Strumfi de iul-aug 2007 (218)
Raspunsuri - Pagina 8
Vivela spune:
Cygni, ca sa nu mai mori de ciuda, iti zic ca ce e pe la noi la gradinita montessori e departe (RAU!!) de toata filozofia montessori. crede-ma ca stiu ce vorbesc, le-am innebunit pe fete pe-aici cu montessori (si pe cele de dincolo ).
diferentele intre ce se vrea a fi o gradi montessori si o alta oricare gradinita nu e mare. doar de pret (taxa e in jur de 1600 de lei la program pana la 5 parca, nu mai tin bine minte, mi-a zis o mamica ce si-a inscris baietelul la o astfel de gradinita. mititelul mai mult pe acasa a stat, ca s-a imbolnavit de cateva ori pana acum - in conditiile in care a inceput la 1 mai...).
in fine, si eu ma gandeam la fel inainte sa aflu mai multe detalii, ca acolo ar fi de noi - acum m-am resemnat: noi nu avem gradinite montessori :(.
musso17 spune:
lulu,ba bineinteles ca mai pot sa-i fac si prevenarul doar ca ar insema doua intepaturi pentru aproape aelasi lucru,prevenarul contine mai multe tulpini decat penumococul pentru pneumonii,otite si meningite...poate daca-l faceam acopeream si tulpina de pneumonie pe care a facut-o in octombrie.
Vivela spune:
eu n-as da lapte de soia copiilor. mai ales daca ar fi fete. soia contine prea mult estrogen natural, cel putin la concluzia asta am ajuns dupa ce am citit.
Stefenia, o alternativa la laptele de vaca ar fi laptele de nuca de cocos (se face f simplu, se rade nuca de cocos, se adauga apa fierbinte (cam 500-700 ml la o nuca medie), apoi se strecoara. e f bun la gust, asemanator cu laptele de vaca eu i-am dat intr-o vreme lui david - nici n-a bagat de seama ca am facut substituirea . in acelasi mod se poate prepara si din migdale.
oricum, la varsta asta laptele nu mai e chiar esential, deci poate fi evitat (mai ales ca acum e chiar musai :( pt Catarina )
Luna1 spune:
La multi ani Sonia!!!
Mychy super scaunul, cam scumput la bani dar daca zici ca merita e ok. Eu am luat un Graco pe care l-am luat cu 24 lire cu reducerea mea, arata super bine, doarme fie-mea de n-are treaba in el, deci e ok.
Stefania imi pare rau de Catarina cu alergia la lactate. Dar e pozitiv faptul ca macar acum stiti de la ce e.
Vivela tocmai am auzit azi dimineata la radio stirea cu zgomotul. Asa e, si eu m-am linistit pentru ca mi-am dat seama ca nu numai eu sunt ciudata care nu suporta smiorcaiala copiilor.
Noi suntem ok, ieri am fost la scoala cu Adelise, n-a vrut sa stea cu clasa ei ci doar cu tac'so langa ea, eu am stat la sedinta, sunt foarte multumita de scoala aleasa, i-am cumparat uniforma (de uniforma nu sunt prea incantata ca e verde).
Cosmin a inceput de ieri meditatiile pt examen, ma simt mai bine pentru ca meditatorul a confirmat ce spune scoala, plus ca m-a calmat in ideea ca acum se ocupa el, eu deja eram in panica mare, mi se parea ca nu mai e timp, ca nu stie mai nimic Cosmin si deja ii transmiteam panica mea si ne cam certam. Acum Cosmin e inebunit dupa meditator, ar vrea sa vina zi de zi, el are niste metode extraordinare de predare (toate exercitiile sunt bazate pe Arsenal, echipa favorita a lui Cosmin) si meditatorul mi-a zis ca avem timp berechet, ca toate cunostintele sunt acumulate, doar trebuiesc dezvoltate tehnici de examen.
Ioana75 spune:
Noi avem 6 ani de "cotizare" la gradinita Montessori (cumulat Miruna si Smaranda), si consider ca a meritat banii. Scoala insa nu ne-a convins, asa ca mergem la stat.
Mada, multumesc, si sarcina usoara!
violetan spune:
La multi ani, Sonia, pentru ieri si Daria Ioana pentru azi! Cele mai frumoase lucruri sa aveti in viata!
Pup fetele si sa aveti o zi buna, nu inainte de a pofti la o cafea de care vreti voi, sau ceai sau cioco calda sau ce va mai pofteste inima.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
lulu77 spune:
mneatza,
vio, multam de cafea.
luna, ce dragutz, va pregatiti de scoala, si felicitari ptr Cosmin....baiat destept(ca mami )
Stef, sanatate Catarinei
de azi incep niste cursuri pe HR, zilnic pana duminica inclusiv, asa ca o sa fiu disparuta din peisaj...arunc un ochii cand am putina pauza(sper)
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
monicabo spune:
Neata!
Nici noi n-am mai facut alte vaccinuri optionale...
Acum la 4 ani, ce vaccin mai trebuie facut? (obligatoriu), rapel la ceva..
Ioana, ma bucur ca ai m ai scris pe aici, ce au crescut fetele, abia astept sa fie si ale mele asa mari.. dar oricum au inceput mult sa se joace, sa vorbeasca intre ele, fac diverse jocuri...dar ca parca se cearta cam des, de multe ori pt ca cea mica, Ana Maria nu respecta regulile jocului, ca sa zic asa, Andreea se mai supara, si uite asa apare cearta...
Stefania, imi pare rau si mie de ce aud vis a vis de alergia Catarinei! Dr ce a spus? Cat sa faci pauza de lactate?
Ma bucur ca cu gradinita si cresa este totul ok
Lulu, bafta la cursuri
Luna, bafta la examenele lui Cosmin, si pt Lis, cu scoala!
Cygni, imi pare rau pt cazatura, cum te simti, esti ok acum? Te mai doare ceva?
Mychy, mi-a placut scaunul vostru de masina! Si noi tb sa-l schimbam pt Andreea in curand, pt ca avem din ala de 9-18 kg, luat de pe la 1 an...mi se parea o vesnicie pana ajungea la 4 ani
Musso, imi pare rau ca nasterea a declansat o serie de probleme...
Mie mi-a cam atacat coloana, zona lombara...(sarcini, alaptat, efort fizic cu copii, carat carucioare etc), tb sa fac o radiografie + analizele de sange, ca nu le-am mai facut de 3 ani, de la a doua sarcina, sa vedem daca am lipsa de ceva prin sange...
La multi ani celor de-si serbeaza ziua de nastere!!
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Antoanela23 spune:
Neata,
Vivela, Ioana, Mychy, Ioanaiub, Lulu, Mada, Stefania, Musso, Kariris, Cygni, Luna, Vio, multumesc fumos pentru urari .
De sambata o tot sarbatorim pe domnisoara, la club cu copiii, ieri i-am facut la scoala cu colegii si acasa cu familia, acum iar o sa vrea sa primeasca ceva cadou in fiecare zi .
Stefania, imi pare rau pt alergie, dar mai bine ca ati descoperit-o.
Apropos de vaccinuri, ieri spuneau la radio ca in Belgia e epidemie de rujeola, 400 de cazuri pana acum anul acesta fata de 40 anul trecut.
Noi am facut toate vaccinurile si schema si parca i-as face si eu hepatita A, o s-o intreb pe pediatra.
Oricum Victor trebuie sa faca un rapel anul acesta, dar nu mai stiu la ce.
pupici, o zi buna,
mychydutza spune:
hellou girls!
m-a toropit de tot caldura asta, noroc cu aeru conditionat la birou....abia astept concediul sa pot pleca la munte. soacramea vrea sa plece cu andrei o saptamana la mare. oricum saptamna asta l-am lasat la ea pt ca la mine se renoveaza casa scarii. daca stiam despre ce e vorba nu mai incercam sa conving vecinii ca e o idee buna . au dat jos tot calcarul ala de 30 ani, au racait peretii, e plin de praf , se cara tot in casa .....imi vine sa fug in padure..
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!"