Invatatura din constrangere

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
dar nu am auzit de parinti in Rom sa poata sta/asista/ajuta la clasa si asta il consider un big+ pt sistemul de aici.
nu au carti acasa dar cand te duci la scoala le poti vedea, le poti chiar imprumuta sa le studiezi.

Uite aici e de discutat ... Ca principiu nu inteleg de ce este mai bine sa vina parintii si sa faca toata treaba administrativa a profesorilor, pe gratis. Pana la urma ala este un timp care ar trebui platit si pentru care este platita invatatoarea. Suplimentar, in cazul parintilor care lucreaza, dusul la scoala este un efort care costa bani - luat zi de concediu si petrecut in clasa tragand hartii la xerox si asta numai ca sa "vezi" manualele sau sa intelegi cum se desfasoara activitatea in clasa.
In plus disponibilitatea mai mare a mamicilor fara serviciu de a petrece timp in clasa, cu invatatoarea, favorizeaza aparitia unor legaturi speciale intre profesor si parinte si implicit copilul parintelui, legaturi care pe mine, ca parinte care nu o poate ajuta atat pe invatatoare, ma fac sa ma simt inconfortabil. Cu alte cuvinte opinia mea este ca "voluntariatul" la scoala nu este deloc un plus al sistemului.

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
daca vrei sa stai de vb cu doamna, faci programare, dar vb si ii spui tot ce ai pe suflet.

Asa este daca as sti ce am pe suflet - atata timp cat eu nu stiu ce se etrece in clasa aia (decat in cele 3 cuvinte de la copil), nu stiu materia, nu stiu ce le preda - nu stiu ce sa intreb. Poate de fapt nu am nimic pe intrebat si copilul meu se descurca foarte bine, poate nu ...simplul fapt ca eu nu am acces la informatia din clasa imi induce un sentiment de nesiguranta.

Despre mine si copilaria mea, va spun sincer ca ori am trecut ca gasca prin apa, ori scoala nu m-a deranjat - eu nu am amintiri din astea de cosmar din scoala - toate cosmaruruile incep prin facultate, pe la examene dar nu e nevoie sa explic de ce . Prin urmare ma intorc la subiect si spun ca unii copii trateaza scoala cu obligativitatile, responsabilitatile si constrangerile ei mai usor si altii mai dificil - e chestie de personalitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

michelle,abia apuc azi sa ajung la sedinta.Cum arata tema de la o zi la alta a lui Rudy:de scris 6-7 propozitii,fiecare de cate 3-4 ori;adica e o pagina cu desen pe ea si scrie acolo 'I see a red hat",apoi I see a yellow cat, i see a pink fish...Ok,apoi avem tema de la inceput de luna,cate o activitate zilnica ,mereu alta...care teoretic ia 10 minute ,de exemplu scris numelere pe o foaie pana la 30.,sau sa scrie propria adresa sau sa scrie numerele de teleon ale parintilor,lucruri necesare de stiut la varsta lor...dar astea ca sa se invete nu ia doar 10 minute,am copil normal nu super-dotat.ah,si mai e si cea de la inceputul saptamanii cu povestitul....povestii in cuvintele lui si in desene...cand al meu...e antitalent la desen.scoala e printre primele 5-6 pe Florida,are scoruri maxime la Fcat-uri...si pornesc in forta de la inceput.ma intreb de ce nu se fac ca la noi cateva luni de bastonase,liniute,pregatitoare scrisului,de ce atata viteza? caci doar nu i trimitem la college anul viitor.Binenteles in cele 2 ore de teme,lucram la masa 15-20 minute dupa care pauza de joaca cu mingea tot atatea minute.Binenteles ca nu rezistam 2 ore de teme intr-una...iar de idea de a-l lasa pe el,suna fain....dar nu e genul,poate l-o apuc costinciozitatea in anii viitori,sper din toata inima,dar anul asta avem...de muncit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Buflea nu ai chiar dreptate Uite aici am voluntariat foarte mult la scoala pentru ca mi-a permis timpul si absolut niciodata nu am simtit ca ccc copila mea a fost avantajata in vreun fel din cauza asta. Nici macar invatatorii (5 diferiti so far) nu m-au tratat niciodata mai altfel decit pe oricare alt parinte. In ro nu aveai posibilitatea voluntariatului dar in schimb citi copii favorizati/defavorizati si tratati diferit am vazut acolo intr-un an jumate nu am vazut aici in 5. Acolo copiii de politist, farmacist, doctor, angajat la primarie orice alta profesie de pe urma careia invatatorul/educatorul avea ceva de cistigat erau favorizati clar. Cel putin asta e experienta mea. Mi se rupea sufletul sa-mi vad copilul tratat diferit doar pentru ca noi eram angajati la o multinationala si nu puteam ajuta teachera cu nimic extra . Ori aici absolut niciodata nu i s-a trecut cu vederea ceva doar pentru ca eu merg la voluntariat. A suportat consecintele faptei ori de cite ori a fost cazul crede-ma.

Scuze de offtopic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Nu te contrazic, dar nici nu te aprob.

Eu nu afirm ca asemenea lucruri se intampla - dar spun ca se pot intampla - se creeaza posibilitatea sa se intample. Plus ca vorbim de pe pozitii diferite - tu ca parinte care ai voluntariat, eu ca parinte care nu.

Eu am fost anul trecut cu clasa lui fi-meu in field trip, cu alti parinti desigur, si invatatoarea s-a hlinzit si s-a tras de sireturi toata ziua cu un numar de mamici pe care le cunostea foarte bine. Sigur ca si cu mine a vorbit politicos, dar se vedea o apropiere fata de celelalte mamici care era fireasca ca doar se vedeau saptamanal si care pe mine m-a deranjat.
Nu dau vina pe invatatoare - este firesc ca atunci cand vezi un om 3 zile pe saptamana, saptamana de saptamana, ca vine sa te ajute, sa iti faca tie munca administrativa fara ca tu sa-i dai din banii tai - e normal sa se creeze o legatura ...si mai departe e iar normal ca intinctiv sa dai si tu ca profesor ceva - mai multa atentie copilului, il antreneaza mai mult in clasa, il supravegheza mai atent, il spala pe maini mai des ... nu stiu. Nu am dovezi dar intuitia (care de obicei ma inseala ) imi spune ca este foarte posibil ca copiii sa fie tratati diferit. Sigur, nu cu nesimtire si nu pe fatza ...dar aceasta banuiala o am desi nu o pot dovedi decat intuitiv si nici tu nu o poti demonta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Mai sa stii ca ccc cu mine nu s-a hlizit nimeni si nici nu mi-am permis sa ma trag de sireturi cu nici unul din invatatori doar ptr ca mergeam la scoala mai des. Oricum cind ma duceam acolo aveam ceva clar de facut si nici macar nu puteam socializa cu teachera ablsolut deloc. Cine se duce ptr asta merge degeaba. Eu mergeam doar pentru ca aveam timp si am vrut sa fac ceva util cu el si imi si place sa lucrez cu copii, atit. Daca aveam intrebari tot email scriam si eu sau mergeam la sedinta cu parintii. Si sa stii ca foarte multe activitati se fac doar datorita parintilor voluntari ca daca nu ar veni nimeni fizic invatatoarea nu ar avea timp sa se ocupe de chestiile astea.
Gata promit sa nu mai scriu nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

De acord cu buflea; cred ca cei care voluntareaza in general au o relatie mai buna cu profesorul copil-profesor, parinte-profesor; nici mie nu imi suride ideea de a ma duc voluntar, e timp luat din timpul de munca; sper ca nici nu va fi cazul la mine sper sa ii plateasca taica-sau in continuare particulara; sincer eu nici nu vad cu ochi prea buni scoala de stat aici, sint 30 de copii intr-o clasa si nu vad cum invatatoarea aceea se poate ocupa in mod egal de toti copii; dar la mine e o situatie speciala, e special needs si scoala de stat a refuzat asistenta specializata, asa ca va continua la particular si pe viitor sper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Delia21

Pentru mamicile din America: mi-a inceput odorul K-gradinita...de pe 23 august..si zilnic primesc minim 5-6 pagini (au fost si cate 15-20)de citit...Nu mai fac fata nervos...la cat ni se da.E normal sau asa e peste tot.Azi i 4 ore am o a 2-a sedinta cu parinti....Avem teme de facut asa;tema zilnica,plus tema primita la inceputul saptamanii plus tema primita pe 30 de zile la inceputul lunii.Mi se pare enorm...chair vreau sa intreb si eu pe teacera azi...si pe ceilalti parinti daca nu li se pare mult.Eu am probleme cu organizarea,am cursurile mele 95 dar renunt acus la unul...caci nu fac fata ,tebuie sa ma ocup de rudy macar de la 6 la 9 seara,cand ne punem in pat).....si acu trebuie sa petrec zilnic 2 ore ca sa completez acele cerinte ,asta dupa ce-l iau la 6 seara de la scoala;de la 2 la 6 sta la ftercare.Cum rezistati fetelor...ca eu dupa o luna...sunt knock-out:)?,fac haz de necaz......Scoala e de stat,la 2 pasi de casa...nu e privata,just for the record.Unde sunt cei (cele) care spuneau ca nu se face scoala in America...oare...caci eu de credula ce-am fost am crezut?

noi aici http://community.webshots.com/user/lela3321


nu inteleg ce spui prin "pagini de citit". te referi ca tu sa-i citesti aceste pagini, nu-i asa? la K inca nu stie sa citeasca. multi invata asta in clasa 1. nu prea inteleg ce poate sa-ti dea sa petrec 2 ore sa le faceti? poate sunt facultativ?

noi nu am avut teme pt acasa la K.

temele la scoala difera de la teachera, la teachera...chiar daca sunt la aceeasi scoala si au acelasi manuale, temele(cantitativ) nu sunt la fel.

neparat vb cu doamna.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Copilul la 6-7-8 ani nu se poate concentra mai mult de 20 minute.
In Romania, invatatoarele intrerup predatul dupa 20 minute si fac cu ei jocul mainilor si al picioarelor, ii scot putin din banca sa tropaie. E o practica curenta.

Despre voluntariat: In general mamicile inimoase participa la decorarea clasei de sarbatori sau atunci cand exista serbari sau alte ocazii.
Participa alaturi de invatatoare la activitatile extrascolare (circ, vizitare de muzee, anumite excursii).
Cand se hotareste la nivel de clasa sa se faca o seara de muzica si dans parintii aduc mancare, sucuri, casetofoane, CD-uri cu muzica, etc.

Eu insami, cand era fii-mea in clasele primare, i-am insotit cand au fost la circ si la nu mai stiu la ce muzeu. Ma apuca si acuma rasul cand imi amintesc cum din 10 in 10 minute ma duceam cu cate un copil la toaleta. La muzeu am alergat dupa ei, 2 baieti au stat ascunsi in toaleta tot turul.
Bunicile insoteau grupul cand copiii mergeau la impartasanie.

Deci exista si in Romania. Nu e ceva vizibil cu care sa ne te laudam pentru ca ni se par lucuri firesti.



Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Buflea,
difera de la om la om.
Cu invatatorea fii-mii am avut o relatie excelenta. Si eu si alti parinti. Dar ea niciodata nu a permis ca aceasta relatie sa afecteze realatia invatator-copil in niciun sens.

In clasele V-VI, diriginta a permis acest lucru. Si s-a vazut.
Acum in clasele VII-VIII s-a schimbat diriginta. E o tanara extraordinara si nu permite.
Mi-a spus: eu nu pot la sedinta sa stau in fata parintilor stiind ca am favorizat anumiti copii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Nu mai stiu cum este acum, dar mama a avut voie sa participe la niste ore de mate la sora mea in clasa. Proful era si director si sora mea se vaita ca nu prea mai face ore.
Un buchet de pt Buflea si Viviana.

Mergi la inceput