Procedura la neplata datoriilor
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Problema nu este doar pentru cei plecati din tara. Si aici poti avea un frate capusa, singura diferenta este ca fiind in strainatate, musai esti plina de bani si ai destul de dat celor amarati din Romania.
Poti face cum zice bird, o suma fixa, insa nu este ceea ce vrei(simti). Fratele tau nu-i nici mai bun nici mai rau ca altii, doar profita. Poate crezi ca ar trebui sa aiba o coloana vertebrala, o morala...aici, astea s-au pierdut demult. Conteaza doar banul si absolut deloc modul in care-l obtii. Gandeste-te, unii fura, omoara pentru bani...fratele tau ce rau face? Doar cere. Si i se da.
Aici este morala. O vorba (pur) romaneasca spune ca copilul care nu plange nu capata tata; perfect adevarat, dar iata cum poate fi folosita vorba asta...
Indiferent daca trimiti sau nu bani, tot vei fi "ciocoiul" din familie pentru fratele tau. Niciodata nu va fi deajuns, in fond tu traiesti asa de bine, iar ei asa rau...
Despre morala pe care le-o faci: ei stiu lucrurile astea. Chiar daca le-ai demonstra la milimetru cum pot functiona mai bine, tot vor zice: tu vorbesti, care nu stii ce inseamna grija zilei de maine?
Este absolut inutil ce le spui: pe de-o parte stiu, pe de alta nu vor sa faca.
Nici daca te vei opri din dat bani nu vor lua masuri. Vor gasi o alta sursa (iata, sora ta) sau o vor duce si mai prost.
Dupa parerea mea, oamenii astia trebuie sa-si duca crucea. Ti-e mila de copii? Sunt mai multe metode pentru a-i ajuta, dupa cum ti s-a sugerat deja, plus vreo vacanta, vreo scoala, daca consideri. Doamne-fereste, vreo boala.
Opreste-te din dat bani: nu esti nici mai buna si nici mai apreciata daca o faci. Pur si simplu te opresti si spui: nu mai am. De tata asta, fara explicatii.
Recuperare datorii: stiu mai multi tineri care au rate la banca, dar nu le mai platesc. N-au casa, n-au servici in acte, n-au ce sa le faca. Daca ai servici, iti iau din salariu. Daca nu, nu.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kariris/Kariris.jpg)
Kariris spune:
Cleo, da-mi voie sa te informez ca nu ai dreptate cand spui ca o fi viata grea in ro pt ca e instabila, dar nu e scumpa. Nu toata lumea traieste la tara sa faca agricultura, sa creasca animale, etc.
Si exemplul dat de tine cu bunica care munceste la 80 de ani in gospodarie si isi mai ajuta si copiii, sincer mie personal mi se pare trist.
La noi chiriile, preturile imobilelor, pretul hranei, a carburantilor sunt mult mai mari decat in alte state din Europa. si o spun in cunostinta de cauza, ca slava domnului am batut Europa in lung si-n lat si am fost foarte atenta la preturi. Ce sa=ti spun? Ca veneam cu haine pentru copii de calitate foarte buna (firme consacrate) din Austria, Elvetia chiar (care mi s-a parut scumpa) doar pentru ca in Ro o asemenea calitate e mult mai scumpa? Ex in Ro mothercare practica preturi mult mai mari decat in Anglia. Chiar si in Belgia e mai usor de supravietuit decat in ro. Romania practica niste dobanzi imense la banci fata de restul tarilor si conditii de creditare foarte aspre pentru cel care solicita credit.
Si... salariile romanilor, ma refer la marea majoritate nu la directorii din multinationale, sunt aproape pe ultimul loc din Europa.
Si acum on topic: asta nu justifica mulgerea sistematica a rudelor plecate din tara. Nu as face asa ceva pentru nimic in lume. Am o sora in Canada, dar in veci nu mi-a trimis un dolar si nici nu i-am cerut.
Daca as fi eu plecata, singurul om la care as trimite din proprie initiativa, dar nu regulat ci atunci cand pot, astfel incat sa se descurce totusi, ar fi MAMA. Dar cum ea nu mai e, nu e cazul. Si ei i-as fi trimis pt ca un om singur, in varsta, cu o pensie mica de fost profesor si cu diverse afectiuni si nevoi chiar nu se descurca.
Daca as fi in pielea initiatoarei subiectului si mi s-ar cere bani, i-as pofti pe cei care imi cer, sa-si lase si ei familia si sa plece in alte tari sa lucreze si sa castige mai multi bani daca ei cred ca in alta tara e raiul pe pamant.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Kariris Cleo, da-mi voie sa te informez ca nu ai dreptate cand spui ca o fi viata grea in ro pt ca e instabila, dar nu e scumpa. Nu toata lumea traieste la tara sa faca agricultura, sa creasca animale, etc. |
Kariris, ai atins un subiect despre care discut (cu cine ma asculta...
![](icon_smile_big.gif)
Nu vreau sa-l dezvolt aici, ca e in afara subiectului initial, vreau doar sa spun ca toata lumea care moare de foame la oras (chirii, hrana scumpa, carburanti) are ocazia sa se mute la tara, unde poate munci pentru hrana care le lipseste. De altfel, procesul de "intoarcere a migratorilor" de la oras la sat a inceput de ceva vreme.
De altfel, cumnata anielei sta acasa si are si gradina, plus ca n-are apasari cu chiria, carburantii si hainele de firma.
Daca vreti, pot deschide un subiect cu tema asta, sa vezi ce paruiala iese!
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Bine, exemplul dat aici de aniela nu e foarte sugestiv,fratele e fumator, mai si bea.
Dar eu n-as avea nici o problema sa trimit bani sora-mii in cazul in care ar avea nevoie (bine, nu e cazul, dar n-as sta pe ganduri nici o clipa); de mama nici nu mai vorbesc; nu le-as considera "capuse" sau ce altfel de termeni s-au mai folosit pe-aici indiferent ce-ar face cu banii. Si cred ca nici ele n-ar sta pe ganduri sa-mi trimita mie, daca as fi la ananghie candva. Nici nu m-as simti bine sa stiu ca ele ar avea vreo nevoie pe care le-as putea-o acoperi eu cu un efort rezonabil.
Acum on-topic: aniela, faptul ca-ti ajuti fratii nu e o obligatie. O faci daca simti. Exista foarte multe forme prin care ai putea sa-i ajuti, multe sugestii au fost date si la topic; trebuie doar sa te hotarasti ce sa faci in continuare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
Rufus,uite ca noi stam la tara si am si o gradina in care mi-am pus rosii si castraveti,patrunjel si marar,chestii de-astea...Daca as avea gradina mai mare,mi-ar placea sa cultiv mai multe,din varii motive.Sunt mai sanatoase si fara adjuvanti de crestere si coacere,una la mana.Alta ar fi ca mie chiar nu-mi convine sa dau aproape un euro pe un pachetel pregatit pentru supa,cu o felie de telina,una de morcov si cateva fire de patrunjel acolo,gata curatate si spalate,numai bine de aruncat in oala.Prefer sa imi pregatesc eu rezerva mea de verdeturi conservate sau congelate,nu sa arunc cu bani pe doua fire de verdeturi de fiecare data cand vreau sa fac o ciorba.
Si culmea ca nu numai noi ne-am plantat legume,mai sunt pe langa noi vecini austrieci care fac asta(nu stiu motivele lor,dar banuiesc ca e mai mult hobby si de drag de bio food).
Ar fi interesant asa un topic cum sugerezi,cel putin pentru varietatea raspunsurilor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
citat din mesajul lui cleo78 mai am ceva de comentat (ca am vb de curand cu verisoara mea care a fost acolo). Mamaia mea are pensie 150 lei de la CAP si inca ceva de la tataia, in total ajungand aproape de 550 roni (sub 140 euro). Are 80 ani, probleme medicale complicate si are medicamentatie constanta partial compensata, sta la tara. Si se descurca cu banii astia, ba mai are si ceva pus deoparte, si ajuta si pe parintii mei (fiind din categoria 'da si mie ca eu mi-am luat tigari')!! are vaci, gaini, gradina, munceste cat poate. Nu plateste chirie, apa, gunoi - la casa in ro, viata e mai ieftina. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Vrei sa zici la tara viata e mai ieftina.
Nici mie nu-mi vine sa cred ca scrieti voi aici ca trimiteti sume regulate. Pentru oameni care sunt sanatosi si sunt apti si au varsta de munca??? No way! Nu as trimite decat la zile mari cadouri, nicidecum bani. A, pentru maica-mea ca are pensia de mizerie sau pentru parintii sotului da, dar pentru frati, surori, cumnati, verisori (deci cam din aceeasi generatie cu mine) care sunt "loviti de soarta" adik traiesc acolo unde s-au nascut, nu, nu as trimite.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](icon_smile_wink.gif)
Rufus spune:
Mai, nu e vorba de MAMA sau TATA, ei merita orice, chiar daca beau banii aia sau mananca la McDonald's. (scuzati exagerarea)
Aici e vorba de doi oameni in putere, care n-au bani si nici nu se omoara sa-i produca.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
citat din mesajul lui Rufus Aici e vorba de doi oameni in putere, care n-au bani si nici nu se omoara sa-i produca. |
Asta e o parte a problemei, eu vad si copiii care nu au nici o vina. Mai vad si faptul ca greutatile zilnice si stresul pot duce la depresie si oamenii isi pierd speranta, interesul, sunt epuizati de viata de zi cu zi. Nu e o scuza, e doar o explicatie. Stiu ca banii primiti nu vor ajuta la rezolvarea problemelor dar sper ca macar copiii vor avea o viata putin mai buna.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
Bird,copiii or sa invete aceeasi treaba,ca se poate sa treci prin viata mai usor,ca tusha din Australia ne da bani.Mesajul tau in care spuneai ce cereri primeai,pentru laptop si alte chestii,nu prea arata ca nepotii aia ar avea simtul responsabilitatii si al respectului pentru banul muncit.
Eu ma irit total cand mi se cere fara rusine,imi place sa ofer,dar sa nu se abuzeze cu nerusinare de disponibilitatea mea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Julia,
nepotul nu cere nimic, e prea mic. Cererile insirate de mine erau de la parinti.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper