Normal sau anormal?
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
Homosexualitatea in Grecia Antica avea alt rol decat ala sexual, era vorba despre putere, ierarhie, dominare, discipoli si mentori. Nu era reprezentata de "penetrare" asta daca citesti un pic istorie. Altfel vorbim unii pere si altii mere. Si nici nu aveau de gand sa adopte copii. Copiii se procreau in familia "clasica", femeie-barbat.
Deci nu mai comnparati homosexualitatea antica cu cea ce intelegem noi acum prin homosexualitate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lucialu Mnoh Beren, pacat ca atat ai vazut tu in postarile mele, sau mai bine zis asta. Unde ma trimiti tu recunosc ca nu am vazut copii crescutiin familii-cupluri casatorite eventual de homosexuali, probabil ca am carente mai multe decat credeam. Cat despre legi, nu eu le dau, nu eu le pun in aplcare, adica nu pot face pe nimeni sa le respecte:))constatam ca exista, ca sa dea bine la UE ori fel de fel de entitati aparute cu scopul de a proteja oameni, copii, animalute...exista pe hartie si mai departe? ![]() ![]() ![]() "and the song became love and love became the egg" (Happy Feet) my little sunshine |
Pai, ziceai ca-i o chestie moderna. Nu-i moderna, e de cand lumea. Dar a fost mai mult sau mai putin acceptata de societate in diferite momente istorice. Depinde cum privesti lucrurile.
Argumentele astea mi se par inutile oricum: cu ceea ce stim acum, cu atitudinea fata de copii din lumea civilizata a secolului 21, e sau nu OK pentru un copil sa fie crescut de Elton John si partenerul? Spre binele copilului...
Eu zic ca e OK si ca nici nu conteaza prea mult cine sunt parintii, daca-s parinti buni. Ar putea fi si Mother Bear/Father Bear, for all I care.
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Pai, ziceai ca-i o chestie moderna. Nu-i moderna, e de cand lumea. Dar a fost mai mult sau mai putin acceptata de societate in diferite momente istorice. Depinde cum privesti lucrurile. Argumentele astea mi se par inutile oricum: cu ceea ce stim acum, cu atitudinea fata de copii din lumea civilizata a secolului 21, e sau nu OK pentru un copil sa fie crescut de Elton John si partenerul? Spre binele copilului... Eu zic ca e OK si ca nici nu conteaza prea mult cine sunt parintii, daca-s parinti buni. Ar putea fi si Mother Bear/Father Bear, for all I care. |
Tocmai ca nu e de cand lumea, in Grecia, Roma antica nu se adoptau copii de catre familii compuse din homosexuali, nici nu existau asa ceva. Exista homosexualitate, dar nu in forma general acceptata azi.
Ce o fi asa de greu de inteles ca topicul se refera la adoptia/procrearea unui copil intr-o familie de homosexuali si nu la homosexualitate in general.
iulianm spune:
citat din mesajul lui saskia Exista homosexualitate, dar nu in forma general acceptata azi. |
Eu, citind subiectul asta, si altele (in romaneste) despre homosexualitate/homosexuali, nu vad neam forma general acceptata azi. Pt asta trebuie mutat in alte tari si pe alte continente
![](icon_smile.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
Beren, Saskia ti-a raspuns. Dar zic si io ca vaz ca eu mi-s impricinata. Moderna e treaba cu adoptiile, casatoriile, mame surogat, gigei donati... Nu ma lua cu Lesbos ca nu sunt venita de la Cuca Macaii
poate termenul de pervertire a fost dur, poate in unele cazuri este chiar portrivit, cert e ca ne cam trezim tarzior ce vrem noi pt noi cu adevarat, pt sufletelul nostru, intre timp vrem sa fim iubiti sau acceptati, de parinti de cei din jurul nostru de care ne lovim, iar un copil/adolescent poa sa faca chestii fara sa stie care e identitatea lui sexuala cu adevarat, nu ca s-a nascut cu cromozomi cu gustiburi altfel.
Iar eu repet: la noi in tara? auuuuuuuuuuuuuuuu
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui saskia
Ce o fi asa de greu de inteles ca topicul se refera la adoptia/procrearea unui copil intr-o familie de homosexuali si nu la homosexualitate in general. |
Am sa mai explic o data, rar si apasat, poate de data asta se intelege...
Argumentele "contra" aduse ce cei care invoca ce-i "de cand lumea" (adica familie doar prin cuplu hetero) sunt complet irelevante, la fel ca si "vechimea" homosexualitatii umane sau obiceiurile din culturi de mult apuse.
(Ca unele culturi obisnuiau sa practice cresterea copiilor doar prin grupuri de adulti de acelasi sex (doar femei sau doar barbati), cu sau fara homosexualitate inclusa, ca asta avea legatura cu sexualizarea copiilor sau nu, este la fel de irelevant (pe cat este de necunoscut, se pare, unora dintre participantii la discutie).)
Tot ce conteaza in societatea moderna este compatibilitatea dintre binele copilului si forme moderne de parteneriat social. Iar raspunsul este simplu: un copil poate creste foarte bine si sanatos intr-un cuplu non-traditional de parteneri de viata. Oricare ar fi el.
saskia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui beren
Am sa mai explic o data, rar si apasat, poate de data asta se intelege... Argumentele "contra" aduse ce cei care invoca ce-i "de cand lumea" (adica familie doar prin cuplu hetero) sunt complet irelevante, la fel ca si "vechimea" homosexualitatii umane sau obiceiurile din culturi de mult apuse. (Ca unele culturi obisnuiau sa practice cresterea copiilor doar prin grupuri de adulti de acelasi sex (doar femei sau doar barbati), cu sau fara homosexualitate inclusa, ca asta avea legatura cu sexualizarea copiilor sau nu, este la fel de irelevant (pe cat este de necunoscut, se pare, unora dintre participantii la discutie).) Tot ce conteaza in societatea moderna este compatibilitatea dintre binele copilului si forme moderne de parteneriat social. Iar raspunsul este simplu: un copil poate creste foarte bine si sanatos intr-un cuplu non-traditional de parteneri de viata. Oricare ar fi el. |
Daca te referi la Sparta (ca mai faci si pe enigmaticul poate poate iti creste grupul de fane care te aplauda sistematic) iarasi vorbesti pe langa, caci cresterea copiilor in comunitati de acelasi sex nu are legatura cu ceea ce vorbim aici adica parteneri de cuplu. Dar te inteleg sincer, aura trebuie intretinuta cu orice pret chit ca ai pierdut argumentatia pe drum.
saskia spune:
Eu vad ca intr-o tara cu ceva traditie in introducerea drepturilor pentru homosexuali si legi si nu au o viata usoara, daramite raportat la Romania.
Pe de alta parte niciodata nu avem de unde sa stim ca si un copil dintr-o familie "clasica" nu va avea parte de acelasi "tratament" din partea societatii.
Deci argumentele astea cad, singura chestie grea e ca va necesita mereu un efort de mentinere a unei atmosfere sanatoase, caci sincer nu ma astept sa nu aiba parte de prejudecati, mai ales in Romania.
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui saskia Daca te referi la Sparta |
![](icon_smile_big.gif)
Tare amuzanta interpretarea (ca intotdeauna).
Problema e ca I've had enough de opinii ignorante gen ce-i versul skaldic si ce-are paganismul Norse cu festivalul lui Hypatia. (Si ambele, cu subiectul discutat, desigur.)
Las' ca scrie pe vikipidia si s-o gasi vreun pseudo-cult sa transcrie spre uimirea constructiva a publicului.
Ci vediamo, Toto.
![](icon_smile_cool.gif)
![](images/user_man.png)
Mihai33 spune:
Saskia de prejudecati in anumite medii din Romania si poate si din alte parti "se bucura" si copiii cuplurilor divortate sau cu un parinte in penitenciar sau de alta religie decat majoritatea sau cu un parinte alcoolic si exemplele ar putea continua la infinit.
Trista realitate este ca oamenii ca si structura au tendinta sa judece , sa se "uite" si sa analizeze mai intai pe altii si apoi pe ei insasi, iar cu cat persoanele in cauza sunt mai putin "evoluate" cu atat judecatile lor sunt mai categorice si mai nefondate.
Cred ca este o utopie sa ne imaginam o societate umana lipsita de prejudecati si de "judecati" de tot felul....ca este vb de copii crescuti de gay, sau de copii cu parinti bolnavi, sau de copii proveniti din medii defavorizate, sau pur si simplu de copii adoptati de familii heterosexuale....mereu se va gasi cineva sa judece si sa arate cu degetul....mi se pare ca se da prea multa importanta unor potentiale reactii negative sau prejudecati din partea unor membri ignoranti ai societatii....eu am invatat sa ignor si sa nu ma las afectat de genul asta de chestiuni si imi invat si copiii sa procedeze la fel(cu toate ca nu am trait evenimente majore in acest sens, poate si pentru ca avem norocul sa traim intr-un anumit mediu ).
Mihai