Normal sau anormal?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Gogosel, iti recomand sa vezi filmul "The kids are all right". E foarte bun si s-ar putea sa-ti raspunda la multe nelamuriri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
sint sigura ca se vor gasi mame puritane si intens ortodoxe care nu-si vor lasa copiii sa se joace cu acesti copii

Ei, asta nu cred.
Ca n-au raie...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Rufus, multi parinti le interzic acum, in secolul 21, copiilor lor sa se joace cu alti copii numai pentru ca sunt tigani, de exemplu. Acum cunoscut astfel de parinti. N-are legatura cu raia, ci cu ideile preconcepute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

In Romania vor avea o viata grea datorita mentalitatii, sa nu uitam de marsul religiosilor paralel cu cel al gayilor. In Romania viata grea au si copiii saraci, cei cu un singur parinte sau din familii dezorganizate. Intotdeauna se va gasi un alt copil sa fac misto de cei mai putini norocosi. Aaaaa... si cei cu probleme medicale (handicap, arsuri pe fata, pete pe fata, probleme de auz, vaz, mers, vorbit etc). De cate ori n-ati auzit adulti facand misto de cei un pic mai diferiti?

Pe de alta parte in occident se incearca integrarea si normalizarea situatiior de viata neconforme cu standardul. Mi-am amintit de o stire despre cartile pt copii, in care copii nu aveau parinti heterosexuali. Am rascolit un pic si uite ce am gasit, datand din 1980-1990.
http://www.glsen.org/cgi-bin/iowa/educator/library/record/27.html

Everyone is different. When you don't mind your difference it stops being a problem and becomes your distinction." citat dintr-o astfel de carte pt copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Rufus, multi parinti le interzic acum, in secolul 21, copiilor lor sa se joace cu alti copii numai pentru ca sunt tigani, de exemplu. Acum cunoscut astfel de parinti. N-are legatura cu raia, ci cu ideile preconcepute.

Tanti, aia cu tiganii e mai delicata. Nu-i vorba doar de prejudecati.
Motivele, aici, sunt cu totul altele.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Cred ca soarta acelor copii depide de educatia pe care o primesc si de societatea in care traiesc.
Si mai cred ca cei care acuza vehement pe altii de intoleranta si de vederi inguste dovedesc ei insisi cat sunt de toleranti si cat de larg este orizontul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Rufus, e posibil sa ai dreptate, sa fie alta mancare de peste. Poate am ales prost exemplul. Ma refeream la faptul ca oamenii accepta mai greu ceva diferit, indiferent de unde vine diferenta (aici a punctat bine diferentele en_kvinna)
Pana cand in Romania cuplurile de acelasi sex nu se vor putea tine de mana pe strada fara ca cei din jur sa ii priveasca lung sau sa ii agreseze in vreun fel, nu cred ca niste copii crescuti in astfel de cupluri pot avea un tratament normal in societate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Buna ziua,

Din cate stiu eu gemenii cuplului gay in discutie nu sunt adoptati sunt copiii lor biologici facuti cu o mama purtatoare.
Cat despre faptul ca societatea romaneasca va accepta sau nu o anumita situatie este alta discutie.....persoanele gay nu pot renunta sa traiasca, sa isi indeplineasca visele, sa incerce sa fie fericite asteptand ca societatea romaneasca sa devina mai toleranta....mentalitatea societatii poate fi educata, aceasta educatie se face cel mai eficient prin puterea exemplului,.... cand oamenii vor vedea ca copiii crescuti de un cuplu gay sunt ok, ca persoanele gay nu sunt niste personaje rupte din vreun sf ci sunt oameni reali care traiesc langa ei (sunt vecini, colegi de job etc) doar atunci va incepe mentalitatea sa se schimbe. Oricum mentalitatea referitoare la minoritatile sexuale s-a schimbat mult in bine in ultimii ani in Romania, iar eu sunt ferm convins ca aceasta schimbare va continua .

Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Subiectul este foarte bun. Ar putea schimba ceva, foarte putin, gandirea unei persoane. Dar pentru asta nu trebuie abordat cu "Vai, intoleranto..." si nici cu "Nu discutam asta."

Nu vreau decat sa va atrag atentia ca multa lume a citit si putini au raspuns. Sigur, asta se intampla tot timpul. Dar eu cred ca dintre cei care au citit multi sunt de parere ca homosexualii sunt anormali, ca nu ar trebui sa li se permita sa creasca un copil. Faptul ca aceste persoane nu au scris se datoreaza faptului ca reactia la postarea lui Gogosel a fost destul de violenta.

Si o sa spuneti "Bine ca nu au scris, bine ca au stat la locul lor." Ei, bine, faptul ca "au tacut" nu le-a schimbat parerea. Nu i-a facut sa isi educe altfel copiii. Le vor spune copiilor acelasi lucru despre homosexuali si despre copiii lor.

Daca ar fi fost o discutie pe baza de argumente, poate aceste persoane s-ar fi simtit libere sa-si exprime parerea si ar fi putut sa li se raspunda cu argumente. Si poate cineva ar fi inteles ceva. Nu toti, unii nu vor sa inteleaga. Dar unii vor sa inteleaga, unii incearca. Gogosel si-a pus niste intrebari. Este un pas. Este primul pas. A pus o intrebare. "Este adevarat ca sunt anormali?" arata ca exista o mica indoiala.

Va marturisesc ca exista cel putin doua subiecte in care eu sunt de alta parere decat forumul acesta. Decat cele mai multe persoane active pe forum. Nu am deschis niciodata un subiect pe aceste doua teme fiindca nu am nicio problema, nu tin sa verific daca e ca mine sau ca ceilalti. Eu fac asa cum cred eu. Atunci cand voi incepe sa am indoieli voi deschide un subiect (sau doua).

Deci, hai sa incercam sa schimbam ceva cu argumente. Haideti sa ii invitam pe cei care cred ca homosexualii sunt anormali sa spuna de ce cred asta si sa nu raspundem cu "Vaaaai, ce prostie." Sa incercam cu argumente, ca exista....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna

In Romania vor avea o viata grea datorita mentalitatii, sa nu uitam de marsul religiosilor paralel cu cel al gayilor. In Romania viata grea au si copiii saraci, cei cu un singur parinte sau din familii dezorganizate. Intotdeauna se va gasi un alt copil sa fac misto de cei mai putini norocosi. Aaaaa... si cei cu probleme medicale (handicap, arsuri pe fata, pete pe fata, probleme de auz, vaz, mers, vorbit etc). De cate ori n-ati auzit adulti facand misto de cei un pic mai diferiti?
Pe de alta parte in occident se incearca integrarea si normalizarea situatiior de viata neconforme cu standardul. Mi-am amintit de o stire despre cartile pt copii, in care copii nu aveau parinti heterosexuali. Am rascolit un pic si uite ce am gasit, datand din 1980-1990.
http://www.glsen.org/cgi-bin/iowa/educator/library/record/27.html

Everyone is different. When you don't mind your difference it stops being a problem and becomes your distinction." citat dintr-o astfel de carte pt copii.

Asa e, en_kvinaa, la noi oamenii (adultii) se uita stramb la persoane mai plinute, sau imbracate diferit, sau tunse nu-stiu-cum, la persoane cu vitiligo, sa zicem etc. Si nu numai ca se uita stramb, dar mai si comenteaza (eventual cu voce tare, sa-i auda persoana in cauza).

Si ii dau dreptate si lui Mihai, nici persoanele gay nu-si pot pune viata "on hold" asteptand sa se trezeasca romanii din intoleranta (s-ar putea sa aiba mult de asteptat). De curand a venit in tara o prietena care locuieste la Amsterdam, cu un mare grup de prieteni gay, si a trebuit sa le faca un mic instructaj inainte, din pacate.

Mergi la inceput