Normal sau anormal?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bedrosmart

Pe mine stiti ce ma preocupa mai mult si mai mult? Soarta celor peste 40000 de copii din Romania care NU au familie si sunt institutionalizati. Sau, de exemplu, soarta celor peste 160 de copii care in primele 4 luni ale anului au fost scosi din familiile lor abuzive si dusi la casa de copii, numai in jud. Vaslui. Eu zic ca acestia au o soarta mult mai neagra decat cei doi gemeni cu doi tati "anormali" (sper sa vada toata lumea ghilimelele).

B.

Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33)

Da, dar vezi tu, abandonatii, abuzatii, astea-s chestii "normale", adica obisnuite (sic!), asa ca nu le mai vede nimeni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Din pacate,in Romania, homosexualitatea este comparata, de majoritatea, cu perversitatea sexuala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G
[
Inca ceva... oamenii gay (din cate am vorbit eu cu ei) nu isi dau seama in adolescenta ca sunt gay, ci de foarte foarte mici. pentru ca nu te "indragostesti" prima data in adolescenta, ci mai degraba la gradinita! Asa ca, daca avem ochii deschisi, nu trebuie sa asetptam sa vina copilul sa ne spuna, ci vom observa foarte devreme (3-4 ani).
Insa chiar de atunci (iarasi din spusele lor) incepe razboiul familiei, care simte ca sunt diferiti si fac tot posibilul sa-i conformeze, din asta rezultand sentimentele de neacceptare, atat de cumplite!

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Scuze, m-am exprimat gresit, nu m-am referit ca afla in adolescenta insa atunci probabil e perioada cand duc lupte interioare masive pentru ca ajung sa constientizeze mai acut ce inseamna asta si "consecintele" acestui lucru (discutiile cu parintii, familia, etc). In copilarie ei isi dau doar seama ca sunt diferiti fata de copiii de acelasi sex, insa de multe ori parintii incearca sa ii includa in tiparele sexului din care fac parte, desi realizeaza si ei diferentele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

la mine-i mai naspa, ca ai mei (b&f) vor sa fie casatoriti ba cu aceeasi fata, ba cu acelasi baiat.

La mine e si mai grav ca fie-mea vrea sa se marite cu frate-su'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Fiu-meu are un coleg de scoala care are 2 mame. Noua ne-a trebuit un an sa ne dam seama care e treaba. Una e mai batrina si alta e mai tinara si noi tot ziceam bunica lui Thomas si mama lui Thomas. Fiu-meu ne-a spus ca Thomas ii zice tot timpul ca care 2 mame. Noi i-am spus ca nu-i posibil si ca Thomas minte (nici prin cap sa ne treaca ca ele sint gay). Dupa un am de zile (timp in care am stat de vorba cu ele si copiii s-au jucat impreuna fie la noi fie la ele acasa), la o sedinta cu parintii una din ele s-a referit la cealalta cu "partenera mea". Atunci ne-a cazut si noua fisa. Nu mi-a venit sa cred cit de naivi am fost timp de un an de zile sa nu ne dam seama care e treaba. Evident ca atitudinea noastra fata de ele nu s-a schimbat deoarece putin ne pasa cine cu cine traieste, iar fiul meu nu a fost niciodata mirat ca Thomas are 2 mame. la toata urma fiecare isi traieste viata asa cum crede de cuviinta. Cine sintem noi sa ne dam cu parerea sau sa judecam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Apropo de Elton John si sotul lui, am ramas impresionata cand am auzit ca ei platesc o femeie care sa le trimita lapte natural, de mama, pt bebelusul lor, zi de zi. Oamenii astia doi chiar fac tot ce le sta in putinta sa ofere ce e mai bun/bine pt acel copil, deci cred ca atunci cand acesta va ajunge adult, indiferent ce orientare sexuala va avea, va fi fericit cu parintii pe care i-a avut/ii are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

unii oameni au acest dezgust pentru persoanele gay pentru ca se limiteaza la a gandi doar cum fac sex aceste persoane .
primul meu sef in america a fost un barbat gay dar o persoana atat de eleganta din toate punctele de vedere si cu un suflet atat de mare nu am mai intalnit pana la el.
si eu sunt de acord ca nu e normal sa ai relatii sexuale cu persoane de acelasi sex cu tine, dar asta nu inseamna ca acele persoane fac ceva rau intentionat si ar trebui sa nu judecam oamenii pentru ceva ce noi nu putem accepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Gogosel, repet, e bine ca ai pus problema. Din punctul meu de vedere e foarte important sa poti sa ajungi sa te intrebi "Oare ceea ce cred eu este corect sau nu?" Sunt foarte multi oameni care pur si simplu nu pot face asta (incepand cu soacra-mea; dar nici pe forum nu sunt rari)

Acum hai sa facem exercitiul de imaginatie propus de tine. Ce as simti daca as afla ca sotul meu e homosexual? As fi extrem de socata. Ar fi dificil pentru mine sa aflu ca nu s-a simtit niciodata atras de mine. La fel de socata as fi daca as afla ca dintotdeauna m-a considerat proasta. Dupa ce mi-ar trece socul probabil l-as compatimi sincer gandindu-ma ca, dintr-un motiv pe care as incerca sa-l aflu, si-a "pierdut" o jumatate de viata alaturi de mine.

Daca unul dintre copii ar fi homosexual in primul rand l-as sfatui sa emigreze. (Asta in conditiile in care noi ca familie am primit oferta de a pleca din tara ca "expat", adica servici asigurat pentru sot plus cheltuielile de instalare pentru toata familia si am refuzat. Si in conditiile in care fiul meu cel mare a fost informat ca ceea ce doreste el sa faca profesional se face numai in Japonia si Canada si are sanse sa obtina o bursa si nu a incercat. Adica, cel putin pana acum, nu suntem deloc amatori de emigrat.)

Daca ar refuza sa emigreze l-as sfatui sa-si traiasca viata asa cum doreste. Si as sublinia ca, dupa parerea mea, copiii reprezinta adevarata fericire, implinire si nemurire (noi fiind atei). L-as incuraja sa aiba copii. Daca ar fi vorba de una din fete lucrurile ar fi simple, ar putea sa adopte ca mama singura (chiar daca nu ar fi singura) sau sa se supuna unei...."insamantari naturale" (sau artificile, ca si asta e permis; ma refer la legile din Romania in momentul actual). Daca ar fi unul din baieti ar fi un pic mai complicat (si mai costisitor) dar ar putea gasi o persoana care doreste sa fie "mama purtatoare", din nou o "insamantare naturala", eventual cu ambii parteneri ai cuplului (desi de fapt ar trebui sa se stie al cui este biologic copilul). Mama naste, tatal recunoaste copilul, apoi mama abandoneaza copilul si acesta ramane in grija tatalui.

Daca cineva mi-ar cere sfatul eu as sfatui cuplul sa ascunda situatia reala celor din jur, macar cat ar fi copilul mic si ar putea auzi lucruri pe care nu le intelege. Nu e chiar complicat, vezi uneori in parc un barbat plimband un carucior si discutand cu alt barbat (si, daca iti pui problema, te gandesti ca este tatal copilului cu un prieten.) Cu locuinta e mai complicat, poate o casa la curte cu doua corpuri de cladire, eventual unul din corpuri inchiriat unei doamne....(Sa ma apuc sa scriu un roman?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Haideti sa va spun ce mi-a trecut prin cap, fix dupa ce am expediat mesajul precedent. La noi pe strada locuieste un baietel (de fapt e adolescent) care e crescut de tatal lui. Copiii mei se duc uneori in vizita la el si el a mai fost pe la noi. La un moment dat copiii mei mi-au spus ca baietelul este plecat in vacanta la mama lui, in strainatate. Dar eu nu am vazut-o niciodata de mai bine de 10 ani de cand stam aici.

Acum vine partea amuzanta: tatal si fiul locuiesc intr-o curte in care mai locuieste o familie (adica eu asa am crezut pana acum), adica un domn si o doamna. Am inteles ca sunt rude cu baietelul. Dar acum, daca ma gandesc, parca nu i-am vazut niciodata pe domnul si doamna plecand impreuna de mana sau venind impreuna cu sacose pline sau...

De fapt cred ca lucrurile stau exact cum am crezut pana acum, baietelul locuieste cu tatal lui si celalalt barbat si doamna sunt un cuplu. Dar, teoretic vorbind, ar putea fi si altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

mi-am amintit acum un episod din viata mea. sotul meu a trait o experienta oribila pentru el atunci cand la sfarsitul unui chef de craciun la firma , la o tigara si un pahar de vin cu un barbat, colegul lui, a fost pipait de acesta. a fost asa de nervos incat a fost la un pas de a-l arunca pe respectivul pe geam. cand a venit acasa era asa de intors incat nu l-am lasat sa se culce pana nu mi-a spus ce i s-a intamplat.
nervozitatea lui a plecat de la faptul ca nu a inteles de ce l-a ales pe el dar consecinta putea fi una grava pentru noi ca familie. ( daca il arunca pe geam si murea , probabil ca sotul meu era in puscarie ).
respectivul este o persoana casatorita , are copii si o pozitie buna.
sunt ferm convinsa ca in romania nimeni nu va avea curajul sa declara "sunt gay", tocmai datorita reactiei urate din partea celor care nu inteleg ca suntem diferiti.

Mergi la inceput