LMA Sebi, Felix, Cristian, Raducu- Delfinasi (168)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Am intrat putin

olita pediatra ne-a recomandat dupa fiecare masa, cica in timp isi creaza reflexul sa astepte pana dupa masa, dar eu una nu prea il pun, noroc cu bona daca atunci cand era mai mic facea aproape numa la olita, acuma face jumate jumate. el daca nu face atunci, nu sta si pace, asa ca il pun cand il vad ca se lasa jos. zice kk in momentul care face, nu inainte

multumim fetelor de gandurile bune azi dimineata parea ok, doar putin fornait, cu chef de joaca, somnoros in acelasi timp dar nu parea bolnav. nici nu ma lasa sa pun nimic in nas vad ce imi zice bona astazi.

noi cu papa de noapte suntem pe drumul cel bun, desi eu sunt super obosita. am reusit sa scadem de la 7 masuri la 5 masuri, si azi noapte i-am tot dat ceai cand se trezea. saracutul cred ca voia si laptic, ca era obisnuit sa aiba stomacelul plin...dar nu ma las, continui asa cu lapte din ce in ce mai putin si ceai completare, poate se dezobisnuieste stomacelul sa pape lapte noaptea...

LA MULTI ANI STEFI!!!!

Oana multa sanatate lui Matei, sa se faca repede bine

Andreea (ELadea) sanatate multa si voua, poate luati ceva de imunitate, mai ales ca se apropie toamna si sa nu o luati de la capat cu racelile.

noua pediatre ne-a recomandat imunofort pentru adulti, o capsula pe zi. si pentru pitici poate intrebi pediatrul de extras de mugur de brad, tot pentru la toamna.

am implinit un anisor, sunt baiat mare de acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Citat:
citat din mesajul lui rodyka

Citat:
citat din mesajul lui crispro

Olita- mai e cineva care nu foloseste???

pai noi! o mobila in plus . dimineata cand se trezeste e deja cu placinta la purtator, iar peste zi daca face si a doua oara e tot la somnul de amiaza! asa ca nu stiu daca sa o mai pun eu din cand in cand, sau s-o las balta! chestia e ca vine mama si poate cu ea va fi altfel, mama a invatat-o si pe Maria la wc mare, cu reductor . cand erau zile ca o vedeam ca face "ceva", pai ori era gata facuta isprava ori se oprea pur si simplu, parca se inhiba

am implinit un anisor!! Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)

am implinit 10 ani!!! Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

nici noi.nici n-am implinit 1 an.
inspre 2 ani asa incepem. e prea devreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matusa77 spune:

Salut!
La olita eu il pun de 2/ 3 ori pe zi, dimineata la trezire, apoi innainte de mese, si functioneaza foarte bine de la 8 luni face numai la olita, el nu cere si nici nu astept semne, alice are dreptate ar fi prea tarziu .

Cat despre laptele baut la orizontala nu stiam ca poate face otita, Ducu numai asa il bea , pe spate si semiadormit.Iar suzeta e nelipsita.

Oana, Ducu a avut o perioada cand varsa, dar numai la masa de legume, fructele si cerealele nu le varsa.

mama implinita de Ducu ( copia fidela a mamei )
15 iulie 2010

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca pe langa cei 4 incisivi de sus si cei 2 de jos avem un molar sus (de 2 zile), noi nu prea respctam schema.

Puam pe Stefi, ca uitam .

15 iulie 2010

Mergi la inceput

RACUSOR,stii ca nu toti copiii sunt la fel.tu asculta-ti inima si vezi ce functioneaza la voi.daca lui asa ii e bine cu mancarica noaptea,decat sa va chinuiti amandoi,poti sa mai lasi asa o vreme.atat timp act nu e din ora-n ora sau cat nu e ceva care sa nu il lase sa doarma.
eu nu as inlocui laptele cu ceai,poti scapa de una si da de alta,adica el tot sa se trezeasca dupa ceai de acum incolo,si tot acolo esti.pt inlocuire,in caz ca se trezea de sete,ar fi apa.apa nu da dependenta:) pe cand ceaiul cam da . si in cantitati zilnice nu e recomandat decat pt diverse dureri,etc.
vezi si tu ce merge la voi,ca teoria e uneori prea dura pt ei

Mergi la inceput

iertati literele lipsa

15 iulie 2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui matusa77

Am uitat sa va spun ca pe langa cei 4 incisivi de sus si cei 2 de jos avem un molar sus (de 2 zile), noi nu prea respctam schema.

Puam pe Stefi, ca uitam .

15 iulie 2010
FELICITARI !!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Sanatate delfinasilor bolnavi

Si eu stiam ca nu se bea laptele in pozitia culcat si ca exista legatura cu otita. O vrem o tineam in brate si apoi o culcam. Acum iar suntem delasatori si o lasam culcati sa il bea. Imi fac mea culpa, m-am ingrijorat, asa ca gata nu mai bem laptc in pozitai culcat.

Racusor, ce hotel frumos!!!!!

Plecam si noi de maine pana luni la mare, sper sa prindem vreme frumoasa.

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Deci asa cu olita... bun!

Cu masa de noapte- si noi o avem , eu o consider cea de dimineata, ca pe la 4 isi bea Lp-ul. Dimineata nu ii mai dau Lp, ci doar fructe. Tot sper sa isi mute masa de lp mai pe la 6 dimi, si atunci problema e rezolvata. O sa incerc sa ii dau seara mai mult sa manance (el termina un bibe cu 7 masuri seara)- probabil are nevoie de mai mult.

Vreau sa merg la dr de fam- are pe gat o iritatie, o are de cateva luni. La controlul de 9 luni cand am fost la med de fam a zis ca poate fi de la ceva guler de camasa, haina, l-o fi frecat. Mi se parea plauzibil, asa ca am crezut. Dar tot acolo e. De cateva zile e mai pronuntata. Inainte era cat unghia mea mica de la mana, acum e de vreo 2 cm, un oval. Azi a fost de dimi dr, am ratat.. maine merg. Poate mai bine as merge direct la derma, doar ca dermatologul nu e strict pt copii. ma gandesc ca stie si el, nu? Eu i-am dat cu bepanthen de 2 zile, dar parca mai mare i se face. arata ca si o arsura de calcator.

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Ooana, cu mancatul bucatele inteleg ce zici, asa facea si Larisa. Din acest motiv mi-a fost frica la inceput, sa ii dau bucatele si nu blenduit. Am observat ca daca ii dadeam bucati, ea nu rupea din ele si incerca sa le indese in gura. Asa ca am ales 2 ariante: fie bucatele mici pe care sa nu mai trbuiasca sa le muste (din paine, branza, rosie, ficat, pui, anumite legume) fie felii/bucati mari din care ca sa manance trebuia neaparat sa muste, nu si le putea indesa sub nici o forma in gura.
Am incerct sa tai felii mai subtiti, astfel incat sa poata musca foarte usor dar lungi, ca sa nu ii vina ideea de a le idesa. Si i le tineam eu in mana la inceput, ca sa am controlul imbucaturii.La inceput se enerva dar s-a prins destul de repede. Ii bagam in gura putin si ii ziceam sa inchida gura, sa muste ii aratam cum fac eu si nu ii lasam ei felia in mana. Am inceput cu fructele, cu ce ii place mai mult, ca sa ie tentata sa le manance.
Probabil ca a vazut ca ma incapatanez si ca nu are incotro, daca vrea sa manance, trebuie sa invete sa muste.Probabil ca era si pregatita...nu stiu.

Pana la aceste incercari, care au inceput fix dupa 1 an, eu nu ii puteam da nici biscuit Larisei, nici macar din aia special pt copii, intrucat si-l baga pe tot in gura si se ineca.Asta desi dimineata manca micul dejun, dar erau bucatele mici pe care nu trebuia sa le muste, lua cate una odata.

Acum stie sa muste si am incredere sa ii dau si ei sa tina in mana si sa manance prin mai multe muscaturi. Trebuie insa in continuare bucata sa fie destul de mare sa ii permita sa muste de mai multe ori. Ieri i-am dat o bucata de paine, asa intermediara, nici mare dar nici mica, zic eu ca putea sa manance din 2 inghitituir, dar ea a bagat-o pe tata in gura. i-am deschis gura si i-am luat-o

Hai ca m-am lungit....dar stiu ca si pe mine ma cam enerva chestia asat, si nu stiam cum sa fac. Poate te ajuta cu ceva.

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput