Dor de Romania....

Raspunsuri - Pagina 56

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Letitia si Lauranicole vad ca v-au spalat bine cu clabuci pe cap englezii .

Las ca stati bine unde stati, dar tot romance sunteti si veti fi pana la moarte, o hartie nu te face englez!

Va ofticati ca nu picam pe spate si facem osanale vesticilor? Las ca le faceti voi, bine ca au pe cine sa manipuleze, fara voi ce s-ar face ei saracii!

Daca ti-e asa greata de "vestici", de ce doamne iarta-ma ti-ai pus steagul ala olandez? Ca se vede cu ochiul liber ca locuiesti in Ferentari?

Pai asta e steagul de unde locuiesc, ce sa-i fac? sa-l fac Union Flag . Ce e aia Ferentari?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Yeah, o sa raman romanca pana la moarte, dar, ca sa-l citez pe Banderas pentru o alta perspectiva, copiii mei vor avea alta cetatenie si sansa de (a se fi nascut),crescut si studiat in alta tara decat cea in care m-am nascut eu. Si faptul ca vor spune peste o generatie, doua ca DOAR parintii sau bunici lor se trag din Romania e un avantaj pentru mine.

Poate in ochii unora e egal cu zero sau poate ceva cu minus, insa chiar societatea in care se dezvolta copiii de micuti, felul in care sunt tratati la gradinita si la scoala, in care li se formeaza stima de sine intr-un anume context social se cunoaste chiar pe fizionomia lor. Un exemplu tare banal am la indemana, si anume faptul ca pruncii verisoarelor mele sau ai prietenilor pe care ii am in America pur si simplu arata altfel ( the etenal American smile ) si sunt atat de dezinvolti, de increzatori, cum rar mi-a fost sa vad la copiii din Romania.Intre cei din generatia mea, exclus! Si-a pus bine amprenta nenea Lenin pe noi, cu comunismul lui cu tot ...

"I'd rather walk in the dark with God
Than go alone in the light;
I'd rather walk by faith with Him
Than go alone by sight."

Cred ca tare bine se simt acum doamnele si mamele din Romania citind asta. Voi vedeti ce scrieti sau lasati asa sa curga din pix (pixelul albastru) intelepciunea neaparat vestica? Deci dupa fizionomie recunosti vesticii (arieni cumva?)...vezi ca asa a gandit mai demult si un nene nu prea bine vazut cu rasa pura.

Ai nostrii copii romani nu sunt destul de buni, nu au fizionomia care le trebuie?

Ai mei cel putin sunt pe jumatate romani, ai tai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Interpretezi, Saskia, si implicit gresesti.

Un copil care este pus la coltul rusinii la gradinita si dezbracat la putza goala in fata grupei, ca sa fie pedepsit (asa cum a patit baiatul prietenei mele, in Ialomita!) e nimicit sufleteste prin sistemul handicapat al pedagogilor de scoala comunista, care nu pot sau nu vor sa se lase de vechile invataturi.
Copilul meu de 3 ani e respectat la gradinita si incurajat mereu, chiar daca vine din Romania ma-sa.Nu exista pedepse, desi sunt reguli, ci doar multa rabdare si dragoste pentru copii si lucrul cu ei.
Unul din motivele pentru care am plecat din Romania a fost acesta, ca ai mei copii sa aiba parte de alt sistem de invatamant.

Nu ma intereseaza ce simt sau ce cred mamele din Romania cand imi citesc postarea, au oricand posibilitatea sa schimbe lucrul asta, plecand spre alte orizonturi, in care copiii sunt chiar respectati ca oameni, asa mici cum sunt.
Nu am intentionat sa jignesc pe cineva ori pe copiii lui, am spus despre copiii mei, ai cunostintelor mele vs. cei din generatia mea.

Faptul ca te erijezi in avocatul nu-stiu-cui ma lasa rece rau.

Than go alone by sight."

Mergi la inceput

La fel de rece ma lasa faptul ca faci scurta la deget curand de-atatea clickuri negative. Nu-mi trebuie majorete la postarile mele, de niciun fel.

Than go alone by sight."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Ai nostrii copii romani nu sunt destul de buni, nu au fizionomia care le trebuie?

Oh, da, sunt buni, sunt superbi, sunt inteligenti si frumosi, romanii au gene bune in genere! Societatea ii poate strica sau ii poate face sa-si atinga potentialul, din multe puncte de vedere.
Nu pe copii ii blamez in postarile mele, ti-am spus ca te pripesti si reiese din mesajele tale, ca scrii fara sa incerci sa intelegi ce scriu altii. Societatea romaneasca e de blamat, eu de ea am fugit si de ea nu-mi este dor, nici cat negru sub unghie!

Than go alone by sight."

Mergi la inceput

Citat:

La fel de rece ma lasa faptul ca faci scurta la deget curand de-atatea clickuri negative. Nu-mi trebuie majorete la postarile mele, de niciun fel.

Than go alone by sight."

Multumesc de ingrijorare, am degete bune si minte sanatoasa, care taxeaza rapid propanganda neonazista cu rasa ariana si restul.

Acum din pacate pentru tine, caci te vad impaunandu-te, tot vor avea sange romanesc in ei, chiar si nepotii. Trist nu?

Ca nu te intereseaza cum se simt romanii ai caror copii nu corespund fizionomiei din postarea ta, se vede de la o posta. Asta sigur nu ai invatat-o in Austria. Ca zici ca alora nu le pasa de fizionomia copiilor tai, dar tie iti pasa ca restul nu corespund.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Oh, da, sunt buni, sunt superbi, sunt inteligenti si frumosi, romanii au gene bune in genere! Societatea ii poate strica sau ii poate face sa-si atinga potentialul, din multe puncte de vedere.
Nu pe copii ii blamez in postarile mele, ti-am spus ca te pripesti si reiese din mesajele tale, ca scrii fara sa incerci sa intelegi ce scriu altii. Societatea romaneasca e de blamat, eu de ea am fugit si de ea nu-mi este dor, nici cat negru sub unghie!

Than go alone by sight."

Degeaba acum porumbelul a zburat . Dar poti incerca cu clor, poate se vede altceva din mesajele tale, reciclate.

Mergi la inceput

Esti deplasata, nu are nicio logica ceea ce scrii, interpretezi la greu, mi-e dificil sa port un dialog cu cineva care o tine pe-a lui.Pe mine m-ai pierdut de partener de dialog. Nu uita sa dezaprobi, ca sa pastrezi ritmul absurd in care porti conversatiile.

Than go alone by sight."

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Degeaba acum porumbelul a zburat . Dar poti incerca cu clor, poate se vede altceva din mesajele tale, reciclate.

Nu, porumbelul a zburat de la tine, cand ti-am spus de cateva ori ca nu ai priceput nimic din ce ti-am scris si ca o tii pe-a ta.
Am vorbit de copii romani in toate postarile mele, care s-au nascut sau au crescut ani de zile, in alta societate decat cea comunista care inca persista in Romania.
Nu mi-am modificat niciun mesaj, stai pe pace, ca nu mi-e rusine de ce-am scris, nici nu consider ca trebuie ceva corectat.E totul perfect valabil si pertinent.Nu ma astept sa intelegi, mai ales ca si tu ai trait la picioarele lui tatuca Lenin.

Than go alone by sight."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Julia nu-ti bate capul de pomana. Eu ma intreb cit ii trebuie unui moderator sa citeasca aceste postari veninoase si sa le sanctioneze? Chiar sintem la usa cortului aici?

Mergi la inceput