Normal sau anormal?
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Letitia1/Letitia1.jpg)
Letitia1 spune:
mathilda: din cate stiu eu in ue e legala casatoria intre parteneri de acelasi sex dar adoptia copiilor de catre cupluri de acelasi sex e ilegala, nu exista cadru legal.
Se pare ca ai inteles gresit. Exista pina si in Canada cadru legal.
http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_adoption#Legal_status_around_the_world
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
De la vorbe pana la fapte e mult.
E adevarat ca in Olanda e toleranta mare, dar totusi nici macar aici nu sunt scutiti de mitocanii, homosexualii ma refer, facute de diferiti, ori mai skin-heads asa, ori reformati(foarte religiosi), ori stiu eu ce prost-crescuti. Insa au legea de partea lor, se pot apara.
In rest nu ma pot pronunta, personal nu cunosc copii crescuti de parinti gay, si nici nu stiu legile referitor la asta. Dar presupun ca ele sunt ca peste tot in UE (care include si Romania).
Mihai33 a scris foarte frumos, si la urma urmei de intoleranta poate avea parte oricine, pe baza altor motive e adevarat, dar asta nu ne opreste de la a ne implini anumite vise.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Subiectul este foarte bun. Ar putea schimba ceva, foarte putin, gandirea unei persoane. Dar pentru asta nu trebuie abordat cu "Vai, intoleranto..." si nici cu "Nu discutam asta." Nu vreau decat sa va atrag atentia ca multa lume a citit si putini au raspuns. Sigur, asta se intampla tot timpul. Dar eu cred ca dintre cei care au citit multi sunt de parere ca homosexualii sunt anormali, ca nu ar trebui sa li se permita sa creasca un copil. Faptul ca aceste persoane nu au scris se datoreaza faptului ca reactia la postarea lui Gogosel a fost destul de violenta. Si o sa spuneti "Bine ca nu au scris, bine ca au stat la locul lor." Ei, bine, faptul ca "au tacut" nu le-a schimbat parerea. Nu i-a facut sa isi educe altfel copiii. Le vor spune copiilor acelasi lucru despre homosexuali si despre copiii lor. Daca ar fi fost o discutie pe baza de argumente, poate aceste persoane s-ar fi simtit libere sa-si exprime parerea si ar fi putut sa li se raspunda cu argumente. Si poate cineva ar fi inteles ceva. Nu toti, unii nu vor sa inteleaga. Dar unii vor sa inteleaga, unii incearca. Gogosel si-a pus niste intrebari. Este un pas. Este primul pas. A pus o intrebare. "Este adevarat ca sunt anormali?" arata ca exista o mica indoiala. Va marturisesc ca exista cel putin doua subiecte in care eu sunt de alta parere decat forumul acesta. Decat cele mai multe persoane active pe forum. Nu am deschis niciodata un subiect pe aceste doua teme fiindca nu am nicio problema, nu tin sa verific daca e ca mine sau ca ceilalti. Eu fac asa cum cred eu. Atunci cand voi incepe sa am indoieli voi deschide un subiect (sau doua). Deci, hai sa incercam sa schimbam ceva cu argumente. Haideti sa ii invitam pe cei care cred ca homosexualii sunt anormali sa spuna de ce cred asta si sa nu raspundem cu "Vaaaai, ce prostie." Sa incercam cu argumente, ca exista.... |
Si eu cred ca subiectul trebuie dezbatut si ca trebuie sa auzim si argumente pro si argumente contra. Chiar daca asta pana la urma nu schimba nimic in conceptiile nimanui, pe mine m-ar ajuta sa inteleg mai bine de ce alti oameni gandesc altfel. Nu corect sau gresit ci altfel decat mine.
Eu cred ca sa alegi sa ai un copil, sa fii parinte alaturi de alt parinte gay, in Romania astazi este un gest egoist. Alegi sa-ti indeplinesti un vis insa nu poti sa nu fii constient ca vei "educa" societatea pe spezele emotionale ale copilului tau.
Nu cred ca trebuie sa folosim copii ca pe un statement cu pretul suferintei lor, cat de mica ar fi ea, chiar daca asta inseamna sa nu ne indeplinim unele vise.
Accept, recunosc ca fara sa inteleg foarte bine, cuplurile gay insa nu vad de ce m-ar deranja ca niste oameni traiesc asa cum simt ei ca trebuie, ca duc viata care ii face sa se simta implniti si fericiti.
Cred ca n-ar fi rau sa aflam o opinie pertinenta a unui psiholog, sa intelegem daca un copil crescut de un cuplu gay este "condamnat" sa faca alegeri similare cu ale parintilor sai fara sa fi fost nascut neaparat cu "gena" gay. Inteleg ca ingrijorarea celor care condamna faptul ca cuplurilor de homosexuali li se permite sa infieze (sau sa aiba pur si simplu copii naturali cu mame purtatoare/surogat) se refera la tararea inevitabila a copilului care nu regaseste "(a)normalitatea" de "afara" in propria familie sau "(a)normalitatea" de acasa in societate.
Imi cer scuze pentru modul in care mi-am formulat interventia, mi-e greu sa gasesc niste cuvinte potrivite care sa fie cat de cat "politically correct".
en_kvinna spune:
1.Nu stiu cat de mult vor suferi emotional acei copii, cred ca nu foarte mult. Deoarece copii gayilor sau lesbienelor sunt copii doriti, copii pt care se fac multe compromisuri , se schimba stiluri de viata, nu sunt copii veniti ''din intamplare''. Ca si comparatie in multe cupluri hetero, copiii apar '' din intamplare'' si se pastreaza de frica unor repercusiuni medicale sau pe sistemul daca asa a fost sa fie atunci asa sa fie. Doar ca acele cupluri nu-si schimba stilul de viata. Tot 12h pe zi muncesc, tot asa des ies in oras pt ca pt ei copilul e ceva care vine si '' vedem noi cum ne descurcam, facem noi sa fie bine''. Personal am vazut mame noptile in club in fum de tigara si la niste decibeli de ma miram ca nu iese pe loc copilul:)Si cred ca erau mame hetero. Ei bine, cand faci sacrificii si te lupti (ca nu e usor sa adopti) altfel apreciezi un copil si automat iti redefinesti stilul de viata. Plus, cum la astfel de culuri copii nu vin din intamplare, ei se hotarasc sa aiba copii cand nu mai bat cluburile in lung si lat cand au stabilitate financiara cat de cat cand se pun la casa lor, cand considera ca pot sa.si asume responsabilitatea cresterii unui copil; deci isi planifica viata de familie.
2.Unui astfel de copil o sa ii lipseasca concepul de ''mama'' la gay sau de ''tata'' la lesbiene. Dar, cum un copil orfan de unul sau ambii parinti reuseste sa depaseasca lipsa (cei de un sg parinte pot mai usor) tot asa ar trebuie sa fie si pt un copil adoptat de gay.
3. Deja au aparut carticioare pt copii realiizate pt nivelul intelectual al unui copil de 7-10 ani, care explica situatii de familie alternative.
4. Primeste aceeasi afectiune, iubire, respect, intelegere, rabdare, torelanta, ca si un alt copil cu mama si tata. Nu cred ca bolnav fiind, copilul nu va vedea compasiune in ochii celor doi gay, sau ingrijorare sau fericire nespusa cand copilul a facut ceva corect sau bine. Semnalele pe care le primeste sunt cam aceleasi. Sau or fi reactionand diferit gayii?
5. Educational.. la fel. Ce ne face sa credem ca gayii nnu vor sa faca lectiile cu copii lor? Sau sa ii indrume le activitati educationale extracurriculare? Sau sa isi doreasca cei mai bun pt copii?
6.Gayii pot fi medici, profesori, oameni de afaceri, avocati, contabili, dar care au pur si simplu o alta orientare sexuala. Nu le afecteaza profesionalismul , randamentul si nici sentimentele umane.
ramiris spune:
citat din mesajul lui en_kvinna 1.Nu stiu cat de mult vor suferi emotional acei copii, cred ca nu foarte mult. |
Remarca mea referitoare la traumele emotionale se referea la copii cuplurilor gay care traiesc in Romania, deci la impactul reactiei societatii asupra acelor copii. Nu am comentat in nici un fel impactul mediului familial asupra dezvoltarii emotionale a acestor copii.
en_kvinna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
Remarca mea referitoare la traumele emotionale se referea la copii cuplurilor gay care traiesc in Romania, deci la impactul reactiei societatii asupra acelor copii. Nu am comentat in nici un fel impactul mediului familial asupra dezvoltarii emotionale a acestor copii. |
Scuze daca am interpretata gresit, si in ceea ce priveste societatea romanesca sunt de acord cu tine. Dar am dat un raspuns mai lung pt ca am vrut sa aduc argumente in sprijinul adoptiei de catre homosexuali neraportandu-ma doar la Romania.
ramiris spune:
citat din mesajul lui en_kvinna [Scuze daca am interpretata gresit, si in ceea ce priveste societatea romanesca sunt de acord cu tine. Dar am dat un raspuns mai lung pt ca am vrut sa aduc argumente in sprijinul adoptiei de catre homosexuali neraportandu-ma doar la Romania. |
N-ai de ce sa te scuzi, am vrut doar sa clarific contextul.
Eu cred ca daca un copil creste intr-o familie de oameni care il iubesc nu conteaza daca-i sunt parinti naturali, adoptivi, gay, single, cu probleme fizice sau cu posibilitati financiare reduse...Asta referitor la ce primeste in familie. Societatea insa....e cu totul alta mancare de peste si poate traumatiza major.
E suficient sa te uiti la micuta Columbeanu ca sa-ti dai seama ca nu ajunge sa ai parinti sanatosi fizic, hetero, celebri, bogati, mama frumoasa de s-o pui in rama ca sa ai o copilarie frumoasa si fericita.
(Imi cer scuze pentru exemplu dar e primul care mi-a venit in minte, unte te uiti doar de ei dai....)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui en_kvinna Unui astfel de copil o sa ii lipseasca concepul de ''mama'' la gay sau de ''tata'' la lesbiene. Dar, cum un copil orfan de unul sau ambii parinti reuseste sa depaseasca lipsa (cei de un sg parinte pot mai usor) tot asa ar trebuie sa fie si pt un copil adoptat de gay. |
Ba si mai si: celor cativa copii gasiti in padure (jungla) nu le lipseste nici mama nici tata, le lipseste un petic de blana pe care sa-si puna seara capul...
![](icon_smile.gif)
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](images/user_man.png)
Mihai33 spune:
Ramiris zicea ca e dovada de egoism ca un cuplu gay sa creasca copii in Romania din cauza reactiei societatii....m-am gandit si eu de multe ori la asta.... aceasta analiza difera in functie de punctul de referinta fixat...foarte usor s-ar putea zice ca e dovada de egoism ca un cuplu fara posibilitati materiale sa decida sa aduca pe lume un copil intr-o societate in care materialul este foarte important...exemplele ar putea continua la infinit.
Realitatea este ca a dori sa iubesti un copil, sa-i oferi tot ce poti tu mai bun dpdv uman, sa fii alaturi de el neconditionat este cel mai putin egoist lucru de care noi ca oameni putem fi capabili (heterosexuali sau nu in Romania sau in alta parte).
In ceea ce priveste mentalitatea unei societati aceasta evolueaza permanent....pe vremea tineretii mele daca se afla ca esti gay faceai puscarie,(am aproape 40 de ani), cand m-am mutat impreuna cu partenerul meu am zis ca suntem colegi de apartament, ca stam impreuna ca sa impartim cheltuielile casei, era de neconceput sa zici altceva...astazi avem in Ro cluburi gay,gayfest, retele de socializare pentru gay, se vorbeste pe un forum public despre copii crescuti de un cuplu gay....cine ar fi crezut asa ceva acum 20 de ani???Acest proces este specific tuturor societatilor, in unele procesul este mai rapid in altele mai lent....dar lucrurile nu se misca nicaieri de la sine ele trebuie puse in miscare de cei interesati.
Mihai
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui Mihai33 lent....dar lucrurile nu se misca nicaieri de la sine ele trebuie puse in miscare de cei interesati. |
Absolut corect.