Procedura la neplata datoriilor
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
eu sunt radicala rau in privinta asta. in veci vecilor n-as da bani unui puturos. si nici nu o inteleg pe bird70 de ce face asta. ptr mine n-are sens, dar ma rog nu trebuie ea sa se justifice la mine.
aniela, tu chiar daca le spui ca nu va mai dau niciodata si bla bla, apoi revii si scoti bani. iar ei au invatat lectia si o aplica cu scucces de fiecare data. pacat ca tocmai fratele tau profita de tine. eu n-as permite asa ceva.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aniela23/aniela23.jpg)
aniela23 spune:
sunt pe fuga asa ca o sa raspund mai pe indelete deseara. Vroiam doar ca zic ca uite, mi-e ciuda cand ma gandesc ca ei platesc atata dobanda la banci (si fratele si tata)cand s-ar fi putut, daca erau oameni cu bun simt, sa fi imprumutat de la mine si sa mi-i dea mie inapoi in rate, fara dobanda. Dar cum ei nu au inapoiat niciodata banii pe care i-au ''imprumutat''in trecut de la mine nu am avut incredere sa le dau nici un leu. Asta am incercat sa le explic de ani de zile, ca daca am fi am avut o relatie bazata pe respect si incredere i-as fi ajutat mult mai mult. Si da, i-am dat bani fratelui pentru curs de calificare dar ori nu a facut nimic cu el ori a avansat in functie si i s-a marit salariul dar nevoia de bani de la sora-sa a ramas la fel.
sunt incredibil de suparata dupa discutia de aseara. Abia asteptam sa merg in tara, n-am mai fost de 2 ani (ma duc rar pt ca de fiecare data ma asalteaza cu probleme de genul asta + altele) iar acum iar nu mai am nici un chef sa ma duc. Oricum, m-am gandit la o solutie. Va spun deseara
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld si nici nu o inteleg pe bird70 de ce face asta. ptr mine n-are sens, dar ma rog nu trebuie ea sa se justifice la mine. ![]() |
Ce fac acum, fac pentru linistea mea. In felul asta nu voi mai fi asaltata cu tot felul de cereri si explicatii care imi vor strica buna dispozitie. Nici nu trebuie sa ma simt vinovata ca zic nu sau ca copilul ala nu are cele necesare.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Letitia1/Letitia1.jpg)
Letitia1 spune:
aniela, fratele tau e tinar, sa munceasca asa cum o faci si tu si sora ta. Sa mearga in strainatate daca i se pare ca acolo sint ciini cu colaci in coada. Copiii sint responsabilitatea lui si a nevesti-sii, n-ar trebui sa te simti vinovata sau obligata cu ceva. Le trimiti de ziua lor cite un pachetel si gata.
Si noi trimiteam socrilor bani regulat pina am aflat ca jumate din suma se ducea la cumnat. De atunci am intarcat balaia. I-am spus lui barbata-meu ca daca dau jumate din bani, inseamna ca nu au nevoie de ei si la revedere. Fiecare doarme asa cum isi asterne. Una e sa dai la parinti, alta sa dai la frati, veri si alte neamuri.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
Bird,de ce sa te simti tu vinovata pentru ca copiii lor nu au cele necesare? Nu sunt copiii tai,cand i-au facut,nu ati calculat impreuna daca aveti cu ce sa-i cresteti sau nu... Una mi se pare un gest facut o data,de doua ori in viata,cand omul ajunge chiar la greu,situatie de boala sau crize financiare grave,alta e un ajutor lunar constant,pe care sa-l astepti mai ceva ca banii de salariu,ca-s bani extra...
(Te rog,sa nu o iei prea personal,e frumos ca oferi si e treaba ta daca o faci si de ce o faci,aici discutam strict despre principiu,cu mic ajutor de la cazuri particulare.)
![](images/user_woman.png)
gabitza2005 spune:
Am un frate care are deschis "cont" la mine -ii dau bani cand nu are , imi mai da inapoi , mai uita sa-mi dea el nu are copii eu am si tot ii dau. I-am zis daca am iti dau daca nu asta e -fara suparare.
Sotul meu este deacord -mi-a zis ca si el i-ar da lu fratisu daca ar avea nevoie.
Acum eu nu va inteleg -cand vin sarbatorile va intreceti in subiecte despre donatii si ajutoare dar nu va convine sa va ajutati rudele -si sa nu-mi ziceti de cei oropsiti care nu au -ca in multe dintre familiile alea parintii beau si fumeaza.
eu una nu pot sa gandesc ca voi deoarece relatia mea cu familia este una apropiata si am face orice unul pentru celalalt.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 Acum eu nu va inteleg -cand vin sarbatorile va intreceti in subiecte despre donatii si ajutoare dar nu va convine sa va ajutati rudele -si sa nu-mi ziceti de cei oropsiti care nu au -ca in multe dintre familiile alea parintii beau si fumeaza. eu una nu pot sa gandesc ca voi deoarece relatia mea cu familia este una apropiata si am face orice unul pentru celalalt. |
Nu e vorba despre a ajuta pe rude,ci de a finanta rudele,permanent,constant si nerambursabil,cu scuza ca in tara e greu si in occident e trai nineaca!
Comparatia intre situatiile de la ajutor umanitar cu propria familie nu cred ca-si au rostul.
![](images/user_woman.png)
gabitza2005 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui JuliaSM
Nu e vorba despre a ajuta pe rude,ci de a finanta rudele,permanent,constant si nerambursabil,cu scuza ca in tara e greu si in occident e trai nineaca! Comparatia intre situatiile de la ajutor umanitar cu propria familie nu cred ca-si au rostul. |
Pai tocmai asta este ca cei care au un job bine platit in Ro vad prin ce trece clasa de mijloc sau saracimea din Ro si ii inteleg , pe cand voi de acolo credeti ca si aici sunt aceleasi posibilitati ca si pe la voi si nu puteti sa-i intelegeti pe cei de aici aflati in dificultate.
Un lucrator intr-o fabrica de bere din germania sigur isi poate intretine familia si inca in conditii mai mult decat decente
Daca traiati aici mai aveati oare aceeasi senzatie ca se profita de pe urma voastra?
comparatia isi are tot rostul -mai intai ajuta-ti aproapele si apoi gandeste-te "sa salvezi balenele..."
Asta e parerea mea. Nu am vrut sa scriu - hraneste-ti copii , mai apoi nepotii si la urma copii din Africa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
aniela,
profita de vizita pe care o vei face in tara si discuta clar cu fratele si cumnata. roaga-i sa puna pe hartie cati bani castiga intr-o luna (salariul lui, alocatiile copiilor, indemnizatia de somaj a cumnatei - daca ia acest ajutor). apoi calculati cu aproximatie ce cheltuieli lunare au, cat sunt ratele la banci, cati bani le mai raman (daca raman).
explica-le clar si frumos ca tigarile, bautura, internetul, etc. reprezinta pentru ei cheltuieli inutile, la care daca ar renunta, ar econimisi X lei pe luna. un pachet de tigari costa in medie 10 ron, ar economisi 300 ron/luna daca ar renunta la fumat (consider ca fumeaza 1 pachet/zi). o sticla mare de bere (2 l) costa aprox 5 ron, daca renunta si la asta inseamna inca 150 ron economisiti pe luna. deci, la un simplu calcul 450 ron/luna costa "viciile" lor, adica aproximativ 100 lire sterline. aproape cat rata lunara la banca, nu-i asa ?
in plus, daca tot au teren, sa puna mana sa cultive legume si zarzavat, sa creasca niste gaini/gaste/rate/curci, ca sa aiba produse de baza pentru hrana familiei. da, stiu, e greu, iti intra pamant sub unghii, tre' sa dai cu sapa, sa uzi, sa dai de mancare la pasari...insa asa cum descrii tu lucrurile, fratele si cumnata sunt doi mari puturosi, care mizeaza pe mila ta, a tatalui si a surorii, pentru a primi pomana. si fratele tau stie foarte bine sa transfere asupra ta un sentiment de vinovatie, sa-ti speculeze slabiciunea sufleteasca, dar tu nu esti vinovata cu nimic pentru situatia in care el a ajuns acum.
in cel mai rau caz, vorbeste cu sora si cu tatal tau, aflati cat mai are fratele tau de platit la banci, le dati bani pentru stingerea creditelor si gata, sa se descurce prin forte proprii in viitor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
...la subiectul asta se discuta de parca toti cei cu venituri modeste din Romania ar fi niste lenesi! Pai bugetarii, de exemplu? sau in fine, toti ceilalti ce presteaza munci chiar si intelectuale pe 200-300 euro lunar? pe toti ii considerati la fel de puturosi?