Eu,un simplu cetatean caut raspuns!
Raspunsuri - Pagina 4
cleo78 spune:
televiziunile private (adica majoritatea) functioneaza pe principiul cerere si oferta. Cat au rating, si retelele de cablu au cerere pt canalele usuratice - asta vor da. Nu cred in teoriile conspirationiste, si nici ca un nene mare si gras va baga banii in acest tip de televiziune daca nu ar avea profit - televiziunile costa al naibii de mult.
Pt tine -iti recomand canalele Discovery, vei gasi acolo multe lucruri interesante. Si pt TVR cultural/TVR1 vazui unele filme deosebite. Mai sunt si canale straineze,dar complet straineze. O sa vina vara in curand, si o sa gasesti activitati ce vor exclude tv-ul (dincolo de drama sfarsitului lumii din media, viata continua).
Cat despre cei atat de saraci ca nu isi permit o carte sau o revista de bricolaje si se uita la tv, sa facem un calcul: un abonament la tv este 30 lei, plus curentul electric, si pretul tv-ului - si uite asa estimez ca ies 50 lei lunar pt a cumpara o carte/revista/abonament la o biblioteca. Deci unde se vrea, se poate, evident.
Nu stiu cum se calculeaza rating-urile, cum se fac acele procentaje sa arate ca oamenii sunt interesati de anumite canale. Cred ca o atitudine anti acele canale de 2 lei poate fi prion stergerea lor din memoria tv-ului, asa ca nici macar din greseala sa nu se deschida .
P.S. cineva imi povestea de niste famelii de nemti care au renuntat la tv. Au tot felul de activitati in famelie, mai interactive decat statul la tv. O explicatie: in fata tv-ului, mintea nu mai actioneaza la parametri maximi, functioneaza cel mult memorarea.
In plus, fiind proaspat plecata din Ro, am avut o supriza cu tv-ul strainez: mult mai putine reclame. SI mult mai putina drama si dramatizare... dar si filmele sunt mult mai vechi decat in Ro. Si mai ieftine.
b.nica spune:
Mie personal Neagu Djuvara nu imi place in mod deosebit.Marti seara mi-a intarit impresia prin faptul ca-i lipseste o exprimare concisa si pt. ca la pretentiile pe care le am fata de o personalitate asa cum se prezinta si fata de varsta pe care o are, poate o exprimare mai concentrata se impunea.
Ce m-a frapat si de aceea am postat aici, a fost vehementa cu care ii face praf pe Victor Ponta si pe Crin Antonescu, ultimul fiind liderul partidului din care face parte si domnia sa:http://inregistrari.b1.ro/view-27_Dec-2011-sub_semnul_intrebarii-88.html
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Mie personal Neagu Djuvara nu imi place in mod deosebit.Marti seara mi-a intarit impresia prin faptul ca-i lipseste o exprimare concisa si pt. ca la pretentiile pe care le am fata de o personalitate asa cum se prezinta si fata de varsta pe care o are, poate o exprimare mai concentrata se impunea. Ce m-a frapat si de aceea am postat aici, a fost vehementa cu care ii face praf pe Victor Ponta si pe Crin Antonescu, ultimul fiind liderul partidului din care face parte si domnia sa:http://inregistrari.b1.ro/view-27_Dec-2011-sub_semnul_intrebarii-88.html |
Apreciezi un om dupa cum se raporteaza la idolii tai?
Ai impresia ca Antonescu si Ponta sunt cei mai respectabili si capabili politicieni din partidele lor?
Daca nu sunt cei mai calificati de ce crezi ca au fost alesi sa le conduca? Nu crezi ca ambii joaca doar un rol de "popa prostu".
Enumarale realizarile sau ideile celor doi, care sunt in viata politica de cand aveau "cas la gura".
Nu au nici un ideal, nici o masura pentru care sa se bata, asa cum avea Ticu Dumitrescu sau taranistii care pledau pentru retrocedarea proprietatilor si pentru independenta justitie.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
b.nica spune:
Deceneus sa nu sari la gatul omului pana nu te lamuresti!
Mie N. Djuvara nu-mi place ca scriitor si ca istoric.
Am dat deliberat acest interviu pt. ca sunt grele si ff. adevarate parerile unui liberal ca sa zic asa, cu pedigree.
Cuvintele lui cad f. greu pt. cine este sincer atasat de liberalii nostri.
Amuzanta si analiza facuta PSD-itilor "lui Iliescu" cum insista sa-i califice distinsul personaj.
Si ca sa fiu transanta, nu am afinitati nici liberale, nici psd-iste si de niciunele.
Deceneus spune:
citat din mesajul lui b.nica Deceneus sa nu sari la gatul omului pana nu te lamuresti! Mie N. Djuvara nu-mi place ca scriitor si ca istoric. Am dat deliberat acest interviu pt. ca sunt grele si ff. adevarate parerile unui liberal ca sa zic asa, cu pedigree. Cuvintele lui cad f. greu pt. cine este sincer atasat de liberalii nostri. Amuzanta si analiza facuta PSD-itilor "lui Iliescu" cum insista sa-i califice distinsul personaj. Si ca sa fiu transanta, nu am afinitati nici liberale, nici psd-iste si de niciunele. |
In politica exista multa patima.
Cum liderul partidului lui nu se ridica la inaltimea pretentilor este normal sa-l critice. Ar fi grav daca in partid toata lumea ar trebui sa-si iubeasca liderul.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
b.nica spune:
Apropos de patima!
Cum credeti ca se vor comporta romanasii nostri in caz ca va da coltu' Iliescu al nostru?
De bine, de rau? Domnia lui se intreaba cumva?
Cum se vede el in Istoria poporului nostru?
Ca om fara credinta in Dumnezeu(libertate pe care si-a enuntat-o singur)cred ca are multe probleme daca se intreaba ce va deveni dupa ce va trece in nefiinta!
Deceneus spune:
citat din mesajul lui b.nica Apropos de patima! Cum credeti ca se vor comporta romanasii nostri in caz ca va da coltu' Iliescu al nostru? De bine, de rau? Domnia lui se intreaba cumva? Cum se vede el in Istoria poporului nostru? Ca om fara credinta in Dumnezeu(libertate pe care si-a enuntat-o singur)cred ca are multe probleme daca se intreaba ce va deveni dupa ce va trece in nefiinta! |
Cred ca romanii se vor comporta normal, rezonabil. Probabil foarte putini vor fi vocali. Nici nu-l vor injura pentru ca romanul este iertator. Daca acum nu-l linseaza dupa moarte cu siguranta nu-l blameaza. O sa-l trateze cu indiferenta.
Iliescu probabil crede ca istoria o sa-l puna pe o pozitie mai favorabila dupa moarte, si ca va intra in istorie ca o figura pozitiva.
Ai impresia ca Iliescu a decis soarta Roamniei dupa '90?
Eu nu cred. El a fost "figura expusa in vitrina", dar in culise au fost alti "sforari". Nici Basescu nu decide de capul lui. Decizile lui au validara unei majoritati parlamentare. Toti acei parlamentari asculta de o comanda, care nu cred ca-i la Basescu.
Urmareste ultimele articole din RL.
Cum a criticat Basescu DNA-ul cum toata redactia de "pupini" ai lui Basescu, s-a ridicat ca la comanda si au executat o pirueta de 180 de grade, sa-l execute mediatic.
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus
Apreciezi un om dupa cum se raporteaza la idolii tai? . Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Intentionat am lasat citatul de la semnatura ta!Nu stiu de ce l-ai ales dar observ ca nu te reprezinta!
Ca sa fiu inteleasa mai bine eu NU AM IDOLI in niciun domeniu!
Despre politica romaneasca mi-am aratat dispretul total la un alt subiect tot de aici si intr-un mod pe care cred ca l-ai ignorat in mod deliberat.
Deceneus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui b.nica
Intentionat am lasat citatul de la semnatura ta!Nu stiu de ce l-ai ales dar observ ca nu te reprezinta! Ca sa fiu inteleasa mai bine eu NU AM IDOLI in niciun domeniu! Despre politica romaneasca mi-am aratat dispretul total la un alt subiect tot de aici si intr-un mod pe care cred ca l-ai ignorat in mod deliberat. |
Am inteles ca nu ai IDOLI si nu am mai insistat pe idee.
In mesajele urmatoare am incercat sa explic ca nici un "lider" politic nu domina viata politica, pentru ca ei sunt "pioni pe o tabla de sah". Nu cunoastem pe adevaratii decidenti. Ca sa se schimbe lucrurile trebuie schimbat modul in care se face politica, sa impunem un sistem politic transparent si in care decizile importante sa aiba validarea populara. Validarea membrilor de partid, daca sunt decizi ce privesc aliantele unui partid sau candidatii, sau referendumuri nationale daca e vorba de reforme adminstrativ teritoriale , de instrainari de terenuri agricole sau silvice, sau de zacaminte cum este cel de le Rosia Montana.
b.nica spune:
Constat ca esti tare muncitor Deceneus!
Ti-ai facut temele cu multa rabdare si sunt impresionata sincer!
Cred ca sefii tai ar trebui sa te recompenseze la capitolul "documentare" dar ar trebui sa fie rezervati la faza cu analiza subiectului!
Edit. Deceneus, un sfat pt. tine pe viitor: daca nu postai ultima fraza poate nu m-as fi prins ca mi-ai urmarit postarile!
Nu ma maguleste acest lucru ci ma intristeaza mult si sper sa fie lectie si pt. alti useri DC!
Deceneus, inainte de a mai posta pe acest subiect, respira adanc, mai citeste titlul odata si consulta-ti constiinta!