Procedura la neplata datoriilor
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 pe cand voi de acolo credeti ca si aici sunt aceleasi posibilitati ca si pe la voi si nu puteti sa-i intelegeti pe cei de aici aflati in dificultate. |
Gabitza,ce spui tu nu e departe de punctul de vedere al rudelor care solicita ajutorul.Stii tu din proprie experienta ce posibilitati sunt pe aici,afara de informatii generale,cifre ajunse razant pe la ureche,despre cat castiga un muncitor la fabrica de bere?!
Ok,salariile sunt mai mari,nimic de contestat,insa si celelalte sunt mari.Noi ne platim privat asigurare de sanatate,apoi asigurarea la masina (plus cea de tractare,in caz de accidente,defectiuni pe autobanda) e muult mai mare ca cea din tara,ar mai fi chiriile care,de asemenea,sunt uriase fata de preturile din tara(exclus marele orase,unde e inflatie pe piata imobiliara),cheltuielile lunare(electricitate 60 euro,internet si telefon alti 50,mancare,consumabile samd),toate scazute dintr-un salariu care se inavarte pe la 1000-1300 Euro,sa sa vedem cat ar mai ramane pentru sponsorizat niste loaze de rude care stau cu mainile-n san(ca sa fiu totusi eleganta,ca mai stiu o expresie asemanatoare)... Si asta fara sa luam in calcul neprevazutul care te loveste cand ti-e lumea mai draga-daca ai norocul sa te prinda radarul sau sa ti se ridice masina,ori sa dai de-un politist caruia nu i se pare ca ai legat copilul bine in scaunul de masina,atunci sa te tii!
Sau sa fiu vinovata ca,daca reusim sa economisim lunar cateva sute de euro acolo,pentru scoala copiilor,pentru vacante ori altceva pentru uzul privat si pentru viitor,rudele mele nu se descurca in Romania si trebuie ajutate LUNAR?!
Poate vad eu lucrurile stramb,dar chiar imi sar supapele cand mi se serveste ca am uitat de unde am plecat,de cand sunt in strainatate.Strainatatea a incetat de multa vreme sa fie un tort de ciocolata care sa indulceasca toate pretentiile rudelor ramase in tara natala a celor care lucreaza la glazura!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui A_Iulia ...la subiectul asta se discuta de parca toti cei cu venituri modeste din Romania ar fi niste lenesi! Pai bugetarii, de exemplu? sau in fine, toti ceilalti ce presteaza munci chiar si intelectuale pe 200-300 euro lunar? pe toti ii considerati la fel de puturosi? |
Nu spune nimeni ca nu se munceste ori ca-s puturosi,nu se face studiu de caz despre cum sunt rudele din Romania,ci strict despre ajutor lunar virat,fix ca ceasu ' ,inspre cei din Romania.Ori despre nenumaratele cereri si mesaje,insistente cu diverse cauze si scopuri,de la aceleasi persoane inspre aceiasi furnizori financiari din occident care au marele har sa le fie RUDE.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_lex82/oana_lex82.jpg)
oana_lex82 spune:
Stati linistite ca si eu am cateva cunostinte pe care le sponsorizeaza lenar rudele din strainatate si mama ce se mai plang, dar au o gramada de bani pusi deoparte..asa sunt unii le e ff comod sa profite de unii se de altii...Doamne cata lipsa de orgoliu!!! Poate uiti de orgoliu cand ti-e foame, dar eu personal , sa mor si n-as cere nimik nimanui...Toti prietenii s-au realizat in sensul ca si-au renovat apartamentele, si-au luat cate o masina etc cu ajutorul parintilor, iar eu si sotul am refuzat ajutorul parintilor inca de la nunta si toata lumea zice in diverse ocazii ca suntem fraieri ca nu apelam la parinti..Eu una sunt multumita asa cum sunt acum..am satisfactia muncii mele, nu imi poate nimeni "scoate ochii" ca mi-a dat sau mi-a facut..si credeti-ma ca din 2 salarii medii chiar ne-am descurcat sa ne luam si mobila, sa luam si o masina si sa mergem si anual in vacante..plus ca avem si un strumf de 1 am care "isi cere drepturile"..dar eu zic ca mai bine asa...SARAC dar CINSTIT!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui JuliaSM
Nu spune nimeni ca nu se munceste ori ca-s puturosi,nu se face studiu de caz despre cum sunt rudele din Romania,ci strict despre ajutor lunar virat,fix ca ceasu ' ,inspre cei din Romania.Ori despre nenumaratele cereri si mesaje,insistente cu diverse cauze si scopuri,de la aceleasi persoane inspre aceiasi furnizori financiari din occident care au marele har sa le fie RUDE. |
Pai ajutorul asta e...optional. Adica daca vrei sa-l dai il dai, daca nu consideri ca trebuie sa-l dai, nu-l dai. Nu poate sa vina nimeni sa-ti blocheze sume din cont fara voia ta.
Eu nu inteleg de ce este considerata bird70 fraiera ca a ales sa-si ajute fratele sau sora (ca pana la urma cu parintii se pare ca e ok). A ales sa le plateasca lunar o suma, foarte frumos din partea ei, altcineva ar putea face orice altceva cu banii respectivi, ea a ales sa-si ajute rudele. Deci de ce e fraiera?
![](images/user_woman.png)
ela_04 spune:
Sotul meu cand l-am cunoscut eu era la fel ca fratele tau aniela.
Maica-sa il intretinea dandui in fiecare luna bani desi muncea.
Si isi cumpara numai prosti...avem un mi\onitor care se roteste la 180 g. si pe care nu il misca nimeni decat eu cand il sterg de praf. Avem boxe si statie cat casa in care locuim dar nu a mai dat nimeni drumul la ele de vreo 2 ani ca a venit copilul...etc etc etc
scuza lui la maica-sa era ca are rata la masina... si cu ce ramane abia se descurca.
Eu tot ce am realizat a fost prin munca mea. Niciodata nu mi-a dat maica-mea nimic. Nici nu putea ca nu avea. Asa ca ideea de a ma intretine soacra era .... nu absurda... de domeniul grotescului de-a dreptul.
Intr-o zi am discutat cu ea si am rugato sa-i plateasca restul ce mai era din masina (vreo 3000) si sa nu-i mai dea nimic. Punct.
Pt ca eu nu sunt o persoana recunoscatoare, ca pt mine asta nu inseamna niciodata ca ea dupa pensie poate veni sa locuiasca cu noi sau ca la 100 de ani o voi sterge la fund. Nu.
Mai bine bani aia ii strange si plateste pe cineva sa faca munca asta.
Lamurind acest aspect vreau sa-ti spun ca acum sotul meu si-a gasit un extra job din care ne permitem si sa fumam si sa iesim la o plimbare si fara a fi obligati sa explicam cuiva pe ce am cheltuit noi banii.
Acum cand soacra vine la noi ne mai aduce diverse lucruri, parfumuri, sau lucruri pt copil. La inceput ma intreba daca poate ... bineinteles ca poate sa ia ce vrea dar fara bani.
Aici la noi e un banc dragut care spune cam asa:
"ce face romanul cand ramane fara bani?
-mai schimba 100 de euro".
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui A_Iulia Eu nu inteleg de ce este considerata bird70 fraiera ca a ales sa-si ajute fratele sau sora (ca pana la urma cu parintii se pare ca e ok). A ales sa le plateasca lunar o suma, foarte frumos din partea ei, altcineva ar putea face orice altceva cu banii respectivi, ea a ales sa-si ajute rudele. Deci de ce e fraiera? |
Am spus eu ca Bird e fraiera?! Te rog sa nu pui cuvinte in gura mea si multumesc frumos si anticipat pentru asta.
Se pare ca pasajul in care ii scriam lui Bird ca nu despre ea si rudele ele vorbesc l-ai omis,insa nu ma mira,altfel probabil nu aveai acum ce sa-mi scrii.
A_Iulia spune:
Am spus eu ca Bird e fraiera?! Te rog sa nu pui cuvinte in gura mea si multumesc frumos si anticipat pentru asta. Se pare ca pasajul in care ii scriam lui Bird ca nu despre ea si rudele ele vorbesc l-ai omis,insa nu ma mira,altfel probabil nu aveai acum ce sa-mi scrii. |
Tie ti-am raspuns ce aveam de raspuns, si anume ca ajutorul este optional si ca nu ia nimeni banii din cont. Primul paragraf.
Al doilea paragraf era o intrebare. Intrebarea mea, fara sa fac vreo referire la tine personal, ci la discutiile din ultimele 2 pagini in care mai multa lume se arata contrariata de faptul ca bird trimite bani regulat rudelor acasa. Imi pare rau daca ai inteles altceva.
JuliaSM spune:
Poate asa o fi fost pe vremuri,Bird,cand inflatia nu era atat de mare in tara.Nu stiu ce suma trimiti,insa pentru cineva care are cheltuieli mari ori nu stie sa isi chiverniseasca bine banii pe care ii are in buzunar,1-200 euro PRIMITI zboara din prima zi,si inca nici nu ajung pana seara! Cand nu lucrezi tu pentru banutul ala,tare usor il mai cheltui,si nu mereu pe lucruri de prima importanta. In ce priveste constantul ajutor financiar al rudelor din tara...de cele mai multe ori nu e absoluta nevoie de suma de bani primita! E nevoie,da,cine n-ar putea sa cheltuie inca vreo mie de lei in plus pe luna?! Mereu se gaseste cate ceva de schimbat,de reparat,de investit.Eu mi.as ajuta rudele numai in caz de forta majora,nu lunar,nicidecum constant.Pentru ca asa in timp sigur esti luat de fraier,iar lor le face numai rau disponibilitatea asta financiara la bani nemunciti.Daca se poate si asa,de ce nu?? |
citat din mesajul lui JuliaSM Bird,de ce sa te simti tu vinovata pentru ca copiii lor nu au cele necesare? Nu sunt copiii tai,cand i-au facut,nu ati calculat impreuna daca aveti cu ce sa-i cresteti sau nu... Una mi se pare un gest facut o data,de doua ori in viata,cand omul ajunge chiar la greu,situatie de boala sau crize financiare grave,alta e un ajutor lunar constant,pe care sa-l astepti mai ceva ca banii de salariu,ca-s bani extra... (Te rog,sa nu o iei prea personal,e frumos ca oferi si e treaba ta daca o faci si de ce o faci,aici discutam strict despre principiu,cu mic ajutor de la cazuri particulare.) |
Pentru exemplificare.
A_Iulia spune:
Si de altfel discutia nu ar trebui particularizata la cazul cei plecati in strainatate-cei ramasi, pentru ca se poate foarte bine intampla si invers (ce-i drept, mai rar), sau se poate intampla si in Romania ca un frate sa fie bogat si altul sa se descurce foarte greu.
Intrebarea este cati sunt dispusi sa-si ajute fratii aflati intr-o pozitie clar inferioara financiar, care sunt la limita si cu un nivel de trai precar; aici considerand atat categoria lenesilor dar si a celor care muncesc pe salarii mici.
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui A_Iulia [quote]citat din mesajul lui JuliaSM [quote]citat din mesajul lui A_Iulia Al doilea paragraf era o intrebare. Intrebarea mea, fara sa fac vreo referire la tine personal, ci la discutiile din ultimele 2 pagini in care mai multa lume se arata contrariata de faptul ca bird trimite bani regulat rudelor acasa. Imi pare rau daca ai inteles altceva. |
Nu cred ca se vorbea de Bird,eu nu am inteles asa.Sunt convinsa ca oricine e in strainatate a avut cel putin o data o asemenea experienta,cu rude sau prieteni.Vorbim despre fenomenul asta,din puncte de vedere diferite,ale celor care formuleaza cererea de ajutor financiar si a celor care o accepta/refuza si de motivatiile lor,ale tuturor.
Pe mine,una,nu ma intereseaza ce face Bird cu finantele proprii,are dreptul 100% sa le cheltuie cum doreste,insa atat timp cat intervine si ea si povesteste despre experienta ei cu detalii personale,participa la discutie,nu? In fond,rolul unor asemenea dezbateri nu e sa aflam cine pe cine ajuta in tara,eventual cu ce suma de bani,ci sa tragem niste concluzii,din experienta noastra confruntata cu a altora...si cam atat.