pampers - renutare de tot sau partiala
Raspunsuri - Pagina 5
alex_andra spune:
Raportez: primul kk solicitat la wc
Tipa in gura mare ca ea vrea kk la wc
Sunt super incantata, nu speram la un succes asa de mare, doar in cateva zile
Pana acum si cand facea in pampers, se ascundea dupa vreun fotoliu, se concentra, cred si nu ne lasa sa stam langa ea, tipa sa plecam.
Azi, dupa ce am asezat-o pe reductor, am intrebat-o daca vrea sa plec si mi-a zis ca da. M-a chemat cand a terminat
Deci, 2 ani si 4 luni - succes total in operatiunea pampers/wc-olita
iris_2009 spune:
Si Dariuta mea are 2 ani jumate si are vreo saptamana de cand nu mai are accidente si cere frumos olita mereu. Despre procedeu, cheia este sa nu te incrancenezi, totul vine natural, treptat, atunci cand vrea cel mic si este pregatit cu adevarat. Mie acum mi se pare varsta ideala. Inteleg foarte bine totul, eu i-am aratat in sertar mai aveam 2 pampersi si i-am zis ca gata, astia mai sunt, altii nu mai am bani sa-i iau, mai degraba ii cumpar altceva mai interesant in loc si sa stii ca am responsabilizat-o f mult asa.
Cat despre pampersul de noapte, inca ii mai pun dar cred ca o sa renunt pt. ca nu mai face deloc, n-a mai facut de mult. Poate doar accidente sa mai fie de acum dar zic eu ca ar fi normale. Ea oricum nu se trezeste noaptea sa faca, nu am vrut sa o invat asa. Probabil depinde si de copil. Ma tin de ea sa faca inainte de somn si pana dimineata vad ca nu mai face.
Eu cred ca mai degraba se invata si in somn daca nu le mai punem pampersi. Le intra in subconstient si lor toate informatiile, am observat asta.
Cam asta e experienta noastra pe scurt. Numai bine
iris_2009 spune:
:))) Si daca tot ma laudam de foc aici, tocmai am vorbit cu bunica si mi-a zis ca azi-noapte a facut mandra in pampers.....pt. ca aseara n-a mai stat pe oala inainte de somn....era foarte sprintena :D. Si uite asa "accidentul" a sosit :)).
ali spune:
Eu chiar nu m-am stresat deloc cu renuntarea la pampers.Copilul m-a invatat,cu alte lucruri, ca atunci cand e pregatit renunta usor la ceva de ce e legat.
Olita am cumparat-o cu o sapt inainte de a implini 2 ani. Nu l-a interesat.Era si speriat pentru ca am fost nevoiti sa facem o decalotare, avea un inceput de fimoza.Nici nu am mai insistat.
Pe la inceputul lui mai am zis ca e cazul sa incep operatiunea ca azi maine implinim 3 ani.Si nu a fost pregatit.In 3-4 h imi murdarea 4-5 perechi de chiloti si panatloni. Au urmat apoi vreo 2 sapt mai reci si m-am oprit.Am inceput din nou in 19 mai (tin minte data ca e un eveniment important in evolutia copilului meu).Si spre surprinderea mea am avut succes din prima.A fost ca in carti cand se spunea ca daca e pregatit va renunta foarte usor la pampi.Si din joaca se oprea si mergea sa faca pipi.
Deci suntem la faza in care ziua suntem fara pampi si noaptea inca folosim.
In schimb de ceva vreme se inhiba cu caca.Si face mai usor in pampi. Si pentru ca are probleme cu constipatia deocamdata prefer sa-i pun pampi.
Fata de toate care ati zis ca ati reusit mai repede sa renuntati la pampi noi am facut-o destul de tarziu.Dar am reusit fara insistente si fara prea mult stres.
blanca000 spune:
Am inceput si noi de vreo 2 saptamani sa scoatem pampersul si am reusit sa nu ii mai pun deloc ziua decat la somnic si inca noaptea. A inceput sa ceara sau se tine si imi dau seama ce vrea. Face si la olita si pe reductor la wc.
Nu am stresat-o niciodata, sau certat-o chiar si cand a facut pe ea, i-am atras atentia insa ca nu e bine..la kk insa procedez altfel, o las sa il faca la olita sau in chilotei daca ii vine si apoi schimbam imediat..am auzit de cazuri de inhibare/ constipatie la kk si vreau sa stie ca e normal si nu e nici o rusine sa faca oricum.
Daca o mai apuca si face putin tipa ca vrea la olita si continua acolo, sau sunt cazuri cand face la wc si crede ca a terminat si cand colo in mijlocul jocului stand pe vine o apuca ..ma cheama repede si rezolvam problema zicandu-i ca nu e nimic, bine ca la facut pe tot.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
oanap85 spune:
al meu de 2ani face de vreo 3orila oala si restul in pantaloni..se pune pe oala dar cand sa faca incepe sa planga si il ridic si face pe el,ieri dimineata am vazut ca e scutecul curat si l-am pus repede pe oala dar nu vrea sa fac si zic las ca-l tin ca eram sigura ca daca nu face pe el si a stat vreo 1 ore dar nici nu a vrut ..si cand am vazut ca nu si nu l-am ridicat dupa CATEVA min a facut pe el..eu nu-mi dau seama cum se poate tine si in acest timp cat a stat pe oala nu a zis nimic..azi l-am pus pe oala si a facut dupa 5 min dar cu frica ,i-am spu bravo,m-am aratat bucuroasa insa are retinere cand face la oala ..poate nu e pregatit dar daca am apucat de acum continui..asta e jumate la oala jumate pe el dar mergem mai departe,,nu stiu ce sa fac cu kk ca nu iese zilnic ca inainte de cand cu oalacaci sigur e din cauza asta