Lista 'de luat la mare'

Lista 'de luat la mare' | Autor: Ioana_Pos

Link direct la acest mesaj

Dragilor,

Cred ca ar fi utila o lista cu ce trebuie luiat la mare cand mergem cu copiii. Fi-mea are 13 luni, asa ca lista gandita de mine e utila ptr copiii mici.

1. Crema de protectie solara ptr bebe si pentru adulti
2. Crema pentru dupa plaja, in caz ca Doamne fereste se arde (galbenele o sa luam noi si arnigel sau cicaderma)
3. Palariute si sepcute
4. Ochelari de soare - aci as vrea niste pareri, ca sunt discutii pro (apara de soare) si contra (predispun la fotofobie, cica)
5. Salteluta/ piscinuta sau ceva pe care sa stea bebe pe nisip si sa pluteasca la o adica in mare - eu nu prea sunt incantata de ideea de a o baga in apa; sper sa ma faca sa ma rasgandesc o mare curata asa cum nu imi imaginez ca exista in Ro
5. termometru de exterior
6. jucarii pentru nisip + impermeabile
7. termos? ma gandesca sa tina apa recisoara, ca altfel i=o servim lui bebe pe post de ceai
8. umbrela de plaja - noi luam 2 mereu cu noi, in caz ca nu gasim sa inchiriem sezlonguri
9. scutece ptr apa
10. patut, carut, olita (cadita nu, ca facem dush)
11. spray contra insectelor
12. Medicamente
13. Plasturi/ spray pentru zgarieturi

Astept adaugiri.

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

oho, am o lista in Excel pe patru pagini ... bagajul nostru, al copilului, diverse, bagajul cainelui

Inainte de plecare, barbatul meu demonteaza boxele din portbagajul masinii.. si tot nu avem loc pentru toate, mai incarcam si scaunul din fata

Imi tot aduc aminte cum plecam cu parintii la mare, noi nu aveam masina... tata cara doua valize si mama avea doua genti (destul de mici)... si stateam cate 14 zile pe litoral, 2 adulti si 2 copii. Eu nu ajung niciodata la performanta asta cu 4 bagaje de marime normala

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Noi plecam destul de mult de acasa si vara si iarna (cand sunt mai mari bagajele+schiuri/clapari, etc). Incet incet am invatat sa luam strictul necesar. Desi la haine si acuma gandesc: daca imi trebuie si asta si asta? si sunt 2 lucruri aproape la fel....
Din lista lui Ioana, noi nu luam termometrul de exterior, saltele si jucarii de nisip, ca totdeauna ne intorceam cu inca un set de acolo. Palariute, sepcute, 2 din toate sunt suficiente. Termos nu am luat numai iarna cu noi. Patutul nu l-am carat niciodata in concedii dupa noi, pana la 2 ani ar trebui sa iti asigure hotelierii acel patut. Impermeabil pentru ce?
Si acuma sa nu uitam:
-slapii
-prosop de plaja, daca nu dau de la hotel
-costumul de baie

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

termometru de exterior pentru ce anume? (sunt f curioasa, eu n-am avut nici acasa term de exterior, asa ca in vacanta nu ma duce mintea la ce mi-ar folosi?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Si eu am bebe de 13 luni, pe 16 iulie plecam pt 8 zile la mare, m-am gandit sa iau:
-haine subtiri , cate 1 rand /zi pt noi si 2 randuri/zi pt el;
- haine groase 1 rand pt noi si 2 pt el;
-costume de baie;
-pasta dinti, periute, crema de fata, demachiant, sampon, sapun;
- detergent (o punguta mica in caz de ceva) si detergent de vase + burete;
-o cratita cu capac (vom gati cate ceva pt pitic);
- cateva borcanele de la Nestle cu mancarica, cereale, lapte praf,biscuiti;
-pampersi, servetele umede si uscate , burete pt pitic, sampon , gel de dus, ulei de corp;
-prosoape pt noi si pt pitic;
-patut pliant si carut ;
- biberoane, canuta, castronel si lingurita, barbetele;
-prospape de bucatarie, 2 cani plastic, 2 farfurii plastic, furculite, linguri, un cutit;
-un bol plastic cu capac;
- sterilizator biberoane;
-fierbator electric;
- creme de plaja pt noi si pt pitic si lotiuni dupa plaja;
- medicamente pt noi: paracetamol, metoclopramid, furazolidon,antinevralgic,claritine,spray apa de mare si apa termala, rivanol si spirt;
-Medicamente pt pitic: Prospan (sirop de tuse), Bephanten, crema de catina,smecta, Hidrasec, Biotics, Supozitoare paracetamol, Panadol, termometru, fese sterile,ser fizilogic, Vigantol;
-o lenjerie pat pt noi si 2 pt pitic;
-1 lanterna, baterii, ata, ac;
-lada frigorifica pt masina;
-umbrela de plaja, scaune de plaja pliante, cearsaf de plaja;
- palariute pt noi si pitic de soare;
-cateva jucarii pt bebe si un cd cu muzica preferata;
-papuci cate 1 pereche pt noi + adidasi , la fel si pt bebe;
-camera foto si camera video, GPS, telefoane mobile + incarcator;
- scaun masina pt bebe.

Cam atat imi vine in minte pe moment, daca imi mai amintesc ceva revin...Sper sa-mi incapa toate astea in masina..

Mergi la inceput

Vom mai lua 2 cutii pliculete ceai de Menta, Musetel in caz de nevoie..

Mergi la inceput

Wawww Oana, mi se par super multe lucrurile care vi le luati voi. aveti peste 1 an, inca sterilizati biberoanele? Detergent mai cari daca iti iei sapun? Ac si ata? se mai coase ceva in ziua de azi???
Iar in rest, cred ca mergi in camping sau cu cortul? daca ai nevoie de 3 lenjerii de pat, lanterna, scaune pliante ..:) vai de mine, cred ca nu as mai pleca in concediu sa am de luat atatea lucruri, probabil as fi epuizata numai la gandul bagajelor

Mergi la inceput

La camping cu bebe asa mic,..doar nu-s nebuna..Sterilizez bibe o data pe saptamana acasa, dar acolo schimband mediul mi-e teama ca bb nu se va obisnui cu apa potabila de acolo..cu toate ca nu ii dau sa bea niciodata de la robinet, ci numai apa plata, dar spalandule fara sa le sterilizez cu apa de acolo sa nu faca vreo diaree ceva,,ma gandesc...Scaune pliante pt plaja..dar nu-i obligatoriu,,cred ca nu le mai pun..Lenjerii oricum iau, oriunde m-as duce nu pot dormi in lenjeriile de la hotel/pensiune..n-am incredere ca-s spalate asa cum trebuie..Detergent iau oricum o punguta ff mica si numai in caz de nevoie o desfac..ata si ac just in case...

Mergi la inceput

Oana, nu te supara pe mine , numai ca Ioana scria ce sa luam util si eu mi-am scris parerea ce n-ar fi chiar util de carat dupa noi. Normal ca fiecare isi ia ce vrea si crede ca ii usureaza munca. Si eu sigur am prin bagaje lucruri pe care altii nu le-ar lua .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

astea-s liste de camping in varfu' muntelui. (desigur, din punctul meu de vedere)

ac, ata si ceai de menta gasesti la primul chiosc

medicamente "incidentale" (adica nu de-alea de iei in mod curent si ai in casa: anticonceptionale, vitamine sau mai stiu eu ce medicament pt afectiuni pentru care te tratezi de cand pleci de-acasa) - la prima farmacie (asta e valabil si pentru drumurile prin europa, mai putin "antibioticul anti-capusa" fara de care eu n-as iesi din Rom)

la fel creme solare, colaci de plaja, lopatele de nisip. (de obicei o crema solara folosita corect se termina in 3 zile - pt 2 adulti, colacii si lopatelele le "donez", nu ma mai car cu ele acasa, stiind ca in anul urmator voi lua altele, colacii de plastic oricum trebuie aruncati dupa un sezon)

mie f importante mi se par: 1 cutit si cateva caserole cu capac in care sa pui fructe spalte/feliate pentru plaja, costumele de baie si un cort cu protectie anti UVA /UVB, ca din asta s-ar putea sa nu gasesti asa usor sau de calitatea dorita.

cu lenjerii de pat nu m-as cara in veci.

Mergi la inceput