Lista 'de luat la mare'
Raspunsuri - Pagina 2
pisigri spune:
Noi am fost cu bebe la cort asa mic si nu am patit nimic nici unul dintre noi.
Nici eu nu ma car cu lenjerie nici macar la cort. Avem cearceaf din frotir cu elastic pentru saltea, patura fleece deasupra, saci de dormit.
La hotel - nici gind. Daca ma duc undeva unde nu am incredere in lenjerie...pai nu ma mai duc.
Prosoape iau pentru junioara, noi le folosim pe cele ale hotelului.
La mare m-as concentra pe umbrele de soare, lotiune de protectie, slapi/sandale (daca bebe merge pe picioarele lui).
Piscina aia cu ce o umpli? Nu tot cu apa de mare? Cari vo 10-15 litri de apa la bidon ca sa o torni in piscinuta?
Medicamente eu iau cu mine; stiu ca Panadol se gaseste la orice farmacie, dar daca face febra noaptea ce fac, caut farmacie non stop? BTW, care e "antibioticul anti-capusa"? Ca asta ma intereseaza direct...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
cosmina_p spune:
Si eu imi aduc aminte ca atunci cand plecam cu parintii la mare,2 adulti si 2 copii,cu trenul,nu carau ai mei mai mult de 2 valize!Pe cand acum?!?Pt fiica-mea(are 7 ani) pun aproape tot sifonierul...si are "cateva" in sifonier!!!Prefer sa iau mai multe hainute de schimb decat sa ma apuc sa spal fiecare pata de inghetata cu care-si "asorteaza" bluzitele.Nu uit medicamentele(nurofen,ceva picaturi de pus in nas si vreun faringosept).De cateva ori am "omis" sa iau hainute mai groase crezand ca le voi cara degeaba.Bineinteles ca au fost si zile mai racoroase si a trebuit sa-i reinoiesc copilului garderoba!O zi racoroasa va doresc si voua!!!
corap spune:
pisigri, nu-s medic sau farmacist, deci nu recomand medicamente. cel mai bine mergi la medicul tau sau la pediatru - iti vor da atat reteta cat si modul de administrare / cantitatile.
pisigri spune:
corap....era bun si un PM ca sa stiu despre ce sa intreb medicul.
Dar atunci sa te intreb despre produse anti-capuse ca astea nu-s farmaceutice Am gasit un Autan care cica e si anti-capuse, durata de actiune 4 ore. Stii ceva de el? Stii ceva mai bun? Noi chiar umblam mult la cort la munte si desi pina acum nu ne-am procopsit cu asa ceva, nici nu as vrea sa risc aiurea.
Scuze de offtopic, dar nu e chiar off...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
oana_lex82 spune:
pai si ce ma fac daca il apuca diareea noaptea, dau fuga in C-ta pt un plic de ceai de menta?/?
corap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 pai si ce ma fac daca il apuca diareea noaptea, dau fuga in C-ta pt un plic de ceai de menta?/? |
da, DACA face diaree, DACA se intampla noaptea, DACA nu e farm deschisa si nici vreun non-stop cu plicuri de ceai (cam cate sanse sunt ca toate conditiile sa se indeplineasca?) te duci juma de ora pana la contanta.
? dar ce faci cu plicurile de ceai DACA nu face diaree, ci il inteapa vreo insecta? sau meduzele? DACA face o escoriatie? DACA il apuca tusea seaca noaptea? DACA il apuca tusea productiva? DACA ...
sa fim seriosi, DACA se intampla, actionezi in vreun fel, inclusiv mers pana in constanta, ca nu-i pe alta planeta.
Eu am mers cu copiii in aproximativ 15 concedii, incepand de cand baiatul avea 2 luni. si nu s-a intamplat NICIODATA niciunul din DACA astia (mai putin o rosata de scutec si am cumparat un bepanthene de la lyon - cu adaos de farmacie de noapte).
andacos spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Si oare nu-i mai usor sa previi decat sa combati??? |
Eu stiu ca tu ai s-o iei personal acum si ai sa ma acuzi de vinatoare forumistica(nu e cazul ins atzin sa te/va anuntz)insa sa stii ca cel mai bine previi stind acasa,sub clopot de sticla!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
codruta_grg spune:
Daca mergi in Romania si ti se imbolnaveste copilul, ok, te intelege medicul ce are, poate gasesti si farmacie deschisa. Dar in alta tara, ce faci daca nu ai medicamentele de care ai nevoie si nu poti sa-i explici medicului ce are?, mergi la famacie, nu se numeste la fel substanta sau costa de 10 ori mai mult. Ideea e ca trebuie sa iei trusa medicala cu medicamente, strictul necesar (pt febra/durere, diaree, infectie - eu zic ca sunt suficiente) - dar este in alt topic lista de unde poti alege cu ce competezi trusa medicala.
cu un plic de menta nu cred ca-i trece diareea, dar poate la unii functioneaza
corap spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Si oare nu-i mai usor sa previi decat sa combati??? |
daca un mers (eventual) cu masina noaptea de jumatate de ora e comparat cu carat o casa dupa tine (o certitudine),
NU, NU e mai usor. (in plus, copilul se va / nu se va imbolnavi dupa cum i-e norocul, nu e ca previi imbolnavirea daca te-apuci sa-ti cari farmacia dupa tine).