Normal sau anormal?
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
Iar cazul de fapt scandalul celor doi gemeni al cuplului gay si printesa Briana, imi face parul flic-flac pt ca pe printesa Briana eu una nu o vad decat ca pe o oaie neagra scapata din aripa cu sange albastru...faptul ca si-au alaturat cei doi(nu gemenii!)o frantura din existenta lor cu persoana B., ma face sa ma gandesc cum sunt ei oare?
Voi exemplificati cazurile extreme rele, la noi nu si rare din pacate de parinti care abuzeaza copii. Insa ma intreb dc in loc sa le rezolvam pe acestea nu adaugam inca o problema la existenta copiilor, cu repercusiuni necunoscute ca intindere in timp...hmmmmmmm...si nu o fac rau intentionata.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lo_li_Ta Nu, ci pentru ca IN GENERAL femeile pot procrea; in "colaborare" cu barbatii. |
Nu exista asa ceva in teoria legala. Tu vorbesti de "drept prin proxy", ar fi culmea inechitatii in sistemul legal modern!
Drepturile sunt individuale, nu pe grupuri. Nu mai exista asa ceva de cand au primit femeile drept la vot si-a fost abrogat apartheid-ul.
Dreptul ori il ai ca individ, ori nu. Indiferent de circumstante.
Iar faptul ca e "legiferat" in RO in mod inechitabil, asta e subiectul discutiei.
Legea actuala din RO e gresita, si trebuie schimbata. Iar normele europene vor forta populatia sa accepte noua lege, ca nu exista alta cale. Legea va fi schimbata, va deveni ca in tarile din vest, si apoi toti cetatenii vor trebui s-o respecte. Ca e lege.
Se va intampla in curand, nu trebuie sa astepti mult...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
Mdah Beren, dar nu vor fi schimbate si mentalitatile peste noapte, iar legea la noi e facuta ca sa fie facuta. Cata aplicabilitate are? Ia cazul Columbenilor, cat de aparata ti-a parut Irina de lege, de stat ac parintii au intins de ea ca de gumi, au expus-o presei...ac presa a hartuit-o? Cati copii sunt cu adevarat aparati de Protectia Copilului? Cum isi fac astia treaba si dc ar avea bunavointa, cat pot cuprinde cu fonduri minime pt dotarile necesare? Cum se fac controalele psihologice pt carnetul de sofer ori pt meseriile care cer asta?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Lo_li_Ta spune:
Ok, Beren, de acord la partea cu teoria juridica. Singura inadvertenta este ca aceasta capacitate de a procrea nu este un drept (care sa poata fi dobandit sau anulat), este un fapt natural, fiziologic, care nu depinde de legi. E ca si cum o femeie nascuta fara uter sa zicem, ar cere socoteala statului ca nu o ajuta sa aiba copii.
Una peste alta, in chestiuni de genul asta nu intotdeauna 1+1=2, nu merge pe sistem de a implica b si nu totul poate fi expus pe hartie ca la ora de logica. De-aia suntem oameni si nu roboti.
Deocamdata sunt vreo 5-6 tari in UE care admit adoptia de catre cupluri gay. Pana la noi mai e. Daca vorbim de legi, e mult de lucru. In primul rand, daca nu ma insel, deocamdata la noi nici cuplurile hetero nu pot adopta fara a fi casatoriti. Asa ca asta ar fi primul pas, legalizarea casatoriilor. Nu e lucru usor, intr-o societate destul de traditionalista in esenta.
Probabil ca va ajunge si aici, va fi respectata sau nu, dar asta nu inseama ca lucrurile vor deveni, instant, firesti. Se cere referendum, domne.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
AB_AC spune:
Asta cu cuplurile gay care-s nu stiu cum e o aberatie. Trecutul dintr-un pat intr-altul nu-i ceva homosexual. As zice ca-i tare generalizat chiar.
Singura problema a unui copil adoptat de un cuplu de homosexuali este integrarea lui viitoare in societate. Daca-i copilul lor asta e. Nu poti separa un copil de parintele lui biologic care vrea sa-l creasca impreuna cu un partener de indiferent ce sex. La scoala risca sa fie priviti in mod foarte discret mai nu stiu cum chiar si-n mediile civilizate. Dar asta e. Un parinte nu se descalifica din drepturi dintr-atata. Iar partenerul trebuie sa-l poata adopta nu doar sterge la fund.
Daca nu e copilul biologic al unuia ar trebui sa-i oferi sansa unei adaptari cat mai line si asta se traduce statistic printr-un cuplu cat mai aproape de medie.
Pentru plasarea definitiva in grija familiei in care copilul este plasat trebuie sa treci pe la judecator. Acesta decide "in interesul copilului". Singurul stat despre care stiu eu ca interzice curtii sa decida ca din cauza sexului un parinte e mai calificat decat altul este Delaware.
Sincer acum niste ani as fi sustinut adoptia fara vreo ingradire. Intre timp am trecut cu propriii mei copiii prin destule probleme de adaptare scolara si sociala si nu le-a fost mereu usor desi nu erau chiar asa de diferiti fata de medie. Nu vad de ce as obliga un copil sa treaca prin dificultati daca nu e cazul.
Grace pot sa simplifici cat doresti. Nu pot sa te oblig sa citesti tot daca nu poti.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lo_li_Ta a implica b si nu totul poate fi expus pe hartie ca la ora de logica. De-aia suntem oameni si nu roboti. |
Da, numai ca unii oameni sunt mai deschisi la minte iar altii mai putin. Legislatia din vest este mai echitabila, iar presiunile lor vor accelera si schimbarea mentalitatilor din RO.
Dupa cum a spus Mihai, acum 20-si-ceva de ani homosexualitatea era o infractiune in RO. Acum legea e foarte diferita, iar schimbarea n-a venit doar din interior, ci si dinafara.
Tot asa, legea despre copiii prin mama-surogat se va schimba mai repede decat ar pemite doar mentalitatile romanesti. Si asta e doar inceputul, pentru ca vorbim despre o societate marcata de foarte multe prejudecati si inechitati.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lo_li_Ta Deocamdata sunt vreo 5-6 tari in UE care admit adoptia de catre cupluri gay. Pana la noi mai e. Daca vorbim de legi, e mult de lucru. In primul rand, daca nu ma insel, deocamdata la noi nici cuplurile hetero nu pot adopta fara a fi casatoriti. Asa ca asta ar fi primul pas, legalizarea casatoriilor. Nu e lucru usor, intr-o societate destul de traditionalista in esenta. |
De fapt, sub diferite forme de adoptie, cam 12 tari, incluzind Spania
![](icon_smile.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tanti_sp_Zavaidoc/Tanti_sp_Zavaidoc.jpg)
Tanti Zavaidoc spune:
Partea buna e ca s-a ajuns cu discutia de la ´vai, ce scarbos, inacceptabil´la ingrijorari despre discriminarea pozitiva. E in fond evolutia mentalitatii in general. Cu siguranta, peste 20-30 de ani ne vom plange ca homosexualii sunt discriminati pozitiv.
Ca intr-un serial dragut, Modern Family. Acolo exista si un cuplu de homosexuali care adopta o fetita asiatica. Ajung la punctul la care trebuie sa o inscrie la gradinita si incearca sa o aleaga pe cea mai buna. Merg ei plini de incredere ca fetita lor va fi acceptata, in virtutea acceptarii diferentelor culturale si bazandu-se cumva pe discriminarea pozitiva.
Doar ca in fata biroului directoarei gradinitei asteapta o familie de lesbiene cu un copil adoptat (indian, parca, sau poate de culoare, nu mai stiu). Una dintre lesbiene e in carucior cu rotile. Cei doi isi dau seama ca nu au nicio sansa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gmmm Pisigri, e o diferenta intre a adopta un copil si a-l avea pe cale biologica. Ultima nu e interzisa homosexualilor. Cred ca nici macar in Romania nu-i castreaza nimeni. « unit si stabil »... Am impresia ca notiunile acestea sint relative; ce inseamna « unit si stabil » pentru un homosexual? Si mai e ceva. A avea un numar mare de parteneri presupune mult timp petrecut « la vinatoare » (doar daca nu te duci in cluburi in care intr-o noapte ai 40 de parteneri si ti-ai facut norma pe citiva ani). Iar un mediu hiper erotizat nu e cel mai bun mediu pentru a creste un copil. |
Pai stiu si eu ca exista diferente intre a-l face si a-l adopta.
Numai ca eu traiesc cu impresia ca purtam o discutie de principiu legata de influenta cuplului homosexual asupra copilului, nu despre cum ajunge copilul ala in familia cu pricina. Ca pina la urma un copil adoptat si un copil facut de o mama purtatoare nu-s diferiti; tot copii sunt, au aceleasi drepturi si nevoi.
Unit si stabil pentru homosexuali inseamna exact acelasi lucru ca si pentru heterosexuali. Ca cei doi se iubesc ACUM si tot ACUM isi doresc sa isi petreaca restul vietii impreuna.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lo_li_Ta |
Legea se aplica tuturor indivizilor, indiferent de circumstante. O femeie care nu poate procrea nu are drepturi suplimentare la adoptie fata de un barbat, doar pentru ca alte femei pot procrea.
[/quote]
Nu, ci pentru ca IN GENERAL femeile pot procrea; in "colaborare" cu barbatii.
[/quote]
Ba in ochii lumii este mult mai normal ca o femeie singura sa adopte, decit ca un barbat singur sa adopte.
Orice ar spune legea, ea este aplicata de oameni, care sunt la rindul lor subiectivi, si ale caror prejudecati vor vedea in femeia singura o "buna mama, fara noroc in dragoste" iar in barbat "un pervers si un pedofil".
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)