Sa ma ingrijorez??

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Exact. Nici eu n-as putea sa o las pe a mea in pace daca n-ar vrea sa manance. Cum s-o las sa cera ea daca ea n-ar cere? Sa o las nemancata?

Oana f bine ca mergi cu el la doctor. Sper sa-i dati la capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Analize inca nu i-am facut de nici un fel, miercuri mergem la medic pt ca asa chiar ca nu se mai poate,
Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Analize inca nu i-am facut de nici un fel, miercuri mergem la medic pt ca asa chiar ca nu se mai poate, astazi a mancat numai lapte, dimineata la 10 a mancat 50 ml iau acum la 15:30 inca 120 ml...atat, altceva nu accepta, oricat de colorata ar fi mancarea, indiferent cum i-o dau, la lingurita, in manuta direct, in biberon pasata, tot nu mananca nimik.....

, altceva nu accepta, oricat de colorata ar fi mancarea, indiferent cum i-o dau, la lingurita, in manuta direct, in biberon pasata, tot nu mananca nimik.....

Exact asa am tinut-o cu cel mic, in jurul varstei de 2 ani. A avut 1 saptamana incheiata in care nu apus gura pe nimic altceva in afara de lapte.
Si asta in contextul a multe luni de nemancat aproape nimic. Daca la pranz lua 3 linguri de mancare eram cea mai fericita.
Analizele au iesit bine, nu avea lipsa de nimic, nu avea paraziti, dar nu manca si pace.
Am incercat toate variantele, l-am lasat si nemancat, nu vroia si pace.
Singura chestie care imi iesea, era sa iau bucatele de fructe afara si le primea in timp ce se juca. Nu sunt adepta umblatului cu mancarea dupa el, mai ales afara, dar era singura varianta sa ajunga ceva in stomacul lui.
S-a rezolvat situatia la 2,8 ani cand a mers la gradi.
Nici acum nu e mancacios, e tot mofturos, dar daca nu-l bag in seama cand zice "asta nu-mi place", pana la urma mananca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Oana,

tu ai pe cineva de incredere cu care sa-ti lasi baietelul? Mama ta, soacra ta, o sora sau matusa, cineva in care sa ai incredere sa stea cu copilul tau macar si o zi intreaga??

Daca da, lasa-l si ia o pauza. Du-te la plimbare, la munte, la coafor, la cosmetica, singura sau cu sotul tau. Distanteaza-te putin de copil si lasa-l si pe el o zi fara tine. Asta nu te va face o mama rea. Asta te va ajuta sa te relaxezi si odihnesti putin; si atunci vei vedea si vei lua totul mult mai usor.

Sa nu crezi ca te critic; insa, din putinul timp pe care-l petrec pe forum, vad ca ai o multime de mesaje legate de probleme de sanatate cu baietelul tau, cu nervii tai. Statul acasa cu copilul nu este o munca usoara; este una foarte-foarte grea. Mai ales la primul copil! Si atunci, de oboseala, de rutina, de stres, totul devine din ce in ce mai greu si mai complicat.

O pauza pentru tine si pentru copil va face minuni pentru amandoi.

Am doi copiii; unul dintre ei este de o varsta cu al tau. Asa ca vorbesc din experienta.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dupa cum am mai spus, mie nu mi se pare normal sa/mi oblig copilul sa manance! Cele mai multe amintiri ale copilariei mele sunt despre statul la masa ore in sir. Am fost mereu obligata sa mananc chiar daca nu imi era foame. Taica/meu ajunsese sa imi bage mancarea cu forta pe gat pt ca nu as fi mancat zile in sir. Nu imi aduc aminte sa/mi fi fost foame vreodata sau sa fi cerut mancare. Am fost foarte slaba cat am fost copil. La 11 ani aveam 22 kg. Lunar ma duceau la doctor pt diferite controale iar doctorii spuneau sa ma lase in pace. Cand imi va fi foame voi manca. Datorita plictisului de a sta la masa cu orele am inceput sa mananc. Exact cand am ajuns la pubertate. Si nu m/am mai oprit. Din cea mai slaba am ajuns grasa. Si pana pe la 25 de ani am avut o greutate destul de mare pt inaltimea mea, 65 kg.

Oana, du copilasul la doctor la analize. Ce a mai mers la mine a fost mancatul afara sau la mall./ mancare adusa de acasa/.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

J.D. daca citesti inca o data mesajul meu si al altora ai vedea ca nimeni nu scrie sa-l oblige sa manance!!!!!!!! Ci doar sa aiba un program/ ritm/ orar de masa, asta pt ca oana fuge cu mancarea dupa el prin casa mai tot timpul sa-l faca sa manance.. Nu mananca - bine. Incearca la urmatoarea masa. Calm. Fara nervi etc.

Baietelul oanei nu cere de mancare. Tu ai putea sa stai neparasatoare si sa-l lasi in pace daca nu cere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Tin minte ca unul din baietii mei intrase la un moment dat in greva foamei. L-am scos cu ajutorul reclamelor. Cand se uita la reclame - uitasa protesteze la mancare. Incearca sa-i distragi atentia -cu jucarii, cu ce vrei tu - poate reusesti.
O alta poveste cu un copil care nu manca mai nimic (ajunsesera parintii sa moaie suzeta in iaurt si sa i-o bage in gura) s-a rezolvat dupa ce, in urma analizelor, a fost tratata o anemie accentuata.

Mergi la inceput

Louisea, nu sunt convinsa ca programul este singura cale. Nu la toti copiii functioneaza. Eu si sotul suntem firi mai independente si nu ne place sa ni se faca program strict. Nu ne/a placut niciodata. Pe langa asta am dat cateva sugestii mancarea atractiva pt copil sub diferite forme, mancatul afara... Mai pot sugera ceva mancatul impreuna cu alti copii. O prietena care are fetita de varsta lui Finn se plangea mereu ca fi/sa nu mananca. De cand a inceput sa vina la noi sau sa ne intalnim afara sau la restaurant, mananca fetita aia aproape orice ii dai. Si este mai mica decat standardele pt ca este koreeana dar si pt ca asa ii este felul.
Inca o sugestie - Finn mananca mult mai bine de cand ii dam mancarea pe care o mancam si noi. Noi gatim sanatos, fara prajeli in ulei, la aburi sau teflon.

Mergi la inceput

J.D. doar ca la unii copii nu functioneaza, nu inseamna ca asa e la toti. Unii tocmai ca au nevoie de ritm, si dupa parerea mea copii au nevoie in general de niste rame. Mi-e nu mi se pare normal sa-l lasi doar sa ceara el. Ce te faci daca nu cere? La fel ca si preferintele (aici vorbim pt cei care in rest mananca ok). Plus ca e ideeal atat pt adulti cat si pt copii sa manance in intervale mai mici: copii 2-2½, adulti 2½-3 ore: 3 mese si 2-3 gustari (de ce, nu intru acum in detalii).

Una e ce-ti place tie/ cum iti e tie/ voua in familie bine, alta altora. Insa de acord cu lasat-ul sa ceara - daca cere, si daca e ok in rest cu familia (adica daca fie-mea cere de ex de mancare la 4.30 cand noi luam cina la 6, nu-i dau sa manance decat ceva usor: fruct, legume, un colt de paine, pt ca noi vrem sa mancam toti la masa). Daca in alte familii e ok ca fiecare mananca cand vrea - nu ma bag. Fiecare stie ce si cum :))

Ideea de program/ ritm e doar o sugestie - o alternativa la alergatul prin casa cu mancare dupa el si stresat copilul cu mancarea.

In rest de acord cu mancatul cu altii copii si afara. Si fica-mea e la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Al meu nu vrea nimik afara, rar accepta un covrig sau pufuleti..in rest nu deschide gura..si acasa, daca e mai mult de o persoana in camera cand mananca, nu mai mananca..pt ca ii distrage atentia...Si nu alerg toata ziua dupa el cu mancarea...daca la masa asta nu a mancat nu insist..incerc la masa urmatoare.
Oricum am incercat cam tot ce se poate si nimik nu functioneaza...

Mergi la inceput

Oana, ai incercat sa/i dai din mancarea voastra? Are ceva anume care ii place? Folosesti ierburi sau condimente la mancare? Poti incerca ceva mai exotic poate ii place. Sau roaga/l sa te ajute sa faci salata. Gusta tu din legume, sau carne, iaurt ceva si lauda/i gustul.

Pe de alta parte nu mi se pare asa micut baietelul tau. sotul meu a fost mare la nastere- 4,5 kg si 54 cm, la 2 ani avea peste 90 cm si are acum 176 cm.

Mergi la inceput