Credit ipotecar, unde?
Raspunsuri - Pagina 15
ela_04 spune:
noi am dat 400 ron. l-am luat de pe net. tipul ne-a spus verde in fata ca daca vrem chitanta ne mai costa ca statul ii ia 60%. Ne-am inteles fara chitanta dar daca cineva o cere il sunam.
nadaflorilor spune:
multumesc Ela, m-ai mai linistit un pic, cred ca asa i-a explicat si mamei agentul imobiliar cand i-a cerut cei 400lei, eu am sfatuit-o doar sa incerce sa nu se agite si sa nu se streseze, sa ii aminteasca calm in caz de nevoie ca i-a dat acei bani si ca erau si alte persoane de fata...dar parca as zice ca nu ii va face probleme cu povestea asta
am facut si eu niste sapaturi pe net si am gasit un site al unei firme de consultanta care face astfel de servicii, ca tarife acolo scrie ca pentru apartamente certificatul asta costa intre 95-117 euro + TVA, prin urmare cei 400lei ar fi cca 95euro... i-am dat telefon mamei si i-am spus sa ii zica ceilei numai in cazul in care i se cere ei chitanta, sau daca i se mai cer inca o data cei 400lei (ea deja se consola la ideea ca i-a dat tipului o spaga de 400lei...dar nu prea reusea)
Nina, 29s+,
ela_04 spune:
Ieri a iesit raportul de evaluare. a fost ok. -200 euro...suportabil zic cumparatorii mei.
Acum cica dosarul va merge la fond si in 10 zile vine, in 3 sapt semnam daca totul e ok...
uffff atatea emoti...
acum au mai sunat si cei de la care cumparam ca mai vor 1000 de euro in avans noi am dat un avans de 3000
sotul nici nu vrea sa auda. eu ...parca le-as da ca sa se mute mai repede, sa gasesc casa goala cand semnez cu ei sa pot sa vad pe unde sunt bube.
voi ce ati face? ce ziceti?
nadaflorilor spune:
3000 cat inseamma procentual?!... eu auzisem, dar nu stiu de unde, ca un 5% e mai mult decat ok ca avans, acum or fi luat in calcul ca poate dura mai mult prelungirea precontractului
poti incerca o intelegere cu ei cum spui, dar esti sigura ca o vor respecta?!...noi am incercat acum 10 ani si tot au lasat o debara plina cu gunoaie si un balcon asemenea plin cu minuni...am sunat fostul propritar ca nu s-a prezentat la fata locului si a zs ca ii trebuie tot ce a lasat nu e nimic de aruncat, asa ca i-am comunicat ca scoatem pe palier tot si daca intr-o saptamana nu si le ia si nici nu dispar noi le ducem la...gunoi.... aveam si noi mobila si saci, doar nu era sa le lasam pe ale noastre pe palier (ramasese in urma lor: un aragaz antic, murdar si ruginit, un pat cu tablii la fel foarte vechi, demontat, debaraua era plina de ziare, reviste, ceva hartii scrise de mana..vechi, ingalbenite, cuibar de gandaci, carti rupte, fara coperti... erau organizate in turnulete pana la tavan, in balcon avea vreo 3 busturi din ciment- nu am recunoscut personajele-, plus saci cu resturi de BCA, moluz...cine stie de cati ani erau lasate acolo)
apropos de stricaciuni, in ziua cand ne-a dat cheia in sufragerie era o biblioteca din lemn masiv, dar micutza nu pe tot peretele, foarte cocheta-arata a antichitate- a zis ca ne-o lasa cadou, i-am ca nu vreau sa-i para rau, mai bine sa o ia...in ziua cu mutarea am vazut de ce o pastrasera atata timp, sub ea linoleumul era jupuit ..pe aia au luat-o imediat...
noi am schimbat yala in ziua mutarii, le-am lasat spatiu de manevra... o prostie pana la urma...puteau sa sparga ce era de spart si sa pretinda ca nu e de la ei, ca doar ne predasera deja casa...(am auzit ulterior ca au patit altii si de la niste cunostinte ca au procedat si ei la fel...si li se parea normal)
Nina, 29s+,
ela_04 spune:
Exista astfel de oameni??!!
nici macar nu m-am gandit la asta! adica par oameni de treaba.
iti multumesc pt exemplu pt ca si eu am tendinta de a fi "fata buna".
e o idee buna de a lamuri lucrurile si schimba yala de la inceput.
Avansul a fost deja un pic mai mult de 5%. Sotului meu nu i se par prea de incredere si imi tot zice ca "saraci astia daca nu isi fac toate actele nici nu au de unde sa ne mai dea banii inapoi si tu mai vrei sa le mai dai alti bani..."
asta cam asa ar fi. ca ei nu au actele casei gata iar bani nostri de avans i-au cheltuit deja.
nu prea stiu ce sa zic nici eu...pe o parte le-as da dar parca nu le-as da....
nadaflorilor spune:
daca nu au actele gata nu le mai da, ai dat deja destul, maicamea vrea sa cumpere o bucata de teren, proprietarul are deja precontract cu un "francez" caruia i-a cerut avans 100mil vechi pe motiv ca:
1. nu are cadastru
2. nu are terenul parcelat (clientul vrand sa cumpere o parte din lot nu tot lotul, 1000 sau 1500mp nu am retinut, restul de 400mp ii vrea mama)
au trecut ceva luni si ei au cheltuit banii pe alte alea, cadastru si parcelarea ioc, clientul face "presiuni" ca el vrea sa inceapa sa ia aprobari si avize de constructie etc.... acum proprietarul o ademenea pe maicamea, sa faca repede precontract si sa le dea 2000euro avans, ca a mai aparut un client pentru cei 400mp pe care ii vrea ea...i-am zis sa nu dea nici un avans pana nu au actele gata, daca aluia i-au facut asa, pe ea e clar ca vor sa o tepuiasca (astia 2000euro reprezinta cca 20% din pretul negociat ptr 400mp)...
sa nu spun ca, daca au actele ar fi recomandat sa faca direct tranzactia..altfel cine stie cat o lungeste cu ei
Nina, 29s+,
bb_yasmi spune:
ieri am semnat contractul de vanzare al apartamentului!!!! yupiii....ne putem vedea linistiti in continuare de construirea casei!!!
mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)
ela_04 spune:
Felicitari!! Si spor la treaba!
Sper sa se termine si la noi cu bine toata aventura asta...
nadaflorilor spune:
Au rezolvat cu fondul si cumparatorii mamei, joi a sunat-o agentul imobiliar si i-a spus ca joia urmatoare merg sa semneze actul de vanzare cumparare. Maine merge la admin fin pentru certificatul fiscal...mi se pare cam in scurt, nu stiu daca iese atat de repede. Mai are hopul cu administratia blocului, administratorul i-a promis ca o viziteaza luni dupaamiaza cu adeverinta (presu' blocului s-a dat indisponibil joi si vineri deabia vineri pe la ora 6 a iesit la vedere si a spus ca e greu, complicat, ca sa vedem.. in fine a lamurit cu administratorul si are promisiunea ca se rezolva maine)...
Evaluarea la fond a durat din 13 sept pana pe 6 octombrie, mai putin de o luna (pe 13 sept s-a depus dosarul la fond, evaluatorul a venit la apartament pe 29 sept).
sper sa iasa totul bine...
Nina, 30s+,
bb_yasmi spune:
nina la noi in Tm dureaza 3 zile lucratoare sa ti se dea certif fiscal. noi l am scos de vreo 3-4 ori de cand am inceput iar de la admin blocului este o hartie simpla in care se precizeaza ca mama este locatar in acel bloc si ca nu are datorii. trebuie semnata de admin si de pres. blocului.
mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)