Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(51)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

GABI, haha, pai cam asa e...ia uite acilea: http://buburuze2011-blog3.blogspot.com/2011/05/aspecte-de-baza-despre.html

http://buburuze2011-blog3.blogspot.com/search/label/diversificare

(iar mi-e lene sa ascund link-uri...)

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Gabi tu esti deja la bb2 si cu siguranta experienta anterioara isi spune cuvantul. Eu sincer n-aveam habar de nimic - cat, cum, ce, de ce papa un bebe. Si credeam cam la fel ca ii dau morcovul intr-o mana si brocoli in cealalta si gata, baiatul mamei papa! Numai ca m-am cam speriat atunci cand am vazut ca se ineaca (pentru mine inecatul era asa ceva... se poate intampla dar rar... si sigur nu noua!).

Dupa cum am specificat m-a incurajat mult optimismul si increderea care dadea dovada Roxx si apoi i-am scris unei mamici ce a trecut deja prin asta, si-a autodiversificat copilul. Ea a fost draguta si mi-a raspuns... si pe deasupra mi-a explicat si ca prosti (si foarte bine a facut).

Va arat si voua ca poate pe unele ca va ajuta asa cum pe mine a facut-o:

"Ai citit din "teoria" autodiversificarii, stii diferenta dintre inecatul serios si gag-ing? De obicei la inceput se intampla mult gag-ing din asta, care nu e inecat, ci un reflex foarte util care il impiedica pe bebe sa inghita bucatele mai mari, nemestecate, tocmai pentru a evita inecatul periculos. La varsta asta mica, reflexul este "situat" pe limba destul de in fata, apoi cu timpul (am impresia ca pana la varsta de un an), acesta se deplaseaza automat mai in spate, pana la gat, dar asta doar pe masura ce bebe invata sa miste corect mancarea in gura si sa o mestece din ce in ce mai bine, adica nu mai ajung bucati periculoase in gat. Acesta este mecanismul natural, asa e normal si firesc sa se intample, atunci cand bebelusul are controlul asupra a ce, cum si cat duce la gurita. Mie de asta mi se pare cumva mai periculoasa diversificarea clasica, pentru ca mancarea ajunge la bebe in gura (cu ajutorul lingurii) mai adanc inca din prima, iar acesta nu are posibilitatea sa exerseze, sa invete sa plimbe mancarea prin gura, sa o deplaseze singur spre partea inferioara a gurii si spre gat, exact in perioada cand reflexul asta de aparare contra bucatilor e inca foarte activ.
El este nevoit sa invete aceste lucruri mult mai tarziu, cand reflexul e mai slab, deci si posibilitatea de a se ineca - mai mare.
Gag-ingul poate fi destul de usor deosebit de inecat, atunci cand se intampla: bebe nu prea tuseste, ci face niste miscari mai mult cu limba, ca si cum si-ar face greata, ca sa vomite. In cateva miscari din astea de obicei reuseste sa scoata afara bucatica deranjanta si isi continua masa ca si cum nu s-a intamplat nimic. Pe cand la inecat se vede clar ca ii sunt partial sau total (doamne fereste!) blocate caile respiratorii, incepe sa se inroseasca, i se umplu ochisorii cu lacrimi si te priveste speriat.
Stiu ca e foarte scary, dar e important sa stii toate detaliile, sa poti deosebi o situatie cu adevarat periculoasa, de una in care bebe se poate descurca foarte bine singur. Pentru ca asta e cheia cu gag-ingul: sa il lasi pe bebe sa il depaseasca cu propriile forte. Sa nu intervii la primul semn, sa nu il bati pe spate si IN NICIUN CAZ sa nu incerci, speriata fiind, sa ii scoti bucatica din gura, pentru ca bebe nu sta nemiscat in momentul ala si exista o sansa foarte mare sa ii impingi bucata mai departe in gat - din pacate in felul acesta se intampla majoritatea accidentelor grave.
De asta cel mai important este sa urmaresti copilul in fiecare clipa, atunci cand mananca, insa discret, fara a-i transmite vreo stare de neliniste a ta, sau anxietate. Daca vezi un episod de gag-ing, il urmaresti iarasi atent, dar cu mult calm si incredere. In 90 si ceva % din cazuri bebe va scoate si scuipa bucatica deranjanta si va continua linistit masa, iar tu vei prinde incredere in capacitatea lui de a se descurca singur.
Stiu din proprie experienta ca nu e deloc usor sa faci asa cum iti zic eu aici :)
Grija pe bebe e atat de mare, incat atunci cand vezi cel mai mic semn ca ceva nu e in regula, simti un instinct foarte puternic sa intervii sa il ajuti, ca sa previi o situatie periculoasa. Chiar si atunci cand cunosti toata teoria si chiar crezi in ea :D. Pe mine m-a ajutat foarte mult sa ma stiu pregatita pentru o eventuala situatie periculoasa, sa cunosc manevra Heimlich aplicata la bebelusi (https://ecomami.wordpress.com/tag/manevra-heimlich/). Nu am scapat-o din ochi niciodata pentru mai mult de cateva secunde in timpul mesei, iar la gag-ing o urmaream de fiecare data atent (insa discret si cu mult calm), fiind pregatita in orice clipa sa o scot in 2 secunde din scaun si sa intervin, daca ar fi fost nevoie. Din fericire, nu a fost cazul niciodata. Episoade de gag-ing am avut suficiente la inceput, apoi din ce in ce mai putine. Se intampla si acum, dar destul de rar, iar eu m-am obisnuit si chiar stau linistita (dar vigilenta! :D)"

Pupici si la tine Gabi. Iar nu dormi la ora asta?

Irina ~ mamica norocoasa de Patrick Cristian {07.12.2010}

www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">http://www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">http://www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Eclipsa de luna

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Neata!

inseamna ca de aia am dormit prost..ecplisa

Zi faina sa aveti !

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Neata!
Buna cafeluta Simo!!!

Roxx ti-am trimis email!

Sa aveti o zi minunata!

Irina ~ mamica norocoasa de Patrick Cristian {07.12.2010}

www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

Buna dimineata si de la noi si multam de

pe mine eclipsa m-a facut sa dorm bustean, insensibila de mine (ca sa zic doar atat)

voiam doar sa urez CASA DE PIATA si numai FERICIRE si IMPLINIRI lui LOUTZY si lui Tati-de-Stef - sa va iubiti mereu ca acum!

Ralukara, condoleante, imi pare rau de pierderea ta

Deea, mult curaj! suntem aici

* eu am devenit oficial nefeisbuchista, nu mai vreau sa ma mai insir in public, destul cate prostii vorbesc pe forum - zic

azi mergem in grup organizat la pasapoarte, abia astept sa il vad pe Felix cu pasaportul lui.
si Flaviei i-am facut poza tot la 3 luni, pentru laisser-passer si mi se pare comic ca e plin de X-uri. Culoarea ochilor : incerta. Inaltime : X , semnatura: X bietii copii, plini de icsi

va doresc o zi frumoasa!

Copilului mic da-i radacini, celui mare– aripi sa zboare
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea_sav85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Shines

Neata!

inseamna ca de aia am dormit prost..ecplisa

Zi faina sa aveti !

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

'Viata poate fi inteleasa doar prinvind inapoi dar trebuie traita privind inainte'

Am reusit sa citesc din urma si am vazut invitatia in parc( aseara la ora 22), daca vrei iesim azi.

Andreea mamica de Radu Andrei (07.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Neata....Shine multu!!!

Gabi esti dementiala!!! Mai, cum povestesti tu cele mai neinchipuite povesti in cele mai neinchipuite feluri. Ti puuuuuup!!!

Irinuka mersi ca ai publicat scrisorica.

Ziki iar te suparasi pe Fb? Funny thing, acolo poate sa nu fie deloc public, spre deosebire de aici.

La multe lunisoare minunate SOPHIA!!!

va pup, am o tona de chestii de facut, bagaj d epregatit, casa de impachetat, o s aprofit de cateva minutele cat doarme puica.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si maslinuta Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Azi sunt in butoi, in galeata, in groapa, dar cel mai important in rahat.
Bubu a dormit ieri toata ziua la cresa, drept care azi-noapte s-a sculat la 1 si nu s-a mai culcat pana la 3, cand evident l-am luat in pat cu noi. S-a foit de groaza si s-a trezit de n-spe ori urland. Nu are nici o gingie inflamata deci nu e de la dinti.
Sunt obosita si descurajata.
De dimineata nici nu vroiam sa ma uit la el, d-apoi sa-i zambesc.
Am atatea de facut si atata nevoie de somn, of, aproape ca tolerez orice numai oboseala nu. Si exact de aia am parte.
Daca il las pe spate se chinuie sa se intoarca pe burta. Daca e pe burta urla sa-l intoc pe spate. Daca adoarme totusi in juma de ora o ia de la cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andutza_B spune:

Mneata tuturor si multu de cafeluta!

Anka, te inteleg perfect, doar stii. Si ca rezistenta scazuta la oboseala sau cum s-o numi.
Ralukara, condoleante!
Gabiv, am ras cu lacrimi de istorioara cu catelul!
Simo, oare ai pus pe undeva poza cu noua freza si nu gasesc eu?
Ziki, bine zice Lori, mai public e aici decat pe FB. Uneori ma iau transpiratiile cand ma gandesc ca tot ce scriem noi aici citeste toata lumea!

O zi splendida tuturor!

Andutza- de pisicuta Miruna-Georgiana (26.01.2011)

Mergi la inceput