Sa ma ingrijorez??

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Pai numai din mancarea noastra..pt ca supa aia de bebe fara sare si nimik acrisor n-a primit-o niciodata..in plus inainte ii placea mult iaurtul si ca sa-l pacalesc sa pape un pic de ciorbica puneam un pic de iaurt..la fel procedam si cu piureul..dar din pacate nu mai functioneaza demult asta...Acum nu stiu ce ii place..nu pare sa-i placa nimik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns si_monna spune:

am de la sora mea o reteta f buna de pancakes. au banane in aluat. fff bune. mananca fata ei de rupe. are un an si 3 luni. fara zahar. iti dau reteta daca vrei. ea i le da la micul dejun, de obicei.
am vazut ca esti din focsani ca si mine. daca vrei iti recomand un medic homeopat bun. dar e in tecuci. eu fac tratament la el si ma simt f bine. si sora mea trateaza copiii cu homeopate si isi fac destul de repede efectul. aproape imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Da, Si_mona, ma intereseaza si reteta si recomandarea!!

Azi a fost super...Am facut ciorbita proaspata de vita si la 15 cand s-a trezit l-am pus in scaunul de masa in bucatarie, am scos din sertar lingura, polonic, pisator de usturoi, lingurite de ale lui si le-am insirat in fata lui, i-am pus barbetica si am inceput sa ii dau ciorbita in timp ce ne jucam cu ustensilele,//am mai dat si pe masa. si pe noi, dar am si papat vreo 4 linguri de ciorbita cu carne...Acum seara am cumparat niste cereale de la Nestle dar pt copii mari, ca altfel n-am gasit prin zona, dar macar erau cu capsuni si i-am pus cateva in iaurt..si a papat un iaurt intreg...
Sunt in extaz!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Bravo! Vezi ca merge? Daca tu te relaxezi este mai bine. Sper sa aud numai vesti bune de la tine.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns si_monna spune:

PANCAKES

2 banane coapte zdrobite bine
1 ou
lapte – echivalentul a “1 cup” – adica vreo 225 ml
2 linguri ulei

Toate cele de mai sus se amesteca bine intr-un castron si peste se pune:

faina – echivalentul a “1 cup” – adica vreo 8 linguri cu un varf nu prea mare
2 lingurite praf de copt (1 plic)

Se amesteca totul bine iar rezultatul va fi un aluat molicel si cam cu cocoloase adica bucatelele de banana. Eu am pus cu lingura intr-o tigaie de clatite si cand aluatul a fost plin de bule le-am intors pe partea cealalta cu o spatula.

Se poate adauga si o lingura de zahar, dar sunt destul de dulci de la banane. Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

oana, pune-l in scaunul de masa, si lasa-l pe el sa manance si cateva bucatele de legume, fructe, singur, dar supravegheat de tine si tu foarte RELAXATA.
ii poti pune morcov fiert taiat cubulete, cartof fiert, brocoli, conopida, dovlecel, pastranac, etc. sa aiba varietate in farfurie si sa fie si colorata farfuria.poti adauga pe legumele fierte doar putina sare, treptat, daca papa si vezi ca ii plac anumite legume, poti adauga verdeata tocata f marunt(patrunjel, marar).

fructele le poti da la fel, pe farfurie, taiate cubulete mici, si diversificate. lasa-l sa guste singur, sa pipaie, sa miroasa, sa se joace cu mancarea. MERITA.

cerealele merg date si singure, sau alaturi de fructe, pe o farfurie cerealele si pe alta fructele, lasa-l sa se serveasca singur, cu ce vrea.

din legume poti face chiftelute cu sau fara carne amestecate.
eu ii faceam din carne de curcan sau vita, fiarta si pasata, amestecata cu legume fierte putin(morcov, cartof, dovlecel-crud, telina) sau doar din legume, amestecate cu ou putin pesmet, si puse in tava pe hartie de copt, cu bucati mici de unt deasupra, lasate la cuptor sa se rumeneasca. le faci mici cat sa le poata apuca el cu mana.

retete sunt, daca ai si imaginatie, totul este sa vrei si sa te RELAXEZI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

Offff,Oana...citesc pe-aici si parca as fi scris eu acum vreo 3 ani si ceva,cand baietelul meu avea cam aceeasi varsta cu al tau.
Mancarea a fost si este in continuare dusmanul copilului meu.Eu nu l-am auzit niciodata plangand de foame sau cerand de mancare.
A inceput de cand l-am adus din maternitate si sugea cateva minute si-apoi adormea,pana acum,cand ia de 2 ori din mancare si zice ca s-a saturat.
Imi aduc aminte cum plangeam dupa fiecare masa de-a lui,imi amintesc cu groaza perioada diversificarii,cand nu accepta nimic,imi aduc aminte cum ceream sfaturi de la toata lumea,cum mergeam la tot felul de doctori,si ii faceam analize la fiecare 3 luni,imi amintesc diversi ochi dati peste cap,si diverse ironii si reprosuri cum ca din vina mea e copilul asa,ca nu se poate asa ceva...si-acum imi vine sa rad.
Imi vine sa rad pt ca timpul a trecut,copilul meu are 4 ani si jumatate,si a ramas cam la fel.
Mananca de gura mea,pt ca stie ca doar asa poate creste mare,pt ca stie ca organismul lui are nevoie de mancare...mananca pt ca asa trebuie,nu pt ca vrea,nu pt ca ii place,si probabil ca asa va fi mult timp de-acum inainte.

Eu te sfatuiesc,ca in cazul in care analizele ii ies bune,sa te relaxezi si sa-l lasi in pace...pt ca mai mult de-atat nu ai ce sa faci.Sau,cel putin,in cazul meu, eu mi-am dat seama ca nu am ce sa fac mai mult.
Si-acum ma mai uit cu jind la alti copii care mananca mai bine,mai mult ca al meu,care arata mai bine(al meu are 17 kg si 108 cm,e un bat imbracat)...dar inghit in sec,si ii multumesc lui Dumnezeu ca il am si ca e sanatos.

Va doresc si voua sa cresteti mari si sanatosi,si cat mai putin strs in legatura cu mancarea.

Mergi la inceput