Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(54)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

MISSMJ, tot vreau sa-ti zic: e f ff bine ca sotul se implica! Dar in ce priveste cantitatea ta de laptic...eu cred ca numai tu stii. Mie dr Culcer mi-a zis asa: bebe nu se satura cind: dupa ce suge plinge nervos, (si e plingacios rau mereu - dar nu e musai ca-i de foame), din tzitzi nu mai iese nimic-nimic dupa supt, bebe nu mai ia in greutate mai deloc. Restul, citez: ”sunt obsesii. Sau eschivari”. Acum, nu stiu daca asa e chiar, ca si ea e cam obsedata cu alaptatul, dar cred ca nici nu trebuie sa te panichezi... Plus ca daca ai avut lapte 5-6 luni cit sa-l saturi...probabilitatea sa scada asa deodata e f mica. Ei nu mai iau in greutate ca la carte... de fapt la carte e doar o amarita de medie, pe princiul: daca un vecin are 10 piini si alt vecin niciuna, statistic, fiecare are cite 5 piini... Daca tu mai vrei sa alaptezi, eu zic sa nu cazi in ispita laptelui praf! E pacat!

SHINES, gagico, la mare... cu talia aia a ta slaba! Vezi ca bebeii la mare se obosesc mai repede si vor somn mai mult sau mai des. Si inca ceva: radiatiile alea rele de la prinz trec prin umbrela.
Si pupa pe ANGIE din partea noastra.

LORICH ce-o face?

Revin
G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Vine TUNDE in Bucuresti! Vine TUNDE in Bucuresti! Tra-la-la-la-la!

(pacat ca eu stau in Pitesti...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

gabi, sa iti explic ce am inteles eu din treaba asta cu alimentele reci/calde;
clasificarea asta vine din medicina traditionala chineza, care imparte alimentele in yin (reci si f reci) si yang (calde si fierbinti). la mijoc sunt alimentele neutre, care contin si yin si yang.

uite aici un articol mai explicit despre yin si yang in alimente; la mijocul paginii ai si o lista cu alimente calde si reci
http://www.angelfire.com/id/croon/chinesemedicine/yangyinfoods.html

aici ai o lista mai lunga de alimente si pe langa tipul de energie al alimentelor, ai si meridianele/ organele care sunt cel mai puternic influentate de respectivele alimente:

http://tcmhealthbc.com/table2.htm

chinezii cred caorice afectiune reprezinta un dezechilibru (deficit sau surplus) de yin/yang pe anumite meridiane;

alergiile si astmul (de fapt majoritatea bolilor autoimune) sunt considerate boli yin (surplus de yin). de asta se recomanda limitarea alimentele reci (yin) si consumul sporit de alimente yang (calde);

acum lucrurile nu-s atat de simple cum le prezint eu; pt ca depinde de asemenea pe ce meridian s-a produs dezechilibrul; si iarasi mai e important sa analizezi fiecare simptom, pt ca in fiecare afectiune sunt manifestari de tip yin si de tip yang;
dar partea astea nu mi-e prea clara;
de fapt eu nu am o intelegere coerenta si bine argumentata a principiilor din medicina chineza, am doar informatii disparate, pe anumite subiecte, informatii pe care le-am primit fie de la acupunturistii la care am fost, fie de prin ce-am citit;

oricum, ca regula simpla e bine de limitat alim reci in alergii;
o s-o intreb mai multe pe acupuncturista cand ma duc la ea

cu postul asta sigur mi-am luat titlul de freaky...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabivalceanu

Vine TUNDE in Bucuresti! Vine TUNDE in Bucuresti! Tra-la-la-la-la!

(pacat ca eu stau in Pitesti...)
da da da..aha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Gata tura de bronzat.
batea vantul,s-a innorat rau si la 2 min dupa ce ne-am urcat in masina a inceput sa ploua tare.
nu ma plang..am prins destul soare si ne-a prins bine racoarea.
ieri am fost in 2 mai azi in mangalia. maine alegem alta destinatie,una in care nu am mai fost,sa testam.

Gabi,azi l-am tinut in carut,cu copertina trasa..o paturica alta subtire peste (ca la cort) si umbrela mare deasupra. a dormit bine,s-a comportat mai bine ca ieri,probabil era mai odihnit.

mergem sa papam acum la un rest pe aici.
diseara pun si poze.

aaa..Cami e mereu botoasa si ma intreaba ''da cand mai mergem la plaja'' desi de doua min plecasem. seara la fel,dimineata la fel..m-a capiat plus ca pe plaja tre sa stam cu ea in apa cu randul,altfel ne omoara cu intrebarile. poate sa fie si gheata in apa..ea nu are treaba.

in schimb,edu se sperie de valuri la cat ii place lui apa nici nu ma gandeam ..asta e. maine poate ii place.

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

gata dulceata de fragute..cine pofteste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

Fragrant, e super-interesant, sa ne mai zici daca te mai lamureste acupuncturista.
si ca sa fiu si eu pe podiumul freaksilor, la gradi la flavia e afisat meniul in alimente cum spui tu, yin yang, moderate, extreme, etc... asa ca.. youuu are nooot alooone

Copilului mic da-i radacini, celui mare– aripi sa zboare
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Mergi la inceput

Simo;Neptun sau Mamaia e numai buna pt voi
A zis vreme mai rece pt urmatoarele zile..asta pt ca Eu woama de munte merg in capitala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluKara spune:

tot promit ca o sa imi fac timp mai des sa intru dar nu stiu cum dumnezeu se face ca nu am timp deloc...sunt zombie ambulant...visez sa dormmm...doamne cum suna si asta...

distractie placuta fetelor care sunt plecate pe la mare pe la munte...va asteptam cu impresii despre concediul impreuna cu bebe mic!

multumesc mult si fetelor care m-au linistit sa nu ma ingrijorez pentru greutatea Maiei...am hotarat sa ii dau timp de cele 10 zile vitaminele, astazi ar fi a 4 zi si pot sa spun ca se cunoaste o pofta de mancare crescuta, lucru care nu face altceva decat ma bucura...

cu diversificarea stam binisor as zice eu..am pus pe FB un video sa vedeti cum mancam/vorbim noi...

tunde mult succes la examene...ma uimesti pe zi ce trece cu energia ta si optimismul de care dai dovada!

missmj nu iti mai face atatea griji cu lapticul, eu zic ca ai de ajuns dar e bebe mai marait...eu nu as ceda LP inca...poate e de la caldura, de la stres, de la agitatie...cat timp bebe ia in greutate si e voios si jucaus...nu cred ca ar trebui sa iti toci nervii marunt

pe toti sotii care isi supara consoartele cu gura lor mare trimiteti-ii la mine , ca ii astept o bata numai buna...si al meu e batut in cap zilele astea, imi toaca nervii in fiecare minut...dar am ales efectiv sa il ignor(asta dupa o discutie care s-a incheiat cu mine plangand in hohote). cand am fost la Buc la facultate dupa adeverinta si a trebuit sa stea cu fie-sa o zi intreaga a vazut si el pe pielea lui ce inseamna sa fii singur cu un bebelus acasa...pana nu m-am intors nu apucase nici sa manance...asa ca macar nu mi-am mai primit replicile cu stau degeaba acasa si tot eu ma plang...

ma oftic terivil ca la noi ploua cu galeata iar diseara la 8 e concert in aer liber cu Taxi si imi doresc din suflet sa ma duc sa imi mai aerisesc si eu mintea...poate se mai opreste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluKara spune:

ziki La multi ani, pentru ieri! stiu ca sunt o intarziata...dar...imi treci cu vederea , nu? ma bucur pentru decizia ta de incercare de emigrare si iti doresc sa fie totul gata cat mai repede si sa va merga totul din plin

fragrant m-ai omorat la povestea cu pestisorii! efectiv , mi-ai binedispus ziua!
iar despre ideea alimentelor reci , calde si neutre in niciun caz nu mi se pare ceva absurd...si eu cred ca organismul stie sa isi selecteze ce anume ii face bine si ce anume ii displace

Mergi la inceput