Sfaturi pentru evitat depresia
Raspunsuri - Pagina 12

Mickyyy spune:
giulia multumesc , am primit mesajul tau, si intr-adevar, cred ca e singurul la care nu am raspuns. Nu pentru ca nu m-ar fi interesat, din contra, am apeciat si apreciez in continuare orice mesaj, sfat, propunere primita
.
Pur si simplu mi-a scapat, iarta-ma .
Mai e cienva caruia am omis sa ii raspund ? Pentru ca de vreo saptamana primesc atat de multe mesaje ca zilnic trebuie sa fac curatenie in indbox, ca's aproape la mimita maxima.
Multumesc din nou tuturor, atat pentru mesajele, sfaturile si parerile postate aici, cat si pentru cele primite privat .

giulia71 spune:
Ma bucur ca l-ai citit, imi era teama ca nu l-ai primit. Acolo se ivesc destul de des oportunitati, eu zic ca daca ar reusi ar fi super! In plus, m-as simti extrem de bucuroasa pentru voi!
Nu uita sa-i zici, se cere flexibilitate si catre alte domenii, de trainning se ocupa ei.
Numai de bine
uneori gandesc prea mult....

viviana spune:
Mickyyy,
Nu am ctit chiar totul.
Asa ca daca vorbesc prostii sa-mi fie cu iertare.
Poti incerca sa vinzi apartamentul din Bucuresti unui investitor ce doreste achizitionarea lui pentru chirie.
Din pretul agreat de ambele parti pentru apartament scazi contravaloarea chiriei pe un an sau doi si ramai tu in apartament ca chirias.
Si poate in timpul asta va reveniti.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mickyyy Hai ca din una-n alta....cu gandul la CAR-ul lu mama, mi-a venit o idee ![]() Contributii lunare dupa posibilitati, credite fara hartogaraia care o cer bancile, cu garanti din randul membrilor de pe forum, si cu recomandari.... Ar fi de un real ajutor pentru mamici, sume mici, evident, fara dobanda, sau cu dobanzi minime, habar n-am, altfel decat camatarii cu acte care sunt bancile in ziua de azi. Cu propriile reguli, desi vor fi unele generale impuse probabil de BNR fiind activitate de creditare, dar nu ma pricep la asemenea detalii juridice. Aberez si eu.... |
Nu aberezi, s-a mai propus, in perioada in care eram eu disperata (prin februarie-martie), dar nu s-a "marsat" pe ideea asta/nu s-a aprobat...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...

Mickyyy spune:
Simt ca o iau razna, si partea cea mai rea e ca incep sa ma transform intr-o fiinta rea si egoista, si in loc sa am mustrari de constiinta, ma simt chiar bine .
Aseara am spus cea mai mare "marlanie" cu putinta, si culmea e ca nu o regret. Vorba lu' barbata-meu, o gandeam de mult, doar ca nu gasisem inca prilejul sa-mi dau arama pe fata.
Si partea cea mai rea e ca imi dau seama ca postez acum pe forum in speranta ca altii in vor spune ca de fapt nu e chiar asa o marlanie, ci realitatea, si ca aveam toate motivele s-o fac. E ca in povestea aia cu ingerasul si dracusorul, care stau fiecare pe cate un umar, si unul imi striga e gresit, nu asa, n-o sa rezolvi nimic, iar celalat isi freaca mainile de bucurie si ma indeamna sa continui.
Ma simt "defecta", defacta pentru ca ma bucur de rautati, in loc sa gasesc in mine puterea de a aluga asemenea ganduri, sau macar de a nu le spune cu voce tare. Orice psiholog imi va spune ca ce fac eu e gresit, dar logica mea bate cu pumnu-n masa si imi arata ca am dreptate, si nu trebuie sa ma simt prost pentru ceea ce zic sau fac.
Perla care am scos-o aseara a fost ceva de genul "e din banii mei, deci n-am nevoie de acordul tau sa o fac!"
Sau cu ceva mai multe detalii, el m-a rugat sa-i cumpar bere, eu i-am zis ca nu avem bani de asa ceva, iar cand am ajuns acasa am vrut sa-mi pun un pic de suc din sucul fetelor, la care el mi-a intors replica, nu te atinge de el, ca nu avem bani, e al fetelor, iar eu am rabufnit, ca e din banii mei, si prin urmare voi bea daca am chef. Cu si mai multe detalii, sau de fapt cu o precizare, ca dovada ca nici eu nu sunt un ingereas, amandoi suntem 2 viciatii, adica nu am reusit sa ne lasam de fumat desi suntem constienti ca dam o gramada de bani pe tigari lunar (pe principiul, gresit evident: cu sau fara banii aia, tot nu iesim din groapa). Iar eu am zis ok, tigarile sunt un viciu, il inteleg ca si eu sufar din cauza lui, dar renunta macar la bere. Pentru ca simt cum imi creste tensiunea seara cand vin acasa de la munca si-l sun sa-l intreb ce sa cumpar si sunt seri cum a fost cea de aseara cand singurul lucru care il cere e bere! Macar sa si-o cumpere singur....asa cum cumpara restul lucrurilor!! Parca imi face in ciuda, stie ca ma deranjeaza, nu berea in sine (ca nu bea cine stie ce, o sticla de bere mare la 2-3 zile), ci ideea de a da bani pe viciile noastre.
Si dupa cum spuneam, nu regret ce-am zis. In fond si la urma urmei eu muncesc pentru banii aia, nu el. Undeva in subconstient imi da seama ca e gresit, ca nici eu nu sunt mai breaza ca el, si ca suntem o familie, si la bine si la rau impreuna. Oricum la noi banii au fost intotdeauna la comun, niciodata nu s-a pus problema ca sunt ai mei sau ai lui.

monicabo spune:
Sigur in conditii normale nu ai fi replicat asa...
Insa toata tensiunea din ultimele luni (deci presiune pe umerii tai, o perioada destul de mare de timp) si-a pus amprenta si ai rabufnit. Pur si simplu eu zic ca a fost o rabufnire.
Probabil ca-l vezi si pe sot ca nu-si gaseste serviciu, sau mai rau, nici nu-si cauta ca lumea....plus stresul cu casa samd
Plus ca dincolo daca si-a gasit sau nu job, mie din afara mi se pare ca sotul tau te cam lasa sa te zbati singura cu problemele voastre, si te cred si eu ca ai cam obosit...
Si aia cu berea a fost doar picatura care a umplut paharul
Ca veni vorba, la vicii, tot ar fi bine sa renuntati.... Fumati mult, sau doar pufaiti asa din cand in cand? Nu fac bine nici la sanatate, dincolo de banii cheltuiti... Dar stiu, usor de zis, greu de facut! Dar tu nu te lasasi cand ai fost gravida? sau ai reluat? si sa treci cu bine peste toate, sa dea Domnul!
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

roxy spune:
Mickyyy eu poate voi fi mai rea in raspunsul meu, te rog sa ma ierti.Nu-ti voi spune ca e frumos sau urat ce ai spus, ca oricum asa gandesti despre subiect.Ca o spui sau nu nu e asa important, oricum din comportamentul de acasa rezulta mai mult decat din vorbe.
Din cate am inteles , daca gresesc sa ma corectezi, sotul tau sta acasa si se ocupa de casa si copii ? Sau incurc eu subiectele ? Face in casa cum ar face o femeie ce sta acasa si sotul merge la servici?
Daca nu e asa nu mai citi mai departe...dar daca e asa, atunci stii cate femei isi aud aceste vorbe din gura sotului care munceste doar el, asa cum si tu ai aceasta parere, in timp ce femeile alea stau degeaba acasa...Stii tu cate vorbe dein astea isi aud femeile astea, cand sotul isi poate sa-si ia orice ca doar castiga si ele isi iau ce apuca si de la reduceri doar pentruc a ele nu au servici, dar fac totul in casa si copii ?
Doar atat...doar ca in situatia voastra sotul dupa conceptia incetatenita la noi e cel care aduce banii in casa, iar atunci cand rolul se inverseaza deja i-a cazut ceva din pantaloni, ajunge de rasu lumii.
Daca din contra sotul tau nu face nimic din toate astea in casa si doar sta la calculator si bea bere si tot greul casei tot pe umerii tai cade pe langa servici atunci da, ai toate motivele sa-i spui ceea ce ai spus si altele pe deasupra...

Mickyyy spune:
Legat de fumat, m-am lasat de vreo cateva ori, cele mai lungi perioade au fost in sarcini (la ultima am renuntat complet mai bine de un an, la celelalte mai fumam ocazional), si au mai fost tentative de o luna doua in ultima vreme.
roxy, nu ma supar pe nimeni, indiferent cat de diferita e parerea lui de a mea . Da, momentan sta acasa si se ocupa de copii, dar cele mici sunt la gradi de dimineata pana seara, iar cea mare care merge la scoala, in clasa a II-a, e deja "fata mare".
Nu stiu ce face el toata ziua acasa, probabil petrece majoritatea timpului la calculator desenand sau cautandu-si job. Nu, nu face in casa cum ar face o femeie, dar nici nu pot sa zic ca nu ma ajuta deloc. Cel putin copii sunt fericiti ca-l au in preajma, mai mult decat orice bona, afterschool sau bunica. Nu vreau sa intru prea mult in detalii ce face si ce nu face, pentru ca e irelevant. Pentru ca la noi n-a existat niciodata conceptul de banii mei si banii tai, cardul meu sta la el in majoritatea timpului si niciodata nu mi-a dat raportul cat a cheltuit sau pe ce. La fel cum eu nu arunc banii pe prostii.

Didididi spune:
Roxy, in situatia expusa de Mickyyy la acest subiect, eu sincer imi ieseam din pepeni mai devreme. Nu este cazul in care amandoi au stabilit ca unul sta acasa cu copiii si altul serviciu, deci ar fi fost o rautate din parte lui M. sa spuna asa ceva. Copiii sunt mari, se duc la gradi, scoala, problemele financiare sunt nenumarate, deci ar fi cazul sa traga doi la caruta familiei. Sunt constienta si intelg ca la un moment dat pasivitatea celuilalt te poate scoate din sarite.