Normal sau anormal?
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_man.png)
beren spune:
Discutia a deviat mult de la ideea initiala. Era vorba despre mame-surogat si cupluri non-hetero-sexuale, nu despre adoptie.
Iar acolo, argumentele "impotriva" iarasi cad testul de logica: un cuplu din doua femei are capacitatea de a procrea (desi argumentul asta e oricum irelevant, in fata legii). Asadar, orice cuplu ar trebui sa aiba dreptul egal de a avea un copil pe calea asta.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gmmm spune:
LadyJ, nu zice nimeni (in discutia de fata, in orice caz) sa-ti inveti copiii ca instinctul sexual ar fi ceva murdar.
(Iarasi tendinta asta de a transforma pe oricine care isi exprima retineri fata de un subiect "de societate" intr-un incuiat care se uita cu scirba la un copil de homosexual...)
Insa nici manifestarea lui neingradita nu mi se pare normala.
Nu te culci oricind cu oricine doar ca asa ti-a venit, chiar daca cel cu care te culci este adult consentant.
Lo_li_Ta spune:
Beren, da, legea acopera toate cazurile. Nu este legal sa ai parinti de acelasi sex, deci reglementat.
Spuneai ca se vorbea de mame surogat, nu de adoptie. Pai intr-un cuplu homosexual, copilul va putea fi, biologic, al cel mult unuia dintre parteneri. Celalalt, daca se vrea parinte, trebuie sa adopte. Tocmai asta e problema.
gmmm spune:
Beren, nu stiu cum este in Romania, insa in Franta este o mare penurie de copii adoptabili.
Si atunci se face un triaj drastic al celor care pot adopta. Daca esti homosexual nu poti (poti incerca sa conturnezi legea declarindu-te celibatar).
Dupa cum cei care sint in somaj, sau nu au spatiu, etc, nu cred ca au vreo sansa reala sa adopteze, chiar daca legal au dreptul.
Lo_li_Ta spune:
[/quote]
Legea se aplica tuturor indivizilor, indiferent de circumstante. O femeie care nu poate procrea nu are drepturi suplimentare la adoptie fata de un barbat, doar pentru ca alte femei pot procrea.
[/quote]
Nu, ci pentru ca IN GENERAL femeile pot procrea; in "colaborare" cu barbatii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren un cuplu din doua femei are capacitatea de a procrea |
Capacitate or avea, insa doar ele doua nu procreaza nimica...
E cam acelasi lucru cu doi barbati.
![](icon_smile.gif)
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
en_kvinna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Pai se pare ca doar asta e ![]() Asta cu ´´mediul hiper-erotizat´´ e de pus in rama. Este o prejudecata sa crezi ca majoritatea gay-lor, la orice varsta,(!!) sunt ´´hiper erotizati´´ si bifeaza partener dupa partener, orgii dupa orgii. E ca si-n cazul hetero: sunt unii care isi petrec tineretea sau viata din pat din pat, iar altii care cauta un partener de cursa lunga, cauta o relatie stabila. Si mai mult ca sigur astia din urma se gandesc sa aiba copii, NU cei in cautare de aventuri, astia nu vor sa se ´´lege´´. Apropos de acest aspect,sexul: sunt multe mame hetero frustrate si frigide( din cauza unor probleme de ordin psihic) care isi cresc copiii cu scarba pentru relatia sexuala, instinctul sexual. Tot ce e dorinta e catalogat ca fiind murdar si bolnavicios. Copiii aia au reale probleme cand devin adulti. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Ai dreptate. Dar daca ai partener de cursa lunga nu inseamna automat ca nu mai esti asa activ/a.
![](icon_smile_big.gif)
Si apropo, nu cuplurile de hetero sunt cele care participa la petreceri de swing? Si alte activitati care implica asta? Oare or avea copii?
![](images/user_man.png)
Mihai33 spune:
Statistica asta cu numarul partenerilor sexuali ce relevanta are pentru subiect?
In gluma (nu reusesc sa fiu serios dupa ce am citit de "mediul hiper-erotizat" parca) daca un cuplu din asta face o gay cruises in timp ce copiii sunt sa zicem in tabara, rezolva statistica pe un an si in restul timpului se dedica cresterii corespunzatoare a copiilor fara sa trebuie sa iasa la "vanatoare"(parca asta era termenul , nu?)
Mihai
iulianm spune:
citat din mesajul lui gmmm Numar de parteneri/an pentru barbatii homosexuali: 0 : 3% dintre homosexuali 1 : 9,4% 2-4: 31,2% 5-10: 25% 11-20: 9,4% >21: 6,3%. Pentru restul de 15% datele nu sint disponibile . medie: cam 8 pe an. Virsta: 18-59 de ani(cf Hugues Lagrange, 1991). Cam aceleasi cifre sint date si de alte studii (9 parteneri/an; altele 13,5... ; Germania: 12.....). |
Hugues Lagrange fiind unul si acelasi care a publicat "The Denial of Cultures"/"Le Déni des cultures", echivalentul cartii lui Thilo Sarrazin din Germania, "Deutschland schafft sich ab" ? Cel care leaga delicventa juvenila de partea etnica, ignorind factori precum cei economici, sociali si cei legati de problemele familiale? Intr-adevar, e usor de imaginat cit de unbiased ar fi Lagrange intr-un studiu al homosexualitatii.
Statistica s-a facut pe un grup de citi participanti? Foarte interesant cei 3% cu zero parteneri...Si aia 15% lasati pe dinafara. Si media de 8 parteneri/barbat e data de Lagrange, ori ai calculat-o tu, ca in alte dati, dupa metoda proprie de a interpreta si intelege statisticile altora?
Poti da linkul complet si corect la documentul lui Lagrange din care citezi? La fel, linkuri pt celelalte "alte studii". Cu citeva pagini in urma dadeai impresia ca le-ai citit pe toate. Vezi mesajul tau de pe pagina 13
Un punct esential in care difera este numarul de parteneri. Toate studiile au aratat ca homosexualii au un numar de parteneri mediu cu mult, mult mai mare decit al celorlaltora. |
Care toate studiile? Pune te rog referintele complete, incluzind numele autorilor, publicatia, volumul, pagina, anul, ori link la materialul gasit on line, ori referinta la carte (cu numele autorilor scrise corect), ca sa citeasca cine e interesat studiile, nu concluziile tale la studiile respective.
Asta nu este "un subiect de societate", este o discutie despre drepturile unei categorii pe care multi o considerati fiind formata din cetateni de mina a doua, care nu merita sa aiba aceleasi drepturi cu majoritatea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lucialu/lucialu.jpg)
lucialu spune:
Eu am spus in primul meu post ca am vazut un cuplu gay la tv care mi-a inspirat ft mare incredere din cat am vazut ca parinti -cuplu fata de copilul lor bebel. Nu stiu care va fi impactul pt copil mai tarziu, dar ei erau ft ok, dedicati cu trup si suflet. Si un transexual am vazut tot la tv din Ro, o ea in prezent, care la fel mi-a inspirat respect. Era cu toti boii acasa, ft matura, inteleapta as putea spune, chit ca nu era in varsta. Noh, stiu ca nu e musai sa fii matusalemic ca sa fii intelept, adica poti sa imbatranesti degeaba
De ex MJ ca parinte si ca persoana in genere nu mi-a inspirat incredere, nu mi-a parut ok sa fie parinte, dincolo de actele lui caritabile sau de scandalurile cu minori...era asa aiurit, un artist, geniu in breasla lui si ca orice geniu poate neinteles, dar si neadaptat, nefacut pt cele lumesti.
George Michael nu imi place pt ca nu si-a asumat sexualitatea...adica lucrurile au iesit la iveala intr-un mod urat. In schimb Rupert Everett pur si simplu stii ca e gay, nu a negat ever si il ador in filmele romantice, rol de hetero.
Am exemplificat ca sa fiu inteleasa.
Nu sunt de acord cu parada sau ce manifestare fac toti cei nehetero in fiecare an la Bucuresti, in plina zi cu fesele la vedere sau muleuri pe organele genitale, machiati strident, cu aspect de centuriste...nu toti dar multi, nu imi trezesc respectul ci oripilarea, si dc treci cu un copil pe langa ei ce poti sa-i explici in acest caz?
In fine, ceea ce se incearca acum este o legiferare a unor drepturi care implica cc copiii, adica ne place sau nu ei vor fi cumva cobai, ca nu stim ce finalitate va avea pt ei acest nou tip de familie in viitor. Este experimental. Iar nevoia de legiferare apare odata cu schimbari notabile in societate, adica sa fie clar o nevoie pt o masa mai mare de populatie, nu pt cazuri extreme, deci rare.
Si inca o mica observatie: eu am vazut-o, nu stiu dc si voi. Uneori in dorinta de a da drepturi egale unei minoritati indiferent de felul ei, se ajunge la devenirea acesteia mai egala in drepturi decat ceilalti.
aaa, iar nu imi place ca unii cum e cazul acelora pe care le cunosc care sunt gay, petrec mult timp intre adolescenti, cu mult mai mici ca ei(ele ). Adica la cam asta se rezuma viata de din afara casei/jobului. Iar copiii sunt flatati ca sunt bagati in seama de ele. Nu e ok, nu pt ca le-ar face ceva copiilor, ci pt ca denota imaturitate, isi tin gusturile undeva obscur si parca profita cumva de inocenta lor... Nu stiu sa explic eu dar nu-mi inspira OK-ul.