Cum temperam crizlele copiilor de 3 ani?
Raspunsuri - Pagina 14
anca_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana vio Nu vreau sa te supar dar poate tu esti mai toleranta cu el si de aceea isi permite. Daca eu ii interzic ceva fetitei mele zice: no, bineee! (noi suntem din Ardeal! ), dar daca e tata-su prin preajma sa te tii criza!! Cand o duce el la plimbare vine cu ea acasa leoarca-transpirata de zici c-a facut baie. Ca: a alergat si el n-a putut-o prinde! Eu sunt mai ferma si mai ales consecventa, plangi mama pana maine ca eu nu ma razgandesc. A invatat si stie cine sunt eu! |
No nici eu nu vreau sa te supar (copiii nostri sunt nascuti in aceeasi zi/an si au si acelasi nume, doar ca al meu e baiat) dar ce se intampla daca vine uda leoarca de la plimbare/joaca? De ce iese afara, oare? Nu ca sa alerge, sa se joace, sa-si consume energia etc?!
Sotul meu a descoperit alta solutie: avem o locomotiva de jucarie care merge si scoate fum si sunete specifice. Fumul ala are miros de tamaie, nu stiu cum, si cand Alexandra da semne de nervi ii zice: ai nervi? hai sa scoatem tamaia sa te calmezi. Si-i pune locomotiva pe la nas. Efectul e 90%garantat! Alexandra Maria 14.12.2007 |
Solutia lui nu zic ca nu functioneaza dar eu te intreb (si rog pe aceasta cale bloggeritele sensibile la comparatia relatiei sot-sotie cu cea mama-copil sa nu citeasca continuarea) cum te-ai simti tu daca, atunci cand ai fi nervoasa, sotul tau, in loc sa te asculte empatic, ar scoate tamaia si ti-ar pune-o sub nas ca sa scoata dracii din tine?
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Si daca iti dai seama ca gresesti, ca nu e bine ce ai decis, tot nu te razgandesti? Persisti in greseala numai ca sa-i arati ca esti consecventa si cu tine nu ii merge, chiar daca ii faci o nedreptate de exemplu? Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
N-a fost cazul.
Iar in ceea ce priveste greseala parintelui/a mea , la noi functioneaza scuzele de rigoare. Cu specificatia scuzele parintelui fata de copil. Eu ii spun: Alexandra imi pare rau ca am strigat/pedepsit/etc la/pe tine. Si ea imi spune: da, ai fost rea. Si ma iarta. Si nu tine supararea.
Alexandra Maria
14.12.2007
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca_a
No nici eu nu vreau sa te supar (copiii nostri sunt nascuti in aceeasi zi/an si au si acelasi nume, doar ca al meu e baiat) dar ce se intampla daca vine uda leoarca de la plimbare/joaca? De ce iese afara, oare? Nu ca sa alerge, sa se joace, sa-si consume energia etc?! |
Pai, raceste! Plus ca, numai noi alergam ca bezmeticii dupa ea prin parc!!
Sotul meu a descoperit alta solutie: avem o locomotiva de jucarie care merge si scoate fum si sunete specifice. Fumul ala are miros de tamaie, nu stiu cum, si cand Alexandra da semne de nervi ii zice: ai nervi? hai sa scoatem tamaia sa te calmezi. Si-i pune locomotiva pe la nas. Efectul e 90%garantat! Alexandra Maria 14.12.2007 |
Solutia lui nu zic ca nu functioneaza dar eu te intreb (si rog pe aceasta cale bloggeritele sensibile la comparatia relatiei sot-sotie cu cea mama-copil sa nu citeasca continuarea) cum te-ai simti tu daca, atunci cand ai fi nervoasa, sotul tau, in loc sa te asculte empatic, ar scoate tamaia si ti-ar pune-o sub nas ca sa scoata dracii din tine?
www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see
[/quote]
Cred ca i-as da cu locomotiva in cap!
Eu n-am spus ca metoda e ideala, ci doar ca e o metoda. In 10% din cazuri fuge sau urla si mai tare! Astept si alte idei.
Alexandra Maria
14.12.2007
Laura25 spune:
dana vio, multumesc de raspuns.
Eu nu cred ca raceste pt ca alearga, nu se raceste de la transpiratie . Virusii si bacteriile sunt raspunzatoare de raceli, nu o alergatura buna. Din contra, excercitiul fizic ne face mai sanatosi si mai rezistenti.
Apoi e foarte bine ca isi consuma energia. Si ce daca sunteti singurii care alergati? Daca asta ii place fetei, foarte bine. Ai prefera sa fiti singurii care stati pe banca? Nu ca sa faca miscare o scoti din casa?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
sanziana27 spune:
Noi cand ramanem numai cu unul din copii casa e goala, cand sunt amndoi parca ar fi 10!
Crizele astea de la 3-5 ani eu cred ca sunt exact crizele adultului cand nu mai poate, cand picatura a umplut paharul, dar pentru ca are in spate niste ani de educatie si de manifestari in societate nu se da chiar cu fundul de pamant prin magazine ci: strange din dinti, ii dau lacrimile, injura, loveste, tipa, tranteste, pleaca, ramane....tace, se retrage in sine, in fuctie de temperament....numai ca sunt rare si fara atatia spectatori:magazine, bunici, parc...
natalia_nica spune:
[quote]citat din mesajul lui sanziana27
Crizele astea de la 3-5 ani eu cred ca sunt exact crizele adultului cand nu mai poate, cand picatura a umplut paharul, dar pentru ca are in spate niste ani de educatie si de manifestari in societate nu se da chiar cu fundul de pamant prin magazine ci: strange din dinti, ii dau lacrimile, injura, loveste, tipa, tranteste, pleaca, ramane....tace, se retrage in sine, in fuctie de temperament....numai ca sunt rare si fara atatia spectatori:magazine, bunici, parc...[quote]
Aici cred ca ai mare dreptate. Eu imi amintesc si acum cat de ciuda imi era si ce umilita ma simteam cand eram mica si imi zicea mama: "ai nervi?! cand o sa ma cresti tu pe mine sa ai nervi!" si eventual imi mai dadea si una peste gura...
lulu77 spune:
citat din mesajul lui dana vio Pai, raceste! Plus ca, numai noi alergam ca bezmeticii dupa ea prin parc!! [quote] Alexandra Maria 14.12.2007 www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
zau ca nu sunteti singurii si nici anormali nu sunteti. asa este normal sa se manifeste un copil sanatos in varsta de 4 ani.
eu de cand a inceput Luca sa mearga, nu am stat niciodata in parc pe banca.tot timpul am alergat dupa el, tot parcul.si asa mi s-a parut normal sa fac. are doar 4 ani, inca exploreaza, si are nevoie de miscare, si sunt plini de energie.
asta cu transpiratul in parc si racitul nu mai comentez.
citat din mesajul lui dana vio
Eu sunt mai ferma si mai ales consecventa, plangi mama pana maine ca eu nu ma razgandesc. A invatat si stie cine sunt eu!
Alexandra Maria
14.12.2007
Androix spune:
Exploreaza nu exploateaza decat pe tine putin. Eu ii las pe-ai mei sa exploreze singuri daca tot o fac nu alerg doi pasi in urma lor. Avem noroc si de parcuri aerisite unde ii vad de departe. Acum am inceput cu instructaje gen "daca vine cineva si-ti ofera o inghetata te duci?" Fi-mea mi-a raspus cu gura pana la urechi DA!
Asa si revenind la transpirat, am o prietena cu copil de 3 ani si daca tot e asa disperata ca raceste daca transpira ii ia dupa ea schimburi si-l schimba in parc. Are schimb complet dupa ea. Eu nu mai iau cu mine nici o batista de cand i-am scos din pampersi da nah, fiecare cu fixurile lui.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
ela_04 spune:
Pai, raceste! Plus ca, numai noi alergam ca bezmeticii dupa ea prin parc!! |
Si noi si noi!!!!
cand vrea sa se dea in topogan de exp ca in leagan nu'i place zicem Doamne ajuta ca ne tragem si noi sufletul!
Eu am pus crizele astea pe seama dintilor care inca ne mai fac greutati, a oboseli... cred ca nu e usor nici pt el. Uneori il vad ca se catara singur in carut asta pt mine inseamna "gata numai pot".
Si atunci plecam si ne plimbam cu carutul. In general cam dupa vreo 2 ore...
Pt transpiratie eu am mereu cu mine un prosopel micut si-l sterg doar pe cap.