Eu,un simplu cetatean caut raspuns!

Eu,un simplu cetatean caut raspuns! | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

In toata nebunia asta din televiziuni:stiri si comentarii despre criza economica,agresiuni,accidente,nebuni care se urca pe stalpi,inmormantari transmise in direct,etc.,ma intreb ce se doreste?
Se doreste o anume inducere a unei psihoze a cetateanului ?
Stiu ca media are o f. mare influenta,vad ca din directii, aparent diferite, se induc stiri si comentarii cu evidenta intentie negativa.
Oare de ce?
Eu pariez pe psihicul romanilor care nu cedeaza asa usor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Nu cred ca se incearca inducerea nici unei psihoze.
De ce sa ma psihozez eu ca Gigel sare de la etaj, ca nu stiu ce golan bolnav mintal a sarit sa omoare un brancardier etc? De ce sa ma psihozez si pe tema noii crize (care noua? am iesit din cea veche??), ma va ajuta asta sa traiesc mai bine?
De ce sa ma psihozez ca FMI declara ca nu are bani sa sustina Italia si Spania sa nu se prabuseasca economic? Ca s-ar putea sa ne ceara noua imprumuturile inapoi? De unde sa le dam? Ce sa mai vindem in tara asta? Cine sa mai vrea tara asta?
Bine, as putea sa cad pe ginduri daca stau sa meditez la faptul ca daca Italia si Spania intra in colaps, vor veni acasa - ca someri, desigur.... - toti romanii plecati la munca acolo. Da, asta ar fi o tema de meditatie, sa ne gindim cum ar arata tara asta cu si mai multi someri...

Deci nu, nu cred ca e o teorie a conspiratiei. Cred ca stirile de la tV sunt doar rezultatul tarii in care traim. A calitatii oamenilor care ne conduc si a apetitului pentru mizerii, scandal si senzational al telespectatorilor. Si sunt si mai convinsa de asta, dupa ce am citit reactiile pe care le-a avut lumea la topicul cu amanta care a fost inchis azi dimineata.

Mai bun decit orice meci de fotbal (ca sa nu aduc in discutie carti....)este o paruiala intre soti/sotie si amanta, un viol (daca e si incestuos cu atit mai bine)... Trist, nu?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

TVR cultural e o minunatie de canal tv, de exemplu. ca sa nu mai spun ca exista un buton mare (rosu de obicei) pe care il apesi si gata, se stinge televizorul, se face liniste si gata intoxicarea. (ca sa nu mai spun ca faci rost de o gramada de timp)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu cred ca e intoxicare, desi e clar ca televiziunea manipuleaza foarte usor, daca isi propune.
Cred ca, in acest moment, atata poate sa ofere. Noile generatii de "oameni de televiziune" sunt slabe profesional, cultural, etic. Scuza cu "asta se cere in Romania, asta dam" nu are valoare pentru mine.
Eu sunt mare consumator de televiziune. Imi place.
Insa recunosc ca ma uit din ce in ce mai putin si mai selectiv. Voi renunta, probabil, la posturile in care nu ma mai regasesc. Informatii am de unde sa iau fara sa ma enervez de prostia omeneasca.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu cred ca se doreste ca omul de rind sa nu se mai gindeasca la problemele importante care il avizeaza in mod direct ci la ce fac altii.
de aia e mai important cine a murit, nascut...casatorit sau inselat, ep cine a batut Steaua, ce case si-a mai facut nu stiu cine....

sa ne umplem capul cu problemele altora, cu lucruri de nimic si sa nu mai vedem realitatea noastra.

astfel nu mai avem timp sa tragem de maneca pe cei carora le platim taxe si ce legi dau si ne influenteaza viatza si buzunarul.
nu avem timp sa ne analizam vietzile si drumul pe care suntem si mai ales ne ocupam de familiile noastre.

sau am observat ca atunci cand se spune ca in Romania e rau, sau s-a intimplat ceva rau imediat dau o stire si mai proasta cu o alta tara(de obicei America ) incat sa isi zica romanul "ia uita la aia ca e mai rau ca la noi" si sa se consoleze cu ideea.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Nu cred ca e intoxicare, desi e clar ca televiziunea manipuleaza foarte usor, daca isi propune.
Cred ca, in acest moment, atata poate sa ofere. Noile generatii de "oameni de televiziune" sunt slabe profesional, cultural, etic. Scuza cu "asta se cere in Romania, asta dam" nu are valoare pentru mine

Eu am o parere opusa ... televiziunea este pana la urma o organizatie ca oricare alta. Furnizeaza servicii (informationale) pentru populatie - pentru toata populatia - si cauta sa faca cat mai mult profit. Sunt convinsa ca aceste 'servicii" se adapteaza pietii.

Daca ar fi sa comparam consumatorii de televiziune din America cu cei din Romania, nu cred ca este mare diferenta. Diferenta vine din diversitatea canalelor care ofera aceste servicii. Faptul ca sunt mai multe a facut posibila specializarea lor, lucru care a inceput sa se simta si in Romania. Exista canal de stiri economice, canal de crime, canal de telenovele, canal de muzica, o multitudine de canale de filme, canale de desene animate ...etc. Supravietuirea economica a acestor canale depinde strict de ratingul pe care emisiunile lor le ating, ceea ce inseamna de fapt, targetul de audienta pe care reusesc sa-l capteze ... cu alte cuvinte, pui accent cam pe ce vrea lumea sa vada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Cred ca, in acest moment, atata poate sa ofere. Noile generatii de "oameni de televiziune" sunt slabe profesional, cultural, etic. Scuza cu "asta se cere in Romania, asta dam" nu are valoare pentru mine

Eu am o parere opusa ... televiziunea este pana la urma o organizatie ca oricare alta. Furnizeaza servicii (informationale) pentru populatie - pentru toata populatia - si cauta sa faca cat mai mult profit. Sunt convinsa ca aceste 'servicii" se adapteaza pietii.

Exact Buflea, numai ca eu ma intreb de unde/de la cine vine "profitu'".
Insistenta cu care se propaga nonvaloarea, a limbajului suburban si avalansa pe stiri negative, nu cred ca isi pot gasi drept scuza,audienta!
Hai ca nu cred ca am ajuns toti niste tampiti pt. ca nu mai consumam paine ci numai circ si ala de prost gust, numai cu porcarii,marind profitul acelor tv-uri,care la intrecere, indiferent de patroni, le propaga cu insistenta sub privirile ingaduitoare, ca sa nu spun nepermis de indolente, ale acelei comisii(penibile!) care chipurile monitorizeaza audiovizualul,dar o fac numai cand vor ei si penalizeaza cand vor altii.
Adica mai pe sleau cine plateste indobitocirea? De aceea am pus in ghilimele profitul!
Ma deranjeaza f. mult cand se spune ca telespectatorii romani au apetit pt. acest gen vulgar de emisiuni si de stiri!Eu nu cred acest lucru.
Eu personal, imbogatasc raiting-ul cablului meu(sa-mi traiasca si sa creasca!) care da programele(gen NG,H,T&L,etc.) si unele TVR-uri(1,2,Cultural si INFO).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Vrei o analiza a cazului Elodia ca sa te lamuresti? Nu ai idee cat de consumate sunt acest gen de informatii. Asta inseamna rating, ratingul inseamna profit. Simplu.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Mai am ceva de zis am sa o spun separat pt. ca pt. mine este un mare semn de intrebare!

Poate cineva sa-mi spuna de ce au disparut complet de la toate tv-urile astea multe de pe la noi,deci in concurenta mare, acele emisiuni interesante despre bricolaj,despre idei de amenajari in casa sau in gradina?
Intrebarea mi se pare mai mult decat justificata pt. ca eu vad cat de des sunt vizitate site-urile cu acest profil si cat de bine se vand revistele/cataloagele cu subiecte gen lifestyle!

Spunea cineva ca sunt pe telecomanda destule butoane ca sa ne manifestam liber preferintele.Cinic raspuns!
Ii raspund persoanei ca poate sunt persoane care nu-si pot permite decat ACEASTA varianta de distractie!
De ce? Pt. ca revistele sunt scumpe, ca sa-ti iei o carte a devenit pt. multi o extravaganta,iar pt. ca sa te duci la un spectacol,ce sa mai vorbesc!

Asa ca ramanem cu prezentatori de stiri agramati,cu pupezele care dau din ele ce le ofera neuronul,crime,divorturi si mai nou inmormantari transmise in direct.

Mergi la inceput

Marius,vezi, se da vina pe cei care aparent urmaresc cu aviditate acest gen de emisiuni.
Eu cred ca daca erau emisiuni care sa trezeasca interesul intr-un sens creativ si practic o lasau balta pe Elodia si se uitau la cum sa-si faca un rost acum in criza,cum sa-si imbunatateasca viata sau sa si-o infrumuseteze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hmmm poate si din "relativ" acelasi motiv in Costinesti sunt in voga terasele in care urla un anumit gen de "muzica" sustinuta de dansul pe masa? Or fi de vina cei care consuma? Or fi de vina vanzatorii? Nu este nimeni de vina. Asta e cererea - asta e oferta - in spate este profitul. Vanzare buna = profit bun.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput