Dor de Romania....
Raspunsuri - Pagina 55
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monabella/monabella.jpg)
monabella spune:
Sa revenim la capitolul dor de tara. Citesc ieri un interviu cu Antonio banderas. El cistiga mult mai mult de 150 mii euroi pe an cum s-a spus pe aici.
(citez din memorie dar daca e cineva interesat pot sa dau sursa)
Rep: Stiu ca sinteti cetatean spaniol. Nu vreti sa deveniti cetatean American?
Banderas: Sint de 20 ani in America. Sotia si fiica mea sint cetateni americani. Eu voi fi intodeauna spaniol. Am viza o1 ceea ce imi permite sa lucrez in America.
Rep: Vreti sa va intoarceti la pensie in Spania?
Banderas: Nu neaparat. Mi-ar place sa locuiesc sase luni pe an in Spania si sase in new York.
well asa mi-ar place si mie :) deci lui Banderas ii e dor de tara natala si are gramezi de bani. deci banii nu au legatura cu drorul cum gresit sustinea cineva pe aici.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
Letitia si Lauranicole vad ca v-au spalat bine cu clabuci pe cap englezii .
Las ca stati bine unde stati, dar tot romance sunteti si veti fi pana la moarte, o hartie nu te face englez!
Va ofticati ca nu picam pe spate si facem osanale vesticilor? Las ca le faceti voi, bine ca au pe cine sa manipuleze, fara voi ce s-ar face ei saracii!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Oana_B/Oana_B.jpg)
Oana_B spune:
Personal, n-am auzit expresia "I'm longing for my home country', poate o fi o expresie mai de literatura.
Mai degraba am auzit "I'm homesick" care e dor de casa sau "I miss my country/ home country", care e o expresia mai simpla.
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monabella Sa revenim la capitolul dor de tara. Citesc ieri un interviu cu Antonio banderas. El cistiga mult mai mult de 150 mii euroi pe luna cum s-a spus pe aici. (citez din memorie dar daca e cineva interesat pot sa dau sursa) Rep: Stiu ca sinteti cetatean spaniol. Nu vreti sa deveniti cetatean American? Banderas: Sint de 20 ani in America. Sotia si fiica mea sint cetateni americani. Eu voi fi intodeauna spaniol. Am viza o1 ceea ce imi permite sa lucrez in America. Rep: Vreti sa va intoarceti la pensie in Spania? Banderas: Nu neaparat. Mi-ar place sa locuiesc sase luni pe an in Spania si sase in new York. well asa mi-ar place si mie :) deci lui Banderas ii e dor de tara natala si are gramezi de bani. deci banii nu au legatura cu drorul cum gresit sustinea cineva pe aici. |
Da cine e Banderas asta? Domne extraordinar, nu pupa el picioarele americanilor ca i-au dat voie sa manance o paine? CUM? Se considera spaniol, tara aia de sta sa dea faliment ca si Grecia si Italia?
![](icon_smile_cool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LauraNicole/LauraNicole.jpg)
LauraNicole spune:
citat din mesajul lui saskia Letitia si Lauranicole vad ca v-au spalat bine cu clabuci pe cap englezii ![]() Las ca stati bine unde stati, dar tot romance sunteti si veti fi pana la moarte, o hartie nu te face englez! Va ofticati ca nu picam pe spate si facem osanale vesticilor? Las ca le faceti voi, bine ca au pe cine sa manipuleze, fara voi ce s-ar face ei saracii! |
Pentru mesajul asta plin de ura te-am raportat la moderatori si sper sa se ia masuri avand in vedere ca jignesti fara scrupule. Si asta ca sa ma exprim bland. Astept raspuns de la moderatori.
----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007
O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui LauraNicole
Pentru mesajul asta plin de ura te-am raportat la moderatori si sper sa se ia masuri avand in vedere ca jignesti fara scrupule. Si asta ca sa ma exprim bland. Astept raspuns de la moderatori. ---------------------------------------------- mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007 O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11 |
Foarte bine ai facut. Sper cu ocazia asta sa vada si moderatorii ce pline de ura sunteti voi astea care jigniti in continuu lumea care NU URASTE ROMANIA, desi locuieste in alte parti. Dar probabil esti mai romanca decat iti place, toleranta e ceva de care sigur nu ai auzit in viata ta!
Dar continua te rog, baga tare cu jignirele vis-a-vis de alti romani care nu-ti impartasesc opiniile, romanco!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monabella/monabella.jpg)
monabella spune:
Dragelor, eu n-as fi atit de categorica. Nu sintem toti la fel. Nu sintem roboti sa simtim si sa gindim la fel.
Chiar ma bucur ca exista emigranti care se simt f. bine in tara de adoptie. La inceputul sederii mele in USA si eu credeam la fel (vai, Romania pute). Acum, dupa 20 ani, ca muschetarii, am inceput sa vad si partile proaste in SUA sip e cele bune din Ro, asta e tot. Si cel putin trei aspecte din sua nu-mi plac: costul exorbitant al facultatilor, costul exorbitant al asigurarilor medicale, faptul ca cei sanatosi tb sa-I duca in circa, financiar vorbind, pe diabetici si cei obezi care’s multi si trag costul asigurarii medicale in sus, plus dreptul la arme, care e stipulat in constitutie. Aceste lucruri nu-mi plac deloc. Din pct asta de vedere ar fi fost mai intelept din partea mea sa fi emigrat intr-o tara europeana. Obiceiuri mai bune, asigurare medicala mai buna, oameni mai slabi, mai sanatosi si fara arme. Plus vacant mai multa.
Insa voi fi legata pe veci de US; daca ma mut imi va fi dor de jazz, de New York, de Grand Canion, de locurile salbatice din aceasta tara, de felul in care se rezolva lucrurile cu un telefon, de lipsa de birocratie, multe, multe, multe. Pentru ca noi cel putin intentionam sa locuim mai incolo, la pnesie, intr-o a treia tara. Dar efectiv in cazul meu, ca sa-mi astimpar dorul, numai o solutie a la Banderas e cu putinta
saskia spune:
citat din mesajul lui monabella Dragelor, eu n-as fi atit de categorica. Nu sintem toti la fel. Nu sintem roboti sa simtim si sa gindim la fel. Chiar ma bucur ca exista emigranti care se simt f. bine in tara de adoptie. La inceputul sederii mele in USA si eu credeam la fel (vai, Romania pute). Acum, dupa 20 ani, ca muschetarii, am inceput sa vad si partile proaste in SUA sip e cele bune din Ro, asta e tot. Si cel putin trei aspecte din sua nu-mi plac: costul exorbitant al facultatilor, costul exorbitant al asigurarilor medicale, faptul ca cei sanatosi tb sa-I duca in circa, financiar vorbind, pe diabetici si cei obezi care’s multi si trag costul asigurarii medicale in sus, plus dreptul la arme, care e stipulat in constitutie. Aceste lucruri nu-mi plac deloc. Din pct asta de vedere ar fi fost mai intelept din partea mea sa fi emigrat intr-o tara europeana. Obiceiuri mai bune, asigurare medicala mai buna, oameni mai slabi, mai sanatosi si fara arme. Plus vacant mai multa. Insa voi fi legata pe veci de US; daca ma mut imi va fi dor de jazz, de New York, de Grand Canion, de locurile salbatice din aceasta tara, de felul in care se rezolva lucrurile cu un telefon, de lipsa de birocratie, multe, multe, multe. Pentru ca noi cel putin intentionam sa locuim mai incolo, la pnesie, intr-o a treia tara. Dar efectiv in cazul meu, ca sa-mi astimpar dorul, numai o solutie a la Banderas e cu putinta ![]() |
Inca o data, cine a zis ca nu ne simtim bine in tarile de adoptie?
Ce legatura are una cu alta, dorul e o chestie, nu ceva palpabil si ce se poate cuantifica. E un lucru care se intampla si atat.
Nu toti am dus-o prost in Romania si nu toti am suferit acolo.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Letitia1/Letitia1.jpg)
Letitia1 spune:
Letitia si Lauranicole vad ca v-au spalat bine cu clabuci pe cap englezii .
Las ca stati bine unde stati, dar tot romance sunteti si veti fi pana la moarte, o hartie nu te face englez!
Va ofticati ca nu picam pe spate si facem osanale vesticilor? Las ca le faceti voi, bine ca au pe cine sa manipuleze, fara voi ce s-ar face ei saracii!
Daca ti-e asa greata de "vestici", de ce doamne iarta-ma ti-ai pus steagul ala olandez? Ca se vede cu ochiul liber ca locuiesti in Ferentari?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
Yeah, o sa raman romanca pana la moarte, dar, ca sa-l citez pe Banderas pentru o alta perspectiva, copiii mei vor avea alta cetatenie si sansa de (a se fi nascut),crescut si studiat in alta tara decat cea in care m-am nascut eu. Si faptul ca vor spune peste o generatie, doua ca DOAR parintii sau bunici lor se trag din Romania e un avantaj pentru mine.
Poate in ochii unora e egal cu zero sau poate ceva cu minus, insa chiar societatea in care se dezvolta copiii de micuti, felul in care sunt tratati la gradinita si la scoala, in care li se formeaza stima de sine intr-un anume context social se cunoaste chiar pe fizionomia lor. Un exemplu tare banal am la indemana, si anume faptul ca pruncii verisoarelor mele sau ai prietenilor pe care ii am in America pur si simplu arata altfel ( the etenal American smile ) si sunt atat de dezinvolti, de increzatori, cum rar mi-a fost sa vad la copiii din Romania.Intre cei din generatia mea, exclus! Si-a pus bine amprenta nenea Lenin pe noi, cu comunismul lui cu tot ...
"I'd rather walk in the dark with God
Than go alone in the light;
I'd rather walk by faith with Him
Than go alone by sight."