Normal sau anormal?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Gogosel, vorbesti de presiuni sociale. Dar tot asa sunt stresati si alti copii ai cuplurilor hetero dar care nu se inscriu in norma: gen cei cu usor retard, cei cu probleme locomotore, cu probleme de vorbire. De genul acesta am cunoscut personal; stiu cum au fost batjocoriti de adulti, cum increderea in ei a fost facuta pulbere, si totusi emotional...supravietuiesc. Apoi, sunt copiii micsti, metisi.Acum asta nu mai e o problema, dar vreo 50-100 ani in urma era. Tot asa cand au aparut primii copii metisi sunt convinsa ca lumea s-a intrebat : dar oare ce viata vor avea cand ei nu sunt nici asa nici asa, cand au aparut cupluri de ea alba el negru.Si se pare ca nu e chiar asa de rau. Ei din aceeasi perspectiva vreau sa cred ca in urmatoarelel decenii nu vor exista probleme pt copiii homosexualilor. Cum vor fi ei ca si adulti? totul depinde de educatia primita si de noi restul. Ca daca mereu ii privim cu suspiciune si nu le acordam incredere sau ii facem sa se simta paria, pai normal ca vor avea niste traume. In definitiv noi suntem societatea, insitutiile se transforma odata cu transformarea noastra, a tuturor.
Cum as reactiona daca sotul/ partenerul dupa 15 ani imi zice ca il iubeste pe un EL? Exact la fel cum mi-ar zice ca o iubeste pe o Ea.
Sau daca copilul nu se dovedeste a fi hetero? Ei de aia fac tot posibilul sa vad schimbarea de mentalitate si societate, ca cei ce vor alege un alt drum sa le fie mai usor. Repet, schimbarea de la noi incepe, de la fiecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui gogosel
si NIMENI nu a venit cu o informatie EXACTA.

Am recitit de cateva ori posturile tale si nu inteleg ce fel de informatie EXACTA astepti. Nu stiu daca exista printre forumisti cineva care sa aiba rude sau prieteni gay si care sa fi adoptat acum 30 de ani copii, sa le putem evalua acum reusita sau nereusita. Deci, mai exact, ce inseamna EXACT?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc
Deci, mai exact, ce inseamna EXACT?

EXACT inseamna probabil cand sa te opresti sa-ti mai pui intrebari si cand sa iti indrepti atentia asupra altei categorii.
Atata timp cat stim EXACT ca copiii crescuti in familii de alcoolici care ii abuzeaza ajung la spalat de parbrize, decidem ca nu mai au scapare si ne indreptam vigilenta spre alte cazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Copiii "mostenesc" prejudecatile de la parinti.Nu cred ca un copil cu parinti fara prejudecati va judeca un astfel de copil,crescut de doi tati sau doua mame.
Fata mea a luat cunostiinta despre ce inseamna gay si travesti,are 9 ani jumatate.Am avut ocazia s-o cunoastem personal pe "Naomi" si mi s-a parut normal sa-i explic, cine si ce este de fapt.Despre gay m-a intrebat ea acum ceva timp,banuiesc ca a auzit sau a vazut la scoala(colegiu I-XII).M-a intrebat de ce se tin de mana si se "pupa" doi baieti .

Copiii nostri o sa stie mai multe decat noi in viitor,dar daca noi le implementam ideea ca este gresit ce fac unii in intimitatea lor,asa vor ajunge sa creda si ei ...

edit:da,eu i-as primi bucuroasa pe acesti copii sa se joace cu ai mei,
daca s-ar imprieteni si nu mi-ar fi teama nici sa-i las acasa la acesti parinti ,daca stiu ca sunt tratati si educati cu responsabilitate

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kokiy

Copiii "mostenesc" prejudecatile de la parinti.

Da, EXACT Si tocmai de asta e bine ca parintii sa discute cu alti parinti, de asta e bine sa existe forumuri. Si eu, ca si Gogosel, ca majoritatea adultilor de fapt, avem limitari, idei preconcepute, etc. Provenite din educatie sau din experienta. Ideea e sa ne educam in primul rand noi, parintii. M-am surprins de multe ori avand antipatii din cauza unor prejudecati. Ca nu le-am exteriorizat, e alta chestiune. Dar le-am avut si, pe unele dintre ele, le-am constientizat (prejudecatile). Pe altele le pastrez inca si incerc sa le depasesc. Spun toate astea ca sa nu para ca unii dintre noi, cei care ne dam cu parerea pe aici, suntem sau vrem sa parem perfecti. Nu suntem. Nu stiu daca vrem sa parem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Una dintre cele mai apropiate prietene este gay. Sper ca intr-o zi sa aiba copii pentru ca ar fi un parinte minunat (nu zic mama, pentru ca ea va fi mai degraba un tata). Nu e nevoie sa spun ca e un om absolut obisnuit, cu serviciu, ma rog o viata obisnuita. In ochii familiei, ea locuieste cu o prietena ca sa imparta cheltuielile.

Eu i-am cerut sa nu se fereasca de Carla atunci cand suntem impreuna cu partenera ei si sa se comporte ca un cuplu. Fiica-mea deocamdata nu m-a intrebat nimic, nu i s-a parunt nimic ciudat.

Inca ceva... oamenii gay (din cate am vorbit eu cu ei) nu isi dau seama in adolescenta ca sunt gay, ci de foarte foarte mici. pentru ca nu te "indragostesti" prima data in adolescenta, ci mai degraba la gradinita! Asa ca, daca avem ochii deschisi, nu trebuie sa asetptam sa vina copilul sa ne spuna, ci vom observa foarte devreme (3-4 ani).
Insa chiar de atunci (iarasi din spusele lor) incepe razboiul familiei, care simte ca sunt diferiti si fac tot posibilul sa-i conformeze, din asta rezultand sentimentele de neacceptare, atat de cumplite!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui J G

pentru ca nu te "indragostesti" prima data in adolescenta, ci mai degraba la gradinita!

Caz in care, e aproape evident ca voi avea o nora asiatica (oscileaza intre o indianca draguta de 5 ani si colega lui de grupa, chinezoaica). O sa deschid un topic despre cum facem fata diferentelor culturale. Intre timp, il invat pe fiu-meu sa manance cu betisoare. Cred ca ii va fi util.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

la mine-i mai naspa, ca ai mei (b&f) vor sa fie casatoriti ba cu aceeasi fata, ba cu acelasi baiat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui corap

la mine-i mai naspa, ca ai mei (b&f) vor sa fie casatoriti ba cu aceeasi fata, ba cu acelasi baiat.

Pai daca nu le-ai spus EXACT cum sta treaba? E vina ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:
citat din mesajul lui kokiy

Copiii "mostenesc" prejudecatile de la parinti.

Da, EXACT Si tocmai de asta e bine ca parintii sa discute cu alti parinti, de asta e bine sa existe forumuri. Si eu, ca si Gogosel, ca majoritatea adultilor de fapt, avem limitari, idei preconcepute, etc. Provenite din educatie sau din experienta. Ideea e sa ne educam in primul rand noi, parintii. M-am surprins de multe ori avand antipatii din cauza unor prejudecati. Ca nu le-am exteriorizat, e alta chestiune. Dar le-am avut si, pe unele dintre ele, le-am constientizat (prejudecatile). Pe altele le pastrez inca si incerc sa le depasesc. Spun toate astea ca sa nu para ca unii dintre noi, cei care ne dam cu parerea pe aici, suntem sau vrem sa parem perfecti. Nu suntem. Nu stiu daca vrem sa parem

Perfect de acord (desi nu suntem perfecti ). Imposibil sa nu ai prejudecati, mai ales in ce priveste orientarea sexuala si mai ales cand ai crescut intr-o tara in care si relatiile heterosexuale intre parteneri NEcasatoriti erau condamnate prin lege.
Sunt convinsa ca in sinea mea as fi socata sa vad doi barbati sau doua femei pe strada de mana sau pupandu-se. Dar nu mi-as da sinea pe fata, ca sa zic asa. Nu pot sa afirm ca NU am prejudecati, dar pot sa ma straduiesc din rasputeri sa ma abtin de la a mi le manifesta public si MAI ALES sa fac tot posibilul sa nu le transmit copilului meu prin educatie.

Cred ca, pana la urma, este firesc sa ne punem intrebarile astea referitoare la copiii din cuplurile homosexuale (nefireasca este insa orice atitudine de respingere fata de copiii respectivi). Si cred ca ne punem intrebari tocmai pentru ca nu cunoastem cum se poarta, de fapt, asemenea cupluri in propria casa, in familie. Eu, cel putin, nu cunosc personal astfel de cupluri.
Daca ar fi sa ma iau dupa ce am vazut in filme, as zice ca de fapt se poarta EXACT ca o familie normala, in care unul dintre parteneri are rolul sotiei si celalalt rolul sotului. Eu cred ca acesti copii, infiati sau din mame surogat, au EXACT aceleasi sanse sa creasca si sa devina niste adulti normali (prin normal intelegand sanatosi fizic si psihic) la fel cu orice alti copii din familii heterosexuale. Acest lucru nu se va intampla insa daca parintii lor (homo- sau heterosexuali) ii vor abuza, neglija, parasi etc.

Pe mine stiti ce ma preocupa mai mult si mai mult? Soarta celor peste 40000 de copii din Romania care NU au familie si sunt institutionalizati. Sau, de exemplu, soarta celor peste 160 de copii care in primele 4 luni ale anului au fost scosi din familiile lor abuzive si dusi la casa de copii, numai in jud. Vaslui. Eu zic ca acestia au o soarta mult mai neagra decat cei doi gemeni cu doi tati "anormali" (sper sa vada toata lumea ghilimelele).

B.

Mergi la inceput