noua lege a educatiei si clasa pregatitoare

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Si eu sunt in domeniu asa ca astfel de defecte ma uimesc. Nu pot lasa cunostintele teoretice sa ma impiedice sa vad realitatea. Fara suparare.

realitatea mea de-acum 30 de ani spune ca n-am avut absolut niciun coleg de 7 ani impliniti cand am intrat in clasa intai. se pune? e drept ca asta se intmpla fix in '78, cand realitatea probabil chiar se suprapunea cu legea.

aaa, si tot realitatea mea n-a inclus vreun copil adormit cu capul pe banca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Cred ca sunt prea putini acei copii care "nu sunt pregatiti" la 6 ani...de fapt parintii nu sunt pregatiti sa accepte desprinderea de cuib

Acum 30 ani toti din clasa aveam ~6 ani si aveam si "adormiti" si "agitati", e normal sa fie firi diferite, dar fratele meu, fiin nascut pe 26 septembtie, nu a fost primit la 5 ani si 11 luni, iar la 6 ani si 11 luni era cel mai mare din clasa. Pentru el a fost foarte frustrant...in primii 3 ani s-a plictisit cumplit, stia totul dinainte, iar in anii urmatori cand era intrebat ce clasa a repetat normal ca se enerva si se lua la cearta.

Pentru un copil introvertit, timid, cred ca ar fi mai potrivit un inceput tardiv, dar pentru un copil curios, activ, eu cred ca e foarte potrivita o varsta cat mai mica pentru inceperea scolii.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corsge spune:

Nici macar nu am rabdare sa citesc pana la capat raspunsurile voastre, ca ma si supar!!! Adica, voi nu constientizati ca viata voastra nu e la fel cu cea a parintilor vostri?! Ce tot dati inainte cu formula "generatii intregi"! Nu mai este ce a fost candva in Romania!! Sunt dascal. In primul meu an de invatamant, acum 10 ani, am fost oripilata cand a trebuit sa le explic copiilor de cls. a V-a cand grupurile "ce", "ci", "ge", "gi" formeaza un sunet si cand formeaza doua sunete. Erau notiuni pe care le invatasem la facultate! Si ei le aveau/au la cls. a V-a si in programa de Teze Nationale (coresponenta litera-sunet). Si voua, daca va spun acum, asa mura-n gura, nu stiu ce veti pricepe, dar ei, la cei 10 ani! Si cu fonetica se incepe cls.a V-a!!!
EU am inceput cls. I la 6 ani fara cateva zile. Sunt nascuta pe 18 oct. Asta din proprie ambitie, fara voia parintilor. Nu as gresi a doua oara!!!! Am mers struna la unele discipline. Sunt prof. dr. ( cu doctorat sub coordonare austriaca, muncit, nu furat!!), dar in cls. a VII-a obosisem rau de tot! Nu mai intelegeam nimic din bisectoare, mediana, mediatoare si altele. Erau zeci de teoreme. Ma simteam depasita completamente! Parintii mi-au pus mediatator la mate din cls a VII-a si tot nu am inteles diferenta di=ntre mediana si mediatoare. Am picat in primul an la facultate si deci tot am stat acasa anul pe care nu am vrut sa il stau. Nu va puneti de-a curmezisul! Mai bine sa termine scoala la 20 de ani si sa fie copt la minte, decat la 18 ani si sa vrea sa se insoare/ marite imediat ca.... e la facultate si "se poarta"!
Faceti cum considerati dar eu, ca un parinte cu slujba in inavatamnat, nu vreau sa imi dau fetita la scoala decat la 7 ani impliniti. In clasa I, pe 15 septembrie, va avea 7 ani si 10 luni. Nu ma intereseaza gura lumii!!! Nu incalc legea si nici nu vreau sa ii scurtez copilaria care este CEA MAI IMPORTANTA SI FRUMOASA ETAPA A VIETII sau ar trebui sa fie...caci nu e asa pt toti. Mentionez ca fetita mea stie sa isi citeasca singura povesti si sa scoteasca. Cu tpate astea, NU VREAU sa ii retez bucuriile copilariei. Drumul scolii e lung si ireversibil! Vin concursuri ff multe, examene, teze, stresuri. Veti vedea cum se transorma copilul, il iau grijile, oboseala, stresul. Daca asta vreti pentru ei, asta veti avea. Cat timp voi trai eu, voi face tot posibilul ca viata fetitelor mele sa aiba zambete!! Olimpiade aranjate, concursuri cu subiecte dictate, teze completate de profesorul de la clasa cu pixul albastru samd. Stiu dedesubturile si mi-e SILA!!!!!!!!!!!!!! Lasati-i sa copilareasca!!! Nu ii scoateti din lumea lor ca sa ii bagati prea repede in lumea voastra care e stresanta si fff obositoare!
Am uitat sa va spun ca sefa clasei, care era colega mea de banca, era nascuta pe 14 ianuarie 1975 iar eu pe 18 octombrie 1976. Era, de departe, mult mai buna ca mine! Acel an si noua luni dintre noi se cunostea! Iar, tatal ei, fost profesor, a avut o pozitie ferma cand nu a dat-o la scoala decat la 7 ani si 8 luni.
O seara buna tuturor si ganduri bune! Cititi Dan Puric "Omul fericit" (macar primele capitole) si poate veti vedea lumea cu alti ochi, spiritual vorbind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu sunt socata de ce citesc aici? Nu credeti ca e important ca liceul se termina la 20 de ani????? Cati copii vor renunta la scoala dupa clasa a 10-a ca sa lucreze si sa se desprinda de parinti? Eu am avut primul copil la 19 ani si eram maritata si traiam cu sotul separat de parinti, eram amandoi studenti. Ce ridicol ar fi fost sa fim in liceu . O sa organizeze si crese pe langa licee pentru copiii elevilor?? Cum va fi invatamantul obligatoriu de 12 clase, cum poti obliga un adult sa mearga la scoala?

Adultii tineri in Romania sunt patologic dependenti de parintii lor. In alte tari la 18 ani tinerii pleaca de acasa, fie lucreaza full-time, fie part-time si studiaza. Unii parinti mai ajuta, dar majoritatea devin independenti. Din cauza conditiilor din Romania apare dependenta asta foarte nesanatoasa a tinerilor de parinti si cu prelungirea liceului pana la 20 de ani cred ca noua generatie se indreapta spre dezastru. Fiica-mea de 16 ani, termina liceul la 17 si abia asteapta sa plece de acasa, sa se mute cu 2 prietene, sa mearga la facultate. Eu o incurajez pentru ca vreau sa fie independenta, sigura pe ea, nu sa stea atarnata de fustele mele. Evident ca o voi ajuta dar vreau sa o vad pe picioarele ei.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

corsqe, eu cred ca doar ai avut profesori foarte...nepregatiti. atata vreme cat eu - la aceiasi ani cu tine - am inteles din prima diferenta dintre mediana si mediatoare si nici nu am fost deloc depasita de multitudinea de informatii, inseamna ca pedagogul e cel care a facut diferenta.

ce pacat ca noi insine, ca parinti, credem ca ai nostri copii sunt atat de prosti incat nu vor face fata :((. si daca gandim asa, le insuflam ideea asta de mici si atitudinea fata de scoala ("e greu", "nu esti pregatit", "nu faci fata" - chiar nerostite in fata copilului, el tot le simte). nu va mirati ca vor avea rezultate mediocre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:

ce pacat ca noi insine, ca parinti, credem ca ai nostri copii sunt atat de prosti incat nu vor face fata :((.
[/size=1][/b]

Cred ca exagerezi si esti rautacioasa cand crezi ca acesta este motivul pentru care sunt parinti care nu isi dau copii la 6 ani la scoala. Am mari dubii ca vreun parinte isi crede copilul prost. Dar mi se pare firesc sa ne dam seama de limitele copiilor nostri. Nu sunt toti la fel. Nu mai judecati prin prisma propriilor copii! Sau prin prisma propriei vieti.

Vivela, este posibil ca unii profesori sa fie nepregatiti dar de ce excluzi faptul ca pe ea a obosit-o pur si simplu scoala si nu profesorii. Sa nu uitam ca vorbim de o persoana cu ceva studii nu de o persoana careia nu i-a placut cartea. Sora mea a fost in aceeasi situatia asa ca inteleg perfect sentimentul. Si mai este o problema: de unde stim ca nu vor avea parte tot de profesori slab pregatiti copiii nostri de 6 ani? Ca nu vor avea toti acelasi profesor ca sa vorbim de egalitate. Nu stiu daca ma fac priceputa.

Bird, tu oi fi facand copil la 1a 19 ani dar eu l-am facut la 28 pe primul. Tu ai facut copil nefiind la liceu. Si eu la fel. Asa ca.... Daca erai la liceu la 19 ani, probabil nu ai fi facut copilul sau cine stie ce ar fi fost. Nu mai judeca prin prisma vietii tale pentru daca e sa o luam asa, iti spun sincer ca prefer ca baietii mei sa aiba copii la 28 de ani nu la 19 cand inca isi pot trai tineretea linistiti cum acum as vrea sa isi traiasca copilaria linistiti fara lectii si responsabilitati atat de mari pentru ei atat de mici.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

corsqe, eu cred ca doar ai avut profesori foarte...nepregatiti. atata vreme cat eu - la aceiasi ani cu tine - am inteles din prima diferenta dintre mediana si mediatoare si nici nu am fost deloc depasita de multitudinea de informatii, inseamna ca pedagogul e cel care a facut diferenta.

De acord. Si eu am fost in acelasi an cu tine si nu am avut probleme cu scoala. Am mers la 6 ani la scoala, am fost premianta in generala, am mers la cel mai bun liceu, am avut rezultate bune, am intrat din prima la facultate si am terminat-o odata cu colegii mei si un copil de 4 ani . Nu imi amintesc sa ma fi stresat peste masura. Din contra aveam o gramada de timp de joaca si mai tarziu timp de pierdut cu gasca. Cred ca gresesti cu viziunea asta apocaliptica despre scoala.

Fiica mea cea mica a mers la 4,5 ani la grupa pregatitoare in cadrul scolii (program 8-15) si la 5,5 ani in clasa 1. In Romania mamele inca insista la varstele astea sa-si culce copiii dupa-masa. Asa merg copiii la scoala aici. In Romania parintii isi cocolosesc si infantilizeaza copiii aiurea. Fetele mele vor avea 17 ani in primul an de facultate, la un curs de 3 ani termina facultatea la 2o .

Stiu ca sistemul de invatamant romanesc este oribil dar nu e mai bine sa schimbati sistemul decat sa nenorociti copiii, sa-i tineti acasa pana la 8 ani, in liceu pana la 20?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:
Daca erai la liceu la 19 ani, probabil nu ai fi facut copilul sau cine stie ce ar fi fost.

Ce s-ar fi intamplat? Avort nu as fi facut pentru ca nu sunt de acord. As fi fost fortata sa renunt la liceu daca nu m-ar fi acceptat gravida. Si nu ar fi fost pacat? Eram o eleva buna si am facut in final 2 facultati, una in Romania si una afara. Mi-ar fi distrus viata inutil.

Pe de alta parte daca tinerii vor avea peste 18 ani in liceu, scolile vor trebui sa accepte fete gravide pentru ca sunt adulti si trebuie sa ii acomodezi.

Citat:
Nu mai judeca prin prisma vietii tale pentru daca e sa o luam asa, iti spun sincer ca prefer ca baietii mei sa aiba copii la 28 de ani nu la 19 cand inca isi pot trai tineretea linistiti ...

E chestie de perspectiva. Majoritatea tinerilor nu au bani avand in vedere ca sunt dependenti de parinti. Nu stiu cat de amuzant e sa fi tanar de 20 de ani si sa ceri la mama bani de inghetata. Cand ajung sa aibe bani au copii mici. In cazul meu, am copii mari, suntem tineri, facem ce vrem, mergem unde vrem. Crede-ma ca e mult mai placut acum, cand avem bani sa 'traim' (nu ca inainte nu am fi trait frumos si fericit).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
Daca erai la liceu la 19 ani, probabil nu ai fi facut copilul sau cine stie ce ar fi fost.

Ce s-ar fi intamplat? Avort nu as fi facut pentru ca nu sunt de acord. As fi fost fortata sa renunt la liceu daca nu m-ar fi acceptat gravida. Si nu ar fi fost pacat? Eram o eleva buna si am facut in final 2 facultati, una in Romania si una afara. Mi-ar fi distrus viata inutil.

Pe de alta parte daca tinerii vor avea peste 18 ani in liceu, scolile vor trebui sa accepte fete gravide pentru ca sunt adulti si trebuie sa ii acomodezi.

Citat:
Nu mai judeca prin prisma vietii tale pentru daca e sa o luam asa, iti spun sincer ca prefer ca baietii mei sa aiba copii la 28 de ani nu la 19 cand inca isi pot trai tineretea linistiti ...

E chestie de perspectiva. Majoritatea tinerilor nu au bani avand in vedere ca sunt dependenti de parinti. Nu stiu cat de amuzant e sa fi tanar de 20 de ani si sa ceri la mama bani de inghetata. Cand ajung sa aibe bani au copii mici. In cazul meu, am copii mari, suntem tineri, facem ce vrem, mergem unde vrem. Crede-ma ca e mult mai placut acum, cand avem bani sa 'traim' (nu ca inainte nu am fi trait frumos si fericit).

Cum ziceam, vezi totul prin prisma propriei vieti si nu poti conceoe un alt mod de viata. Si noi, cei care am inceput mai tarziu scoala si am facut copii mai tarziu suntem fericiti si avem o viata placuta. Nu varsta la care am inceput scoala sau la care am facut copiii ne defineste.

Si daca este sa te gandesti ca ceream bani de inghetata.... eu nu stiu cat de amuzant este sa muncesti pentru inghetata aceea. Si pentru inghetata copilului. La 20 de ani sa ai serviciu.... parca mi-a placut mai mult studentia la varsta aceea. Chiar daca ceream bani pentru o inghetata.
Nu te judec, doar vad si eu ca si tine viata prin prisma propriilor experiente.

Pana una alta, mai este un an in care guvernantii au timp sa mai modifice de cateva ori legea. Asa ca, om trai si om vedea ce va fi in realitate.

Editez: Nu ma refeream ca ai fi facut avort ci poate nu ai fi ramas insarcinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Eu cred ca voi nu intelegeti totusi ceva.
La acest subiect nu e vorba neaparat la cati ani se incepe scoala. Ci despre fatul ca grupa pregatitoare se transforma in clasa 0, materia ramane aceiasi, doar ca in loc de o educatoare , le va preda o invatatoare in scoala.
Daca e sa o luam cronoligic la noi gradinita incepe in jurul varstei de 3 ani.
Deci *grupa mica va fi cuprinsa intre 2,5 si 3.5 ani (dar sunt foarte rare gradinitele de stat care primesc sub varsta de 3 ani)
* grupa mijlocie intre 3,5 si 4,5 ani
*grupa mare intre 4,5 si 5,5 ani
*grupa pregatitoare sau clasa 0 intre 5,5 si 6,5 ani
In concluzie daca vrei sa treaca copilul prin toate etapele, clasa I incepe tot la 6,5-7,5 ani ( cu aproximatie), in Romania.
Iar aici este vorba despre invatamantul din Romania , nu din alte tari.
Sper ca m-am facut inteleasa...

Mergi la inceput