Credit ipotecar, unde?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

merci bb_yasmin, trei zile e bine se incadreaza, la blocul asta unde locuieste mama sunt niste oameni de...si din cauza lor s-a hotarat sa vanda; se iau decizii si hotarari peste capul locatarilor, s-a facut sedinta si s-a cerut un fond special din cauza ca sunt restantiri in bloc si din cauza lor sunt facturi neplatite de luni si ani de zile... nu au fost de acord decat 3 din 22 prezenti (astia 22 fiind jumatate plus 1)..rezultatul : toata lumea trebuie sa plateasca lunar 1 mil la fondul ala... cine nu da banii e trecut restantier...noi fraiere ca cca 30% din locatari am platit 4 luni anul trecut..dar cand am vazut ca ceilalti nu se arunca cu banii si nici restantierii nu isi achita datoriile..nu am mai platit nici noi... au mai introdus fondul asta inca doua luni, dupa care s-a renuntat la el... asa ca acum are restanta la acest minunat fond de 2mil....o sa-i plateasca...sa le fie de cap

ps. mamei i s-a dat de la notar un formular de adeverinta pe care tre sa semneze cei doi reprezentanti ai blocului...dar presedintele i-a spus ca va trebui sa plateasca in avans minim 2 intretineri, administratorul a zis ca are platit intretinerea afisata si in avans o intretinere....pe care o va estima aproximativ cat cea afisata

noi ne-am mutat aici acum 10 ani, in vechiul bloc nu am avut de platit nimic in avans, am mers si am platit intretinerea la luna curenta pana am stins datoria, dupa ni s-a restituit fondul de rulment, care oricum a fost mai mare decat 2 intretineri...si acum e la fel (din calculele mele...ca din calculele lor nu se stie...nu se obisnuieste afisarea..e secret de stat)

mai are un hop si scapa de ei, probabil ca le vor ramane cadou cei 6mil de la fondul special (asta e un fel de taxa pe prostie in favoarea smecherilor) si 'om vedea ce recupereaza din fondul de rulment

Nina, 30s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

nina, ma socheaza ce aud,.....dumnezeule!!!!!!
vezi ca trebuie sa vi se restituie fondul de rulment nicidecum sa platiti tot voi. eu azi am vb cu admin sa imi scada acest fond de rulment din in tretinerea de luna aceasta.

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Unde este necesara adresa de la administratie??

Noi cumparam prin PC4, ieri am semnat la banca contractul cu FNG (am primit raspuns in 5 zile calendaristice), azi platim taxele conexe la banca (cele 3 dobanzi, evaluarea, asigurarea locuintei), maine se semneaza contractul definitiv la notar. Pe nicaieri nu am auzit de adresa de la administratie, proprietara a spus ca plateste ea ultimile facturi pentru septembrie. CF-ul il scoate proprietareasa, maine este gata. A mai avut de umblat la banca de unde va primi banii sa-si deschida cont (banii ii va primi in 4 zile de la semnarea contractului la notar) si la administratia financiara. Si cam atat. Noi vom incepe sa platim prima rata cu data de 23 luna aceasta, extrem de repede pt gustul meu.

Ah, evaluarea a costat 300 ron, certificatul energetic 400 ron (apartament 4 camere), ca am vazut ca au fost discutii pe tema asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Unde este necesara adresa de la administratie??

Noi cumparam prin PC4, ieri am semnat la banca contractul cu FNG (am primit raspuns in 5 zile calendaristice), azi platim taxele conexe la banca (cele 3 dobanzi, evaluarea, asigurarea locuintei), maine se semneaza contractul definitiv la notar. Pe nicaieri nu am auzit de adresa de la administratie, proprietara a spus ca plateste ea ultimile facturi pentru septembrie. CF-ul il scoate proprietareasa, maine este gata. A mai avut de umblat la banca de unde va primi banii sa-si deschida cont (banii ii va primi in 4 zile de la semnarea contractului la notar) si la administratia financiara. Si cam atat. Noi vom incepe sa platim prima rata cu data de 23 luna aceasta, extrem de repede pt gustul meu.

Ah, evaluarea a costat 300 ron, certificatul energetic 400 ron (apartament 4 camere), ca am vazut ca au fost discutii pe tema asta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Adeverinta de la asociatia de proprietari/locatari o cere notarul la semnarea contractului de vanzare/cumparare, vanzatorul trebuie sa se prezinte pe langa actele casei cu aceasta adeverinta si cu ceritficatul de inregistrare fiscala... Din adeverinta de la admin blocului reiese ca nu sunt datorii la plata intretinerii.

Pai certificatul ala energetic l-ai platiit tu ca si cumparator?!... asta stiu ca e obligatia vanzatorului, plus tariful auditorului energetic ... tariful asta cred ca variaza de la auditor la auditor nu cred ca e fix.
400 lei a platit si mama la ceetificatul energetic (ap cu 2 camere), nu o fi nici asta fix...desi eu pe net am gasit la un moment dat niste tarife si erau diferite in functie de numarul de camere iar 400lei corespundea la 2 camere (pret fara tva).
Important e sa nu existe probleme la semnarea contractului.
Eu ii facusem mamei asigurare pe locuinta (cea mai ieftina) si stiu ca era pana la luna iunie 2011, ea zice ca e pe tot anul 2011...'om vedea ce si cum.

Nina, 30s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

cum a spus si nina, de adev de la admin aveti nevoie cand veti semna c de v-c. Cf-ul final (ca si la antecontract) se scoate direct de catre notar.

nina, plata certif energ. se poate face la mica intelegere de vz sau cump.

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

L-am intrebat acum pe sot, d-na de la care cumparam are deja adeverinta de la administratie, chit ca pana ieri au fost chiriasii ei in apartament. In fine, s-o fi descurcat ea cumva.

Noi am platit asigurarea locuintei pe numele nostru, cerinta obligatorie la banca de la care am contractat creditul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

A venit si la noi raspunsul de la fond. azi m-au sunat cumparatorii sa ma anunte. Cica la sfarsitul saptamanii viitoare- inceputul saptamanii urmatoare semnam....
de ce dureaza asa de mult de cand da fondul ok-ul si pana semnam?

si daca tot semnam pana la sfarsitul lunii pot sa ma duc sa cer adeverinta de la administrator de acum?

si mai voiam sa va intreb...in afara de adeverinta asta mai imi trebuie alte acte? adica si factura de curent sau mai stiu eu ce...
multumesc pt adeverinta ca altfel habar nu aveam ca imi trebuie. cumparatorii inca nu m-au anuntat ca nici ei nu stiu de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid2907 spune:

Iti trebuie adeverinta de la administratie si ultima factura si chitanta de la lumina.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ingrid2907

Iti trebuie adeverinta de la administratie si ultima factura si chitanta de la lumina.

si certificatul de inregistrare fiscala de la administratia financiara,

nu stiu dureaza eliberarea lui, mamei i la dat pe loc, dar normal dureaza cateva zile (mama a inteles ca minim 2 zile)

nu am fost inspirata sa o intreb ce anume a dus la financiar pentru certificatul asta, mi-a spus ea ca a avut nevoie de un timbru fiscal de 4 lei, copie dupa schita apartamentului si nu imi mai aduc aminte ce altceva sau daca a mai platit ceva la financiar

in ce priveste asigurarea ma gandeam ca poate i s-o cere si vanzatorului sa faca dovada ca a avut asigurare, daca nu o fi nevoie de ea nu e bai

cum va spuneam mamei presedintele si administratorul i-au eliberat adeverinta aia cu conditia sa plateasca in avans 2 intretineri, i-au aproximat ei costul si i-au taiat chitanta...numai ca pe o chitanta au "uitat" sa defalce suma...asa sa priceapa si cumparatorul la o adica ce a platit si ce nu fostul proprietar...de fondul de rulment nu au adus vorba si cum o aud pe mama vorbind precis o sa-l lase blocului (ma oftic!)

pentru ca oricum le raman 600lei pomana depusa in fondul special, ca asa e in Romania, unii fura si altii platesc

ingrid
poate si vanzatorul tau a platit in avans intretineri ca si maicamea, oricum adeverinta confirma ca la momentul emiterii nu exista datorii catre administratia blocului... acum depinde cu cate luni sunt ei in urma... dupa cum vad eu la mama sunt in urma cu doua luni (nu stiu cum e la altii dar la noi intretinerea lunii septembrie corespunde cu consumul lunii august, prin urmare ce se va consuma in octombre apare la plata intretinerii lunii decembrie

mie intretinerile astea in avans mi se par o tampenie, mai ales ca de exemplu luna octombrie nu s-a incheiat si nu se stie ce consum de apa va avea, cu atata mai mult ca ea nu se muta la sfarsitul lunii, si nu sunt venite nici facturile de la furnizori, nu mai spun ca e posibil sa bage si agent termic in instalatie, nu se stie nici ce reparatii vor avea...o aiureala...

i-as reclama undeva, dar am senzatia ca nu am unde

Mergi la inceput

cum va spuneam, la fondul rulment cica nu e nimic de cerut, administratora blocului a informat-o pe mama ca are de luat 0 lei si 0 bani fond de rulment si ca degeaba are ea chitante pe care scrie fond de rulment, ca sunt lipsite de valoare ...fara cuvinte

azi s-a semnat contractul de vanzare - cumparare, s-a terminat totul, agentul imobiliar a spus ca plata comisionului ramane pentru ziua cand vor fi banii in cont (desi mama avea banii)...

aaa notarul si-a schimbat zicerea cu privire la cat dureaza pana intra banii in cont dupa ce l-a atentionat agentul imobiliar ca da info eronata...cica nu sunt 3 zile, ar fi vreo 7 zile... ca se plimba cam 4 zile prin banca nationala si nu mai stiu pe unde si i se vor vira ei in trei zile de la intrarea in banca...habar nu am cum o fi....cand aflu va spun si voua cat a durat de la semnare pana la incasarea efectiva a banilor....

Nina, 30s+,

Mergi la inceput