Lista 'de luat la mare'
Raspunsuri - Pagina 4
roli25 spune:
Oana, eu la 1 an le-am dat borcanele in vacante. Mie nu-mi place sa gatesc in vacanta.
Care va sa zica aproape am terminat bagajele. In plus am mai pus walkie-talkie, sa nu vorbim pe tel cu prietenii nostri, daca mergem la un moment dat in directii diferite si il folosesc si dupa amiaza cand dorm copiii si noi suntem la piscina sau la tenis. Cel mare stie cum sa vorbeasca sa ne spuna ca s-au trezit.
Au iesit 2 genti mari, 3 mici si un mic rucsacel cu acte, chei, telefoane, portofele. In afara de catrafusele de plaja pe care le aruncam prin portbagaj. Ce sa zic nu mi se pare putin, dar macar incap in micutul nostru portbagaj.
oana_lex82 spune:
Dar nus daca chiar Walkie-talkie..mai degraba un interfon de ala de bb sau cum s-o numi..pt ca sa-l aud cand se trezeste...eu nu plec pe plaja sau departe de pensiune cat doarme, dar fiind 3 familii ar fi fain ca atat cat dorm copiii sa putem sta de vorba in alta camera...Dar conteaza si pe ce distante functioneaza...
danyalo spune:
F. utila listuta succinta expusa de o antevorbitoare mai sus!Mi se pare esential sa fie cat mai putine lucruri de administrat si utile in vacanta!
Anul trecut am plecat cu bb la mare( avea putin peste 1 an) cred ca vreo 5 zile si ne-am intors din cauza vremii urate si ploioase! Nu mi-a trecut prin cap sa iau multe medicamente sincer ca nu e genul care sa se imbolnaveasca asa usor...nu mi-am facut deloc griji ca mananca nisip( si a mancat ceva:))ca face enterocolita sau febra sau mai stiu eu ce!Am luat lucruri si am mai si clatit cateva nu mi s-a parut un capat de tara !EE si uite ca nu s-a imbolnavit deloc!
Atunci cand gandesti ca se poate intampla ceva pai chiar se intampla... asa nu ma gandesc... bine nu cad in extrema dar ma comport normal... eu ca si copil eram vai... nu ma mai gandesc si nu am patit nimic .
Mancare i-am dat si borcanase( el era fan atunci-dar am scapat de faza asta rpd) si mancare gatita de mine( am stat la o prietena care ne-a pus tot la disopzitie).Nu s-a omorat insa deloc cu mancarea asa ca laptele a fost baza.
biberoane pe care le spalam cu apa de la robinet calda evident si le clateam bine dar nu cu apa plata si acum fac la fel si nu a avut niciodata nimic.
Medicamente- in afara de nurofen , ceva de burtica si crema de soare nu am mai luat!Scutece evident ! Aa si spray de tantari am avut!Ma rog sepcute/ palarioare, tricouri, pantalonasi scurti,bodyuri,sandalute de plaja si de strada.
jucarii de plaja si alte acareturi
carut
gentuta termica sau cum i-o zice in care tineam bibe cu apa sau suc de fructe
haine si cosmetice( am o gentuta de voiaj speciala in care am chestii mici ce nu ocupa loc... chiar si putin spirt intr-un fas...sapunele mici etc.) pt noi si cam atat.Oricum carutul m-a scos din impas ca aruncam dedesubt tot ce se putea.
Am mai avut un prosopel -2 pt. el si cateva scutece de finet care sunt f. bune ca absorb rpd apa de pe corp!
Pt. adulti nu vad rostul lenjeriei carate de acasa hotelul/ pensiunea nu are lenjerii creponate( din astea au doar cei care nu sunt catalogati cu pensiune si inchiriaza ei asa) prin lege parca sunt obligati ca lenjeria sa fie alba si clar nu e creponata. Prosoape -sunt ok cele de la pensiuni/ hoteluri ca doar nu le spala la mana ci cu masina .
Iar pt. "afara" exista asigurare medicala... in caz de ceva mai urgent banui.
Deci si eu sunt pro pt. putin bagaj si ales cu mare grija sa fie chiar util.
Spray de capuse am luat eu din DM cu 15 lei parca. recunosc ca inca nu l-am deschis/ folosit!
Si noi plecam in august la Sulina lista o sa fie cam la fel cu mici exceptii si adaugiri ca deh suntem mai mari cu un an ( e parca mai usor pe an ce trece) :))
codruta_grg spune:
Citat: |
in alta ordine de idei, ref la ce a spus codruta, asta e automedicatie. daca ti se intampla in strainatate ceva atat de nasol incat sa fie nevoie de prescriptie medicala pentru medicamente (sigur in cazul ampicilinei), eu m-as duce la medic, nu m-as trata dupa cum a crezut medicul din romania ca mi s-ar potrivi. ca e posibil sa nu te autodiagnostichezi bine. |
Tocmai ca nu fac automedicatie si niciodata n-am dat antibiotic daca nu mi-a prescris medicul (si asta i l-am dat in 6 ani de 3 ori). Eu am dat exemplu de numele unui medicament, ca difera de la o tara la alta, si ca acesta poate si altele, nu ca apare la mine in lista.
Aaaa si tu zici de prescriptie, la mine medicul de familie imi scrie reteta si pentru nurofen, sau altele care nu necesita in farmacie reteta. Nu ma refeream la antibiotic....Asa mi se pare normal a se cumpara orice medicament ...
codruta_grg spune:
Roli, drum bun, eu ti-as recomanda sa nu iti pui toate actele, chei si ce ai mai pus intr-un singur ruxacel...
Walkie-talkie e util intradevar daca mergeti mai multe familii si din cate stiu bate cca 200 m, acuma depinde din ce sunt facuti peretii...
Sunt hoteluri in care nu iti dau voie sa introduci nimic in priza.
Ioana_Pos spune:
citat din mesajul lui codruta_grg Noi plecam destul de mult de acasa si vara si iarna ...Patutul nu l-am carat niciodata in concedii dupa noi, pana la 2 ani ar trebui sa iti asigure hotelierii acel patut. Am discutat si nu il ofera - mergem la o pensiune pentru a avea acces la bucatarie. Impermeabil pentru ce? - JUcatii de plaja si impermeabile - jucariile. Adicatelea rate din plastic sau carti care nu se uda... Codruta & Petra Alexandra asa crestem noi |
Ioana, mami de Patricia
Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!
Ioana_Pos spune:
citat din mesajul lui corap termometru de exterior pentru ce anume? (sunt f curioasa, eu n-am avut nici acasa term de exterior, asa ca in vacanta nu ma duce mintea la ce mi-ar folosi?) |
Ca sa vezi cate grade sunt . Perceptia fiecaruia e diferita. Eu sunt 'calduroasa', sotul meu e friguros. Cand facem dush impreuna, mie mi se pare ca se spala cu apa oparita, lui ca eu ma spal cu apa rece. Ca sa nu fie discutii, avem term care arata temperatura atat in casa cat si afara. Si il iau pe plaja, sa avem o informare nesubiectiva asupra temperaturii, mai ales pentru ca briza face sa para mai racoare decat este in realitate.
Ioana, mami de Patricia
Ioana_Pos spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Si eu am bebe de 13 luni, pe 16 iulie plecam pt 8 zile la mare... |
Eu ma refeream la o lista cu ce ne trebuie neaparat pentru ca avem un bebe / copil cu noi, ca haine luam oricum :))
Ioana, mami de Patricia
Ioana_Pos spune:
citat din mesajul lui pisigri Piscina aia cu ce o umpli? Nu tot cu apa de mare? Cari vo 10-15 litri de apa la bidon ca sa o torni in piscinuta? _ |
Piscinuta aia are un volum f mic, din 1-2 litri de apa o umplu toata - ceea ce nu e cazul, ca fi-mea are abia 13 luni si e foarte fericita cu 3-4 cm de apa pe fund - deci, da o sa fie apa de la robinet pe care i-o torn acolo.
Ioana, mami de Patricia