Lista 'de luat la mare'
Raspunsuri - Pagina 3
corap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui codruta_grg Daca mergi in Romania si ti se imbolnaveste copilul, ok, te intelege medicul ce are, poate gasesti si farmacie deschisa. Dar in alta tara, ce faci daca nu ai medicamentele de care ai nevoie si nu poti sa-i explici medicului ce are?, mergi la famacie, nu se numeste la fel substanta sau costa de 10 ori mai mult. Ideea e ca trebuie sa iei trusa medicala cu medicamente, strictul necesar (pt febra/durere, diaree, infectie - eu zic ca sunt suficiente) - dar este in alt topic lista de unde poti alege cu ce competezi trusa medicala. cu un plic de menta nu cred ca-i trece diareea, dar poate la unii functioneaza Codruta & Petra Alexandra asa crestem noi |
FALS, FALS, FALS (pentru Europa ma refer), nici nu sunt mai scumpe, nici nu se cheama altfel.
codruta_grg spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui corap
FALS, FALS, FALS (pentru Europa ma refer), nici nu sunt mai scumpe, nici nu se cheama altfel. |
In Grecia am cumparat niste picaturi de urechi (dropsuri)- recomandate de medic pe care am dat o gramada de bani. In Romania, era la o zecime ca si pret. De ex In Austria la ampicilina se zice sau se comercializeaza Standacillin.....de unde sa imi treaca mie prin cap cum se numeste, si sa stau sa caut in momentele alea ce ar mrege, ce s-ar potrivi, exclus?!!!...poate alte medicamente sunt la fel, dar eu nu ma risc la astea, la dozare. Le prescrie medicul de familie, le cumpar de aici si ok.
Editez: de aici de pe forum am auzit mai mult de medicamentele de din afara ca se numesc altfel substantele....
oana_lex82 spune:
Acum ca sa-ti zic sincer Corap, medicul mi-a zis ca trebuie sa iau medicamente la mine, adica un Panadol sau paracetamol pt temperatura, un sirop de tuse, un antialergic, un unguent pt eritem fesier, un ser fiziologic, spirt sau rivanol...eu nu cred ca e asa rau sa le luam...Dar daca voi ziceti altfel...mai ales Andacos care deja am impresia ca are ceva personal cu mine..Nu, nu-l tin in clopot de sticla, dar ce e asa rau daca intreb, nu toata lumea s-a nascut invatata, si mai ales ca n-am experienta cu copil mic la drum si in vacanta..scuze daca am suparat pe cineva cu nestiinta mea!
corap spune:
eu nici n-am in casa tot ce scrii tu acolo, dar'mi-te sa le car dupa mine.
vorbeam despre experiente personale. si despre faptul ca mie mi se pare perfect normal sa calatoresti cu bagaje cat mai putine, iar tie ti se pare normal sa-ti cari casa.
sunt doar experiente si puncte de vedere diferite.
tu ai cerut opinii. noi le-am expus pe ale noastre.
in alta ordine de idei, ref la ce a spus codruta, asta e automedicatie. daca ti se intampla in strainatate ceva atat de nasol incat sa fie nevoie de prescriptie medicala pentru medicamente (sigur in cazul ampicilinei), eu m-as duce la medic, nu m-as trata dupa cum a crezut medicul din romania ca mi s-ar potrivi. ca e posibil sa nu te autodiagnostichezi bine.
oana_lex82 spune:
Nici mie nu-mi place sa car toata casa, dar decat sa-mi lipseasca ceva...mi-e teama cu copil asa mic..
ymca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 adica un Panadol sau paracetamol pt temperatura, un sirop de tuse, un antialergic, un unguent pt eritem fesier, un ser fiziologic, spirt sau rivanol... |
daca lista de medicamente se reduce doar la aceste 6-7 item-uri nici mie nu mi se pare ceva iesit din comun. si eu car dupa mine o punguta cu Nurofen, Zyrtec pentru alergie, Prospan pentru tuse, cateva fiole de ser, un pliculet de comprese sterile, 3-4 pliculete de smecta sau hidrasec si cateodata un Sterimar pentru nas+ crema de fund si lotiune anti tantari vara.
toate medicamentele astea se pun intr-o punguta de 1 leu, si nu ocupa decat un sfert din spatiul pe care-l ocupa de exemplu obiectele de toaleta (geluri de dus, sampoane, parfumuri, cosmeticale).
asadar mie nu mi se pare nimic iesit din comun si nici ca bagajele devin mai grele de la o punguta cu medicamente.
eu am prostul obicei sa car tot felul de haine in plus, pe care copiii nu le poarta. cand am plecat doar cu haine numarate pentru numarul de zile state, am decis sa stam mai mult cu o saptamana si nu mi-au ajuns.
corap spune:
a, am si eu un esential, nah, chiar daca-s minimalista la bagaje (consortului nu i se pare c-as fi):
suficienta lenjerie de corp
roli25 spune:
Chiar acum sunt bagata in bagaje. Maine plecam cu 2 pici de 3 si 5 ani la mare in Bg.
Medicamente: cam ce s-a zis - antitermice, ser fiziologic, spray de nas, termometru, cate ceva de burta+ ceai de menta, betadina, spirt, leucoplast, fasa, comprese sterile, crema galbenele cu propolis.
Haine: suficiente, mai multe pentru copii, ca n-am chef sa spal nici macar chiloti sau sosete in vacanta.
Sepci, slapi, sandale, adidasi
Geci de ploaie
Pampersi de noapte ca n-am chef sa udam asternuturi pe acolo.
Cosmetice: pasta, periute dinti, pieptan, gel dus, creme protectie solara, batiste hartie.
Plaja: prosoape, umbrela, jucarii nisip, labe+ochelari 4 perechi, undita de agrement (zice sotul).
Altele: gps, aparat foto, un joc de societate (pt adulti dupa ce culcam copiii), 1,2 carti de citit.
In masina: 2-3 jucarii, cd-uri, sandwichuri, rontanele, mere, apa, cafea, dezinfectant de maini/servetele umede.
Si cum zicea cineva - mersi de pont - cutie de pus fructe pe plaja.
Ma duc sa continui bagajele si daca am uitat ceva, revin cu completari.
Oana, inseamna ca aveti masina mare daca iti permiti sa iei tot ce-ai scris acolo.
E adevarat ca e mic copilul, dar pe lista sunt chestii, care nu au legatura cu copilul si par inutile daca nu mergi in camping: asternut pt adulti, ac si ata, vesela, prosoape de bucatarie, detergent, fierbator, scaune pliante.
Si sterilizatorul e inutil dupa 1 an. Speli la chiuveta si clatesti cu apa plata.
ingridnen spune:
referitor la medicamente, si eu iau multe cu mine (parca totusi de la an la an mai putine )
Am o cutie de pantofi goala in care le asez frumos
Noi cel putin in primele doua concedii cu Cristi (2,5 ani si 3,5 ani) a trebuit sa mergem la spital la Mangalia, facuse febra mare, amigdalita ... nu erau suficiente antitermicele pe care le luaseram cu noi si oricum, trebuia sa-l vada un medic.
Si eu sant adepta sa fie dom'le, acolo.... pai ce te faci daca il iau crampele in miez de noapte... nu-i bun un Debridat acolo la casa omului ca numai asa le fac copiii astia, noaptea sau in week-end
Ingrid si Cristi 8 ani
oana_lex82 spune:
Cand ziceam prospate de bucatarie ma refeream la acele role de hartie ff absorbante..pe care le gasesc ff utile,iar in legatura cu lenjeriile de pat , in afara de faptul ca nu prea am incredere in cat de bine sunt spalate mai am o problema cu sotul care nu suporta lenjeriile creponate pt ca nu poate dormi in ele ( il inteapa)..cam sensibil si asta dar n-am ce-i face..iar la hoteluri/pensiuni mai mult astea-s pe pat pt ca nu necesita asa mult chin la calcat...
Daca iau o craticioara nu cred ca exagerez atat timp cat trebuie sa mai fac un piure ceva la copil...nu ma incumet sa-i dau mancare de la restaurant..., fierbator iau pt ceai, in caz ca trebuie..oricum e mic si nu ocupa cine stie ce spatiu.