Sfaturi pentru evitat depresia

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

mickyyy, din ce ne mai convesaram noi azi in privat, eu ma gandesc ca solutia trebuie sa vina de fapt din partea sotului. Acum imi este f clar ca el nu lucreaza in ramura aia avantajoasa din IT ci intr-una f restransa, cu posibilitati reduse. Parerea mea este ca el trebuie sa ia taurul de coarne si sa se apuce sa caute si joburi care nu sunt 100% pe domeniul lui. Altfel, nu vad cum si-ar putea gasi de lucru.
In continuare, plecarea din Bucuresti nu mi se pare o solutie ok. Tu si copiii veti fi in dezavantaj, iar el nu cred ca are sanse mai mari in alta parte decat in Bucuresti. Da, intr-adevar, situatia voastra cu banii este f f grea, dar tocmai de aceea cred ca el ar trebui sa accepte macar temporar cam orice fel de job, ca sa mai puteti plati din datorii. Sincer, ai enorm de multa rabdare cu al tau, avand in vedere ca problemele nu sunt de ieri, de azi, ci persista. Eu cu al meu sunt scurt pe doi, desi e mai mic decat mine cu 4 ani.
Al tau ar trebui sa se gandeasca ca aveti 3 copii nevinovati, care au nevoie de atatea si el, ca tata, trebuie sa inceapa sa faca ceva, macar de dragul lor!
Iarta-ma daca sunt dura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Nu e vorba ca el nu ar accepta orice fel de job, ci ca nu gaseste un alt fel de job. Ma rog, acum nici nu cred ca a apucat sa caute si altceva .

Si nu, nu mai am nici eu rabdare cum aveam inainte.
De fapt ieri nu mai aveam deloc, acum, dupa cum spuneam, ma simt ca noua, cu bateriile incarcate la maxim si cu un nou surplus de rabdare, calm si orice altceva va mai fi nevoie sa trecem si peste asta!!

Nu, nu esti dura, cam toti cei din jur gandesc la fel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Si zic la fel ca fetele: sotului tau ii este bine si nu se da peste cap sa schimbe situatia. Cand ai copii te angajezi orice, ca trebuie. Bunica o vrea sa te intorci acasa, dar sa iti asigure si loc de munca atunci. Din ce o sa traiti 5 suflete? Din pensia mamei?

Din ce ai mai scris pe forum nu pari imatura, ci doar prea rabdatoare, ca din cate inteleg la voi problemele dureaza de mult timp.

Eu as face asa: mi as pastra serviciul- mai ales ca zici ca este bun, mi as trimite sotul la munca- fie si in Italia daca nu poate aici, si as aduce mama sa stea cu copiii aici- nu mai platesti bona, afterschool. Nu stiu cat de mare aveti rata pt ca in Bucuresti rata poate sa fie egala cu chiria. Eventual as vinde apartamentul din provincie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Sunt curioasa ce crede el ca se va angaja in Italia. Marea majoritate din conationalise ocupa cu munca fizica.

Mergi la inceput

Apartamentul din provincie nu se va vinde, e ceva mai complicata situatia. Si oricum, nu e al meu, ci al parintilor, si sa-l vanda ei ca sa-mi inchid eu creditele....e aproape imposibil (e mult de povestit).

Ar mai fi o solutie, de care uitasem, mi-am adus acum aminte cand ati zis voi de vanzare. Blocul in care stam noi se mansardeaza (acum sincer nu stiu daca toate scarile sau doar primele 2, la care am vazut ca deja s-au apucat, stiu ca au fost niste probleme legate de acord la cei de pe scara mea, si nu stiu daca au dat-o la pace).
Daca as vinde apartamentul din pitesti as putea sa cumpar unul din apartamentele construite la mansarda (facusem ceva calcule anul trecut si preturile erau asmanatoare, ce luam pe el cu ce as fi dat pe un apartament la mansarda, ba chiar ar mai fi ramas ceva bani). Ideal ar fi cel de deasupra apartamentului meu.

dar pana vor termina astia de construit mansarda....tinand cont ca anul trecut au inceput formalitatile si pana acum au pus doar 2-3 stalpi....ma evacueaza de 3 ori bancile!!!

Rata strict pentru apartament e acceptabila comparativ cu chiria, adica vreo 450 eur, dar mai sunt si alte credite negarantate cu ipoteca, si se mai aduna si de pe-acolo vreo 250 euro. ca sa nu mai zic de masina....ca e luata in leasing, si are si ea rate de platit....doar ca pot s-o mai aman o vreme, dar nu foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu as alege varianta care ma implica financiar cel mai putin. pare buna ideea inchirierii apartamentului, dar exista o mica-mare problema. nu sti ce fel de oameni vor fi chiriasii, daca te baga in datori mai mari? suficient sa nu-si plateasca numai doua luni intretinerea si esti gata. as incerca sa reduc din cheltuieli cat de mult se poate. chiar daca asta inseamna mutarea in provincie, dar macar scapi de rate. ca asta e problema mare acuma, ratele la banci.

si subscriu la ce spune blackgirl0!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

micky, dar nu ar putea parintii tai sa faca un credit de nevoi personale, pentru care sa garanteze cu locuinta lor? poate aceasta suma v-ar ajuta sa inchideti o parte din credite + leasingul, sa fie "gura de oxigen" ce va va permite sa ramaneti in casa voastra. singurul impediment pe care l-as vedea ar fi varsta parintilor, anumite banci nu dau credtie pe termen mediu sau lung persoanelor care depasesc 65 de ani (sa zicem, nici eu nu stiu exact)

Mergi la inceput

Dupa cum spuneam, e mai complicata situatia!
Mama fuge de credite ca de draq, in afara de CAR n-a luat in viata ei bani cu imprumut. Am incercat s-o corup vara asta sa ia un credit fara garantii, pe care sa i-l achit eu, pe care putea sa-l ia lejer (vorbisem deja la banca), dar cand a auzit de suma s-a ingrozit si a renuntat (era vorba de vreo cateva mii de euro care m-ar fi scos pe moment la liman, iar ea se gandea la vreo cateva mii de lei ). Asa ca nici vorba sa ia un credit mai mare, cu atat mai mult sa puna vreo garantie! Si nici nu pot sa ma cert cu ea, sunt dovada vie a ce pot face creditele luate fara cap!!
Plus ca situatia juridica a acelui apartament e mai complicata, parintii mei sunt divortati, si nu au partaj facut, tata a zis ca imi doneaza jumatatea lui mie oricand vreau, dar nu se baga sa ia credite la comun cu mama, si nici nu le-as putea cere asa ceva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

eu as alege varianta care ma implica financiar cel mai putin. pare buna ideea inchirierii apartamentului, dar exista o mica-mare problema. nu sti ce fel de oameni vor fi chiriasii, daca te baga in datori mai mari? suficient sa nu-si plateasca numai doua luni intretinerea si esti gata. as incerca sa reduc din cheltuieli cat de mult se poate. chiar daca asta inseamna mutarea in provincie, dar macar scapi de rate. ca asta e problema mare acuma, ratele la banci.

si subscriu la ce spune blackgirl0!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Stii care e problema cu redusul datoriilor prin mutare? Ca odata cu scaderea datoriilor probabil vor scadea si veniturile.....asa ca nu fac prea mare afacere.....

Mergi la inceput

Hai ca din una-n alta....cu gandul la CAR-ul lu mama, mi-a venit o idee , nu pentru mine, ci la modul general: de ce nu facem un C.A.R. desprecopii? ma rog, sunt niste formalitati, dar poate fi facut.
Contributii lunare dupa posibilitati, credite fara hartogaraia care o cer bancile, cu garanti din randul membrilor de pe forum, si cu recomandari.... Ar fi de un real ajutor pentru mamici, sume mici, evident, fara dobanda, sau cu dobanzi minime, habar n-am, altfel decat camatarii cu acte care sunt bancile in ziua de azi. Cu propriile reguli, desi vor fi unele generale impuse probabil de BNR fiind activitate de creditare, dar nu ma pricep la asemenea detalii juridice.

Aberez si eu....

Mergi la inceput