ... Ignori nedreptatea si te ambitionezi sa arati in clasa ca stii mai bine sau la fel de bine ca cel favorizat. Orice ati spune, materia invatata nu poate fi negata in nici un fel - deci cele mai puternice arme de supravietuire sunt cunostintele.
In definitiv favoritisme exista la tot pasul si in viata adulta si desi nu este de dorit, daca inatmplarea face ca copilul sa se intalneasca cu acest fenomen in scoala, atunci cred ca trebuie invatat sa "deal with it".
Bine, eu vorbesc acum "teorie" - practica ma omoara si pe mine

citat din mesajul lui viviana Cand copilul este motivat de profesor ce butoane trebuie sa apesi pentru a nu-si pierde motivatia? |
Pai daca este deja motivat - de ce si-ar pierde-o ...
Oricum daca motivatia exista, aprecierea si incurajarea cred ca sunt metode cu care aceasta motivatie se intretine. Cateodata si premii "in return" - ceva ce isi doreste si obtine numai pentru ca este atat de bun.
citat din mesajul lui viviana Copilul superficial, superficial chiar si cu lucrurile care-i plac, chiar cu talentului lui isi poate gasi singur o motivatie? |
Doamne, de unde il cunosti pe fi-meu ?

Ma doare inima sa pun asta in scris - dar cred ca copilul superficial va avea putine motivatii si acestea de tip superficial ... motivatiile lui sunt legate de distractie, de popularitate, de trendul de la momentul respectiv, de amuzament ...etc.
Eu cred ca acesti copii sunt cei care trebuie constransi permanent si insistent sa isi exploateze inclinatiile native si la care premiile pentru o performanta isi ating scopul 100%. Premii care desgur vor fi "superficiale" - o jucarie neaparat la moda, un tricou neaparat "cool", un sport neaparat popular ....etc.

viviana spune:
Amanunte:
Fata avea 2 de 10 la biologie. A mers la faza pe scoala, apoi la faza pe sector trecand mai departe.
Face amigdalita si lipseste de la scoala 2 saptamani.
In prima zi de scoala, dupa boala, profa de biologie o pune sa dea singura testul pe care ceilalti copii il dadusera.
Ia 5.
Apoi in ora urmatoare merge la marire de nota (profa asta, copiilor, care iau 4 si 5, le acorda aceasta marire. Ii asculta la oral si le face media dintre oral si test).
Pe final toti au nota marita. Ei ii spune ca avea pretentii mai mari de la ea si nu-i mareste nota.
Faza II. Dupa 2 saptamini face iarasi amigdalita, fara cine stie ce febra, insa cu streptococ betahemolitic. O tin acasa o saptamana.
Si-a invatat lectiile la biologie din cele 2 manuale (din care se pregatea pentru olimpiada)
In prima zi de scoala, disperata ca nu si-a invatat si dupa caiet, se duce la profa si se scuza spunand ca a invatat numai dupa carte.
A acuzat-o ca este un tertip. A ascultat-o.
I-a spus: mda, vad ca ai invatat si ca nu ai mintit.
Nu o noteaza.
Dupa asta mi-a spus ca nu exista niciun argument care sa o faca sa se mai duca la olimpiada.
Asa ca o las in pace.
Faza III. La sfarsitul anului, le spune copiilor participanti la olimpiada ca daca doneaza cartile, dupa care au invatat, bibliotecii scolii le da 10.
Eu o sfatuiesc pe fii-mea sa nu duca nicio carte pentru nota 10. Ca ma duc eu personal si le donez bibliotecii.
Nu m-a ascultat. A luat 10.
Si culmea e ca a simtit ca i se cuvine!
Inainte de inceputul scolii mi-a spus ca isi doreste din tot sufletul sa aiba alta profesoara la bilogie. Nu a avut norocul asta. (Profesoara asta le-a venit din clasa a VII-a. Si ea s-a gandit ca asa cum a venit poate asa o sa si plece)
vivi

szivarvany spune:
najpa profa de bio
am cunoscut si eu pe pieile mele cativa profesori d`astia, "adevarati" care te faceau sa-ti piara si orice urma de bucurie pt studiu.
si da, sunt de acord ca intr-un fel sau altul, acel 10 trebuia sa ajunga la ea scuze Viv daca nu esti de acord
insa a muncit mult prea mult sa nu-l poata avea ! si data fiind oportunitatea, a prins-o din zbor.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu
Sela

buli spune:
citat din mesajul lui mamagiuliei si da, sunt de acord ca intr-un fel sau altul, acel 10 trebuia sa ajunga la ea ![]() ![]() |
dap

buli spune:
Viviana, daca e vorba de mersul la olimpiada, nu prea cred ca ai ce face, asta e o treaba de echipa, elev+profesor, in opinia mea. poate doar sa discuti cu profa si sa-i spui ca stilul ei ti-a demotivat fetita (ma rog, nu chiar asa direct)
sau (dar asta e riscant) s-o determini pe fetita ta sa invete singura/cu ajutorul tau si sa ia olimpiadele ca sa-i dea profei peste nas. eu n-as face asta, cred.