Credit ipotecar, unde?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

nina noi am semnat exact acum 7 zile si banii am inteles ca vor intra pe luni-marti

la noi in TM dureaza 3 zile lucratoare elib certif fisc si nu ai nevoie decat de cerere, copie BI si 2 lei tmbru.

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

nina noi am semnat exact acum 7 zile si banii am inteles ca vor intra pe luni-marti

la noi in TM dureaza 3 zile lucratoare elib certif fisc si nu ai nevoie decat de cerere, copie BI si 2 lei tmbru.

prin urmare agentul imob are dreptate cu privire la bani...

normal asa ar fi sa nu ai nevoie de schita apartamentului ca doar exista "rol" si la deschiderea lui s-a dus schita....

Nina, 30s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Si noi am semnat azi, banii ii vor intra abia pe miercuri-joi in contul vanzatoarei.

Mergi la inceput

vin si eu cu un pont (daca nu e prea tarziu!). ca sa nu mai achitati comisionul de retragere 0,5% care se simte la o suma mare faceti transfer la o banca care nu are comision de retragere (DOAR alpha bank, volksbank...nu stiu daca mai este alta!) si comisionul de transfer este de 0,2%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

bb_yasmi chiar acum vroiam sa va intreb despre acest aspect.
Eu una nu am nici un cont in euro. Am in lei la ing si brd.
Banuiesc ca imi trebuie un cont in euro.
cei care cumpara o fac prin bcr. este obligatoriu sa am un cont la ei? imi fac ei unul automat? cum se procedeaza?

Mergi la inceput

ela..contul tu il deschizi gratuit la brd. in ziua in care intra banii trebuie sa mergi la consilierul de la brd cu care ati comunicat. acesta iti va da un extras de cont cu care vei merge la notar pt a da declaratia (aceasta costa 80 ron la noi si a fost platita de catre cumparator). cei de la brd ulterior o sa deblocheze contul.
un alt aspect important: cumparatorul este obligat sa iti achite comisionul de retragere.

mergi la o banca care nu are comision de retragere si iti deschizi un cont. apoi mergi la brd si spui ca vrei sa faci un transfer in valuta interbancar. trebuie sa ai contul de la cealalta banca cu tine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

bb_yasmi chiar acum vroiam sa va intreb despre acest aspect.
Eu una nu am nici un cont in euro. Am in lei la ing si brd.
Banuiesc ca imi trebuie un cont in euro.
cei care cumpara o fac prin bcr. este obligatoriu sa am un cont la ei? imi fac ei unul automat? cum se procedeaza?

nu cred ca e obligatoriu sa ai cont la bcr, dar dureaza viramentul mai mult catre alta banca, cel putin asa se intampla la viramentele comune, eu faza cu scutirea fata de comisionul de retragere nu o stiam... dar sincer va spun nu prea vad cum ar fi posibil sa-mi achite cumparatorul comisionul... dar cine a trecut deja prin procedura stie mai bine...

daca eram in tara o puneam sa-si faca cont la alta banca decat bcr si ma ocupam eu de amanunte (bcr-ul mi se pare ca are comisioane ascunse destul de mari..am avut la ei 2 conturi curente, unu in lei si unu in euro...fara bani...pana sa pun banii in nici 3 luni eram deja datoare la ei cca 60lei), pe ea nu pot sa o pun ca faca prea multe conturi la banci ca si asa i se pare o catastrofa ca a deschis contul asta ...plus ca e de facut drumuri si cand vede cate hartii are de semnat iar o apuca disperarea ...

acum daca vrei sa primesti banii in euro iti trebuie cont in euro...dar ti sep ot vira si in lei la cursul zilei semnarii contractului (cred ca ...)...

daca ai nevoie de euro imediat e bine sa ii ai deja in euro...sa nu pierzi la schimburi valutare prea mult

Nina, 31s+,

Mergi la inceput

1.contul este obligatoriu la banca de la care a facut creditul cumparatorul.
2.cumparatorul este obligat prin contract sa plateasca comisionul. notarul ii poate aduce la cunostinta. nici la noi nu vroia. pana la urma am fost noi de acord sa plateasca in 2 transe.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

1.contul este obligatoriu la banca de la care a facut creditul cumparatorul.
2.cumparatorul este obligat prin contract sa plateasca comisionul. notarul ii poate aduce la cunostinta. nici la noi nu vroia. pana la urma am fost noi de acord sa plateasca in 2 transe.

bine de stiut pentru cine mai baga ochiul pe aici... vezi, in cazul nostru notarul nu adus vorba de niciun comision de transfer si contul l-a deschis mama la bcr la indemnul meu... ei chiar i s-a spus ca poate avea cont la orice alta banca... dar acum chiar ca nu mai conteaza, ce s-a facut s-a facut

ps: oricum la banca notarita le-a facut un pic scandal mamei si agentului imobiliar, pe motiv ca la banca ea avea treaba doar cu cumparatorul, ei trebuiau sa astepte la notariat, asta in conditiile in care fusese avertizata de la precontract ca vanzatorul isi va deschide cont fix in ziua tranzactiei... chiar nu am prea inteles ce a fost acolo intre agent si notar, s-au muscat reciproc de la bun inceput...si era agentul adus de cumparator, notarul ar fi trebuit sa se puna de comun acord cu agentul ca doar reprezentau acelasi client... vanzatorul a nimerit la mijloc doar pentru ca a acceptat oferta cumparatorului

Nina, 31s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Multumesc! Mult, mult, mult! Sunt informatii super pretioase pt mine!
Un buchetel nu o floare!

Marti semnam si noi! Azi au fost cei care cumpara sa depuna cele 3 rate la banca.
Am facut rost de adeverinta de la asociatia de proprietari dar inca nu am scos fondul de rulment. Banuiesc ca se scoate dupa ce vinzi...o sa-l trimit sambata pe sot sa vb cu presedinta ca eu m-am cam certat cu administratia si daca ma duc o luam de la capat. Oricum tot el a vb si pt adeverinta.
Eu as prefera sa-l las acolo in contul urmatoarei intretineri care oricum va fi a noastra. Sa vedem ce zic ei.
Multumesc inca o data.

Mergi la inceput