Sfaturi pentru evitat depresia
Raspunsuri - Pagina 8
Didididi spune:
Ideea cu inchirierea este foarte buna. Asta cu mutatul in provincie din punctul meu de vedere, nu prea. Eu stiu oameni care nici in Bucuresti nu si au gasit de munca cca un an. Pentru ca piata nu mai e aceeasi ca inainte de 2008.
Si pentru ca am rude in provincie, stiu ca acolo stresul serviciului e si mai mare decat in Bucuresti.
Dar in ce domeniu lucra sotul?
Mickyyy spune:
Ca tot voiam sa fac asta, de ce sa n-o fac direct postand aici....
Asa....deci solutii posibile la problema (gasite de mine pana acum, daca aveti si alte idei, adaugiri sau sugestii, le accept cu placere)
Planul A: ramanem in bucuresti.
Avantaje: job ok pentru mine, posibilitati mai mari de job pentru el, copii sunt deja inscrisi la scoala/gradinita, nu-i bulversam cu schimbarile.
Dezavantaje: problemele financiare persista, credite peste posibilitati de plata, riscul de a pierde casa in viitoru apropiat. Solutii: reesalonare cat s-o mai putea, sa-mi caut si eu un alt job mai bine platit, sa se angajeze el aici sau de ce nu sa plece in afara.
Planul B - inchiriem si ne mutam in provincie.
Avantaje: avem siguranta unei case, avem parintii mei aprope care ne mai pot ajuta, mama e pensionara deci pot reduce cheltuielile cu afterscool sau bona, pastram apartamentul (cu banii de pe chirie platim ratele)
Dezavantaje: riscul ca eu sa raman fara job (e posibil sa ma pot transfera pe un salariu mai mic, sau e posibil sa imi dau demisia si sa ma pun pe cautat), riscul ca nici el sa nu-si gaseasca nimic acolo fiind un oras mic, riscul sa nu gasesc gradinita (de stat, ca privata nu-mi permit acum) pentru fete, ca Malina sa nu accepte schimbarea scolii prea usor, cheltuieli cu amenajarea apartamentului (e "inchiriat" de forma, adica cea care sta plateste doar cheltuielile curente, nu s-a mai investit nimic in apartament de o gramada de vreme, arata ca pe vremea bunicii), plus presiunea financiara care ramane, pentru ca mai exista si alte credite in afara celui pentru casa.
Planul C - vindem si ne mutam. Singura diferenta fata de planul B e ca sunt sanse mari sa putem inchide toate creditele, si scapam de presiunea financiara constanta.
Legat de mutare, ar mai fi o varianta "nebuneasca", care ar merge doar daca vindem si ne mai raman cumva ceva bani - plecatul in afara. Cumnatul meu e in Italia, venetia de cativa ani buni, si ne-a propus sa mergem si noi. Am putea sta cu ei in primele 4-5 luni, au o fata de-o seama cu Malina, deci adaptarea la scoala n-ar fi chiar atat de dificila, sotul si-ar gasi mult mai usor de munca, pot sa-mi dau copii la gradinita acolo si sa platesc doar 30 eur pe luna pentru masa (restul e gratis), la scoala se sta de la 8-16 deci as avea timp si eu pentru un job part time.
partea proasta e ca nu am sanse la cine stie ce job acolo pana nu invat foarte bine italiana, pentru mine ar fi un mare regres. Pe de alta parte, venetia chiar ma atrage, e prima oara cand chiar m-am gandit serios la varianta plecatului din tara.
ma rog, ar fi si varianta ca el sa plece acolo singur in prima faza, dar eu cu 3 copii in Bucuresti plus job, nu stiu in ce masura fac fata! Ar fi bunicele pensionare, dar ambele au probleme cu urcatul scarilor (ambele au probleme cu "picioarele" iar eu stau la etajul 4) si niciuna nu e capabila sa faca 4-5 ture pe zi (sa duca si sa ia copii) pe termen lung. n-au nicio problema la plimbatul in linie dreapta, dar urcatul.....e crima!!
Si cam astea-mi vin acum in minte.....
Mickyyy spune:
El lucreaza in domeniul IT, si mai nou, de cand tot sta pe acasa s-a apucat de "desenat" pe calculator (ma rog, grafica probabil e termenul de specialitate, chiar e ceva care face cu placere, a pictat mult in tinerete, chiar a vandut tablouri )
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mickyyy El lucreaza in domeniul IT, si mai nou, de cand tot sta pe acasa s-a apucat de "desenat" pe calculator (ma rog, grafica probabil e termenul de specialitate, chiar e ceva care face cu placere, a pictat mult in tinerete, chiar a vandut tablouri ) |
Lucreaza in IT si nu isi gaseste job? Wow! wow!
Eu si sotul lucram in IT, de aia ma mir. Exista multe site-uri unde se poate lucra pt altii (de ex, http://www.rent-acoder.com/ unde se gasesc proiecte - sigur, nu se castiga prea mult si e mult de lucru la cate un proeict, dar decat sa stea acasa degeaba...)
Sunt socata, inca o data zic. Apai daca nici in IT nu este de lucru si nu sunt sanse de a face bani...
Doar ca nah, la lucru trebuie sa faci ce zice seful, nu ce crezi tu ca este bine pt firma. Ne place sau nu, sefii nostri ne spun ce sa facem, iar noi suntem niste simpli executanti. Pana sotul tau nu va intelege ca la job trebuie sa faca taskurile ce i se dau si nu ce considera el, eu cred ca degeaba va mutati. Problema nu este locatia, ci sotul tau.
Iar despre a munci in Italia, nu sunt asa sigura ca treburile stau pe roze. Mama mea locuieste acolo de 10-11 ani si e din ce in ce mai greu sa traiesti acolo. Ea lucreaza la un azil de batrani si castiga 1000 de euro lunar, dupa ce si-a dat n examene si echivalari, ca sa schimbe la fund si sa hraneasca niste batrani...Iar ca sa castige mai mult, lucreaza suplimentar si ajunge maxim la 1200 euro pe luna.
Mickyyy spune:
balanta_tm, eu nu ma pricep la It, dar la prima vedere site-ul ala include proiecte de webdesign sau programare, ori el nu e programator.
Si da, nu isi gaseste, oricat de incredibil ar suna, iar motivele nu sunt deloc aberante. Varsta si experienta il face neeligibil pentru joburile mai mici (unde se plateste prost, chit ca el nu le-ar refuza, dar il refuza ei pentru ca e supracalificat) iar la joburile mari ..... nu ii iese, sau cand ii iese intr-un final nu dureaza.
balanta_tm spune:
Daca nu face programare, ce face? Testare si validare (quality assurance)? Administrare retele? Fii un pic mai clara, te rog.
Site-ul ce l-am mentionat mai sus este doar unul din multele de acest gen. In functie de ramura pe care este el specializat, poate cauta site-uri unde poate lucra pt altii.
Sotul meu, cu multi ani in urma, a lucrat ceva pe rentacoder si mi-a spus la momentul respectiv ca erau inclusiv proiecte de genul: studenti cu bani prefera sa platesca 250 de dolari ca sa li se scrie lucrarea de diploma (scris in word, pur si simplu: ei puneau la dispozitie sursele de unde sa se scrie in word si gata; doar ca era ceva de genul de scris 200 de pagini). Site-urile astea trebuie urmarite in permanenta fiindca se actualizeaza mereu si deci apar proiecte noi.
blackgirl0 spune:
Proaspat absolvent de 23 de ani, O (zero) experienta, in provincie (Brasov) este deja cautat de 4 firme mari in domeniul IT. Timp de aplicare a CV-ului: de cca 2 luni.
Mickyyy, da-o in m....a, cum sa nu-si gaseasca mai de lucru in IT? Nu zic de ceva convenabil, insa chiar nimic, de atata timp? In Bucuresti??? Io cred ca esti trasa pe sfoara, intr-un mod oribil.
Mickyyy spune:
balanta, ti-am trimis un mesaj privat, sorry da's paralela cu it-ul si nu vreau sa spamez pe-aici.
blackgirl0, cum adica trasa pe sfoara? ce interes ar avea?
blackgirl0 spune:
Mickyyy, simplu! Se foloseste de tine. Tu sa-ti bati capul cu creditele, cu serviciul, cu mutatul, cu banii, cu cv-ul lui (dc este reactualizat), probabil asteapta ca tot de la tine sa vina oferta de munca. Ca un copil mai mare, care asteapta ca adultul din viata lui sa-i rezolve toate incurcdaturile.
Solutia mea: bagaje si lumea e larga, plina de oportunitati, de joburi. Undeva pe planeta s-o gasi si pt el de lucru. Ia trimite-l tu sa testeze piata! Bine, nu asa categoric, insa pune foaaarte serios problema ca el sa plece o perioada in alta tara, alt oras. Si muta o bunica, chiar si cu picioare betege la tine pt o perioada de timp sa te ajute cu copiiii. Acum, nevoile tale sunt pe primul plan! Sa vezi ce rapid le trec durerile reumatismale cand le pomenesti cuvantul executare silita. Merita incercat.
Mickyyy spune:
Bunicele stiu amandoua de problemele noastre, dar probabil ca mama va prefera sa revin in orasul natal, pentru ca ea si-a dorit dintotdeauna asta, iar soacra-mea oricata bunavointa ar avea, tot nu rezista la urcat si coborat pe termen lung, si nu e moft, am vazut cum i se umfla genunchiul cand face 2 ture de scari pe zi.
Si oricat de magulitor suna faza ca "eu's adultul", nu e adevarata, si eu sunt adesea tot un copil mai mare, care asteapta sa ii rezolve altii problemele. Adica ceva de genul eu astept de la el, el asteapta de la mine, si in concluzie nu face nimeni nimic.