pampers - renutare de tot sau partiala

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara,

Alessio are 3 ani.
Cand avea 1 an si 11 luni, sper sa-mi aduc aminte bine.....in casa am inceput operatiunea olita. i-am cumparat chilotei cu Michey Mouse, personajul lui preferat de desene animate.
Kk a facut doar de 2 ori pe el. Pe urma numai in pampers. pe olita se aseza doar daca trebuia sa faca pipi. Kk nu a vrut sub nici o form asa faca la olita.Trebuia sa-i pun pampers ca sa se ascunda dupa canapea sau perdele si isi facea treburile in liniste. Nu l-am certat niciodata. Pipi a inteles sa faca la olita si nu pe el cam intr-o saptamana. Treptat am facut si noi.Cand a inteles bine ca tre' sa faca pipi la olita nu i-am mai pus pampersul.Noi am scos pampersul treptat.A acceptat sa faca kk la olita in ziua cand nu a mai putut de durere din cauza unei iritatii puternice la fund de la o diaree. Lua antibiotic ptr o otita si el mereu cand ia antibiotic face diaree. Si i-am spus atunci ca daca ar face kk la olita nu l-am mai ustura. a probat ca il durea prea tare saracul si de atunci face la olita. La WC face cam de o sapt. Dintr-o data a spus ca olita e ptr copiii mici. am reductor si treapta speciala ca sa poata sa urce frumos pe WC.
Ptr somn.....la noi a fost grelut. Mai intai am inceput cu somnul de pranz...cand a inceput sa nu mai faca in pat abia atunci am inceput sa i-l scoatem si noaptea.am avut accidente, mai avem accidente dar nu ne enervam. E si naspa ca Alessio inca mai bea lapte noaptea...si deci se trezeste des la pipi si uneori mai face si pe el.
Cam asa a fost la noi: fara graba, fara certuri, cu calm si bunavointa.
Faza cu chiloteii ii ziceams a nu faca pipi pe el ca asa il uda pe MM. Si a inteles ca era tare bucuros ca nu l-a udat pe MM.

Alessio Michele (3 ani) , Mattia Gabriel (1 an si 7 luni) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (4 luni) ! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Am uitat sa intreb:

am citit undeva (If probabil chiar aici, pe forumul DC) despre niste chilotei care sunt din panza in interior si dintr-un material impermeabil in exterior, astfel incat copilul care poarta acesti chilotei simte senzatia de ud fara a-si murdari si restul hainelor.

Cum se numesc? unde as putea gasi? sunt utili in faza asta de trecere de la pampers la olita? a mai folosit cineva asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

am vazut pe greenbaby.ro chilotei de antrenament ira

mama de Carol (29.12.2008) si 35+ cu Patrick
blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_driana
nu stiu de ce ia fost frica atunci sa faca pisu (ca daca l-as fi certat ca a facut pe el, ma gandeam ca de aia ii speriat, dar nu i-am spus absolut nimic, doar sa ceara olita daca vrea sa faca ceva)...si de atunci nici n-am mai avut curaj sa-l las doar in chilotel...

La noi se intampla sa il las uneori pe Rares fara pampers cateva minute pana pregatesc apa de baita. Cand aude apa... evident are reactia corespunzatoare, dupa care pare speriat si da sa planga... si pe mine m-a mirat surprinderea lui, acum cand vad ca se mai intammpla si altora deduc ca este o reactie specifica varstei.
Oricum nu am de gand sa incerc renuntarea la scutec pana in vara de dupa 2 ani, deci la anul.

rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Cred ca depinde de copil. Copiii mei au renuntat la scutec cam ;a aceeasi varsta amandoi, dar in mod diferit.

La fetita care facea pipi mai des i-am lasat pampers-ul pe noapte. Si uneori il mai gaseam plin. Am renuntat si la el la ceva luni bune dupa cel din timpul zilei. Si si apoi am cateva incidente cand era extrem de obosita fizic si dormea profund.

La baietel l-am lasat si la el pe cel de noapte vreo saptamana. Dar era uscat si fusese si inainte.

Si acum dimineata unul fuge la toaleta, iar celalt nu.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Daria nu se trezeste peste noapte pentru pipi, face dimineata, daca nu avem accidente.

La noi au trecut doua nopti fara pampers si cu chiloteii uscati, desi, pana acum, dimineata era pampersul super plin.

Ciudat, nu?:)
Deci: noi am scos pampersul definitiv si zi si noapte. Azi e a patra zi, deja si lucrurile merg neasteptat de bine.

Ieri a avut un accident: kk...dar nu-i nimic, stiam ca aici vom mai avea de lucru, pt ca ea se ascunde atunci cand face si refuza olita.

Lucram usor,cu multa rabdare si multi pupici

Si pentru drumuri mai lungi, vom lua olita cu noi in masina, daca are vreo urgenta si nu mai poate astepta pana oprim undeva..

Porumbita, succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui IRA_LIZA

Am uitat sa intreb:

am citit undeva (If probabil chiar aici, pe forumul DC) despre niste chilotei care sunt din panza in interior si dintr-un material impermeabil in exterior, astfel incat copilul care poarta acesti chilotei simte senzatia de ud fara a-si murdari si restul hainelor.

Cum se numesc? unde as putea gasi? sunt utili in faza asta de trecere de la pampers la olita? a mai folosit cineva asa ceva?

Ira, mamica Elizei (3 ianuarie 2009)

eu am chilotei de la mothetcare, au 3 straturi, unul dintr-un fel de prosop, unul impermeabil si unul din bumbac, cel din exterior.

Sunt buni, dar daca face mai putin, de genul unui accident, dar daca face mult, atunci se uda si hainutele.

Dar, oricum, sunt mult mai buni decat cei normali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

o intrebare, nu-mi dati cu rosii in freza...

Noi nu am avut astfel de "probleme", sa le zicem asa, dar am auzit pe la mai multi copii: de ce e mai greu sa se invete cu kk sa-l faca la oala/reductor decat cu pipi? La kk se ascund, se feresc, refuza oala, fac in chilotel/pampers, intr-un cuvant e mai dificil?

Sper sa nu fie cu suparare intrebarea mea, doar am intrebat, pt ca am tot auzit chestia asta, eram si eu pregatita daca ne "loveam" si noi de acest aspect.

Intr-adevar, la kk si fetele mele vor sa fie singure in baie, cu usa inchisa, caci dureaza mai mult decat un simplu pisu... probabil asta o fi, pana se invata, nu?

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Raportam si noi pipi numai la olita in timpul zile, wow, nici nu mi-am inchipuit ca va fi asa usor, pur si simplu in urma cu doua zile copilul a zis ca se duce sa faca pipi la olita si asta a fost. La gradinita mi-au spus educatoarele ca are diaperul uscat si merge la toaleta de fiecare data, acasa ne anunta mereu. Dar face din picioare, nu se aseaza, mai stropeste si in jur, i-am desenat un x cu carioca (pe fundul olitei) si i-am spus sa incerce sa tinteasca acolo si se pare ca merge provocarea.

Weekendul asta renuntam la diaper pe timpul zilei si il las numai noaptea.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Tiny baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Alex_andra, si la noi a fost la fel. Cand avea pampers se scula cu el plin. Cand nu are, nu face nimic. La nmoi a fost evident ca era pregatit sa renunte la cel de nopate: nu vroia sa doarma cu pampers, daca ii puneam dupa ce dormea-se trezea se ridica in picioare, facea pipi si arunca pampersul jos. Deci ne-a fost mai greu noua sa credem ca e baiatul pregatit :).

Asta cu kk in pampers, am prevazut-o de la inceput. Face kk in picioare, eventual aplecat pe pat pe burtica. Nu se fereste, dar cred ca pur si simplu nu intelege de ce sa stea jos (nici in cada la baie nu sta- patruleaza de mama focului).

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput