Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (198)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Lorich - de la ou de ciocolata belgiana ??? Se poate asa ceva ?

Ylari - nu te supara, fiecare isi spune parerile, uneori scrisul mai denatureaza intentiile, asta este. Dar zau ca nu are rost sa te superi pentru un Nurofen. Si eu sunt de parere ca ce se spune pe forum nu este neaparat demn de a fi urmat dar uneori e ceva la care sa ne gandim.

Cot la cot cu medicamentele adecvate mie mi se pare ca ajuta statul acasa - nu radetzi, dar e o diferenta enorma intre a duce un copil nerefacut total la scoala de la 9 la 5 si a-l tine acasa. De-aia in RO "nu racesc" copiii pana cand ajung la scoala - cum au un pic de muc sau o tuse raman acasa cu bona/bunica/mama. Ba nici nu sunt primiti in clasa. Se dau eventual siropi sau nurofen eventual si gata, in 3 zile ai copilul OK. Dar eu de ex nu am luxul asta - eu ii dau ce ii dau dimineata (la scoala nu i se da nici macar un paracetamol) si il duc asa la scoala. Eventual daca face febra sta acasa - dar a doua zi daca nu mai face - scoala. Si toti fac asa, deci sunt pline cresele, gradi de copii care trec dintr-una in alta. Ii ajuta pe astia mici sistemul asta, unde corpul e fortat sa lupte de unul singur timp de 2-3 ani? O sa aflam la anul sper eu Toti aici se jura ca DAAAAAAAAAAAAAAAA

Io una sunt pro medicamente, date cu cap. Si sunt contra panicii gen "vaaai, l-am vaccinaaat si nu stiam ca ce se poate intampla; vaaaai i-am dat Nurofen/antibiotic, ce ma faaac". Nu cred ca e cazul sa se cada in extreme. Si eu am incredere in copilul meu si mi-l cunosc bine bine dar tot nu imi permit sa chestionez recomandarile medicului ales de mine. Ala definitivu' sa zic asa. Un Nurofen dat cand mama simte / dr i-a spus nu va face rau la nimeni ! Nici macar la copil Din contra. Ganditi-va totusi cum ar fi sa nu existe asa ceva la o febra sau la o durere. Acum normale suntem la cap, doar nu dam ca pe ceai, zilnic. Dar din cand in cand nu face rau si nu e cazul sa ne simtim vinovate ca profitam de inventiile astea minunate, as zice eu.

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Simonix da, mai, ne adusese Inais niste oua buneee si i-am dat din Paste in Craciun, in dimineata cu pricina copilul era cam ametit, febril, ii zic lu' tasu sa-l duca la pediatra, initial a zis ca nu s educe, eu i-am dat lui Robert un ou de ala, sa-l mai veselesc , avea o coaja asa ca de ou adevarat si umplutura yumm, l-a mancat, apoi Cristi s-a razgandit, ca arata cam ciudat Robertone. L-a dus la pediatra, aoia nu era, l-a vazut "ucenica" ei, care e f buna si draguta de altfel si vine Cristi acasa cu "un pic de puroi in gat, i-a dat un antibiotic usor". Stau si ma gandesc pe toate partile... si ajjung la concluzia ca e de la coaja aia albicioasa de ou, si-mi zic ca daca mai face febra o sa i-l dau. Nu a mai facut febra, ba chiar peste 2 zile am ajuns la pediatra noastra, ca treb s apelcam la mare si eram toti varza, raciti si l-a cautat in gat, nici urma de puroi.

Si da, ai mare drepate cu statul acasa e primul lucru pe care ni-l "prescrie" pediatra, sa stea acasa cateva zile, sa-si revina. Si da, ajuta, eu am luxul asta ca-l pot tine, cand ai serviciu nu poti face asa ceva. Nu des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui aldaesme

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

Eu sunt de parere si mi se pare o chestie logica, ca un organism obisnuit cu medicamente la cel mai mic muc si durere, va reusi apoi foarte greu sa lupte singur cu bacteriile si virusii.
Nu e logic? Nu sunteti de parere cu mine?

Daca tot ai intrebat, eu nu-s chiar deacord cu asta. De la stanga la drepata si de la dreapta la stanga daca ma uit numarul locuitorilor pe glob creste exponential de cand...exista medicamente adecvate! Durata de viata a crescut de cand...exista medicamente adecvate. In Africa, unde inca nu prea sunt medicamente (si nu vorbesc acum de tarile care trec acum prin foamete si la zonele de desert) desi ai spune ca au mancare mai bio decat vestul, desi fructele sunt la ordinea zilei, lipsa tratamentelor medicale duce si la rata mortalitatii mai mare si la durata de viata mai mica. As plusa, stiu ca spirite se pot incinge din asta, dar ma bazez pe faptul ca pana la urma fiecare face asa cum crede si ca e ok cu deciziile luate, in zonele nevaccinate se moare pe capete de la simpla varicela sa nu mai spun de rujeola, meningita, etc. Dar bine fiecare vede cat vrea din toata realitatea asta. Sunt perfect deacord ca unii exagereaza cu medicamentele, si sunt de aseme,nea perfect deacord ca sunt oameni care pot trai o viata fara medicamente, eu personal nu imi asum riscul sa imi las copilul netratat.

Ylari te pup scumpa! Te iubesc asa cum esti stiu ca iei deciziile cele mai bune pentru voi! Las ca toate trec si o sa fie iarasi bine.

Cleo un pupic si pentru tine! Sa-ti raspund la intrebarea de pe fb, sa nu ma fac acolo de rusine Alea sunt ghivece miniatura cumparate de la magazin. Nu mi-a fi iesit din ciocolata nici intr-o mie de ani, fiindca nu am forma in care sa tonr asa ciocolata.

In rest ca tot vorbeam de lipsa mucilor (nu o mai laud, ca de cate ori o laud parca vorbesc in ceasuri rele), de dimineata s-a trezit a mea cu o tuuuse...din aia seaca de racaie peste tot. Asa ca am pus aerosolul rapid in priza si am bagat o tura, imediat dupa s-a fluidizat treaba si tusea a devenit productiva. Copila zice ca nu o doare nimic si febra inca nu avea dar cand a iesit din casa a cerut caciulita "mami mi-e frig", asta fiind copilu' care in timpul iernii abia, abia poarta caciula. N-a mai fost racita de prin ianuarie si si atunci a facut o febra de o zi, asa ca sper sa treaca si asta rapid.

Esme

Perfect de acord!!! Eu personal, un singur lucru am impotriva nurofenului: scade celulele de coagulare din sange si astfel se invinetesc repede la fiecare lovitura.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

SIMONIX - felicitari pentru noul job! Si eu m-as emotiona la asa un job, dar parca mi-ar place sa stiu ca fac parte dintr-o echipa care face ceva in sensul asta. Si da, si pentur mine calitatea aerului ar fi motiv de schimbat job. La mine sanatatea e pe primul loc. Dar bine, eu nu am cine stie ce cariera fulminanta, pot sa-mi schimb si maine jobul fara pareri de rau.

Mergi la inceput

Unde sunteti, dragelor?

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Unde sunteti, dragelor?

_

VICTORIA

Eu, pe aici...nu ca ar interesa pe cineva...am facut bataturi la deget dand F5

Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

pai ...si nu dai si tu o ??/ Stai asa...cuminte si ascunsa??/

eu ma preg sa iau piciu de la gradi, azi a avut teatru, s avad cum il gasesc, ca dimineata tusea si behaia...o fi virus nou, vechi...who knows???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

eu ma preg sa iau piciu de la gradi, azi a avut teatru, s avad cum il gasesc, ca dimineata tusea si behaia...o fi virus nou, vechi...who knows???

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Va iubesc pana la cer si dincolo de el...

tu erai cu cafeaua...n-am vrut sa-ti iau painea de la gura
sanatate piciului!

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luminel

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Va iubesc pana la cer si dincolo de el...

tu erai cu cafeaua...n-am vrut sa-ti iau painea de la gura
sanatate piciului!

Sanatate multa va dorim.

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Neata!
Hai sa va mai inveselesc cu perelele lui fiu-meu.

El are unele cuvinte pe care le stie numai in franceza, unul din ele e zmeura, el stie de framboise. Asa ca la munte, striga unchiu-sau : hai la zmeura, am gasit zmeura! La care Patrick:
-Unde e zmeul cel rau? Am o sabie, imediat il dobor!

Mergem la Mitropolie. Ii zic Patrick asta e Mitropolia sau catedrala metropolitana. La care Patrick: Catedrala napolitana? Mie imi plac napolitanele. Aici se dau napolitane?

In continuare Patrick sustine ca se va casatori cu Kevin cand va fi mare. Noi incercam sa-i explicam ca in primul rand nu se poate casatori cu fratele lui. Apoi taica-su ii mai explica faptul ca in general baietii se casatoresc cu fete : Ai sa-ti iei o sotie, o fata. La care Patrick: Nu, eu nu vreau sotie, eu am sa-mi iau un sotiu.

Mergi la inceput